• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דירוג האשראי שלי

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש סולידי
דירוג
24
יש לי כרטיס חיוב מיידי. אין לי צורך בכרטיס אשראי כי אני כמעט שלא מבזבז (וגם לא מרוויח יותר מדי)
האם כדאי לי להשתמש בכרטיס אשראי לאור ההוצאות המועטות כדי להעלות את דירוג האשראי שלי?
כרגע הדירוג שלי הוא 808 מתוך 1000 לפי קפטן קרדיט.

יש לי כרטיס חיוב מיידי. אין לי צורך בכרטיס אשראי כי אני כמעט שלא מבזבז (וגם לא מרוויח יותר מדי)
האם כדאי לי להשתמש בכרטיס אשראי לאור ההוצאות המועטות כדי להעלות את דירוג האשראי שלי?
כרגע הדירוג שלי הוא 808 מתוך 1000 לפי קפטן קרדיט.
באמת מעניין לשמוע מישהו שיודע.
אני שמעתי שההמלצה היא להחזיק מסגרת אשראי לא גדולה מידי ולהשתמש עד 25%

חוץ מעניין ההלוואות, מה יעזור דירוג אשראי גבוה?

אכן, קבלת מסגרת אשראי גדולה מעידה שהבנקים וחברות האשראי בוטחים בכם, ושימוש לא גבוה במסגרת עוזר לדירוג אשראי

אכן, קבלת מסגרת אשראי גדולה מעידה שהבנקים וחברות האשראי בוטחים בכם, ושימוש לא גבוה במסגרת עוזר לדירוג אשראי
מצד שני לי כתוב שם שיש לי יותר מדי כרטיסי אשראי וזו נקודה לרעתי

מה שיותר מעניין מהאפליקציות האלה - לך לבנק (לבחירתך) ותגיד שאתה שוקל לקחת הלוואה בזמן הקרוב ובאת לרחרח
הבנק כבר יוציא לך דו"ח, ישתף אותו איתך אם תבקש, ויתקשר אליך מישהו שתוכל לשאול אותו מה שאתה רוצה (גם על הסעיפים השונים בדוח אשראי)

מצד שני לי כתוב שם שיש לי יותר מדי כרטיסי אשראי וזו נקודה לרעתי

מה שיותר מעניין מהאפליקציות האלה - לך לבנק (לבחירתך) ותגיד שאתה שוקל לקחת הלוואה בזמן הקרוב ובאת לרחרח
הבנק כבר יוציא לך דו"ח, ישתף אותו איתך אם תבקש, ויתקשר אליך מישהו שתוכל לשאול אותו מה שאתה רוצה (גם על הסעיפים השונים בדוח אשראי)
לי יש 6 כרטיסי אשראי והציון שלי מעולה, 968

אפשר להתעניין למה אתה צריך כל כך הרבה?
אתה שואל לגבי הציון או כמות הכרטיסים?
ציון גבוה בארץ הוא באמת די מיותר. במיוחד משהו כלכך גבוה.
אבל 6 כרטיסים זה ממש לא הרבה.

אתה שואל לגבי הציון או כמות הכרטיסים?
ציון גבוה בארץ הוא באמת די מיותר. במיוחד משהו כלכך גבוה.
אבל 6 כרטיסים זה ממש לא הרבה.
לגבי הכרטיסים כמובן.
למה מיותר? הבנתי שדירוג גבוה מאפשר לקבל תנאי משכנתה טובים.

לגבי הכרטיסים כמובן.
כמו שאמרתי, 6 זה ממש לא הרבה.
לי יש באזור ה50
למה מיותר? הבנתי שדירוג גבוה מאפשר לקבל תנאי משכנתה טובים.
כי בארץ כמעט ולא מתיחסים לזה. וגם אם כן, זה לא באמת משנה אם יש לך 900 או 950 או אפילו 800.
הבעיה זה רק עם הדירוג הממש נמוך. וגם זה לא תמיד.
בקיצור, נכון לעכשיו לפחות, דירוג אשראי בארץ הוא לא משהו שהייתי משקיע בו זמן או דואג לגביו.

