Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
יש לי חשבון השקעות בבית השקעות ישראלי, ואני אזרח ישראלי. האם אני יכול לקנות אגח אמריקאי?
(אני יודע שאני יכול לקנות כל מיני ETF שעוקבים אחרי אגח אמריקאי. אני שואל לגבי קנייה של אגח ממש).
כי זה מוצר שלא נסחר בבורסה והמרווחים שלו עצומים ובנוסף המינימום לקנייה הוא גבוה, בIB לדוגמא זה מינימום 2K ובכפולות של 1K, בשאר הברוקרים זה בדרך כלל הרבה יותר.
כי זה מוצר שלא נסחר בבורסה והמרווחים שלו עצומים ובנוסף המינימום לקנייה הוא גבוה, בIB לדוגמא זה מינימום 2K ובכפולות של 1K, בשאר הברוקרים זה בדרך כלל הרבה יותר.
ראשית תודה על המידע. אתה כותב שהמרווחים עצומים, עד כמה (סדר גודל)? בדקתי לפני מספר ימים דרך חדר מסחר לגבי אג"ח ארה"ב צמודת מדד לכמעט שנה (עד יוני). ואמרו לי שבציטוט התשואה השנתית היתה 2%, וזה די דומה למה שראיתי במידע באינטרנט על האג"ח הזה. זה דווקא נתן לי תחושה שהמרווח לא מאוד גדול.
ראשית תודה על המידע. אתה כותב שהמרווחים עצומים, עד כמה (סדר גודל)? בדקתי לפני מספר ימים דרך חדר מסחר לגבי אג"ח ארה"ב צמודת מדד לכמעט שנה (עד יוני). ואמרו לי שבציטוט התשואה השנתית היתה 2%, וזה די דומה למה שראיתי במידע באינטרנט על האג"ח הזה. זה דווקא נתן לי תחושה שהמרווח לא מאוד גדול.
לא כל כך הבנתי לאיזה מרווחים אתה מתכוון?
בתוכנת המסחר לאחר סינון של אג"ח ממשלת ארה"ב אפשר לראות מספר ניירות עם פדיון בשנתיים-שלוש הקרובות עם תשואה לפדיון (אם הבנתי נכון, חבל שאי אפשר לצרף תמונה) של סביב 4.3% ואפילו יותר. לדוגמא עבור US-T Govt Note 2.25 Mar31'24 תחת "Current Ask Yield" מופיע 4.389%.
איפה בא לידי ביטוי אותו מרווח שהזכרת?
אם הבנתי נכון, במידה ואני מחכה עד לפדיון אז לא מעניין אותי מחיר השוק של האיגרת ולכן אני אדיש לשינויי ריבית שיהיו עד אז. כלומר מלבד עמלות ק/מ אין שום סיבה שלא אקבל עד תאריך היעד *בדיוק* את מה שרשום כתשואה לפדיון (בשילוב של תשלומי ריבית+קרן)?
אם הבנתי נכון, במידה ואני מחכה עד לפדיון אז לא מעניין אותי מחיר השוק של האיגרת ולכן אני אדיש לשינויי ריבית שיהיו עד אז. כלומר מלבד עמלות ק/מ אין שום סיבה שלא אקבל עד תאריך היעד *בדיוק* את מה שרשום כתשואה לפדיון (בשילוב של תשלומי ריבית+קרן)?
מזכיר שיש ETF אמריקאיות שמחזיקות סל אגחים עד לפדיון הקרן כולה בשנה ידועה מראש ובניכוי דמי ניהול. המשותף לאגח בקרן מסוימת הוא שנת פדיון זהה ומאפיין זהה (ממשלתי, קונצרני, מוניציפלי או זבל). עשוי להיות מתאים למי שרוצה לבנות סולם אג"ח, וודאות של אגח לפדיון, פיזור ונזילות מסחר. חבל שאין מוצר כזה של אגח שקלי.
המוצרים הם iShares iBonds Invesco BulletShars
מזכיר שיש ETF אמריקאיות שמחזיקות סל אגחים עד לפדיון הקרן כולה בשנה ידועה מראש ובניכוי דמי ניהול. המשותף לאגח בקרן מסוימת הוא שנת פדיון זהה ומאפיין זהה (ממשלתי, קונצרני, מוניציפלי או זבל). עשוי להיות מתאים למי שרוצה לבנות סולם אג"ח, וודאות של אגח לפדיון, פיזור ונזילות מסחר. חבל שאין מוצר כזה של אגח שקלי.
The iShares iBonds Dec 2023 Term Treasury ETF seeks to track the investment results of an index composed of U.S. Treasury bonds maturing in 2023. This Fund is covered by U.S. Patent Nos. 8,438,100 and 8,655,770.
www.ishares.com
לעומת זאת, אם אקנה ישירות Treasury Note לשנה ואחזיק עד לפדיון אקבל תשואה של 4.22% ואין ד"נ.