• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דף חלק

אוכמנית

משתמש סולידי
דירוג
41
It's the one thing I miss about getting older, I miss the beauty of that blank page
Bruce springsteen

היי, ניגש ישר לעובדות:
רקע כללי
1. בת 28.5~
2. סיימתי בקיץ 2022 תואר בהנדסה מאוניברסיטה מוכרת

3. מועסקת במשרה עם זיקה לתחום אבל לא בליבה שלו, אני לא בטוחה בכלל לאן אני מכוונת את ספינת הקריירה שלי (מוזמנים לקרוא פוסטים קודמים שלי)
4. מרוויחה 13,000 שקל בחוזה גלובלי
5. ככל הנראה אתחיל באוקטובר הקרוב תואר שני במנהל עסקים
6. אני לא מחפשת לצאת לפנסיה מוקדמת ולא מחפשת להיות ביליונרית (אם כי כמובן שלא אתנגד אם הגורל יביא אותי למצב הזה, אבל אלה לא המטרות שאני מגדירה לעצמי מבחינה כלכלית בשלב הזה של החיים)
7. אני רוצה להתעשר על מנת שרמת החיים שלי, כפי שגדלתי במשפחתי, לא תרד
8. אני רוצה להתעשר על מנת שרמת החיים של ילדיי ונכדיי, יהיו כפי שהיו שלי
9. אני רוצה להתעשר על מנת שלא אצטרך להיות במירוץ עכברים כלכלי (לעבוד במשמרות עד מאוחר בלילה, לתזז בין משרות, לסבול בעבודה וכו')
10. אני רוצה להתעשר על מנת שאוכל לתמוך במשפחתי ובפרט בהוריי בעת זיקנה או בעת הצורך
11. אני רוצה להתעשר על מנת שאוכל לטפל בעצמי בזמן מקרי חירום (כמו מקרי חירום רפואיים)
12. אין לי בעיה להתעשר לאט. אני מבינה שהמטרות שלי הן מאוד לא מוגדרות היטב מכיוון שהן לא נגזרו מתוך דדליין ("עד גיל 54 לצאת לפנסיה עם קצבה של 10,000 שקל") אלא דווקא מתוך חששות (סעיפים 11 ו12) ורצונות אמורפיים (סעיפים 7 עד 10)
13. בזוגיות, כרגע לא גרים ביחד ואני בשלב הזה מסתכלת על עצמי כיחידה מבחינה כלכלית ולכן לא אפרט על הסוגייה הזו
14. כרגע אני שותפה בסטארטאפ קטן (פעם נוספת מזמינה לקרוא פוסטים קודמים שלי). אני קצת "רגל אחת בפנים, רגל שנייה בחוץ" אבל עד כה הולך סביר. לא רואה את זה מתפוצץ בקטע חיובי אבל יש פוטנציאל

מצבי הכלכלי
כרגע יש לי:
1. 30,000~ שקל בחשבון הבנק שמיועדים להוצאה על התואר השני, ועוד כמה אלפים בודדים שמספיקים לי למחייה זמנית
2. 160,000~ שקל בתיק השקעות עצמאי - 100% על הקרן השקלית העולמית iShares MSCI ACWI של בלאקרוק (מספר נייר: 1159235)

3. 30,000~ שקל בקרן הפנסיה במסלול מניות כללי (אבקש לעבור למדד SP500)
4. 7,000~ שקל בקרן השתלמות במסלול מניות כללי (אבקש לעבור למדד SP500)

