• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דמי ניהול כאחוז מהצבירה

• פותח הנושא פותח הנושא Solid seat
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Solid seat

משתמש בכיר
דירוג
2,621
שלום, ניסיתי להבין, קראתי חוזרים, תקנות, חוקים וחוזים ופשוט לא הצלחתי לגלות למה דמי הניהול הם באחוזים מההפקדה/צבירה.

ברור לי שלגופים המנהלים יש עלויות, וברור לי שבמבנה הביזנטיני של חוקי המס על הפנסיה צריך לשלם למתווך כלשהו. למה העלות שלו גדלה ככל שהסכום שצברתי גדל? זה נכון ביתר שאת בIRA.

במקביל המסחר הממוסה זול בסדרי גודל. ושם במרבית המקרים המחירים קבועים, x לחודש + עמלות ק/מ. אני באמת לא מבין למה זה לא הפורמט גם בתיק הלא ממוסה.

יש פה הזדמנות עסקית?

הייתי שמח אם @TLN יתייחס, בתור מנכ"ל של חברה מנהלת שהופיע פה.

הסברים יתקבלו בברכה

שלום, ניסיתי להבין, קראתי חוזרים, תקנות, חוקים וחוזים ופשוט לא הצלחתי לגלות למה דמי הניהול הם באחוזים מההפקדה/צבירה.

ברור לי שלגופים המנהלים יש עלויות, וברור לי שבמבנה הביזנטיני של חוקי המס על הפנסיה צריך לשלם למתווך כלשהו. למה העלות שלו גדלה ככל שהסכום שצברתי גדל? זה נכון ביתר שאת בIRA.

במקביל המסחר הממוסה זול בסדרי גודל. ושם במרבית המקרים המחירים קבועים, x לחודש + עמלות ק/מ. אני באמת לא מבין למה זה לא הפורמט גם בתיק הלא ממוסה.

יש פה הזדמנות עסקית?

הייתי שמח אם @TLN יתייחס, בתור מנכ"ל של חברה מנהלת שהופיע פה.

הסברים יתקבלו בברכה
המטלות הרגולטוריות על הגופים הפנסיוניים גדולות בהרבה מאשר אלו שמוטלות על ברוקרים שמאפשרים לך מסחר דרכם.
לגבי דרך חישוב העמלות, אתה צודק ואין סיבה שדמי הניהול ייגזרו מהסכום הצבור. זה לא הכרחי ואני אכן משלם בפנסיה רק אחוז מההפקדות ולא מהצבירה.

התקנות קבעו גבולות גזרה מקסימום להפקדה וצבירה.
מכאן השוק חופשי. בעבר לגובה צבירה היה משקל גדול יותר ביכולת מיקוח. היום זה קיים באופן חלקי, יש הסדרים מטיבים אם ממעסיק ואם בקרנות ברירת מחדל שצבירה של 10K , 100K , 1M יקבלו את אותה הטבה.

לא חושב שזה תפוזים לתפוזים, ברוקרים לא מחויבים להעניק הטבה ל5 שנים , יש ברוקרים שגם לא גובים כלום שהמודל העסקי הוא שהלקוח הוא המוצר ומצליחים להרוויח מהפקודות של הלקוחות שעוברות דרך שחקנים גדולים שמצליחים להפיק מפערי ארביטראז' של שברירי שניות רווחים.

למה דמי הניהול הם באחוזים מההפקדה/צבירה
הניחוש שלי - בשביל לסבסד בעלי צבירה/הפקדה נמוכה. לדוגמה, נניח שהעלות לחברה היא 100 ש"ח לשנה לעמית, ודמי הניהול הם 0.1% מהצבירה. במצב כזה, מי שמחזיק בצבירה של פחות מ-100 אלף ש"ח - משלם פחות מ-100 ש"ח והוא לקוח הפסדי. למי שיש יותר (ומשלם יותר מ-100 לשנה), מסבסד את העלות הזאת.

אני באמת לא מבין למה זה לא הפורמט גם בתיק הלא ממוסה.
להבנתי - רגולציה.
עד כמה שאני יודע, אסור להם לקחת תשלום בסכום קבוע, הם חייבים לקחת עמלה אחוזית (יחסית להפקדה ו/או לצבירה).

