• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דעתכם לגבי כניסה לשוק - בבת אחת או בשלבים?

• פותח הנושא פותח הנושא bobby
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bobby

משתמש סולידי
דירוג
14
שלום,

אני כרגע מתחיל להשקיע את רוב הוני (:)) בתיק השקעות (דרך IB).
אני תוהה אם כדאי להיכנס בבת אחת, או בשלבים (מקסימום שנה, כנראה פחות - נניח פעימה כל חודשיים, סך הכל 4 פעימות, 8 חודשים).

מה דעתכם על הנושא? קראתי שסטטיסטית ברוב הזמן עדיף להיכנס בבת אחת. האם אני מפספס משהו?

תודה!

מתמטית נכון להיכנס מיידית, אם אתה מאמין שהתוחלת חיובית. Time in the market וכו.

ככל שלהערכתך הסיכון שתמכור אם יהיו נפילות סמוך לכניסה עולה (לא הסיכון לנפילות!), יתכן שכדאי לשקול להיכנס בשלבים. הנל יותר נכון לדעתי ככל שהסכום גדול (סובייקטיבית וביחס לחיסכון חודשי) וככל שהמשקיע עם פחות ניסיון.
אם נכנסים בשלבים לשקול להגדיר בצורה מדוייקת כמה ומתי.

לא ממליץ, לא מבין בזה כלום, לא שקלתי אפילו תארים במתמטיקה או תחומים פיננסיים.

ככל שלהערכתך הסיכון שתמכור אם יהיו נפילות סמוך לכניסה עולה (לא הסיכון לנפילות!), יתכן שכדאי לשקול להיכנס בשלבים.
השיקול הנ"ל לא קשור לשאלה האם להכניס הכל או למצע, אלא לשאלת האלוקציה הבסיסית. מי שחושש מסיכון מכירות תחת לחץ צריך להפחית סיכון בתיק מלכתחילה, בין אם הוא בונה אותו ביום, ובין אם הדרגתית במשך 8 חודשים.

השיקול הנ"ל לא קשור לשאלה האם להכניס הכל או למצע, אלא לשאלת האלוקציה הבסיסית. מי שחושש מסיכון מכירות תחת לחץ צריך להפחית סיכון בתיק מלכתחילה, בין אם הוא בונה אותו ביום, ובין אם הדרגתית במשך 8 חודשים.

לכן כתבתי ״נפילות סמוך לכניסה״ ולא ״נפילות״. לדעתי הבלתי מבוססת, יש אנשים שיחוו אחרת השקעה של סכום גדול ונפילה של 5% תוך חודשיים, לבין השקעת אותו סכום, עליות של 30% ב 4 שנים ואז ירידה של 5% בחודשיים. מקווה שברור יותר הפעם. כמובן שמאוד יכול להיות שאני היחיד שחושב כך.

מה זה משנה אם התיק יהיה 100% בפנים אחרי יום או אחרי 8 חודשים? אם הוא לא יכול להתמודד עם נפילות הוא צריך להפחית סיכון, ואם הסיכון בתיק יהיה כזה שהוא יכול לסבול, אולי השאלה אם למצע או הכל בכלל לא תשאל.
בכל מקרה הסיכוי למשבר ב - 8 החודשים הקרובים נמוך, ואני מניח שמדובר בהשקעה לטווח ארוך, כך שסביר שהוא יחווה את הנפילות המשמעותיות ביותר עם הסחורה בפנים, בין אם ימצע ובין אם לא. וכדאי שיהיה מסוגל לשאת את הכאב, אחרת זה מתכון לאסון.
כמובן שמאוד יכול להיות שיש עוד שחושבים כמוני.

ולשאלה עצמה - בהנחה שהאלוקציה תואמת סיבולת כמובן - אני הייתי מכניס הכל (וזה גם מה שעשיתי, כשעשיתי).
השאיפה של משקיע היא להיות כמה שיותר זמן בפנים. בבת אחת נהנים מהאפקט בצורה המיטבית, במיצוע המח"מ קצת מתקצר ותוחלת התשואה קצת נפגעת.

@קפבלנקה היקר,
לדעתי למשקיע הלא מנוסה תזמון הנפילות משנה. אני מבין שלך הוא לא משנה. אני מבין שלדעתך גם למשקיע הלא מנוסה הוא לא משנה. פות״ש שאל שאלה. עניתי לו כמיטב הבנתי בעודי מנסה להתחמק ממטלה משעממת. זכותך לא להסכים עם מה שכתבתי לו. לקבוע שאתה צודק בוודאות ואני טועה בוודאות אתה כמובן גם יכול, אני רק לא בטוח במה זה עוזר לשואל. כנל לגבי הקביעה שהסיכוי לנפילות נמוך ב 8 החודשים הקרובים. מעבר לכך שכדור הבדולח בתיקון וכו, אני לא בטוח שלמשקיע מנוסה וותיק בפורום כמוך ולמי שמשקיע את שקליו הראשונים יש הגדרה דומה למה זה נפילות ומה זה משבר. וכן, לדעתי, שאני מבין שאתה חושב שמשוללת כל יסוד, ותק כמשקיע עוזר מאוד להתמודד עם נפילות. כפי שכתבתי כאן בעבר, נראה שותיקי הפורום חושבים לעיתים שהם מחווים דעה על תיקים של אנשים שדומים להם, מה שבעליל לא נכון.
כמובן שיכול מאוד להיות שאתה היחיד שלא חושב כמוני, ועוד אפשרות היא שגם אתה חושב כמוני אך מציג עמדה הפוכה למטרות ויכוח, או כדי להתחמק ממטלה משעממת. אפשרות אחרונה היא שאתה יוזר נוסף שלי, אבל (לדעתי) אפילו אני לא עד כדי כך משועמם.

גנ: כשאני בניתי התיק שלי אי אז, נכנסתי במכה אחת.

אם גרמתי לך להתחמק ממטלה משעממת, ולו לזמן קצר, את שלי בעולם עשיתי.
ג"נ - אני יוזר נוסף שלך, אבל אתה עוד לא יודע את זה.

מה דעתכם על הנושא?
הדעות חלוקות
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/איך-להשקיע-סכום-חד-פעמי-כחלק-מאסטרטגיית-מיצוע.3553/
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/כניסה-לשוק-במכה-אחת.4605/
http://www.hasolidit.com/kehila/threads/לשים-הכל-או-במנות.2203/
ו @הסולידית כתבה בעבר
http://www.hasolidit.com/נכנסים-לבורסה-בבת-אחת-או-במנות-קטנות

ודעתי האישית, מי שלא נכנס במכה אחת פותח פוזיציה על מזומן/מטבע
ובצד הנפשי, מי שלא מוכן לירידות, שלא יכנס בכלל עם נכס שנוטה לזה חלק מהזמן

אני חושב שכאשר מדובר בכמות גדולה מספיק (עדיף להשוות לכמה שאתה מעריך שיהיה לך למשל עוד עשור כי ״רוב ההון״ יכול להיות 10K ש״ח) מיצוע הוא רעיון טוב כדי להכניס את עצמך לעולם הזה. לראות איך אתה מתמודד עם ירידות כמו של היום. להסגר על אלוקציה (אני נגיד שיניתי לא מעט עם הזמן). להסגר על אחוזי סיכון.
אבל.. צריך להפנים שזה פוגע לך בתשואה. זה לא נראה לי עונש גדול מדי, במיוחד אם אתה משקיע לטווח ארוך, אבל אתה יכול למצוא את עצמך עוד 8 חודשים מחשב כמה יכולת להרוויח אם היית משקיע lump sum (או ההפך אם תהיה נפילה).

זה בערך מה שעשיתי ואני לא מתחרט, למרות שזה היה בתקופה של עליות רצופות.

תודה על התשובות.
עוד כמה פרטים ש
מדובר בסכום משמעותי - חיסכון של כ-8 שנים.
אני לא אוציא את הכסף מהשוק אם הוא יקרוס, כי זה חסר פואנטה...
אני כן מייעד את ההשקעה ל10-15 שנים, וכניסה בבת אחת לפני נפילה תעיב מאוד על ביצועי התיק בזמן הזה... זו הסיבה היחידה שבגללה אני שוקל להיכנס בפעימות.

אני כן מייעד את ההשקעה ל10-15 שנים, וכניסה בבת אחת לפני נפילה תעיב מאוד על ביצועי התיק בזמן הזה... זו הסיבה היחידה שבגללה אני שוקל להיכנס בפעימות.
גם כניסה מדורגת לשוק שעף בזמן המיצוע תעיב מאוד על ביצועי התיק ביחס לאלטרנטיבה של הכל עכשו.
כלכלית נטו, בתוחלת, עדיף להכנס במכה.
במקרה הסביר, זה לא יהיה דרמטי לכאן או לכאן.
במקרה קיצון, תלוי על איזה צד תיפול.

אם אתה כבר ממצע... 8 חודשים זה מעט מדי זמן לדעתי.

שים לב שגם רוב מי שעשה ביטוח הצטער על כך
מעניין, אני לא מכיר ביטוח שלאט לאט מעביר את הסיכון מחברת הביטוח אליך.

ההבדל העיקרי הוא שב-DCA אתה בכל מקרה הגעת לחשיפה מקסימלית בסוף התקופה ואתה עדיין עומד בפני אותו סיכון שניסית לבטח נגדו.
הפתרון לזה? תקבע מראש את האלוקצייה שמתאימה לפרופיל הסיכון שלך.

גראהם בספרו המשקיע הנבון כתב שמיצוע בשוק דובי במנות קטנות, לאורך הזמן שהשוק בירידה יניב תשואה "טובה יותר"(30%- לעומת 40%- ללא מיצוע)
מסקנה: אם יש לך כדור בדולח תמצע.;)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z דעתכם לגבי 5133764 הראל מחקה ת"א All-Share? שוק ההון 12
M דעתכם לגבי הרכב תיק התחלתי שוק ההון 5
O דעתכם על תיק השקעות ראשון + שאלות לגבי חלקו הסולידי + שיקולי ברוקר,IRA שוק ההון 2
ו רוצה לשמוע את דעתכם לגבי תיק ההשקעות שוק ההון 28
U דעתכם לגבי קרן השתלמות, מעבר מהראל לאטשולר צרכנות פיננסית 1
האזרח החשדן דעתכם לגבי תיק השקעות שוק ההון 58
ח דעתכם לגבי שינוי מסלול עבור קרן השתלמות שוק ההון 4
R אז מה דעתכם לגבי אג"ח בימים אלו? שוק ההון 24
ayeletavr חוות דעתכם לגבי תיק השקעות שוק ההון 10
ה סקרן לגבי דעתכם על הרפורמה בדיור אוף טופיק 5
Delta דעתכם לגבי eToro? שוק ההון 15
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
ה XRP - מה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 6
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
ל חוות דעתכם המשפטית (אזהרת אורך). תודה מראש! נדל"ן 25
א מה דעתכם על התמהיל שלי? שוק ההון 2
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
T דעתכם על ריביות למשכנתא (דירה יחידה) נדל"ן 5
Z דעתכם על תמהיל למחזור משכנתא נדל"ן 6
הירהורים אשמח לחוות דעתכם על העסקה הזו בר"ג נדל"ן 22
R פיקדון מובנה $ צמוד אמזון - דעתכם? צרכנות פיננסית 32
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
י תיק תיאורטי לשנה הקרובה - דעתכם? שוק ההון 0
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
כ ת"א רמת גן 3 חד' ב 2.3 להשקעה - דעתכם? נדל"ן 12
F תיק משני למטרה קרובה יותר, 100% סנופי שקלי, דעתכם? שוק ההון 15
littleSeal חוות דעתכם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 0
G מה דעתכם על Invesco? שוק ההון 9
M קיבלתי הצעה לרכישת דירה ראשונה להשקעה - דעתכם? נדל"ן 4
Count Olaf הישורת האחרונה מול FinUpp - מה דעתכם? מיסים 12
ד מה דעתכם על החוב של ארה"ב ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ב תכנית פרישה - מה דעתכם? שוק ההון 10
Y מה דעתכם-אגח חברות ממשלתיות/בנקים-אטרקטיבי? שוק ההון 18
N מה דעתכם על סרבנות בצה"ל ככלי מחאתי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 665
O כדאיות ביטוחים, אשמח לשמוע את דעתכם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U מה דעתכם על פריסת התשלומים הזאת? נדל"ן 7
ר מה דעתכם על השקעות בתחום הנשק? שוק ההון 9
ו מה דעתכם על צעירי 2023 בהשוואה לצעירי 2013? פוסטים מאיכות נמוכה 52
N מה דעתכם על קרן ההשתלמות המנייתית של אלטשולר שחם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
S מה דעתכם על קיוסק / פיצוציה כהשקעה יזמות והגדלת הכנסות 33
S חסכון wow בפפר- מה דעתכם ? צרכנות פיננסית 26
T דופלקס - מה דעתכם? נדל"ן 28
S סכום להשקעה- אשמח לחוות דעתכם שוק ההון 1
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
D מה דעתכם על שירות טיפול והגשה לטסט של solo? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
ש תמהיל והצעה מהבנק דעתכם נדל"ן 12
מ מה דעתכם על תפקיד המתווך בעסקאות נדל"ן? נדל"ן 112

נושאים דומים

Back
למעלה