מטרות
1. אין מצב שאוכל לעדכן את היומן הזה בתדירות גבוהה (חודשית או רבעונית). אבל אשתדל לעשות זאת בכל שינוי גדול או התקדמות משמעותית.
2. לפתוח "קרן חירום". אין לי אחת כזו ואני תוהה איך בכלל לנהל את זה. האם להשאיר את זה כעו"ש בחשבון בנק? האם קרן כספית? האם פיקדון? צריכה ללמוד את הנושא
3. לנסות להפקיד 1,000 שקל בכל חודש לתיק העצמאי. חושבת שאוכל להתמודד עם הוצאה כזו
4. להבין בנושא הביטוחים (ביטוחי חיים וכל שאר הירקות)
5. לבדוק איך אני מגדילה את רמת ההכנסה שלי. קיבלתי כמה הצעות שכר יותר נמוכות, אבל אני מרגישה שאני משתכרת מאוד נמוך ביחס לחבריי (זה גם מה שהם מספרים). רק לשם הספורט ומתוך ניסיון להבין "כמה אני שווה בשוק" בחודש האחרון שלחתי קו"ח לכמה משרות. לא חזרו אלי מאף מקום, אבל הסיבה היא שאני עובדת בתפקיד מאוד מאוד מאוד נישתי ולכן הניסיון שאני מביאה לא ממש רלוונטי למשרות אחרות. במקום העבודה שלי אני שווה לא מעט אבל מוגבלים מאוד במקפצות השכר. אני מרגישה שאני מהמרת על עצמי ועל הקריירה שלי (סעיף 3)
6. להגדיר נקודת צומת, ביחד עם שאר חברי הצוות, שעד אליה יהיה בסדר לצאת מהסטארטאפ מבלי לפגוע בהם ועד אז להחליט אם אני ממשיכה או לא. זה כנראה יהיה בקרוב מאוד (גג חודש)
7. לפתור את הissues שמעיקים בלב. בדרך כלל כל הצרות מתחילות משם

תודה שקראתם :)

5. ככל הנראה אתחיל באוקטובר הקרוב תואר שני במנהל עסקים
למה מנהל עסקים? את בטוחה שזה שווה את המאמץ והכסף?

2. לפתוח "קרן חירום". אין לי אחת כזו ואני תוהה איך בכלל לנהל את זה. האם להשאיר את זה כעו"ש בחשבון בנק? האם קרן כספית? האם פיקדון? צריכה ללמוד את הנושא
הכי פשוט וקל קרן כספית, וגם מיסוי ריאלי ולא נומינלי לעומת פיקדון.

5. לבדוק איך אני מגדילה את רמת ההכנסה שלי. קיבלתי כמה הצעות שכר יותר נמוכות, אבל אני מרגישה שאני משתכרת מאוד נמוך ביחס לחבריי (זה גם מה שהם מספרים). רק לשם הספורט ומתוך ניסיון להבין "כמה אני שווה בשוק" בחודש האחרון שלחתי קו"ח לכמה משרות. לא חזרו אלי מאף מקום, אבל הסיבה היא שאני עובדת בתפקיד מאוד מאוד מאוד נישתי ולכן הניסיון שאני מביאה לא ממש רלוונטי למשרות אחרות. במקום העבודה שלי אני שווה לא מעט אבל מוגבלים מאוד במקפצות השכר. אני מרגישה שאני מהמרת על עצמי ועל הקריירה שלי (סעיף 3)
לדעתי קודם כל חשוב לצבור ניסיון של שנה לפחות במקום העבודה הראשון לאחר האוניברסיטה.
מסוכן מאוד לשלוח סתם קורות חיים, זה בשנייה יכול להתגלגל למישהו מהחברה בה את עובדת, אנחנו חיים במדינה קטנה. בנוסף, מערכות hr שומרות היסטוריה וכאשר מגייס רואה שכבר פנית לחברה בשנה האחרונה, כלומר מחפשת עבודה לאורך הרבה זמן וזה סימן לא טוב.

אם את בתפקיד נישתי עדיין אפשר לשווק את זה בצורה נכונה, אבל זה לא פשוט בכלל.

למה מנהל עסקים?
שאלה טובה ויש מצב שהתשובה לא ברורה לגבי כדאיות הלימודים האלה. פתחתי על זה דיון כאן בפורום לפני כמה חודשים, אין בעיה לפתוח את זה מחדש. בקצרה:
א. אני שואפת לתפקידים ניהוליים. כיום אני די זוטרה
ב. מעדיפה לסמן וי כשאני יחסית פנויה לזה מנטלית וריאלית. עם עומס עבודה בהמשך או עם ילדים זה לא יהיה יותר קל
ג. סיכוי ליצירת קשרים
ד. תואר שני קל יחסית, שמעלה שכר במקום העבודה הנוכחי אם אמשיך שם
ה. ניצול הזמן הפנוי בשנתיים הקרובות, אותן אנצל למינוף עצמי בקריירה תוך כדי התואר, הרי בדקתי את השווי שלי והוא לא גבוה במקומות אחרים
אני מבינה שמדובר בתואר שערכו נשחק בעשור האחרון, אבל לא אכפת לי לנסות. לא מדובר בסכום גבוה במיוחד, כן חבל שלא היה מוקצה לדברים אחרים, אבל פרופורציות...