כמו שאמרתי, 6 זה ממש לא הרבה.
לי יש באזור ה50

כי בארץ כמעט ולא מתיחסים לזה. וגם אם כן, זה לא באמת משנה אם יש לך 900 או 950 או אפילו 800.
הבעיה זה רק עם הדירוג הממש נמוך. וגם זה לא תמיד.
בקיצור, נכון לעכשיו לפחות, דירוג אשראי בארץ הוא לא משהו שהייתי משקיע בו זמן או דואג לגביו.
שאלה כללית. מה זה מסגרת אשראי?
נניח יש לי מסגרת של ₪3000. הרווחתי ₪2500. אני יכול לבזבז ₪2700? ואז אני אהיה במינוס של ₪200. ואחר כך אצטרך להחזיר עם ריבית?
ומה קורה אם אני מבזבז ₪3050? ריבית גבוהה עוד יותר?
למה לבזבז כסף שאין לך?

מה זה מסגרת אשראי?
באיזה הקשר?
בכרטיס אשראי בגדול זה אומר כמה כסף אתה יכול לחייב עליו כל חודש.
בחשבון עו"ש זה אומר כמה אתה יכול להיכנס למינוס.
נניח יש לי מסגרת של ₪3000. הרווחתי ₪2500
אין קשר למה שהרווחת או לא הרווחת
אם יש לך מסגרת של 3 אש"ח בכרטיס אשראי אז אתה יכול להוציא 3 אש"ח בכרטיס אשראי שאותם תצטרך לשלם בסוף מחזור החיוב.
את חברת האשראי לא מעניין מאיפה תשלם את הכסף. אם זה מהמשכורת שלך, מקיבוץ נדבות, ממתנות שקיבלת או מהלוואה שלקחת ממישהו (או אפילו מהם).

למה לבזבז כסף שאין לך?
שאלה טובה.
לרוב זה אכן לא כדאי. אבל יש מקרים שבהם זה יכול להיות משתלם. למשל כשאתה קונה דירה עם כסף שאין לך (מה שנקרא "לקחת משכנתה") זה יכול להיות משתלם במקרים מסויימים (וגם אז לא תמיד).
או למשל אם אין לך בכלל כסף החודש, אבל אתה חייב לשלם על איזה טיפול רפואי דחוף ולא צפוי, או לשלם על תיקון חד פעמי במוסך לאוטו שאתה חייב בשביל לעבוד או דברים כאלה, זה יכול להיות משתלם לשלם החודש על מה שאתה חייב ואז אח"כ להחזיר (עם ריבית) כשתוכל.

להתמנף באופן כללי זה להגדיל סיכון. אם אתה מגדיל את הסיכון תמורת סיכוי טוב לתשואה גדולה יותר בעתיד זה יכול להשתלם, אם זה להגדיל סיכון כי אין ברירה ואתה חייב את הכסף הזה עכשיו ואתה יודע שתוכל להחזיר בעתיד זה גם עדיין סביר.
אבל להתמנף רק בשביל לצרוך משהו שאתה לא צריך, זה אכן לא מומלץ.
ומה קורה אם אני מבזבז ₪3050?
עקרונית אתה לא יכול. העסקה באשראי פשוט תידחה.
יש מקרים שהמנפיק (לפי שיקול דעתו) נותן לך לחרוג מהמסגרת ולחייב יותר מזה. אבל לא מובטח שהוא יסכים.
ריבית גבוהה עוד יותר?
אין ריבית בכל מקרה. (בהנחה שאתה משלם את כל הכסף בתאריך החיוב, ולא משתמש בכל מיני אפשרויות של חיוב נדחה, חלוקה לתשלומים וכל שאר שמות ודרכים שיש להם למכור לך הלוואות).

יש מקרים שהמנפיק (לפי שיקול דעתו) נותן לך לחרוג מהמסגרת ולחייב יותר מזה. אבל לא מובטח שהוא יסכים.
אין ריבית בכל מקרה. (בהנחה שאתה משלם את כל הכסף בתאריך החיוב, ולא משתמש בכל מיני אפשרויות של חיוב נדחה, חלוקה לתשלומים וכל שאר שמות ודרכים שיש להם למכור לך הלוואות).
הערת אזהרה:
המנפיק שומר לעצמו את הזכות לאפשר לך חייובים מעבר למסגרת האשראי - ובמקרה כזה עלולה להיות ריבית פעוטה של פריים+6 או משהו בסנגון.

המנפיק שומר לעצמו את הזכות לאפשר לך חייובים מעבר למסגרת האשראי - ובמקרה כזה עלולה להיות ריבית פעוטה של פריים+6 או משהו בסנגון.
באמת?
ממה שאני זוכר, אם הם מאפשרים לך לחרוג מעבר למסגרת זה לא כולל ריבית מיוחד.
באמריקאים זה בודאות ככה (ללא ריבית מיוחדת). בישראלים בעבר לפחות לא הייתה ריבית, אבל אולי זה השתנה בשנים האחרונות.

אפשר להתעניין למה אתה צריך כל כך הרבה?
1. בנקאי שקיבלתי ללא שימוש.
2. חוץ בנקאי הוט אמריקאן - רוב ההוצאות ממנו
3. חוץ בנקאי הוט מסטרקארד - אישתי משתמשת בו
4. בנקאי מועדון חיילים שהבנק נתן לי
5. חוץ בנקאי ויזה שופרסל - שם אני עושה קניות בסופר
6. חוץ בנקאי ארגון המורים (אמא שלי מורה ונתנו גם לי) אני קונה תווים דרכו.

1. בנקאי שקיבלתי ללא שימוש.
2. חוץ בנקאי הוט אמריקאן - רוב ההוצאות ממנו
3. חוץ בנקאי הוט מסטרקארד - אישתי משתמשת בו
4. בנקאי מועדון חיילים שהבנק נתן לי
5. חוץ בנקאי ויזה שופרסל - שם אני עושה קניות בסופר
6. חוץ בנקאי ארגון המורים (אמא שלי מורה ונתנו גם לי) אני קונה תווים דרכו.
איך אתה מתנהל עם כל זה? על כולם אתה משלם דמי כרטיס?

איך אתה מתנהל עם כל זה? על כולם אתה משלם דמי כרטיס?
לא משלם על אף אחד שקל.
אם אתה מחפש יש לפחות שלושה כרטיסי אשראי של חברות שונות בלי דמי כרטיס לכל החיים.
בבנקאיים אני לא משתמש, אחד לאישתי, ועוד שלוש לי, כל אחד לשימוש אחר, כי יש בו הטבה מיוחדת.

באיזה הקשר?
בכרטיס אשראי בגדול זה אומר כמה כסף אתה יכול לחייב עליו כל חודש.
בחשבון עו"ש זה אומר כמה אתה יכול להיכנס למינוס.
לא ממש הבנתי את ההבדל, אבל שיהיה. אפשר דוגמה אולי?
אין קשר למה שהרווחת או לא הרווחת
אם יש לך מסגרת של 3 אש"ח בכרטיס אשראי אז אתה יכול להוציא 3 אש"ח בכרטיס אשראי שאותם תצטרך לשלם בסוף מחזור החיוב.
את חברת האשראי לא מעניין מאיפה תשלם את הכסף. אם זה מהמשכורת שלך, מקיבוץ נדבות, ממתנות שקיבלת או מהלוואה שלקחת ממישהו (או אפילו מהם).
נו, הבנת את הכוונה שלי. גם נדבות זה רווח.
אני לא באמת יכול להוציא ₪3000, הרי זה מינוס. אם בכל חודש אני מוציא יותר ממה שאני מכניס, זה מצב לא טוב.
שאלה טובה.
לרוב זה אכן לא כדאי. אבל יש מקרים שבהם זה יכול להיות משתלם. למשל כשאתה קונה דירה עם כסף שאין לך (מה שנקרא "לקחת משכנתה") זה יכול להיות משתלם במקרים מסויימים (וגם אז לא תמיד).
טוב, משכנתה זה משהו שונה כמובן.
או למשל אם אין לך בכלל כסף החודש, אבל אתה חייב לשלם על איזה טיפול רפואי דחוף ולא צפוי, או לשלם על תיקון חד פעמי במוסך לאוטו שאתה חייב בשביל לעבוד או דברים כאלה, זה יכול להיות משתלם לשלם החודש על מה שאתה חייב ואז אח"כ להחזיר (עם ריבית) כשתוכל.
רגע, אז צדקתי בניתוח שלי. אם הרווחתי ₪2000 ובזבזתי ₪2500, אצטרך להחזיר ₪500 עם ריבית.

תשלומים עולים כסף? :0
טוב, אין ריבית כי אמרנו שאי אפשר לחרוג מהמסגרת כי העסקה תידחה. אבל כן יש ריבית אם הוצאתי יותר ממה שהכנסתי.
אז אולי הפתרום הוא לקבוע מסגרת קטנה יותר מההכנסה שלך?

לא משלם על אף אחד שקל.
אם אתה מחפש יש לפחות שלושה כרטיסי אשראי של חברות שונות בלי דמי כרטיס לכל החיים.
בבנקאיים אני לא משתמש, אחד לאישתי, ועוד שלוש לי, כל אחד לשימוש אחר, כי יש בו הטבה מיוחדת.
בכל הכרטיסים שהבנק מציע לי יש דמי כרטיס. גם ראיתי פה פוסט של השוואת כרטיסי קשבק, ובכולם יש דמי כרטיס.
איך מתמצאים בכל הדברים האלה? כמה זמן לקח לך לבדוק את כל ההטבות וכל זה?
התכוונתי יותר לאיך אתה מסתדר עם לא לחרוג מהמסגרת. הרי לכל כרטיס בטח יש מסגרת של כמה אלפי שקלים. איך עוקבים אחרי שישה כרטיסים? בטח יש עוד כרטיסי מועדון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 11
נ משמעות דירוג האשראי של ישראל כאשר יש למדינה עודף בחשבון השוטף אוף טופיק 9
ה מודיס צפויה להוריד את דירוג האשראי של ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 168
amit הורדת דירוג האשראי של ארה"ב פוסטים מאיכות נמוכה 20
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
B איך מעלים את דירוג האשראי האישי? צרכנות פיננסית 28
דוג לקיחת הלוואת כדי להעלות את דירוג האשראי שוק ההון 47
R חריגה של יומיים בחשבון והשפעה על דירוג אשראי צרכנות פיננסית 3
T דירוג אשראי צנח דרסטית - חזרת צ'ק מסיבה טכנית צרכנות פיננסית 70
י הורדת דירוג וקופת גמל שוק ההון 1
D דירוג בנקים לפי סיכון צרכנות פיננסית 2
R תיקון דירוג אשראי נמוך אוף טופיק 0
T דירוג אשראי לצעיר בן 24 אוף טופיק 4
M שיפור דירוג אשראי טוב - האם שווה (להשקעה) צרכנות פיננסית 5
הק995 ההונאה הגדולה של דירוג ESG שוק ההון 0
צ איך להעלות דירוג משתמש הסולידית? פוסטים מאיכות נמוכה 16
R מרגע זה אתם טובים עם כסף- דירוג אשראי דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 10
R דירוג אשראי שלילי צרכנות פיננסית 10
A דירוג אשראי שוק ההון 1
ח מה המשמעות של הורדת דירוג אשראי לישראל אוף טופיק 46
D דירוג אג"ח - דירוג ישראלי לעומת דירוג גלובלי שוק ההון 6
ל האם פעילות אשראי משפיעה על דירוג אשראי? אוף טופיק 3
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18
S דירוג אשראי אישי צרכנות פיננסית 26
P השלכות דירוג אשראי בישראל צרכנות פיננסית 4
unrealx חושב לשים את כל החלק אג"חי בתיק בקונצרני ארה"ב דירוג השקעה, תעצרו אותי שוק ההון 7
unrealx סיכונים בקונצרני ארה"ב, דירוג השקעה שוק ההון 0
מ דירוג אנרגטי - איך הוא משפיע על צריכת החשמל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
איליה דירוג אשראי לאזרחי ישראל -סוף סוף זה קורה צרכנות פיננסית 197
T מאגר דירוג אשראי לכולם אוף טופיק 13
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
N שאלה על תאריך ירידת כרטיס האשראי בבנק צרכנות פיננסית 5
ס קבלת הטבות מחברת האשראי צרכנות פיננסית 1
T בעיה מול חברת האשראי - חיוב לא חוקי? צרכנות פיננסית 6
I מה אפשר ״לסחוט״ מכרטיס האשראי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
B כשל תמורה - החזר מחברת האשראי צרכנות פיננסית 3
M ביטול וסדר בכרטיסי האשראי צרכנות פיננסית 6
B העברת כסף לבנק בחו"ל מכרטיס האשראי צרכנות פיננסית 3
מתכנת עוקץ כרטיסי האשראי 2021 - המרכז לגביית קנסות צרכנות פיננסית 145
amit האם דחיית משכנתא פוגעת בדירוג האשראי? צרכנות פיננסית 4
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
H כניסה למאגר האשראי - צעירים צרכנות פיננסית 2
J חוק האשראי החדש צרכנות פיננסית 3
לא חשוב שמות מהי משמעות השינויים של כרטיס האשראי "ישראכרט"? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
123W סין חתכה את דרוג האשראי של ארהב שוק ההון 46
G להיות 'מסומן' אצל חברת האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
L מהו כרטיס האשראי עם עמלות המשיכה הזולות ביותר לאירו בחו"ל? צרכנות פיננסית 11
efrat עמלות מטח גבוהות של חברת האשראי צרכנות פיננסית 55
אבישי ע חברות כרטיסי האשראי מעלות עמלה על השימוש בחו"ל! עמלה ממוצעת - 3% צרכנות פיננסית 25

נושאים דומים

Back
למעלה