למה הרגולציה כזאת? שאלה טובה. כנראה שהצידוק המקורי היה להגן על החלשים והמסכנים שאין להם הרבה כסף.

אגב, שים לב שעמלה כאחוז מהצבירה דוקא מאוד נפוץ גם בשוק ההון. בכל הETFים בעולם זה עובד ככה, ומן הסתם גם בכל הקרנות בארץ.

נכון שב IRA הסיפור אולי קצת שונה, אבל הוא יוצא דופן (יחסית חדש) ולא ימהרו לשנות תקנות וצורת גביית עמלות רק בשבילו.

למה העלות שלו גדלה ככל שהסכום שצברתי גדל? זה נכון ביתר שאת בIRA.
אתה יכול לשאול את זה לגבי כל עמלה שנגבית באחוזים:
למה מתווכים לוקחים דמי תיווך באחוזים מהעסקה?
למה עורכי דין לוקחים דמי שכ"ט בעסקאות נדלן באחוזים מהעסקה?
למה ניהול תיקים גובים באחוזים מהעסקה?

התשובה היא פשוטה: כי אפשר וכי רוצים להרוויח כסף.

עוד נקודה היא שאתה מדמיין אסטרטגיית "קנה והחזק" אבל רוב המסלולים בפנסיה (בטח ובטח היסטורית, אבל גם היום) הם מנוהלים אקטיבית, ומבצעים פעולות ק/מ ו"איזון" ברמה תכופה יחסית. וברור שעל פעולות כאלה ישלמו יותר ככל שההון שהם מנהלים גדול יותר.
אותו דבר קורה בניהול של קרן מחקת מדד, הם לוקחים דמי ניהול שהם אחוז מההון המנוהל וניתן להצדיק זאת ע"י כך שעלויות האיזון שלהן גדלות ככל שההון גדל.

השורה התחתונה והאמת הטהורה היא, כמובן, שזה מפני שהם יכולים.

להבנתי - רגולציה.
עד כמה שאני יודע, אסור להם לקחת תשלום בסכום קבוע, הם חייבים לקחת עמלה אחוזית (יחסית להפקדה ו/או לצבירה).
זהו, שלא מצאתי איפה זה כתוב. אתה יודע איפה זה כתוב? התקנות שאני מכיר נמצאות פה אבל זה לא מכריח אותם לקחת אחוזית, רק מגביל לאחוז מסוים.

התשובה היא פשוטה: כי אפשר וכי רוצים להרוויח כסף
זו סיבה מצוינת, אני פשוט תוהה אם היא מאפשרת לי לבוא ולהתחרות. אם אפתח חברה לניהול תיקים במחיר קבוע (ריווחי) תחת תנאי הרגולציה, האם זה אפשרי?

זהו, שלא מצאתי איפה זה כתוב. אתה יודע איפה זה כתוב? התקנות שאני מכיר נמצאות פה אבל זה לא מכריח אותם לקחת אחוזית, רק מגביל לאחוז מסוים.

זו סיבה מצוינת, אני פשוט תוהה אם היא מאפשרת לי לבוא ולהתחרות. אם אפתח חברה לניהול תיקים במחיר קבוע (ריווחי) תחת תנאי הרגולציה, האם זה אפשרי?
חוקי עד כמה שאני יודע, רווחי? כנראה שלא.

בדיוק שם זה רשום.
מותר להם לגבות דמי ניהול ב2 אופציות - או מתוך היתרה הצבורה או מתוך התשלומים המועברים.
לא רשום שהם יכולים לגבות בדרך אחרת (כמו עמלה חודשית קבועה).

בדיוק שם זה רשום.
מותר להם לגבות דמי ניהול ב2 אופציות - או מתוך היתרה הצבורה או מתוך התשלומים המועברים.
לא רשום שהם יכולים לגבות בדרך אחרת (כמו עמלה חודשית קבועה).
אפשר לקחת סכום קבוע מתוך ההפקדות או היתרה הצבורה בלי שזה יהיה אחוזי, למיטב הבנתי.