קל קרן כספית
להבנתי מדובר בפתרון טוב בגלל המצב הנוכחי. מה קורה אם עוד חודש הריבית מתאפסת שוב? המטרה של הקרן להיות נזילה ובטוחה אבל גם בלי התעסקות לאורך זמן.

לדעתי קודם כל חשוב לצבור ניסיון של שנה לפחות במקום העבודה הראשון לאחר האוניברסיטה.
זה המצב אצלי

אם את בתפקיד נישתי עדיין אפשר לשווק את זה בצורה נכונה, אבל זה לא פשוט בכלל.
זה בעיקר נטוורקינג, ככה לפחות אני רואה את זה ולצערי במצב הקיים הוא לא מספיק מבוסס. בשנתיים הקרובות אנסה למצב את עצמי במקום יותר טוב לצד הניסיון שאצבור...
זה עדיין הימור כי אני מתרחקת מליבת המקצוע ההנדסי

מסוכן מאוד לשלוח סתם קורות חיים, זה בשנייה יכול להתגלגל למישהו מהחברה בה את עובדת, אנחנו חיים במדינה קטנה. בנוסף, מערכות hr שומרות היסטוריה וכאשר מגייס רואה שכבר פנית לחברה בשנה האחרונה, כלומר מחפשת עבודה לאורך הרבה זמן וזה סימן לא טוב.
לא ממש מסכים שזה "מסוכן מאוד", אני אישית בזמן שעבדתי שלחתי קורות חיים כל הזמן אפילו בלי כוונה אמיתית לעבור עבודה, סתם כי השוק היה רותח וקיבלתי הרבה פניות, ופעם אחת אפילו דיברתי עם מישהו שהכיר את הבוס שלי ועבד איתו כספק ולא קרה כלום. גם שלחתי לחברות שכבר שלחתי אליהן בעבר וגם הן חזרו לחפש אותי אחרי חודשים, אם הם מחפשים עובדים לא באמת אכפת להם שכבר פנית אליהם. וגם מה החברה שלה תעשה אם תגלה שהיא מחפשת בחוץ, תפטר אותה? ותשבור את הראש בלגייס מישהו ולהכשיר אותו? אולי הם יתעוררו על עצמם ויתנו לה העלאה. היחס סיכון-תועלת פה הוא דווקא לטובתה, לא סביר שבאמת יקרה משהו ויש לה פוטנציאל גדול לשפר הכנסה משמעותית, 13 אלף למהנדס זה כלום גם אם לא מדובר בהייטק. ומבחינה אסטרטגית, אם יש סיכוי להגיע כמה שיותר מוקדם למקצוע עם ביקוש גדול יותר ופחות נישתי אז בכלל טוב, לפני שאת משתקעת יותר מדי באותה נישה

אשמח אם תפרטי גם מה ההוצאות שלך

אולי הם יתעוררו על עצמם ויתנו לה העלאה. היחס סיכון-תועלת פה הוא דווקא לטובתה, לא סביר שבאמת יקרה משהו ויש לה פוטנציאל גדול לשפר הכנסה משמעותית, 13 אלף למהנדס זה כלום גם אם לא מדובר בהייטק.
לא מכיר את פותש אבל המילה מהנדס לא אומרת המון בהכרח.

גם שלחתי לחברות שכבר שלחתי אליהן בעבר וגם הן חזרו לחפש אותי אחרי חודשים, אם הם מחפשים עובדים לא באמת אכפת להם שכבר פנית אליהם.
הרבה פעמים מאוד אכפת מהניסיון שלי, כמובן שלא לכולם, זה מראה על מישהו שכל הזמן מחפש את הג׳וב וההעלאה הבאה, או לא יודע להסתדר.

לא מכיר את פותש אבל המילה מהנדס לא אומרת המון בהכרח.

הרבה פעמים מאוד אכפת מהניסיון שלי, כמובן שלא לכולם, זה מראה על מישהו שכל הזמן מחפש את הג׳וב וההעלאה הבאה, או לא יודע להסתדר.
בהחלט כדאי לציין באיזה תחום היא עובדת כדי להבין את טווח המשכורות אבל היא בעצמה ציינה שהיא כנראה underpaid מהסקר שוק הקטן שעשתה עם חבריה, הרבה פעמים לצערנו גם חברות בוחרות לשלם פחות לנשים וגם נשים לפעמים בעצמן חוששות לבקש יותר או לא מרגישות ש"מגיע" להן שכר גבוה יותר.

השאלה באיזה שוק מדובר בהחלט חשובה פה, אבל אם יש ביקוש בשוק הזה לעובדים אז יותר חשוב לחברות לגייס מאשר לפסול על זוטות וניחושים על האופי של המועמדת לפני שהכירו אותה. בכל מקרה אני חושב שזאת החלטה גרועה להישאר 4-5 שנים במקום שאתה underpaid בו ונמצא בתפקיד שאין לו ככ אופק התקדמות בהמשך רק בשביל שמגייסים לא יפחדו שאתה קופץ ממקום למקום, בוא נגיד גם אם באמת worst case איכשהו 70% מהמקומות יפסלו אותה על זה, כל מה שהיא צריכה זה רק חברה אחת שתיקח אותה. זה גם עדיין מדרגת מס נמוכה, כל העלאה משמעותית מאוד בשלב זה, בייחוד אם היא סקפטית לגבי היכולת שלה לחסוך אלפייה בחודש

אשמח אם תפרטי גם מה ההוצאות שלך
זה נכון, זה חשוב בשביל הצגת התמונה המלאה אבל התקופה האחרונה מלאת שינויים ככה שהיא דווקא לא תשקף נכונה את המצב.
כהערכה גסה אפשר להגיד שלאחרונה אני מצליחה לחסוך באיזור ה4,000~ שקל מדי חודש (מתוך משכורת של 13,000~ ברוטו).
אבל יש מצב שזה ישתנה, מה שישפיע על חלוקת ההוצאות בין הקטגוריות. אני מחכה שיתמתן מעט ואז אוכל להציג חישובים אמינים (גם בשביל עצמי).

בהחלט כדאי לציין באיזה תחום היא עובדת
למדתי הנדסת מכונות, ציינתי את זה באחד מהפוסטים הראשונים שלי בפורום
לשלם פחות לנשים
נכון ובמיוחד במקצועות ההנדסה שנתפסים כ"גבריים"...

השאלה באיזה שוק מדובר בהחלט חשובה פה
אני מבינה שאין מנוס מזה ולכן ארחיב: אני עובדת במגזר הציבורי.
כך שהחשש ש:
זה בשנייה יכול להתגלגל למישהו מהחברה בה את עובדת
קיים אבל נמוך.

ההורים שלי עבדו ועובדים במגזר הציבורי, שניהם לא מהנדסים אלא מתחומי הכלכלה והמשפטים.
אף אחד מחבריי או מחברותיי לא עובדים במגזר הציבורי. אני לא מכירה מישהו מהמעגל החברים הקרוב או הרחוק שעובד במגזר הציבורי.
יש לי חברים (וחברות) שסיימו את הלימודים איתי שעובדים במגזר הפרטי (תעשיות, הייטק וכו') ומרוויחים פחות אבל הרוב שאני מכירה במגזר הפרטי מרוויחים יותר (ויש כאלה שמרוויחים הרבה יותר) ממני.

עוד אספר ש:
א. הקודם בתפקידי, זה שאני מחליפה אותו, התקדם לתפקיד קצת יותר בכיר, הפך להיות הבוס שלי, וככה המשרה הנוכחית שלי התפנתה. יש אפיקי קידום במקום העבודה אבל הם מוגבלים (בכל הבחינות, גם שכר). מצד שני, התפקידים האלה (כולל מה שאני עובדת בו היום) מקפצות פוטנציאליות לכל מיני תפקידים במגזר הפרטי. מה שמוביל אותי לסעיף הבא:
ב. זה שעבד לפני הקודם שלי היה מהנדס בתחום אחר (רווחי ונחשב יותר). אחרי כמה שנים עבר לשוק הפרטי. חי לא רע. לדעתי היה לו הרבה מזל (לא בהכרח יותר משכל, אבל הרבה מזל) והצליח למנף את עצמו ואת הניסיון שלו מהתפקיד (שבו אני עובדת היום, אם אני לא מספיק ברורה בניסוחים). הבעיה שהוא אחד כזה במקום העבודה שלו, והוא עובד בחברה די גדולה ומוכרת. אמרתי כבר שזה תפקיד נישתי...
אין הרבה כמונו, כך שאנחנו שווים לא מעט אם מצלחים להתברג למקומות הנכונים, אבל גם לא צריכים הרבה מאיתנו וזה מקשה מאוד...
אני לפעמים תוהה אם גם עלי לנסות לעקוב אחרי המסלול שהוא עשה על מנת שגם אני אוכל להתברג בתפקיד כזה בעוד כמה שנים...

סיבכתי? :)

נערך לאחרונה ב:
כתבתי שלא אעדכן בתדירות גבוהה וכתבתי שאעדכן כשתקופת השינויים שעוברת עלי תתייצב
אבל מכיוון שבהודעה הזו אני לא ממש "מעדכנת" אז אפשר להגיד שאני עומדת בהבטחותיי :)

נתחיל קודם ב-
שאלה פיננסית קטנה
הציעו לי ממקום העבודה 3 אפשרויות לדמי ניהול בפנסיה:
1. דמי ניהול (ד"ן) מהפקדה של 0.9% וד"ן מהחיסכון של 0.15%
2. ד"ן מהפקדה של 0% וד"ן מהחיסכון של 0.4%
3. ד"ן מהפקדה של 1.5% וד"ן מהחיסכון של 0%
מכיוון שיש לי עוד שנים רבות לחיסכון, אני מניחה שהאפשרות הכי פחות מתאימה עבורי זו ההצעה השלישית. אבל איך אני יודעת איזה מבין 2 האפשרויות הראשונות הן עדיפות עבורי?

אנקדוטות, תחושות ומחשבות
1. נדמה שפעם "היה יותר קל" אחרי סיום התואר, אולי כי אקדמיה לא הייתה נגישה לכל (ויש לזה כמובן יתרונות וחסרונות). נדמה שפעם, מסיימי תואר ראשון בהנדסה (ואולי לא רק הנדסה) היו מקבלים ישר עמדה של דרג ניהולי כלשהו, החל ממנהל פרויקט זוטר ועד לסגן מנהל מפעל, בעוד שהיום מסיימי תואר ראשון (גם בהנדסה) נאבקים על מקומות בתחתית שוק העבודה. אולי זו סתם תפיסה שגויה שלי אבל בכותרת כתובה גם המילה "תחושות" :)
2. ישבתי לשיחה עם חברה טובה בבית של ההורים שלה. מדובר על בית קרקע דו קומתי עם גינה, בית די גדול ולא ישן במיוחד, בלב ליבה של גוש דן. ניסינו להגדיר מתי מבחינתנו נגיע להרגשה שהצלחנו בחיים. החברה טענה שמבחינתה היא תרגיש שהיא הצליחה בחיים אם תצליח לקנות בית יותר גדול מהבית של ההורים שלה...
מצד אחד, אני מבינה למה היא התכוונה. אם יש לה את היכולת הכלכלית לקנות בית יותר גדול, סימן שהיא במצב כלכלי מצוין שיכול לבוא לידי ביטוי בעוד היבטים שלא טרחה לציין, וזה בגדול מה שכולנו היו רוצים, לא?
מצד שני, חוסר נוחות. חשתי קנאה (שיש לה יעד מוגדר, בעוד שלי יש רצונות אמורפיים) אבל גם התבאסתי בשבילה, שהיא תנסה לרדוף אחר שטח עם מ"ר מספיק גדול על מנת שתחוש אושר (עושר?).
3. דיברתי עם חברה נוספת, צרכניסטית, שבשיחה איתה על נעליים (נו, נשים) היא זרקה לאוויר ש"נייק הם לא מותג" וזה צרם לי. אני חושבת שמה שהיא ניסתה להגיד זה שכולם היום לובשים את זה, כך ש"הערך" של החברה הזו נשחק לעומת מותגי על/יוקרה שלא כולם יכולים להרשות לעצמם לקנות. רק שבמוחי, חשבתי לי, שדווקא בגלל שהם הצליחו להגיע לרגליים של כמעט כל אחד מאיתנו - הם הצליחו בענק, וכולם "מכורים" אליהם במידה כזו או אחרת או לכל הפחות מכירים אותם, וזה מה שמקנה להם ערך (נוסף, אחר או שונה) של מותג...

שנה טובה ומתוקה :)

1. נדמה שפעם "היה יותר קל" אחרי סיום התואר, אולי כי אקדמיה לא הייתה נגישה לכל (ויש לזה כמובן יתרונות וחסרונות). נדמה שפעם, מסיימי תואר ראשון בהנדסה (ואולי לא רק הנדסה) היו מקבלים ישר עמדה של דרג ניהולי כלשהו, החל ממנהל פרויקט זוטר ועד לסגן מנהל מפעל, בעוד שהיום מסיימי תואר ראשון (גם בהנדסה) נאבקים על מקומות בתחתית שוק העבודה. אולי זו סתם תפיסה שגויה שלי אבל בכותרת כתובה גם המילה "תחושות" :)
אינפלציה בתארים אקדמים It's a thing. ככל שיש יותר אנשים בעלי תואר, יש יותר תחרות על משרות לבוגרי תואר ולכן קשה יותר להשיג משרה טובה.
אבל זה לא הייתי אומר ש"פעם היה יותר קל", אלא שהשוק מתחיל לתעדף הוכחת ידע אמיתי על פני תעודות ואסמכתאות, שזו התפתחות חיובית לדעתי.
זה כבר פחות מעניין מאיזה מוסד השגת את הידע שלך, או איזה ציון הוצאת בקורסים האלו שגם ככה לא מכינים אותך לשוק העבודה (או האם בכלל למדת אותם) - פשוט תוכיחי שאת טובה במה שאת עושה וזהו.
2. ישבתי לשיחה עם חברה טובה בבית של ההורים שלה. מדובר על בית קרקע דו קומתי עם גינה, בית די גדול ולא ישן במיוחד, בלב ליבה של גוש דן. ניסינו להגדיר מתי מבחינתנו נגיע להרגשה שהצלחנו בחיים. החברה טענה שמבחינתה היא תרגיש שהיא הצליחה בחיים אם תצליח לקנות בית יותר גדול מהבית של ההורים שלה...
מצד אחד, אני מבינה למה היא התכוונה. אם יש לה את היכולת הכלכלית לקנות בית יותר גדול, סימן שהיא במצב כלכלי מצוין שיכול לבוא לידי ביטוי בעוד היבטים שלא טרחה לציין, וזה בגדול מה שכולנו היו רוצים, לא?
מצד שני, חוסר נוחות. חשתי קנאה (שיש לה יעד מוגדר, בעוד שלי יש רצונות אמורפיים) אבל גם התבאסתי בשבילה, שהיא תנסה לרדוף אחר שטח עם מ"ר מספיק גדול על מנת שתחוש אושר (עושר?).
לא במקרה הפילוסופים של יוון העתיקה הגדירו את ההצלחה בחיים (מה שהם קראו לו אודימוניה) כ"הצטיינות מוסרית", ובתורה הבודהיסטית ההצלחה בחיים (הארה/נירוונה) מתואר כמצב של איזון נפשי מושלם. שתי הפילוסופיות האלו נבדלות מהתפיסה הקפטיליסטית בעצם ההבנה שההצלחה בחיים היא מסע נפשי ופנימי, ולא משהו שיכול להיות מושג על ידי השגה של נכסים חומריים. אז שימו לך איך אתן מגדירות את ההצלחה בחיים עבורכן...

הציעו לי ממקום העבודה 3 אפשרויות לדמי ניהול בפנסיה

את לא זקוקה למעסיק בצורה כלשהי בנושא פנסיה - הוא מחוייב להפקיד לאן שאת אומרת לו. תקראי בשרשורים אחרים היכן יקחו ממך הכי מעט, תבחרי במסלול מנייתי או עוקב סנופי ותתמקחי.

לענין צרכנות/נעליים/בית יותר גדול מההורים וכו׳ - מי שמסתכל ומשווה את עצמו לאחרים לדידי מפספס את החיים שלו עצמו. תחיי את החיים שלך. זה טוב שיש מטרות וטוב שיש אנשים עם דעות שונות - אחרת היה ממש משעמם, אבל ההסתכלות כל הזמן על אחרים מזיקה (יותר מאשר אנו חושבים). תתמקדי בלבטל את רעשי החוץ ולהקשיב למה שהלב שלך רוצה.

