• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם יש דרך לנצל יתרה עודפת ב"הון הפטור" ביציאה לפנסיה/קיבוע זכויות

• פותח הנושא פותח הנושא MarketTimer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MarketTimer

משתמש בכיר
דירוג
1,384
כידוע, כל אדם שפורש בישראל זכאי לכמעט מליון ש"ח "הון פטור" שניתן לנצל או לצורך קבלת מענקי פרישה (פיצויים) פטורים, או לצורך היוון קצבה, או קבלת פטור על קצבה מזכה.

אבל נניח שיש אדם שמגיע לגיל פרישה וכל ההון שצבור לו בכל גופי הגמל למינהם הוא רק חצי מליון ש"ח (תגמולים ופיצויים ביחד), יש פה בעצם הטבת מס משמעותית שהוא לא מנצל. אבל במקביל יש לו תיק השקעות פרטי שעליו הוא כן משלם מס רווחי הון, וגם הוא ממשיך להכניס כסף כעצמאי ולשלם מס הכנסה.

האם יש דרכים יצירתיות לנצל את ההטבה הזו בכל זאת?

האם יש דרכים יצירתיות לנצל את ההטבה הזו בכל זאת?
למה צריך יצירתית ולא פשוטה?
הוא עדיין עובד, שיפקיד כסף לפנסיה, יקבל עליו הטבות מס בניכוי וזיכוי.
ואחרי זה יוכל למשוך אותו בפטור ממס.

למה צריך יצירתית ולא פשוטה?
הוא עדיין עובד, שיפקיד כסף לפנסיה, יקבל עליו הטבות מס בניכוי וזיכוי.
ואחרי זה יוכל למשוך אותו בפטור ממס.
תודה
לפי החישוב שעשיתי גם אם יפקיד כל שנה את המקסימום לניכוי וזיכוי לעצמאי (16.5% מהכנסה של 232 אלף) הוא לא יגיע למיצוי של ההטבה תוך 10 שנים. ולא סביר שיעבוד יותר מ 10 שנים. והוא גם לא מגיע להכנסה של 232 אלף בשנה...

אז בוודאות תישאר יתרה לא מנוצלת, אז יהיה שימושי לדעת אם קיימות דרכים נוספת לנצל אותה.

תודה
לפי החישוב שעשיתי גם אם יפקיד כל שנה את המקסימום לניכוי וזיכוי לעצמאי
למה להפקיד רק את המקסימום לניכוי וזיכוי? אם יש לך, זרוק באופן חד פעמי לקרן פנסיה או לקופת גמל 500,000 שקלים מתיק ההשקעות הפרטי (לפי תיקון 190). עשיתי משהו דומה לאחרונה בשביל אישתי (לא המלצה).

למה להפקיד רק את המקסימום לניכוי וזיכוי? אם יש לך, זרוק באופן חד פעמי לקרן פנסיה או לקופת גמל 500,000 שקלים מתיק ההשקעות הפרטי (לפי תיקון 190). עשיתי משהו דומה לאחרונה בשביל אישתי (לא המלצה).
מה הייתרון?

מה הייתרון?
1. מה שרשמת למעלה. התכנית שלי שבהגיעה לגיל פנסיה (בע״ה) מליון שקלים ישמשו למשיכת קצבה מינימלית (חובה), ומליון אחרים כנראה למשיכה בפטור. מה בעצם קרה כאן? במקום להחזיק כסף בתיק פרטי ולשלם מס על הרווחים, ניידתי אותו לקרן פנסיה ובהמשך אחליט אם למשוך את כולו כקצבה או חלק כקצבה וחלק הונית. זה כמו להפקיד לקופת גמל להשקעה אבל עם דמי ניהול של קרן פנסיה ואופציה למשיכה הונית פטורה ממס. החיסרון הוא שהכסף תקוע עד הפרישה.

2. במקרה שלה הצלחתי להפקיד את כל הסכום לקרן פנסיה מקיפה (בגלל ביטוח מנהלים ישן ורדום שהיה לה). אני מאלה שחושבים שהחלק של התשואה המובטחת הוא מתנה נפלאה כי גם ככה חלק מהתיק שלי באג״ח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il פנסיה דרך IRA שווה את פערי עלות הביטוח בקרן פנסיה מנוהלת להפקדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T מבולבל מאוד לגבי דרך הקבלה שלי לתואר הראשון (קיצרתי!) התפתחות אישית 67
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
י חשבון השקעות דרך הבנק vs חשבון השקעות דרך בית השקעות שוק ההון 32
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
B כפילות חשבונות אינטר-אקטיב (ישיר + דרך מיטב טרייד) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
F מס בקרנות סל דרך ברוקר זר שוק ההון 8
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א הגשת דוחות מסחר דרך אלפי שוק ההון 11
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
מ האם קיימת דרך לקבל החזר על ניכוי מס מפיקדון שלא הושב? מיסים 14
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
D אם אני רוכש דרך אינטרקטיב קרנות איריות כמו VUAA אני פטור ממס ירושה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
D מכירת RSU דרך נאמן והורדת עמלות העברה והמרה שוק ההון 13
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
D השקעות דרך הבנק שוק ההון 20
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
P לאומי - דרך לייצא פירוט חישוב מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D יש דרך לרכוש בהוראת קבע בכל חודש קרן אירית בישראל? שוק ההון 3
א מעבר ברוקרים ב IRA- דרך גלובלנט צרכנות פיננסית 0
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
G השקעה נדל"ן בארה"ב דרך מכר בנאמנות מיסים 1
Shamran88 אזרח אמריקאי מושקע שנה וחצי בקרן כספית דרך הבנק ועכשיו גילה על pfic שוק ההון 19
shay108 דרך כמותית להשוואת חלופות בין מחקה מדד לדירה להשקעה שוק ההון 9
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13
א השקעה בדולר אוסטרלי דרך IB שוק ההון 15
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
ע קניה ETF באירופה דרך ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א יש דרך לעשות סימולציית מס בברוקרים/בנקים ? שוק ההון 9
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
G חשבון MARGIN דרך מיטב IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
H קרן מחקה MSCI World דרך אינטראקטיב ברוקרס. שוק ההון 0
B השקעה דרך בלינק, האם יש מה לפחד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ס השקעה בשוק ההון דרך HSBC expat ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
tomchoook השקעה בשוק ההון דרך ארה״ב שוק ההון 5
B השקעה דרך BLINK - שאלות וחווית משתמש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
E שגיאה בהעברת זה"ב לחשבון IB דרך בנק הפועלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
NeonDrift העברה לחו"ל דרך IB ו-Wise ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13

נושאים דומים

Back
למעלה