ברור לי שלגופים המנהלים יש עלויות, וברור לי שבמבנה הביזנטיני של חוקי המס על הפנסיה צריך לשלם למתווך כלשהו. למה העלות שלו גדלה ככל שהסכום שצברתי גדל? זה נכון ביתר שאת ב
אם מדובר על גופים אקטיביים, דמי ניהול מהצבירה הגיונית, ככל שיש יותר כסף צריכים יותר אנשים שינהלו אותו וימצאו הזדמנויות עסקיות שיניבו לטעמם יותר רווחים עבורך.

בגופים פאסיביים כמו מדדים ההפך הוא הנכון. את המסחר ניתן להשאיר לתוכנות מסחר אוטומטיות כך שככל שהקרן גדולה עלויות ההחזקה פר שקל של הקרן קטנה יותר כי התחזוקה המיחשובית מתחלקת בין כולם ואתה אכן רואה בחו"ל עלויות הולכות וקטנות של קרנות הניהול הפאסיביות. כנ"ל ira.

יש לציין שלכל קרן יש עדיין תקורה שיש לשלם עליה גם ל ira. במקום להגיד לך שעל ה 1000 שח הראשונים אתה תשלם 900 שח עמלה כי זו התקורה וא"כ פחות, עושים אחוזים כי זה קל יותר להבנה ובד"כ נותניםהאת ההנחה באחוזים ככל שההפקדה שלך גדולה יותר.

לגבי מה שקורה בארץ.... כולם גנבים :) אבל זה בכל תחום במשק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
M דמי ניהול בפנסיה, השתלמות וגמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
V העלאת דמי ניהול בקרנה"ש, מיטב דש לשעבר IBI שהיו חלק מקבוצת רכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
L דמי ניהול אל מול תשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S חיפוש חלופה ל SGOV שהעלתה לאחרונה דמי ניהול שוק ההון 11
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
L האם ויתור על סוכן פנסיוני - השתלמות וגמל - יכול להוריד דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D דמי ניהול קופוג מסלול אינדקס במנורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Peace טבלה מסודרת עם דמי ניהול מצבירה והפקדה לפנסיה מקיפה ומשלימה - קיימת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA שוק ההון 0
א כיצד מחושב דמי ניהול על מדד s&p 500 שוק ההון 4
unrealx דמי ניהול בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N גלובלנט גביית דמי ניהול - חוסר עקביות סוג תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
NeonDrift האם יש כלל אצבע בנושא של דמי ניהול של קרן סל? שוק ההון 4
J דעה לגבי דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס דמי ניהול לסטודנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ MTF מחקה DAX - דמי ניהול אפס ? שוק ההון 0
ט מזעור דמי ניהול ומיסוי במדד עולמי שוק ההון 38
צ העלאת דמי ניהול בשינוי מסלול השקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
עידו ג הבדלי דמי ניהול בקרן אירית - כדאיות שוק ההון 6
ס דמי ניהול לבחור צעיר בפנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L פיטורים ושימור דמי ניהול בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ש דמי ניהול ועמלות בבנק - תיק השקעות שוק ההון 5
R שמירת דמי ניהול בקרן פנסיה לאחר עזיבת מקום עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
ס דמי ניהול באקסלנס טרייד שוק ההון 3
ר שאלה על דמי ניהול שוק ההון 4
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
E האם דמי ניהול שאני משלם הם סבירים ומה לעשות עם כל המסלולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ס דמי ניהול בעבודה ראשונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R דמי ניהול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R דמי ניהול קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 182
שם משתמש בעייתי "מיטב כספית ניהול נזילות" מעלה את דמי הניהול שוק ההון 26
M ניוד מהפנסיה לקופ"ג - דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א הבנת דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ש אירית צוברת על הסנופי עם דמי ניהול של אמריקאית שוק ההון 5
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול שוק ההון 2
S חישוב של מיסוי ריאלי/נומינלי בתוספת דמי ניהול מיסים 7
K סוכן ישיר מול סוכנות הסדר - תיאום דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
ק דמי ניהול יקרים כנגד תשלום מס על רווחי הון - קרנות ישראליות אל מול זרות שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה