• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם אני מבוטח בירידת שער בביטול עסקה?

• פותח הנושא פותח הנושא aiib
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
  • תגיות תגיות
    paypal
מצב
הנושא נעול.

aiib

משתמש רגיל
דירוג
52
קניתי מוצר בכמה אלפי שקלים, באתר בחו"ל, קניתי דרך PAYPAL וכרטיס אשראי.
אחרי זמן יחסית ארוך המוכר ביטל את העסקה. כמובן זוכיתי בכסף.
הבעיה היא ששער הדולר ירד וכך יצא שהפסדתי סכום יחסית גדול.
האם אני זכאי להחזר מחברת האשראי או מPAYPAL? כי בעצם זה נזק שנוצר לי ע"י הרכישה.

תודה

למיטב ידיעתי - לא מבוטח. אין לך כאן גורם לבוא אליו בטעות. Paypal וכרטיס האשראי עמדו בצד שלהם. במצב הפוך היית מרוויח (מינוס עמלות).

Paypal וכרטיס האשראי עמדו בצד שלהם.
התפקיד שלהם הוא לא לעמוד בצד שלהם אלא לעמוד בצד שלי... אם נגרם לי נזק בעסקה הם אמורים לבטח אותי.
במצב הפוך היית מרוויח (מינוס עמלות)
נכון, במקרה כזה שהמוכר יגיע בטענות לחברת הביטוח שלו אם יש לו...

שילמת ל PayPal בתור הרוכש שהם יעמדו בצד שלך?

התפקיד שלהם הוא לבטח אותך בשערי החליפין, אלא לוודא שהמוכר יקיים את העסקה.
עד כמה שאני מכיר את התקנון מולם, הם לא יזכו אותך בהפרשי שער.

הבעיה היא ששער הדולר ירד וכך יצא שהפסדתי סכום יחסית גדול.
לא הפסדת. תחשוב שקנית בדולרים וקיבלת בדיוק את אותם דולרים בחזרה.

במילים אחרות, אם במקום לקנות את המוצר היית שם את הכסף בפקדון דולרי בבנק, היה לך עכשיו את אותו סכום, ולא היית אומר שהבנק "עקץ" אותך.

מה שאתה אומר זה "אבל אם הייתי ממשיך להחזיק שקלים הייתי מרוויח יותר". זה נכון, אבל גם אם היית מחזיק ביטקויין היית מרוויח יותר. זו חוכמה שבדיעבד.

לא הפסדת. תחשוב שקנית בדולרים וקיבלת בדיוק את אותם דולרים בחזרה.

במילים אחרות, אם במקום לקנות את המוצר היית שם את הכסף בפקדון דולרי בבנק, היה לך עכשיו את אותו סכום, ולא היית אומר שהבנק "עקץ" אותך.

מה שאתה אומר זה "אבל אם הייתי ממשיך להחזיק שקלים הייתי מרוויח יותר". זה נכון, אבל גם אם היית מחזיק ביטקויין היית מרוויח יותר. זו חוכמה שבדיעבד.
אני יכול להבין שהחברות מבטחות אותם עם איזה סעיף כזה או אחר. אבל מה שאתה מתאר זה ראש של משקיע... בנאדם פשוט רוצה לדעת שכשהוא קונה מוצר הוא יקבל אותו או את הכסף חזרה. במידה והמטבע קורס לא יעזור לו לקבל את הכסף חזרה. אז מילא זה אותו מטבע שהוא משתמש בו אבל כשזה מטבע זר בסופו של דבר הוא לא קיבל את התמורה המלאה לכספו.

אם הוא רוצה לדעת, שיקרא את החוזה שחתם עליו מול פייפל. אם הוא חושב "שמגיע לו", זו כבר בעיה שלו.
זה מה שכתבתי "אני יכול להבין שהחברות מבטחות אותם עם איזה סעיף כזה או אחר"
אני לא יודע אם יש סעיף או אין סעיף אז התחלתי משאלת היגיון ועל כך עניתי.

אם הוא רוצה לדעת, שיקרא את החוזה שחתם עליו מול פייפל. אם הוא חושב "שמגיע לו", זו כבר בעיה שלו.
יש פה מקרה מעניין שנדמה ששני הצדדים צודקים. ברור שפייפאל והמוכר רוצים לעבוד בדולרים ולא במטבע מצחיק של מדינה במזרח התיכון. מצד שני האנשים של אותה מדינה כן רוצים את הכסף שלהם בחזרה אם העסקה לא בוצעה.

