• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם אתם עושים 'ניהול משימות'?

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אנא-אל

משתמש בכיר
דירוג
2,555
המאמצים העיקריים שלי בשלב זה הם בנושאי התייעלות, פרודוקטיביות ופישוט.
מבחינתי זה הבסיס לכל ועד שלא אסיים את השלב הזה אני לא יכולה להתקדם לשלבים הבאים (לימודים גבוהים, השקעות, לצאת מהבית).

למען האמת זה גוזל את זמני היקר בטווח הקצר והבינוני, יש שאומרים תירוצים... אבל אלה כלים עם ערך עצום עבורי ומעניין אותי מאד איך אנשים אחרים "מארגנים" את החיים שלהם. אם בכלל.

אני לא רוצה להאריך אבל בגדול לקח לי המון המון זמן לפשט את זה ל:
1. שגרה או routine:
שכרגע זה מתמקד בספורט ותרגילים אחרים שאני צריכה רק לסמן וי כל יום.

כשזה כתוב זה מוריד ממני את הצורך לזכור, ואמור לעזור להתמיד (ניסיתי מלא מחברות דפים ואפליקציות שלא עבדו- לא השתמשתי באקסל מעולם עד לאחרונה ובינתיים זה עובד הכי טוב אבל טעון שיפור רב)

2. עיבוד מידע- היו לי אינספור דפים מבולגנים שלא הצלחתי לסדר בקלסרים (כי זה רק רוחבי ולא לעומק) לפני שגיליתי את נפלאות הגוגל דוקס רק לפני כמה חודשים. ויש לי לעשות תיקון פסיכולוגי של חרדת בחינות מימיי בית ספר.

3. הדבר האחרון זה ניהול משימות/ To Do.
אז גם לקח לי כמה שנים להתנסות. בהתחלה ניסיתי מחברות אבל לא הצלחתי לעשות ככה תיעדוף וגם לא פרויקטים (משימה שיש בה המון משימות קטנות).
אז כרגע אני משתמשת באפליקציה ממש טובה שנקראת wunderlist שיש בה תיקיות (רפואי, פיננסי, לימודים וכו') בכל תיקייה יש פרויקט שבתוכו רושמים את תתי המשימות, ומשימות חשובות מסמנים בכוכב (תיעדוף) והן מופיעות ברשימה של פריטים שמסומנים בכוכב.
ואז כל יום לפני השינה מסתכלים ברשימה הזאת של הכוכבים ורושמים ביומן (הפיזי, לא מתרגלת ליומן גוגל) את המשימות למחר ושלום על ישראל.

אשמח אם תחלקו איך אתם מנהלים את הזמן שלהם.

נערך לאחרונה ב:
אני משתמש בטכניקה שנקראת GTD (לגרום לדברים לקרות) ממליץ עליה בחום.

הרעיון הוא שזו מערכת הוליסטית שלוקחת כל חתיכת נייר או רעיון בחיים ומוליכה אותו דרך שיטה מובנית שמחלקת כל נושא למקום הביצוע של המשימה (בבית, מול מחשב, בעבודה) ולחומרי עזר לביצוע המשימה. (לדוגמה קבלות שצריכות קטלוג ואז שומרים אותם לצרכים עתידים.)

יש ספר בעברית על השיטה שנקרא "לגרום לדברים לקרות".

אחרי שמיינתי את המשימות אני משתמש באפליקציה/אתר trello כדי לעקוב ולעדכן את הסטטוס שלי בכל משימה.

אין כמו הסיפוק של לקחת משימה שבוצעה עד הסוף ולהעביר אותה לארכיון ;)

אני הייתי כותב יום לפני על דף מה אני רוצה להספיק (כ 10 דברים +- ובסוף מספיק רבע). אחרי חודש ויתרתי על זה. ניסיתי גם אפליקציות. הבעיה היא שהקטלוג (במיוחד באפליקציות "ייעודיות") לוקח זמן והוא מאוד לא כיף לביצוע. אני הגעתי למסקנה שחבל לי לבזבז זמן על לחשוב מה לעשות, כי בכל מקרה אני לא אוכל לעמוד ביעדים שלי (ואם אני מפחית את כמות היעדים, כשאני מסיים ונשאר לי זמן פנוי אני מקבל לגיטימציה להתבטל, למרות שיש עוד דברים לעשות)

@breezblock באמת שכמעט תמיד אני לא מצליחה אם את רצינית או סתם עוקצנית.