ההבנה שההצלחה בחיים היא מסע נפשי ופנימי
לא חושבת שיש אדם אחד שלא יסכים עם זה, אבל כמו שאומרים: הרבה יותר נוח לשבת בלימוזינה עם כוס יין טוב ולהתמודד עם החיים

את לא זקוקה למעסיק בצורה כלשהי בנושא פנסיה
קודם כל, אתה צודק. אבל השאלה שלי היא יותר עקרונית. בזמן הזה של החיים, מה יהיה נכון בחלוקת דמי הניהול?
ושנית, אני לא מצאתי חברה שמספקת דמי ניהול יותר טובים. יודע להפנות אותי לשרשור שבו זה מצויין ועדיין רלוונטי?

אבל ההסתכלות כל הזמן על אחרים מזיקה
משתדלת לצמצם את הזמן שלי ברשתות חברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם. אולי יום אחד עוד אמחק אותן מהפלאפון שלי, אבל בלעדיהן קשה גם להתעדכן בהרבה דברים אחרים שהם לא רק חיי אחרים (כמו קבוצות פיננסיות, דפים שמפרסמים ידע אקטואלי מעניין או סתם סרטונים חמודים וכו').

משתדלת לצמצם את הזמן שלי ברשתות חברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם. אולי יום אחד עוד אמחק אותן מהפלאפון שלי, אבל בלעדיהן קשה גם להתעדכן בהרבה דברים אחרים שהם לא רק חיי אחרים (כמו קבוצות פיננסיות, דפים שמפרסמים ידע אקטואלי מעניין או סתם סרטונים חמודים וכו').
ממליץ להשתמש באופציה שנותנת רק X דקות ביום בכל אתר/אפליקציה. באייפון יש built in.
יש גבול לכמה זמן יעיל אפשר לשוטט ברשת.
כל אתר שאני רואה שהייתי בו יותר מ30 דקות ביום, אני מגביל.

מטרה גרועה מאוד מאוד, גם מהסיבות שכבר צויינו, אבל גם בגלל שזה לכוון נמוך. לפחות מבחינת אנשי הפורום הזה. אפשר להיות עכבר מושלם במירוץ העכברים, ו״לקנות״ יופי של בית ששיך לבנק בעצם.

אני רוצה להתעשר על מנת שרמת החיים שלי, כפי שגדלתי במשפחתי, לא תרד
8. אני רוצה להתעשר על מנת שרמת החיים של ילדיי ונכדיי, יהיו כפי שהיו שלי
9. אני רוצה להתעשר על מנת שלא אצטרך להיות במירוץ עכברים כלכלי (לעבוד במשמרות עד מאוחר בלילה, לתזז בין משרות, לסבול בעבודה וכו')
אם תרגילי את הילדים לטעם לא יקר, יהיה להם הרבה יותר קל להתעשר לפי ההגדרה שלך, ולצאת ממרוץ העכברים הכלכלי. כהורה, זה קל הרבה יותר מאשר להרוויח עוד כמה מליונים.

הבעיה שהעדכונים ממשיכים להגיע לאורך כל היום (עדכונים מעניינים, לא סתם גוסיפ)
אפשר להיכנס לדיון ארוך לגבי זה, אבל לפי דעתי הערך שאת מקבלת מכל העדכונים האלה באותו הרגע במקום לצרוך אותם פעם אחת ביום (כמו שעשו עשרות שנים באמצעות עיתון) הוא אפסי ויש בו בעיקר אפקטים רעים.

אם את מוצאת בזה ערך חיובי אשמח לשמוע.
ממליץ לקרוא את Digital Minimalism הספר.

זה עוזר לגוון את המחשבות שלי במהלך היום, קצת אסקפיזם מעבודה ומהצרות שלי מדי פעם, עוזר לי להתעדכן במה שקורה בעולם (או, בעיקר, בישראל)
אני מכירה את הרעיונות שמאחורי צמצום הפעילות הדגיטילית, אני חושבת שברגע שיש לך אפליקציות של רשתות חברתיות זה מאוד קשה ליישום עד כדי לא אפשרי עבור חלק גדול מהאוכלוסייה המודרנית
בכל זאת - שאלו יהיו הצרות שלי בחיים. בהזדמנות אתן לספר הזה צ'אנס

