It's the one thing I miss about getting older, I miss the beauty of that blank page
Bruce springsteen
Bruce springsteen
היי, ניגש ישר לעובדות:
רקע כללי
1. בת 28.5~
2. סיימתי בקיץ 2022 תואר בהנדסה מאוניברסיטה מוכרת
3. מועסקת במשרה עם זיקה לתחום אבל לא בליבה שלו, אני לא בטוחה בכלל לאן אני מכוונת את ספינת הקריירה שלי (מוזמנים לקרוא פוסטים קודמים שלי)
4. מרוויחה 13,000 שקל בחוזה גלובלי
5. ככל הנראה אתחיל באוקטובר הקרוב תואר שני במנהל עסקים
6. אני לא מחפשת לצאת לפנסיה מוקדמת ולא מחפשת להיות ביליונרית (אם כי כמובן שלא אתנגד אם הגורל יביא אותי למצב הזה, אבל אלה לא המטרות שאני מגדירה לעצמי מבחינה כלכלית בשלב הזה של החיים)
7. אני רוצה להתעשר על מנת שרמת החיים שלי, כפי שגדלתי במשפחתי, לא תרד
8. אני רוצה להתעשר על מנת שרמת החיים של ילדיי ונכדיי, יהיו כפי שהיו שלי
9. אני רוצה להתעשר על מנת שלא אצטרך להיות במירוץ עכברים כלכלי (לעבוד במשמרות עד מאוחר בלילה, לתזז בין משרות, לסבול בעבודה וכו')
10. אני רוצה להתעשר על מנת שאוכל לתמוך במשפחתי ובפרט בהוריי בעת זיקנה או בעת הצורך
11. אני רוצה להתעשר על מנת שאוכל לטפל בעצמי בזמן מקרי חירום (כמו מקרי חירום רפואיים)
12. אין לי בעיה להתעשר לאט. אני מבינה שהמטרות שלי הן מאוד לא מוגדרות היטב מכיוון שהן לא נגזרו מתוך דדליין ("עד גיל 54 לצאת לפנסיה עם קצבה של 10,000 שקל") אלא דווקא מתוך חששות (סעיפים 11 ו12) ורצונות אמורפיים (סעיפים 7 עד 10)
13. בזוגיות, כרגע לא גרים ביחד ואני בשלב הזה מסתכלת על עצמי כיחידה מבחינה כלכלית ולכן לא אפרט על הסוגייה הזו
14. כרגע אני שותפה בסטארטאפ קטן (פעם נוספת מזמינה לקרוא פוסטים קודמים שלי). אני קצת "רגל אחת בפנים, רגל שנייה בחוץ" אבל עד כה הולך סביר. לא רואה את זה מתפוצץ בקטע חיובי אבל יש פוטנציאל
מצבי הכלכלי
כרגע יש לי:
1. 30,000~ שקל בחשבון הבנק שמיועדים להוצאה על התואר השני, ועוד כמה אלפים בודדים שמספיקים לי למחייה זמנית
2. 160,000~ שקל בתיק השקעות עצמאי - 100% על הקרן השקלית העולמית iShares MSCI ACWI של בלאקרוק (מספר נייר: 1159235)
3. 30,000~ שקל בקרן הפנסיה במסלול מניות כללי (אבקש לעבור למדד SP500)
4. 7,000~ שקל בקרן השתלמות במסלול מניות כללי (אבקש לעבור למדד SP500)
מטרות
1. אין מצב שאוכל לעדכן את היומן הזה בתדירות גבוהה (חודשית או רבעונית). אבל אשתדל לעשות זאת בכל שינוי גדול או התקדמות משמעותית.
2. לפתוח "קרן חירום". אין לי אחת כזו ואני תוהה איך בכלל לנהל את זה. האם להשאיר את זה כעו"ש בחשבון בנק? האם קרן כספית? האם פיקדון? צריכה ללמוד את הנושא
3. לנסות להפקיד 1,000 שקל בכל חודש לתיק העצמאי. חושבת שאוכל להתמודד עם הוצאה כזו
4. להבין בנושא הביטוחים (ביטוחי חיים וכל שאר הירקות)
5. לבדוק איך אני מגדילה את רמת ההכנסה שלי. קיבלתי כמה הצעות שכר יותר נמוכות, אבל אני מרגישה שאני משתכרת מאוד נמוך ביחס לחבריי (זה גם מה שהם מספרים). רק לשם הספורט ומתוך ניסיון להבין "כמה אני שווה בשוק" בחודש האחרון שלחתי קו"ח לכמה משרות. לא חזרו אלי מאף מקום, אבל הסיבה היא שאני עובדת בתפקיד מאוד מאוד מאוד נישתי ולכן הניסיון שאני מביאה לא ממש רלוונטי למשרות אחרות. במקום העבודה שלי אני שווה לא מעט אבל מוגבלים מאוד במקפצות השכר. אני מרגישה שאני מהמרת על עצמי ועל הקריירה שלי (סעיף 3)
6. להגדיר נקודת צומת, ביחד עם שאר חברי הצוות, שעד אליה יהיה בסדר לצאת מהסטארטאפ מבלי לפגוע בהם ועד אז להחליט אם אני ממשיכה או לא. זה כנראה יהיה בקרוב מאוד (גג חודש)
7. לפתור את הissues שמעיקים בלב. בדרך כלל כל הצרות מתחילות משם
תודה שקראתם