נערך לאחרונה ב:
@אנא-אל
אני מודה שאני גבולית לרוב, אבל נשבעת בכל היקר לי שזה מה שאני עושה.
יש גם איזו פילוסופיה מאחורי זה..
אבל בקצרה - מה שחשוב וכיף לי לעשות, אני גם ככה עושה בלי הצורך בניהול משימות.
מה שלא חשוב לי, ולא דחוף ולא כיף - אין באמת סיבה לעשות.
מה שמשאיר דברים בודדים שהם מעצבנים אך חשובים, ואת אלה אפשר לרשום בקלות על גב כף היד.

אני משתמשת בrememberthemilk.com , זה אתר וגם אפליקציה. כל דבר שצריך לעשות מתישהו אני כותבת, מקטן ועד גדול, מה שמקל על העומס המנטלי של הצורך לזכור והחשש שאשכח. נניח אם התקשרתי לבקש זיכוי על תקלה בחיוב ואמרו לי בסדר, אני שמה לי תזכורת לעוד שבוע לבדוק אם הזיכוי נכנס. כל בוקר אני מסתכלת מה ברשימה, מחליטה במה להתמקד היום, כשחלק הכרחי או דחוף וחלק רק אם אספיק, ומשתדלת לעקוב לפי הרשימה.

אבל @אנא-אל, מדאיג אותי לקרוא אותך אומרת שבלי התייעלות לא תוכלי לצאת מהבית או ללמוד לימודים גבוהים. אני הזדקקתי לרמות כאלה של ארגון רק כשהפכתי לאמא וחיי הפכו עמוסי משימות. סטודנט ממוצע הוא לא יעיל או מסודר עד כדי כך ולמרות זאת יכול להצליח. גם בשביל לגור מחוץ לבית לא צריך כל כך להסתבך. את בטוחה שאת לא דורשת מעצמך יותר מדי לשלב שאת נמצאת בו? החיים שלך לא צריכים להתעכב בגלל שאת לא יודעת לסרוק חשבונות למחשב או כל דבר טכני כזה.

אישית גם לי לקח (המון) זמן עד שהתאפסתי על שיטה שעובדת טוב בשבילי. ניסיתי כמעט הכל (כולל GTD, @משה - זו שיטה מצויינת למרות שלא התמדתי בה לאורך זמן :) ).
בסוף הגעתי למערכת שנקראת todoist. יש להם אתר וכלים לכמעט כל דבר שניתן לדמיין (כולל תוספים לדפדפנים, תוכנות לכל מערכת הפעלה, אפליקציה לכל טלפון). אפשר להוסיף משימות, אפשר לפרק אותן לתת משימות, לחלק אותן לפרוייקטים, להצמיד להן זמנים ותוויות, להפוך אותן למחזוריות... והממשק לטעמי ממש אינטואיטיבי ונוח.
כל ערב אני מארגן לעצמי את המשימות ליום המחרת (בעיקר דברים מחזוריים, כמו ספורט למשל), דברים שהם גדולים/מורכבים/מחזוריים אבל בפרקי זמן ארוכים יותר אני מהנדס לתוך המערכת. ואז במהלך היום האפליקציה בפלאפון תמיד לידי (או לשונית בדפדפן כשאני בעבודה) ואני פשוט עובר על מה שכתוב שם ומבצע. החיים שלי נהיו משמעותית יותר פרודוקטיבים ככה.

בנייד משתמש באפליקציה בשם due (אייפון בלבד לדעתי). מכל הדברים שניסיתי זאת האפליקציה שעובדת הכי טוב בשבילי. אני מזין לתוכה ***רק*** תזכורות לדברים שאני ***חייב*** לבצע מתישהו בקרוב. אף פעם לא נשארים שם ״משימות צפות״. או שזמן היעד עוד לא הגיע. או שהוא הגיע והמשימה התבצעה. או שזה נדחה למועד אחר.

כל שאר הדברים אני זורק לbrain dump על המחשב, בעיקר באמצעות מסמך של גוגל דוק בפורמט חופשי.
הבעיה, שמנסיון של שנים - מקומות שזורקים לתוכם משימות נוטים להתמלא עד לרף מסויים שמוציא לך את כל החשק לחזור ולהסתכל על זה שוב.

אז בפועל בעיקר בלי ניהול משימות למעט תזכורות חשובות ב due.

אבל @אנא-אל החיים שלך לא צריכים להתעכב.
בגדול מסכימה שזה בעייתי, מקווה שיהיה לזה אפקט ריבית דריבית, ברצינות.. כשאמצא את הדרך המתאימה עבורי לעבד מידע חיצוני אז אוכל להיות 'אשת אשכולות' וללמוד הרבה דברים ומהר. לא חסרה לי אינטליגנציה, אבל חסרים לי דברים אחרים. כתבתי לך מעט בהרחבה בפרטי.