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
מומו הברווז סיוע בהבנת דף אג"ח ורכישה ישירה של אגח בנקים שוק ההון 6
unrealx דף חשבון מס מהבנק, "הוצאות צד ג' בני"ע מסוג די.אר" שוק ההון 3
S הוצאה מתיק השקעות קיים על מנת ״לפתוח דף חדש״? שוק ההון 30
Fitch Reviews של דף בפייסבוק - שאלה למי שמכיר אוף טופיק 2
Yevgeny דף השגיאה (404 Page Not Found) של האתר Financial Times אוף טופיק 0
מ דף קומיקס קצר ומעצבן אוף טופיק 5
C האם לסגור את חלק הפריים של המשכנתה? נדל"ן 9
G האם לפרוע חלק מהמשכנתא? נדל"ן 17
ס איך מעבירים לIB חלק מהאחזקות בנייר מסוים? שוק ההון 0
W משכנתה על חלק מדירה נדל"ן 2
C העברת חלק מהפנסיה \ השתלמות לחברה אחרת לצורך פיזור סיכוים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
ד מתי כדאי להחזיר את חלק הפריים במשכנתא? נדל"ן 13
N טופס 134 עזרה במילוי חלק של ק"ה מיסים 27
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
Z חלק לא שלם של מניות. שוק ההון 3
R האם לשים את כל החסכונות על משכנתא או להשאיר חלק מהחיסכון ולהשקיע במדד ל30 שנה שוק ההון 3
E חישוב חלק הריבית מההחזר החודשי נדל"ן 1
I פרעון חלק מהמשכנתא או השקעה בשוק ההון נדל"ן 22
A התייעצות לגבי מסלול תשלום לקבלן - חלק מההון קיים בנכס אחר שהוא ללא משכון \ הלוואות נדל"ן 8
R סגירת חלק מהמשכנתא נדל"ן 32
S מה קורה להפרשת חלק העובד בהפרשה רטרואקטיבית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Aslan Vanguard מודיעים על הפחתה בדמי ניהול של חלק מהETF’s ביניהן VT ו VXUS שוק ההון 26
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
א האם קרנות הפנסיה מחייבות להשקיע חלק מהכספים בשוק ההון הישראלי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S הצמדת חלק מההון למחירי הדירות בארץ שוק ההון 7
א האם נכון לוותר על חלק "ביטוח מנהלים" עבור הטבה משמעותית בדמי ניהול ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
deussex אחוז נכס נדל"ן בבעלות, בחישוב מאזן מניות - חלק סולידי שוק ההון 2
D שומת מס הכנסה 2020 - חלק 9 פירוט תשלומים - תשלומים ע"ח מ"ה - מה זה? מיסים 11
deussex האם RSUs ו ESPP חלק מהמאזן (מניות:לא מניות) או רק חלק מהשווי ? שוק ההון 4
A יתרון בהפרשת חלק מהמשכורת לקרן התשלמות בנוסף למינימום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E שאלה היפותטית לגבי חבות מס הכנסה + בט"ל למי שעובד חלק מהשנה מיסים 5
N איך מגלים מה עלה בגורלה של דירה בירושה מהעבר? והאם החזקת חלק מדירה שקול להחזקת דירה? נדל"ן 6
P מס רכישה על חלק קרקע קטן? נדל"ן 10
B השקעה בשעונים בתור חלק מייצב בתיק ההשקעות השקעות אלטרנטיביות 23
M מס רווח הון במקרה של מכירה של חלק מהמניות שוק ההון 9
guesto חלק כולל בשוק של סקטורים שוק ההון 3
ה פחד גבהים, שוקל למכור חלק שוק ההון 40
NightStyle הקצאת נכסים, ניסיון הכאת השוק? חלק 2 שוק ההון 2
ה פשיטת רגל - חלק 1 צרכנות פיננסית 25
P מס כשעל חלק מההפקדות רווח, ועל השאר הפסד (מוצר מנוהל) צרכנות פיננסית 1
P למה חלק מקרנות הסל המחקות לא מציגות תשואות כמו המדד שוק ההון 10
Plato קרן פנסיה - חלק מהתיק לפרישה מוקדמת? צרכנות פיננסית 52
O חלק סולידי בתיק פטור? שוק ההון 18
O העברת חלק ספיציפי מהחזקה כוללת לברוקר אחר שוק ההון 1