• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דמי ניהול קה"ש IRA

ilya1131

משתמש סולידי
דירוג
9
אמנם שני נושאים שאינם קשורים אבל לא רציתי לפתוח שני שירשורים.
אז לנושא הראשון:
התחלתי לבדוק עכשיו את הנושא של קה"ש IRA, הגיעה הזמן שאתחיל לקבל קרן השתלמות בעבודה אז התחלתי לפנות לגופים שנותנים קה"ש IRA, דיברתי עם מיטב דש- עוד לפני שבכלל הגענו לדיבור על דמי ניהול אמרו לי דבר כזה שאני חייב לפחות 50K שיהיה לי סכום התחלתי בקרן השתלמות כלומר שצריכה להיות לי קרן השתלמות ורק אחרי 3שנים( בהנחה שמדברים על תקרת המס אז יוצא כ18K שנתי שנכנס לקרן) אוכל להעביר את הקרן לIRA, היה נשמע תמוה ביותר בנוסף לזה אמרו לי דבר כזה שכשאר מדובר בIRA אז גם אי אפשר לקחת הלוואה כנגד הקרן שאני יודע שזו אחת ההטבות השוות שבעצם הקרן השתלמות נותנת, גם כן נשמע לי תמוהה ביותר וזה אחרי שהנציגה אמרה שאלו התנאים הכי טובים שקיימים כרגע בשוק.
דיברתי גם עם נציגה של הראל שם אמנם לא נתנה לי תשובה סופית אבל היא אמרה לי שלא אמור להיות סכום התחלתי ודמי ניהול של 0.25 וכן אמור להיות אופציה של הלוואה כנגד הקרן השתלמות בתנאים הרגילים 80% אחרי 6 שנים 50-60%(לא זוכר בדיוק) באמצע הזמן.
רציתי לשאול מה אתם חושבים על התנאים? האם נשמע הגיוני בכלל מה שהנציגה ממיטב דש הציעה לי?

[נמחק]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אמנם שני נושאים שאינם קשורים אבל לא רציתי לפתוח שני שירשורים.
בבקשה - כל נושא בשרשור נפרד.
תקבל תשובות רנדומאליות וזה יבלבל אותך ואת תגובות החברים שמעוניינים להיות ממוקדים בכול נושא לגופו, בפרט שלשתי השאלות שלך אין קשר אחת לשניה.
מחקתי ושלחתי לך בפרטי את הטקסט של השאלה השניה כדי שתפתח שרשור חדש בנושא הלוואה לרכב.

מרו לי דבר כזה שאני חייב לפחות 50K שיהיה לי סכום התחלתי בקרן השתלמות
הגיוני. ברוב החברות יש מינימום IRA.
50K זה עוד נמוך יחסית. יש חברות שרוצות מינימום 200. מצד שני יש כמה בודדות שאין להן מינימום בכלל.
שכשאר מדובר בIRA אז גם אי אפשר לקחת הלוואה כנגד הקרן
נכון. אסור לחברות לתת הלואה כנגד קרן IRA. זה לא מגבלה של החברה עצמה אלא הוראות של המדינה.

הגיוני. ברוב החברות יש מינימום IRA.
50K זה עוד נמוך יחסית. יש חברות שרוצות מינימום 200. מצד שני יש כמה בודדות שאין להן מינימום בכלל.

נכון. אסור לחברות לתת הלואה כנגד קרן IRA. זה לא מגבלה של החברה עצמה אלא הוראות של המדינה.

תודה רבה על התשובה המהירה!
אלה דמי ניהול מאוד נמוכים שאנשים השיגו בעבר רק תוך שימוש בקבוצות רכישה.

תודה רבה, אבדוק אז את הנושא יותר לעומק.
אשמח אם תתקנו אותי בשביל הסדר שלי בראש: דמי הניהול בIRA נמוכים מדמי הניהול בקה"ש שמנוהלת ע"י גוף 'מוסמך', ובנוסף בIRA לעומת גוף אחר שמנהל את הכספים שלי אני לא יכול לקחת הלוואה כנגד הקרן השתלמות(הבנתי פשוט שההלוואה אחרי 6 שנים היא כלי פיננסי מאוד טוב שמאפשר לקבל ריבית ממש נמוכה על ההלוואה, אשמח גם אם מישהו שיודע יוכל להגיד מהו הטווח הריביות המדובר?).
ומה הדמי ניהול שאני אמור לשאוף אליהם בקה"ש המנוהלת ע"י גוף אחר?
עפי התשובה אני מניח שבIRA יש לשאוף לדמי ניהול של איזור ה0.25.

@ilya1131 - ב-IRA דמי הניהול נמוכים יותר כי לא עובדים בשבילך אנשים שתפקידם להחליט מה ואיך לקנות. התפקיד הזה מוטל עליך. הוא גם מטיל עליך הוצאות מסוימות (עמלת המרה למט"ח אם תרכוש ניירות שנקובים במטבע זר, דמי הניהול של הניירות שתקנה עצמם, עמלות קניה ומכירה, וכו') אך אלה קיימות גם מחוץ ל-IRA בחשבונות מנוהלים תחת הכותרת "הוצאות ניהול השקעות".
באופן עקרוני, כלים מנוהלים צפויים להיות יקרים יותר מ-IRA. דמי הניהול משתנים בין הברוקרים השונים. מבחינתך תשאף לקרב אותם כמה שיותר לאלה של ה-IRA, ותעשה סקר שוק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E דמי ניהול קופ"ג קה"ש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
benjamin התלבטות דמי ניהול קה"ש שוק ההון 2
א דמי ניהול קה"ש IRA שוק ההון 5
א דמי ניהול במסלולים מחקי מדד גבוהים יותר מIRA? (קה"ש) צרכנות פיננסית 59
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
מ החזר דמי ניהול למנהל כספי אחרים מוסדי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
D ואנגארד מוזילה דמי ניהול (שוב), כולל בקרן העולמית שלה שוק ההון 2
D דמי ניהול גבוהים בקופת הפנסיה שלי - האמנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס דמי ניהול בפנסיה ובקרן השתלמות לאחר השתדרגות משמעותית בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U דמי ניהול במסלול עוקב ס.פ 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H מחקה תל בונד שקלי בנקים וביטוח דמי ניהול=0?? שוק ההון 1
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
G דילמת איזון אקטוראי מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
@ דמי ניהול מקרן כספית שוק ההון 8
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Kipodi דמי ניהול משתנים בקרן סל/נאמנות שוק ההון 3
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
חובב_פנסיה2022 עדכון דמי ניהול כספיות ב2025 פוסטים מאיכות נמוכה 113
T תעדוף דמי ניהול מהפקדה או מצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E הפרש בין יתרת הכספים בחשבון לתשואה מחושבת בקיזוז דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות - דוח רבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מחשבון פנסיה שכולל דמי ניהול ומקדם קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
G דמי ניהול אל מול דמי נאמנות שוק ההון 2
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
S דמי ניהול כאחוז מהצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M דמי ניהול בפנסיה, השתלמות וגמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
L דמי ניהול אל מול תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19

נושאים דומים

Back
למעלה