הודעות שנמצאות באינבוקס קשורות למשימות שאני צריך לעשות. כל יום אני עובר עליהן ומחליט במה להתמקד
משהו דומה. האינבוקס הפרטי שלי (שמנותק לחלוטין מהעבודה) הוא ה-todo list שלי, כשכל מייל שנשאר שם מייצג משימה שצריך לבצע בזמן הקרוב. אם משהו עולה במהלך היום - אני שולח לעצמי מייל באותו רגע. משימות שתאריך היעד שלהן רחוק יחסית - מוגדרות להגיע אליי לאינבוקס בצורת מייל בעתיד הקרוב/רחוק באמצעות תוסף לג'ימייל. האינבוקס תמיד פתוח ותמיד מול העיניים שלי, וזו תזכורת למשימות שלי לפחות כמה פעמים יום.

בזמנים מאד עמוסים (במשימות, מנטלית וכו') - דפדפת A4 ורשימה של משימות. לפעמים צובעת במרקר צהוב את הדחופות/קריטיות.
הסיפוק הגדול הוא להעביר קו ולסמן וי על מה שעשיתי. לפעמים רק זה משמש מנוע אדיר לביצוע.
מעבר לזה, בנייד יש לי אפליקציה של רשימות. בונה רשימות לפי נושאים - קניות בסופר, משימות וכו'. לא תמיד זוכרת להסתכל שם....

דפדפת A4 ורשימה של משימות.
תהיתי לעצמי אם רק אני עוד משתמשת בטכנולוגיה המיושנת שנקראת נייר ועט.

אני משתמשת בפנקס קטן וסתמי. כותבת על הדף מה צריך לעשות היום. עושה תמיד רק חלק מזה. בסוף היום מעבירה לדף הבא את המשימות שנשארו+ משימות חדשות וזורקת את הדף הקודם למיחזור נייר.
פרוייקטים גדולים אני בונה במחשב. אם זה כולל מיילים ולינקים למאמרים אז פותחת לזה תיקיה במועדפים. במקביל, בונה סיפור מסגרת בוורד או אקסל (תלוי אם זה דורש יותר מלל או יותר טבלאות) וממלאה בשלבי העשייה של הפרוייקט. את תתי השלבים אני כבר רושמת בפנקס הקטן.

*אגב, בתור בטלנית מוצהרת, פרוייקטים גדולים אצלי זה למשל מכירת הבית (תהליך שנמשך כמה שנים), בניית תיק ההשקעות, בדיקת השקעות נדל"ן, בדיקת השקעות בעסקים ותכנית עבודה למסע הנדודים שלנו, בתקווה שהוא ירקום עור וגידים בשנים הקרובות.

יש לי בטלפון לוח שנה לאירועים ותזכורות למשימות חשובות שצריך לזכור... ניסיתי פעם לנהל רשימות אבל הן תמיד גרמו לי להרגשה מדכדכת שהחיים הם בעצם רשימה ארוכה ולא נגמרת של מטלות לביצוע.

אז אוכל להיות 'אשת אשכולות' וללמוד הרבה דברים ומהר.
סליחה שאני עפה על עצמי, אבל אין שום קשר בין להיות איש אשכולות לניהול משימות.
ואני מרשה לעצמי להתרברב ולטעון שאני אשת אשכולות בעצמי.

המיומנות שכן הייתה ממליצה לך לתרגל היא קריאה מהירה.

סליחה שאני עפה על עצמי, אבל אין שום קשר בין להיות איש אשכולות לניהול משימות.
סליחה שאני עפה על ההודעה שלך, אבל יש אנשים שעבורם ניהול משימות הוא משימה מורכבת, לעיתים מעבר לכוחותיהם. הם עדיין אנשי אשכולות - אינטיליגנטיים בצורה מדהימה, ברוכי כשרונות, יצירתיים ועוד ועוד. רק מה - יש להם איזה באג בתוכנה, שלא מאפשר להם לארגן מחשבות/מעשים/פעולות. לפעמים כשהם ניצבים מול צורך לבצע 3 משימות, שכל אחת מהן פשוטה בפני עצמה, אבל יש צורך לבצע אותן באופן מדורג - הם פשוט אבודים בחלל. מי שאין לו את זה, מתקשה מאד להבין את השיתוק שאוחז אותם.
בתור אמא לילד עם קשיי קשב וריכוז, למדתי בדרך הקשה לפרק לו את המשימות ולתת אותן במנות - ביצוע ורק אח"כ המשימה הבאה.
המיומנות שאני לימדתי את עצמי במהלך השנים, ועדיין מלמדת ולומדת, היא להיות קשובה לקשיים של האחר. משם לפעמים צומחת תקווה לשינוי ולהתקדמות.
ולהתמודדות עם הקושי של ניהול משימות - מעבר לטכניקות של רישום משימות בדרך כזאת או אחרת, יש טכניקות שונות להתמודד עם הקושי בניהול משימות. לפעמים שווה להשקיע (כסף, זמן, תשומות) ברכישת הטכניקות הללו.

@שפרה את צודקת לגמרי, אבל מי שסובל מהפרעה כזו, רצוי שיפנה לאבחון וטיפול מקצועי פרטני.
לי נראה ש@אנא-אל "סובלת" דווקא ממשהו אחר. קוראים לזה פרפקציוניזם, וזה דווקא לא דבר רע.

@breezblock :)
מבלי להיכנס לאבחנות של אנשים כלשהם, באופן כללי בעיני פרפקציוניזם הוא דבר לא טוב בכלל. המצויין הוא אחד מהאוייבים הגרועים ביותר, ונדמה לי שהסולידית כתבה על כך יותר מפעם אחת בבלוג.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
S ניתוח טכני - איך אתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ה איך אתם עושים את זה ? יומני מסע אישיים 40
deussex האם אתם עושים משהו ספציפי בעקבות האינפלציה, והמצב בשווקים ? פוסטים מאיכות נמוכה 39
deussex האם אתם עושים פעילויות מנע בעקבות המלמחמה באוקראינה בתיק/קופות גמל ? שוק ההון 25
M מה אתם עושים עם הגמל להשקעה עם כל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ה בן 20. בהתלבטות ואשמח לדעת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 26
I דולרים בחשבון - מה אתם הייתם עושים? אוף טופיק 16
R מה אתם הייתם עושים? משכנתא לדירה ראשונה ממשתכן שמחוסר ברירה היא להשקעה נדל"ן 9
stamEhad האם אתם עושים Staking בקריפטו שאתם מחזיקים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 58
A חשבון קיזוז ריבית (משכנתא) - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 2
P פקטור השינה הערבה: מה אתם עושים כדי לישון טוב? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
P 800K ששוכבים בעו"ש. מה אתם הייתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
G איפה אתם עושים את הקניות שלכם? אוף טופיק 1
S מה אתם עושים עם החיסכון שלכם בימים של אינפלציה צפויה? שוק ההון 18
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
U אם מחר בנק ישראל מקפיץ את ערך הדולר מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 15
Shadows מה אתם עושים עם עודף בחשבון ההשקעות שלכם? שוק ההון 5
ב מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 52
נ התייעצות - משכירים, אתם עושים חוזים עם עו"ד? נדל"ן 23
ה למכור או להחזיק חזק מה אתם הייתם עושים שוק ההון 46
H מה אתם עושים בחלק הסולידי של התיק שלכם? שוק ההון 16
S איך אתם עושים ניתוח טכני בכניסה לשוק נדל"ן חדש - שתפו נדל"ן 1
משה מה אתם עושים לט"ו באב / וולנטיין? אוף טופיק 10
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
R מה אתם עושים בסופי שבוע? אוף טופיק 40
קורא הדוק אם מחר מבטלים את הפטור ממס בקרן השתלמות. מה אתם עושים? (סקר) צרכנות פיננסית 20
ז מליון שקלים, מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 11
ס 700-800אלף פנויים להשקעה- מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 4
B שאלה מהחיים, מה אתם הייתם עושים אוף טופיק 20
תפוזינה מה אתם הייתם עושים שוק ההון 20
ס 250K להשקעה מה עושים מכאן ? מה אתם הייתם עושים ? שוק ההון 9
ב משקיעים דרך ברוקר זר - מה אתם עושים עם אג״ח? שוק ההון 28
C מה עושים כשאתם לא יודעים מה אתם אוהבים לעשות? אוף טופיק 64
O מה אתם עושים עם החלק האג"חי בתיק? שוק ההון 25
פ מליון שקלים ההשקעה הטובה ביותר /מה אתם הייתם עושים שוק ההון 37
ה חיפאים- איפה אתם עושים קניות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
הקוקיה אתגר המזון-בואו וספרו לנו מה אתם עושים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 66
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה