• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

האם זה סביר לחתום אוואל?

mudale222

משתמש בכיר
דירוג
2,149
היי
אחותי רוצה להיכנס לדירה שותפים בת"א.
בעל הדירה דורש שתחתום אוואל עם ערבים על 54,000, נשמע לי מופרך... הם 3 שותפים ו2 חתומים כל אחד על זה לפי מה שהוא אומר.
מהניסיון שלי אף פעם לא חתמתי אוואל והסכום לערבים בדרכ 10-15-20.
לא זכור לי סכום כזה.
דעתכם?

נהוג 3 חודשי שכר דירה, לא הייתי חותם אוואל על סכום כזה, אם תיפול על בעל דירה משוגע שיממש את זה סתם פתאום יהיה בלגאן לטפל בזה.

העלות של פינוי שוכר היא הרבה מעל 3 חודשי שכירות, אז כן יתכן היגיון בסכום שם. צריך לעגן היטב בחוזה מתי מותר להשתמש בזה.

אין על ת"א, בירת המשקיעים הוותיקים

אלוהים ישמור. בחיים לא ראיתי דבר כזה, אפילו לא ידעתי שקיים דבר כזה בשכירות של דירה. זה אפילו סחיר. כל יום לומדים דברים חדשים פה.

לערבות אוואל יש 3 מאפיינים אשר מבדלים אותה מערבויות אחרות:
  1. אם דייר הפר את התחייבויותיו מכל סיבה וכל התחייבות כלשהי ניתן לממש את שטר הערבות מיידית בהוצאה לפועל ואין צורך לגשת לערכאות משפטיות קודם לכן.
  2. בערבות אוואל ניתן לגשת ישירות אל הערב, אפילו מבלי שמיציתם הליך אחד מול החייב – מאוד יעיל כאשר דייר נעלם או לא זמין.
  3. ערבות אוואל הינה שטר סחיר – אתם יכולים להעביר אותה הלאה מבלי לפגום בהתחייבות שנכתבה עליה והערבים לה.

הייתי מוסיף כמה דברים להגנת הערב:
1. טרם מימוש הערבות, על המשכיר להעביר הודעה בכתב לערב על כוונתו למימוש הערבות, גובה המימוש ופירוט רכיבי החוב, לא פחות מ21 יום בטרם מימושה. אי הודעה מוקדמת כאמור על מימוש הערבות תהווה הפרת חוזה מצד המשכיר.
2. מימוש הערבות יבוצע בגובה שאינו עולה על גובה החוב.
3. המשכיר אינו רשאי לסחור או להעביר את כתב הערבות לשימוש צד שלישי, ללא הסכמה בכתב מהערב.

הייתי מוסיף כמה דברים להגנת הערב:
1. טרם מימוש הערבות, על המשכיר להעביר הודעה בכתב לערב על כוונתו למימוש הערבות, גובה המימוש ופירוט רכיבי החוב, לא פחות מ21 יום בטרם מימושה. אי הודעה מוקדמת כאמור על מימוש הערבות תהווה הפרת חוזה מצד המשכיר.
2. מימוש הערבות יבוצע בגובה שאינו עולה על גובה החוב.
3. המשכיר אינו רשאי לסחור או להעביר את כתב הערבות לשימוש צד שלישי, ללא הסכמה בכתב מהערב.
מסובך מידי.
לעבור הלאה לדירה אחרת.

אלוהים ישמור. בחיים לא ראיתי דבר כזה, אפילו לא ידעתי שקיים דבר כזה בשכירות של דירה. זה אפילו סחיר. כל יום לומדים דברים חדשים פה.
אבל כתוב שם "לא סחיר"

אני לא איש מקצוע, זה מה שאני מבין ממה קראתי:
כמובן שכדאי לשוכר להתעקש ששטר החוב שיש עליו ערבות אוואל יהיה לא סחיר ויהיה כתוב עליו שהוא בקשר לחוזה שכירות, כי יהיה לו קשה להתגונן מול צד שלישי שירכוש את השטר ויגיש אותו לפרעון. כמו שלא מומלץ לתת צ'קים סחירים.
ביחס לשטר לא סחיר, אני לא חושב שזה כל כך נורא. בפועל הפסיקה של העליון, על סמך תקדים שקשור לחוזה שכירות, היא "בין צדדים קרובים לשטר, דינו של השטר כדין חוזה", זה אומר שכאשר המשכיר מגיש את השטר להוצאה לפועל אז השוכר מגיש התנגדות לביצוע שטר ואז הדיון עובר לבית המשפט שמנהל אותו פחות או יותר כמו תביעה רגילה בהליך מהיר שקשורה לחוזה שכירות, אם השופט לא ישתכנע שאכן נגרם נזק או יש חוב אמיתי הוא לא יאשר לחלט את סכום הנזק או החוב מתוך השטר. זה לא יעניין את השופט שכתוב על השטר מיליון שקל, אם הוא יחשוב שהנזק שנגרם הוא בגובה 2000 שקל אז הוא יאשר לחלט רק את הסכום הזה. זה גם הרושם שלי מקריאת פסקי דין כאלה, אין באמת הבדל מהותי ביניהם לתביעות אזרחיות רגילות שמגיש משכיר נגד שוכר. ההבדל העיקרי הוא שהערבים יהיו צדדים לתביעה הזאת והמשכיר לא יצטרך לנסות קודם ללכת להוצאה לפועל נגד השוכר ורק אם הוא ייכשל אז לפנות לערבים. גם לגבי ערבים בערבות רגילה, לא ערבות אוואל לשטר חוב, כדאי לזכור שבכתב ערבות רגיל אפשר להכניס סעיפים שמאפשרים לתבוע ישר את הערבים כמו הסכמה שלא יחול סעיף 8 לחוק הערבות שאומר שצריך קודם למצות את ההליכים נגד החייב לפני שפונים לערבים.
לשוכר הממוצע שהוא אדם נורמטיבי שלא מתכוון בכל מקרה להגיע לבית משפט, זה הבדל לא משמעותי בעיני.
המשכיר הממוצע כמובן יעדיף בכל מקרה לקבל ערבות בנקאית שאז הוא מקבל את הכסף מיד בלי שום הליך משפטי ומי שצריך ללכת לבית המשפט ביוזמתו כדי לנסות לקבל את הכסף בחזרה זה השוכר.

המשכיר הממוצע כמובן יעדיף בכל מקרה לקבל ערבות בנקאית שאז הוא מקבל את הכסף מיד בלי שום הליך משפטי ומי שצריך ללכת לבית המשפט ביוזמתו כדי לנסות לקבל את הכסף בחזרה זה השוכר.
היתרון בערבות בנקאית הוא הקלות במימושה. החיסרון מבחינת המשכיר הוא שהוא מוגבל בגובה ל3 חודשי שכירות.
בפועל משך הזמן שייקח לפנות דייר סרבן + עלות ההליך המשפטי + חשבונות שהדייר לא משלם + נזק שהוא יגרום לדירה, יעלו בהרבה על 3 חודשי שכירות.
בערבות אוואל אין הגבלה חוקית על גובה הערבות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י מכרזי ר"מי, איך זה עובד?, והאם זה זמן טוב נדל"ן 5
H האם זה אפשרי להשכיר יחידת דיור ב3000+- ש"ח ממשכורת של 6200? צרכנות פיננסית 22
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
Y מה זה טופס מש"ח והאם כל רוכש דירה חייב בו? נדל"ן 3
P העברות בנק מיידיות בארץ (לא זה"ב) - מה קורה עם זה צרכנות פיננסית 7
נ נכנסתי למינוס ב- IBKR. כמה זה יעלה לי? צרכנות פיננסית 5
לב מישקין עבודה משרדית - איך אתם שורדים את זה? אוף טופיק 53
נ להתאהב זה לפעמים זול ופחות מסוכן מלהשקיע אוף טופיק 35
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
א חישוב מס ריאלי איך זה עובד ? שוק ההון 8
א לא מצליח למצוא עבודה, האם זה בגלל שאני כבד שמיעה? התפתחות אישית 10
M רכישת דירה למגורים - האם זה הזמן הנכון? נדל"ן 8
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
י האם זה פיתרון למס רווחי הון? מיסים 4
א זכיתי במחיר למשתכן, האם זה שווה? נדל"ן 7
L האם S&P 500 זה מפוזר מספיק? פוסטים מאיכות נמוכה 26
Tsachi01 לגור עם ההורים - זה לא שחור ולבן אוף טופיק 83
גימפל עושר מבחינתי זה... דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 58
D העולם דוהר בקצב מפחיד ל AGI, למה אף אחד לא מדבר על זה בישראל? אוף טופיק 64
R בעיה בדירוג אשראי - איך פותרים את זה ? שוק ההון 25
A איך זה שבפיקדון דולרי מציעים באיזור ה6 אחוז והתשואה על האג״ח הקצר טווח נושק רק ל5 ? שוק ההון 13
B זה הזמן להכין את גינת ירקות הקיץ אוף טופיק 20
CatStorm האם זה הזמן הנכון למכור את הדירה? נדל"ן 112
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
א כמה זה ריבית טובה על פקדון בבנק צרכנות פיננסית 3
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
צ ריבית דה-ריבית זה החיים :) יומני מסע אישיים 1
C מה זה "האתר עובר שיערוך"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
S פרעון הלוואה ללא ריבית והאם זה בכלל משתלם ? צרכנות פיננסית 3
C עזיבת מקום עבודה - איך לעשות את זה נכון התפתחות אישית 19
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
D קרן כספית - תשואה שנתית מפורסמת של פחות מ 1% לעומת דיבורים על מעל 3% בפורומים כולל זה ? שוק ההון 24
א קרן כספית, מה הסיפור של זה שוק ההון 6
N התחייבות דולרית מה זה ? שוק ההון 1
O מה זה אגח ד או אגח ח שוק ההון 7
oferM האם זה הזמן הנכון להשקיע באינדקס(ספציפית הS/P 500) ? שוק ההון 22
L האם זה ללכת אחורה? התפתחות אישית 20
C בת זוג נוסעת לחו"ל ותשתמש בכרטיס אשראי שעל שמי, זה בעייתי? צרכנות פיננסית 25
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
גימפל קופת גמל להשקעה על שם בני, האם זה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
L משכנתא 50% לדירה שניה, אבל מאיזה מחיר זה נגזר? נדל"ן 3
ש כמה זה ריבית טובה על הפיקדון? שוק ההון 11
A הלאה של ריבית הפריים ל3.5% - האם זה הזמן להחזיר את המינופי משכנתא נדל"ן 15
ב האם זה כלכלי למשוך שומת מס ולא לשלם למס הכנסה אחרי שהם קבעו כמה כסף הם דורשים ממך? מיסים 10
Z-Matrix ריבית של 4.2% עבור פקדון דולרי... איך זה יכול להיות? שוק ההון 53

נושאים דומים

Back
למעלה