יש פה מקרה מעניין שנדמה ששני הצדדים צודקים. ברור שפייפאל והמוכר רוצים לעבוד בדולרים ולא במטבע מצחיק של מדינה במזרח התיכון. מצד שני האנשים של אותה מדינה כן רוצים את הכסף שלהם בחזרה אם העסקה לא בוצעה.
אם פלוני מטייל בחו"ל, קונה מוצר כלשהו (במט"ח כמובן) ומחזיר אחרי כמה ימים כי התחרטת (או כל תרחיש דומה) - האם פלוני צודק אם יצפה שמישהו יפצה אותו כי "הפסיד" בגלל שהמטבע של המדינה שלו התחזק בזמן הזה? ברור שלא. מדוע שהמצב יהיה שונה אם הזמין בנוסף גם משלוח לארץ?

גם במקרה בו מוכר מבטל ביוזמתו, נשמע לי בלתי סביר בעליל שהוא יחזיר את הכסף במטבע שונה מזה בו בוצעה העסקה.

לא מבין מה העניין, מה שחתמת עליו זה מה שיקרה. אם לא קראת והתעניינת זה לא משנה.

בכל מקרה, לא מדובר על "עקיצה" כי עם על פורמליות טהורה.

מדוע שהמצב יהיה שונה אם הזמין בנוסף גם משלוח לארץ?
במידה והוא שילם בשקלים (וחברת האשראי המירה) אז אתה כן מבין? בנאדם שילם על מוצר במדינה שהמטבע הוא מטבע ספציפי, הוא לא מקבל את המוצר? הוא אמור לקבל את מה שהוא שילם.

לא מבין מה העניין, מה שחתמת עליו זה מה שיקרה. אם לא קראת והתעניינת זה לא משנה.

בכל מקרה, לא מדובר על "עקיצה" כי עם על פורמליות טהורה.
ברור! אם כתוב בחוזה/תנאים (אני לא יודע... לכן שאלתי) ברור שאין מקום לשאלה. אף אחד לא מאשים בעוקץ...

במידה והוא שילם בשקלים (וחברת האשראי המירה) אז אתה כן מבין? בנאדם שילם על מוצר במדינה שהמטבע הוא מטבע ספציפי, הוא לא מקבל את המוצר? הוא אמור לקבל את מה שהוא שילם.
אני לא יודע איך זה הולך שם, אבל אם המחיר היה נקוב בשקלים אז מה שאתה אומר נכון. אם המחיר היה נקוב בדולרים, זה לא משנה שחברת האשראי המירה, קיבלת את הדולרים שלך בחזרה.

במידה והוא שילם בשקלים (וחברת האשראי המירה) אז אתה כן מבין?
לא.
גם כשאתה בחול ומשלם במט"ח עם כרטיס האשראי שלך, בסוף חברת האשראי ממירה את זה ומחייבת אותך בשקלים.
אבל אתה שילמת במט"ח (בשני המקרים) ולכן ההחזר שתקבל הוא במט"ח.
בנאדם שילם על מוצר במדינה שהמטבע הוא מטבע ספציפי, הוא לא מקבל את המוצר? הוא אמור לקבל את מה שהוא שילם.
בדיוק.
ומאחר והוא שילם במטבע ספציפי, זה גם מה שהוא יקבל בחזרה.
העובדה שחברת האשראי עשתה לו טובה והמירה את המטבע למטבע אחר שאותו במקרה יש לו בעו"ש לא משנה את זה.

נניח שבמקום שחברת האשראי הייתה מבצעת את ההמרה - הוא היה הולך לצ'יינג' ומבצע את ההמרה שם. האם במקרה של ביטול עסקה הוא היה חוזר לצ'יינג' ודורש לקבל חזרה את אותה כמות של שקלים כי העסקה שלו בוטלה?

