גרביל מרוץ
משתמש רגיל
- דירוג
- 880
דוגמה לסיטואציה: פלוני מכר נכס מקרקעין, חוייב במס שבח, שולמה מקדמה כדין, וכעת הוא פורס את השבח לאחור. באחת השנים הקודמות שעליהן נפרס השבח היו הפסדי הון שקוזזו במלואם עם הכנסות ריבית מני"ע. המוכר החליט בפריסה שברצונו כעת לקזז את הפסד ההון של אותה שנה מול השבח, מה שיגרום לכך שכעת הוא יהיה חייב במס על הרווח מריבית. האם המס על הרווח מריבית יקוזז כנגד המקדמה בערכו הנומינלי או שיתווספו אליו הפרשי הצמדה וריבית ככל חוב רגיל למס הכנסה? בסעיף 48א(ה)(2) לחוק מיסוי מקרקעין נאמר:
אני רוצה להאמין ש- "חוק זה" הוא חוק מיסוי מקרקעין ולא פקודת מס הכנסה כי החוב באמת נוצר כעת, אבל בשביל זה מס הכנסה צריך להיות מסוגל להשוות בין שתי שומות לאותה שנה, אחת עם מס השבח ואחת בלעדיו, וזה לא כל כך מסתדר לי עם האופן שבו הם מקבלים ומעבדים דיווחים. זה גם לא מסתדר לי עם עצם סוגיית ההצמדה והריבית, אם הקיזוז הוא נומינלי אז הסעיף הזה לכאורה מיותר. מצד שני, אם המס בגין הרווח על הריבית ישא הפרשים אז יש פה חריגה מעיקרון הסימטריה, כי בסיטואציה של החזר לא יהיו הפרשים מקבילים. אודה למי שיוכל לעשות לי סדר...
התברר לאחר עשיית השומה על פי סעיף 91(ד) לפקודת מס הכנסה שהסכום המגיע על פי אותה שומה גבוה מהמס המגיע על פי סעיף זה, יהיה המוכר חייב בתשלום הפרשי הצמדה וריבית כמשמעותם בסעיף 159א(א) לפקודת מס הכנסה על ההפרש שבין המס שחוייב בו על פי פסקה זו לבין המס המגיע על פי סעיף זה לתקופה שמהמועד לתשלום המס על פי חוק זה ועד ליום התשלום.
אני רוצה להאמין ש- "חוק זה" הוא חוק מיסוי מקרקעין ולא פקודת מס הכנסה כי החוב באמת נוצר כעת, אבל בשביל זה מס הכנסה צריך להיות מסוגל להשוות בין שתי שומות לאותה שנה, אחת עם מס השבח ואחת בלעדיו, וזה לא כל כך מסתדר לי עם האופן שבו הם מקבלים ומעבדים דיווחים. זה גם לא מסתדר לי עם עצם סוגיית ההצמדה והריבית, אם הקיזוז הוא נומינלי אז הסעיף הזה לכאורה מיותר. מצד שני, אם המס בגין הרווח על הריבית ישא הפרשים אז יש פה חריגה מעיקרון הסימטריה, כי בסיטואציה של החזר לא יהיו הפרשים מקבילים. אודה למי שיוכל לעשות לי סדר...