נמרוד ירושלים
משתמש סולידי
- דירוג
- 8
שלום לכולם,
זהו הפוסט הראשון שלי בפורום. אני בונה תיק השקעות ראשון, בסדר גודל של כחצי מיליון ש"ח, ואשמח לשמוע מה דעתכם.
מטרות התיק:
א. לצבור תשואה (כלשהי; גם 3% עקבי עשוי לספק אותי, מובן שכדאי יותר)
ב. להיות בטוח יחסית (זה כסף שאני לא מעוניין להרגיש שאני מהמר בו)
ג. להיות זמין למשיכה בשעת חירום, בהיקף של 50% לפחות (ייתכן ואף יותר)
התיק מושקע לטווח ארוך. לא יפריע לי אם במשך עשור הוא יצבור 1% תשואה שנתית ואז במשך עשור נוסף הוא יצבור 10% תשואה שנתית.
אבל האילוץ של סעיף ג' דורש הגבלה מסוימת על התנודתיות של התיק.
סקרתי היטב את התיקים בפוסט "25 תיקי השקעות להרכבה עצמית" באתר זה. התיקים שנראו לי מתאימים ביותר היו זה של הארי בראון וזה של ריי דאליו ("כל העונות"). ניסיתי להרכיב תמהיל כלשהו שישלב את העקרונות שלהם, יחד עם תיקים נוספים שהוצגו בפוסט ההוא, ויחד עם מקדם בטחון נוסף. בפוסט זה אתאר את הבלנד שיצא לי, בפירוט הולך וגדל.
ראשית, ברמה הגבוהה ביותר, אני חושב לבנות תיק שמורכב משלושה חלקים: שליש מניות, שליש אג"ח (ממשלתי), שליש "בטחונות". פלח המניות הקטן יחסית אמור להבטיח לי צניחה מקסימלית (drawdown) קטנה יחסית, נאמר, לא יותר מ-20%, מה שאמור לענות על אילוץ ג' לעיל. פלח זה אמור להיות עם תנודתיות גבוהה ולמשוך את התיק למעלה בימי צמיחה. פלח האג"ח אמור להוות מוקד עם תנודתיות בינונית (בזכות תמהיל של אג"ח באורכים שונים) ולמשוך את התיק למעלה בימי דפלציה. פלח הבטחונות אמור להיות עם תנודתיות בינונית (בזכות פלח המזומן המשמעותי שבו) ולמשוך את התיק למעלה בימי אינפלציה (בזכות פלח המתכות שבו).
באופן ספציפי יותר, להלן ההרכבים של כל אחד מן הפלחים:
33% מניות, לפי הפילוג הבא:
1. 15% מניות ישראליות
2. 12% מניות ארה"ב, לפי 6% גדול, 6% קטן
3. 6% מניות שווקים אחרים, לפי 4% מפותחים, 2% מתעוררים
הסברים ופירוט:
- המניות הנן מנוע הצמיחה של התיק
- הרעיון היה ליצור פיזור בין מניות ישראליות, מניות ארה"ב ומניות עולם, בסדר יורד
- השווקים המתעוררים הנם "דובדבן", לפי @adamshalev
- ההשקעה בפועל תהיה כנראה בת"א 35, ת"א 125, S&P 500, ראסל 2000, MSCI World ואיביאיי שווקים מתעוררים
33% אג"ח, לפי הפילוג הבא:
1. 18% ממשלתי ארוך
2. 9% ממשלתי קצר
3. 6% ממשלתי בינוני
הסברים ופירוט:
- האג"ח הארוך אמור לקחת את התיק מעלה בעת דפלציה או צמיחה
- האג"ח הממשלתי הקצר אמור לאזן את ההישחקות של האג"ח הארוך בעת אינפלציה או מיתון, ובכלל להקטין מעט את הסיכון
- ההשקעה בפועל תהיה כנראה דרך איביאיי ממשלתי 5+, מגדל תיק אג"ח וקסם ממשלתי 2-5
34% בטחונות, לפי הפילוג הבא:
1. 15% מזומן
2. 10% מתכות, לפי 7.5% זהב, 2.5% כסף
3. 3% ריט, 3% סחורות, 3% משאבי טבע
הסברים ופירוט:
- המזומן יישחק מעט בעת אינפלציה, אך במצב כזה המתכות יזניקו את הפלח הזה מעלה
- בדיפלציה המתכות יקרסו, אך חלקן קטן מזה של האג"ח הממשלתיות שיבלום את הקריסה
- בצמיחה המתכות יישחקו, אך המניות יובילו את התיק מעלה
- הריט, הסחורות ומשאבי הטבע אמורים לספק גידור מסויים מפני אינפלציה
- ההשקעה בפועל תהיה כנראה דרך מק"מ (האמנם?), קסם זהב, BullionVault, פסגות סל סחורות, לא בטוח לגבי הריט ומשאבי הטבע
איזונים: אני חושב לאזן כל שלושה חודשים (ולא כל שנה כפי שמומלץ כאן באתר לעתים קרובות), אבל תוך התחשבות בעלות האיזון (למשל, מכירת זהב מ-BullionVault עשויה להיות יקרה מדי בשביל להצדיק איזון רבעוני).
הרעיון הנו ראשוני בלבד. ייקח עוד זמן עד שאעביר את נכסיי לתיק הזה בפועל.
אשמח לדעת, באופן תיאורטי כמובן, אם תמהיל תיק כאמור צפוי משיג, לדעתכם, את המטרות שהוגדרו לעיל.
כמו כן, הייתי שמח לדעת אם לדעתכם עדיף להשאיר מזומן בתור מזומן או בתור מק"מ (שאם אני מבין נכון, אינו נושא רבית), ואם יש קרנות ריט המשקיעות בנדל"ן ישראלי למגורים.
אגב, נכון לעכשיו תמהיל התיק שלי הנו 86% אג"ח (41% ממשלתי ו-45% קונצרני), 12% מניות (בעיקר טבע ובנקים) ו-2% קרנות נאמנות (שאני לא ממש מבין את תפקידן).
לא הייתי רוצה שהתיק החדש שלי יהיה הרבה יותר מסוכן מזה (הגדלתי את פלח המניות, אבל ביטלתי לחלוטין את האג"ח הקונצרני...). מה אתם חושבים?
תודה!
זהו הפוסט הראשון שלי בפורום. אני בונה תיק השקעות ראשון, בסדר גודל של כחצי מיליון ש"ח, ואשמח לשמוע מה דעתכם.
מטרות התיק:
א. לצבור תשואה (כלשהי; גם 3% עקבי עשוי לספק אותי, מובן שכדאי יותר)
ב. להיות בטוח יחסית (זה כסף שאני לא מעוניין להרגיש שאני מהמר בו)
ג. להיות זמין למשיכה בשעת חירום, בהיקף של 50% לפחות (ייתכן ואף יותר)
התיק מושקע לטווח ארוך. לא יפריע לי אם במשך עשור הוא יצבור 1% תשואה שנתית ואז במשך עשור נוסף הוא יצבור 10% תשואה שנתית.
אבל האילוץ של סעיף ג' דורש הגבלה מסוימת על התנודתיות של התיק.
סקרתי היטב את התיקים בפוסט "25 תיקי השקעות להרכבה עצמית" באתר זה. התיקים שנראו לי מתאימים ביותר היו זה של הארי בראון וזה של ריי דאליו ("כל העונות"). ניסיתי להרכיב תמהיל כלשהו שישלב את העקרונות שלהם, יחד עם תיקים נוספים שהוצגו בפוסט ההוא, ויחד עם מקדם בטחון נוסף. בפוסט זה אתאר את הבלנד שיצא לי, בפירוט הולך וגדל.
ראשית, ברמה הגבוהה ביותר, אני חושב לבנות תיק שמורכב משלושה חלקים: שליש מניות, שליש אג"ח (ממשלתי), שליש "בטחונות". פלח המניות הקטן יחסית אמור להבטיח לי צניחה מקסימלית (drawdown) קטנה יחסית, נאמר, לא יותר מ-20%, מה שאמור לענות על אילוץ ג' לעיל. פלח זה אמור להיות עם תנודתיות גבוהה ולמשוך את התיק למעלה בימי צמיחה. פלח האג"ח אמור להוות מוקד עם תנודתיות בינונית (בזכות תמהיל של אג"ח באורכים שונים) ולמשוך את התיק למעלה בימי דפלציה. פלח הבטחונות אמור להיות עם תנודתיות בינונית (בזכות פלח המזומן המשמעותי שבו) ולמשוך את התיק למעלה בימי אינפלציה (בזכות פלח המתכות שבו).
באופן ספציפי יותר, להלן ההרכבים של כל אחד מן הפלחים:
33% מניות, לפי הפילוג הבא:
1. 15% מניות ישראליות
2. 12% מניות ארה"ב, לפי 6% גדול, 6% קטן
3. 6% מניות שווקים אחרים, לפי 4% מפותחים, 2% מתעוררים
הסברים ופירוט:
- המניות הנן מנוע הצמיחה של התיק
- הרעיון היה ליצור פיזור בין מניות ישראליות, מניות ארה"ב ומניות עולם, בסדר יורד
- השווקים המתעוררים הנם "דובדבן", לפי @adamshalev
- ההשקעה בפועל תהיה כנראה בת"א 35, ת"א 125, S&P 500, ראסל 2000, MSCI World ואיביאיי שווקים מתעוררים
33% אג"ח, לפי הפילוג הבא:
1. 18% ממשלתי ארוך
2. 9% ממשלתי קצר
3. 6% ממשלתי בינוני
הסברים ופירוט:
- האג"ח הארוך אמור לקחת את התיק מעלה בעת דפלציה או צמיחה
- האג"ח הממשלתי הקצר אמור לאזן את ההישחקות של האג"ח הארוך בעת אינפלציה או מיתון, ובכלל להקטין מעט את הסיכון
- ההשקעה בפועל תהיה כנראה דרך איביאיי ממשלתי 5+, מגדל תיק אג"ח וקסם ממשלתי 2-5
34% בטחונות, לפי הפילוג הבא:
1. 15% מזומן
2. 10% מתכות, לפי 7.5% זהב, 2.5% כסף
3. 3% ריט, 3% סחורות, 3% משאבי טבע
הסברים ופירוט:
- המזומן יישחק מעט בעת אינפלציה, אך במצב כזה המתכות יזניקו את הפלח הזה מעלה
- בדיפלציה המתכות יקרסו, אך חלקן קטן מזה של האג"ח הממשלתיות שיבלום את הקריסה
- בצמיחה המתכות יישחקו, אך המניות יובילו את התיק מעלה
- הריט, הסחורות ומשאבי הטבע אמורים לספק גידור מסויים מפני אינפלציה
- ההשקעה בפועל תהיה כנראה דרך מק"מ (האמנם?), קסם זהב, BullionVault, פסגות סל סחורות, לא בטוח לגבי הריט ומשאבי הטבע
איזונים: אני חושב לאזן כל שלושה חודשים (ולא כל שנה כפי שמומלץ כאן באתר לעתים קרובות), אבל תוך התחשבות בעלות האיזון (למשל, מכירת זהב מ-BullionVault עשויה להיות יקרה מדי בשביל להצדיק איזון רבעוני).
הרעיון הנו ראשוני בלבד. ייקח עוד זמן עד שאעביר את נכסיי לתיק הזה בפועל.
אשמח לדעת, באופן תיאורטי כמובן, אם תמהיל תיק כאמור צפוי משיג, לדעתכם, את המטרות שהוגדרו לעיל.
כמו כן, הייתי שמח לדעת אם לדעתכם עדיף להשאיר מזומן בתור מזומן או בתור מק"מ (שאם אני מבין נכון, אינו נושא רבית), ואם יש קרנות ריט המשקיעות בנדל"ן ישראלי למגורים.
אגב, נכון לעכשיו תמהיל התיק שלי הנו 86% אג"ח (41% ממשלתי ו-45% קונצרני), 12% מניות (בעיקר טבע ובנקים) ו-2% קרנות נאמנות (שאני לא ממש מבין את תפקידן).
לא הייתי רוצה שהתיק החדש שלי יהיה הרבה יותר מסוכן מזה (הגדלתי את פלח המניות, אבל ביטלתי לחלוטין את האג"ח הקונצרני...). מה אתם חושבים?
תודה!