נניח שבמקום שחברת האשראי הייתה מבצעת את ההמרה - הוא היה הולך לצ'יינג' ומבצע את ההמרה שם. האם במקרה של ביטול עסקה הוא היה חוזר לצ'יינג' ודורש לקבל חזרה את אותה כמות של שקלים כי העסקה שלו בוטלה?
נניח שהוא קיבל מוצר פגום והמוכר לא מוכן להחזיר לו את הכסף, האם הצ'יינג' יחזיר לו את הכסף? לא! אבל חברת האשראי כן! כי היא אחראית על העסקה שלא יהיה נזק.
הנידון כאן האם זה נקרא נזק או לא.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J האם הכסף מבוטח, על מי האחריות-בתי השקעות שוק ההון 2
S הטבות מס בשכר לא מבוטח⁩ - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
I מוות בגיל צעיר של מבוטח בקרן פנסיה לעומת מבוטח בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D סיוע לעצמאים קורונה - האם נחשב שכר לא מבוטח? האם נחשב הכנסה מעסק? מיסים 6
אמירב מבוטח נפטר בזמן עיבוד תביעה לקצבה מהפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
E לקבל דיבידנדים בלי להסתכן בירידת המניה שוק ההון 7
R שער דולר - מכירת rsu שוק ההון 3
P איך מחושב "שער קניה ממוצע" בלאומי טרייד? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
כ שער קניה נמוך מהשער המעשי שוק ההון 4
T גוגל שיטס מגמגם עם שער הדולר שוק ההון 23
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
J שער הדולר - לאן פניו? שוק ההון 60
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
ס מה הקשר בין שער מטבע לריבית חסכון? שוק ההון 17
Z שער דולר של קרן כספית דולרית חשופה שוק ההון 7
א קביעת שער סגירה של מניה שוק ההון 5
מ שער פתיחה ושער סגירה וטרום מסחר בקשה להסבר המושג והטכני שוק ההון 7
כ שער הדולר - תקיפה באירן שוק ההון 8
ז שער הגיא - יקנעם עלית נדל"ן 14
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
מ שער הדולר שוק ההון 1
H אג"ח ממשלתי: פער גדול בין שער מסחר ושער בסגירה? שוק ההון 2
O קרן KTF - שער קניה שוק ההון 5
כ שיטות הטבת שער בהמרת מטח שוק ההון 3
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 16
מ שער הדולר וdca שוק ההון 5
ה איך מוצאים את ״שער הקנייה הממוצע״ במערכות כמו Ordernet? שוק ההון 4
S האם יש ב ETF זרות שנסחרות בבורסות חו"ל "שער קובע" ? שוק ההון 17
U תרגום שער מכירה בניע"ז לש"ח שוק ההון 33
I גידור שער הדולר בנסדא"ק שוק ההון 2
י מכירת מניות בהפסד אך שער דולר יותר גבוה שוק ההון 6
N שער קנית מט"ח בספארק (לא תקין) שוק ההון 28
ז שער הדולר לטווח ארוך שוק ההון 1
F טווח שער הדולר-שקל ומדדים שבנק ישראל בוחן ? שוק ההון 4
M הימור על שער שקל/דולר שוק ההון 1
מ עמלות מט"ח והפרשי שער המרה צרכנות פיננסית 9
L עזרה - מציאת שער קניה בפלטפורמות פוסטים מאיכות נמוכה 5
E מס רווחי הון על הפרשי שער מיסים 1
Plato נתונים היסטוריים שער הדולר/שקל שוק ההון 1
Z שער דולר שוק ההון 114
R קביעת שער הדולר בקרנות חו"ל שוק ההון 5
I שער הדולר לאן? פוסטים מאיכות נמוכה 288
Shnizelia רווח מהיר מהפרשי שער קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 89
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
נ הקשר בין שער הדולר העתידי להשקעה בפלח האגח"י שוק ההון 5
B קניית מט"ח לחשבון מט"ח מבנק - איזה שער? צרכנות פיננסית 6
N מערכת ספארק מחייבת במס בגלל הפרשי שער? מיסים 17
Z בשקעה בניירות ערך זרים אם אדם שהפסיד 30,000 ש"ח הפסד נומינלי אבל עליית שער החליפין מיתן את ההפסד ל20,000 ש"ח האם יוכר לו מלא הפסד הנומינלי לקיזוז? פוסטים מאיכות נמוכה 2
ק שער הדולר בעקבות העלאת הריבית בארה"ב שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה