• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דירוג אשראי לאזרחי ישראל -סוף סוף זה קורה

איליה

משתמש בכיר
דירוג
3,735
נערך לאחרונה ב:
תסביר לי למה בפועל זה יהיה טוב לאזרח/עסק קטן. זה והביומטרי ביחד זה פשוט שלוב מושלם של האח הגדול.

תסביר לי למה בפועל זה יהיה טוב לאזרח/עסק קטן. זה והביומטרי ביחד זה פשוט שלוב מושלם של האח הגדול.

כבר היום יש לנו דירוג אשראי, רק שהיום אנחנו בני ערובה של הבנקים. כל הלוואה מחוץ לבנק מחושבת לפי מקדמי ביטחון גדולים שמתבטאים למשל בריבית.

למהלך הזה יש כמה יתרונות:
א. הלוואות לעסקים קטנים ובכלל מחוץ לבנק לא יהיו לפי השערת אשראי רחוקה ועם מקדמי ביטחון בגלל שהבנק לא מעדכן אותם על דירוג האשראי שלך.
ב. הבנק עצמו יהיה מוגבל בטווח תנאי ההלוואות שהוא יעמיד לרשות הלקוחות שלו, כי הוא מודע שמה שהוא יודע על הלקוח גם בנקים אחרים /גורמים חוצ בנקאיים יודע, ולכן מעשית - זה יאפשר תחרות מולו, מה שיכול לעודד אותו לשפר את התנאים המיידיים שהוא מציע...

מבחינת "אח גדול", היום אין באמת הבדל מבחינה זו, זה שהבנק הוא מקום מנומס ונקי לא הופך את השימוש שלו במידע שלך גם לדבר פרוץ (שאפשר לגנוב) וציני על החשבונך. (שלא לדבר על מה שהמדינה יכולה לעשות עם זה..)

יש עוד היבט: היום אנשים לוקחים הלוואה בבנק אחד ומציגים אותה כהון עצמי בבנק אחר. זה לא יהיה אפשרי עם מאגר כזה

יש עוד היבט: היום אנשים לוקחים הלוואה בבנק אחד ומציגים אותה כהון עצמי בבנק אחר. זה לא יהיה אפשרי עם מאגר כזה
זו בדיוק הנקודה שניסיתי להעביר.
אולי לא הצלחתי.

הבנתי. מה שמעניין זה שעד היום הרבה מאוד אנשים בחלום הגדול אל עבר הדירה הנכספת נהגו להשתמש בהלוואה בשביל להשלים את המקדמה הנדרשת למשכנתא. כך שבמילים אחרות זה ירחיק עוד יותר את הדירה להרבה אנשים. אולי זה לטובה.

בעניין אחר, מה דינו של מי שלא רוצה להשתתף ולהיות במאגר הזה? האם יהיה אפשר לדוג' לקבל משכנתא בלי להיות במאגר הזה.

@mudale222 אני לא יודע אם אפשר יהיה "לא להיכנס" למאגר, אבל זה לא מאוד משנה. אם רוב האוכלוסייה בתוכו - אז מי שלא שם, הנחת המוצא היא שזה נעשה כדי להתחמק מדירוג אשראי רע. כלומר אני משער שכל מי שלא במאגר יקבל יחס של בעל הדירוג הנמוך ביותר האפשרי (כלומר ריביות גבוהות, מגבלות על סכום ההלוואה הניתן וכו').

אני מניח, שהדרך לא להיכנס היא לא לבקש הלוואה ולא לקחת כרטיס אשראי. בארה״ב זה די נוח, בזכות קיומם של debit cards שלא דורשים אשראי.

בארה"ב קשה עד בלתי אפשרי לפתוח חשבון בנק בלי היסטוריית דירוג אשראי.

אני מכירה המון ישראלים שנסעו לעבודה או לימודים בארה"ב ופתחו חשבון בנק בלי שום בעיה, כמובן שאין להם היסטוריית אשראי. אפשר גם לקבל כרטיס אשראי עם מסגרת נאה בתנאים מסוימים, למשל אם עובדים במקומות עבודה בעלי שם. ואם לא, מתחילים מכרטיס "אשראי" שבו נותנים את הכסף לחברת האשראי מראש (טריק משונה שבו אתה לא באמת לווה כסף אלא רק משחק בללוות כסף מעצמך כדי להוכיח שאתה אחראי), ואחרי כמה זמן אפשר לקבל כרטיס אשראי אמיתי ולהתחיל לצבור היסטורית אשראי. אין ספק שהשיטה, כמו שהיא מיושמת בארצות הברית, דורשת ללוות כסף כל הזמן כדי להוכיח שאתה מסוגל להחזיר, לפחות למי שמתכנן מתישהו בעתיד לקחת משכנתא, למשל. אבל זה די קל אם יודעים מה עושים - מחזיקים כרטיס אשראי, משלמים בו קניות שוטפות, ומשלמים לפני שהקניה צברה ריבית. זה מועיל להיסטוריית האשראי ולא דורש באמת לשלם ריבית למישהו.

@Jane Doe איך אפשר לצבור היסטוריית אשראי בלי חשבון בנק?

בארה"ב קשה עד בלתי אפשרי לפתוח חשבון בנק בלי היסטוריית דירוג אשראי.
אי אפשר לקבל כרטיס אשראי ללא חשבון בנק.
למה? כי אם אין חשבון בנק אי אפשר לשלם על הקניות.

לא, אני לא מכיר בעיה לפתוח חשבון בנק ללא הסטוריית אשראי - בחשבון בנק אמריקאי אי אפשר להיכנס לאוברדראפט, אין שום סיכון של הבנק.

מה שקשה הוא לקבל כרטיס אשראי ראשון.

לא, אני לא מכיר בעיה לפתוח חשבון בנק ללא הסטוריית אשראי
זה תלוי בבנק. יש בנקים שלא יפתחו חשבון למי שאין לה היסטוריית אשראי. אחי למשל תושב ישראל ומקבל תמלוגים בדולרים מחברה אמריקאית. הוא לא הצליח למצוא בנק אמריקאי שיסכים לפתוח עבורו חשבון אפילו שהוא אזרח אמריקאי.

מוזר. כשהגעתי לארצות הברית (לצורך פוסט-דוקטורט) לא היתה לי שום בעיה. אולי העניין הוא כתובת מגורים?

אני מכירה המון ישראלים שנסעו לעבודה או לימודים בארה"ב ופתחו חשבון בנק בלי שום בעיה
כאשר האיש שלי נסע לדוקטורט הוא נדרש לצטלה מהאוניברסיטה כדי שהבנק יסכים לפתוח עבורו חשבון. בלי צטלה זה יכול להיות קשה לפתוח חשבון.

אני מכירה המון ישראלים שנסעו לעבודה או לימודים בארה"ב ופתחו חשבון בנק בלי שום בעיה, כמובן שאין להם היסטוריית אשראי. אפשר גם לקבל כרטיס אשראי עם מסגרת נאה בתנאים מסוימים, למשל אם עובדים במקומות עבודה בעלי שם. ואם לא, מתחילים מכרטיס "אשראי" שבו נותנים את הכסף לחברת האשראי מראש (טריק משונה שבו אתה לא באמת לווה כסף אלא רק משחק בללוות כסף מעצמך כדי להוכיח שאתה אחראי), ואחרי כמה זמן אפשר לקבל כרטיס אשראי אמיתי ולהתחיל לצבור היסטורית אשראי. אין ספק שהשיטה, כמו שהיא מיושמת בארצות הברית, דורשת ללוות כסף כל הזמן כדי להוכיח שאתה מסוגל להחזיר, לפחות למי שמתכנן מתישהו בעתיד לקחת משכנתא, למשל. אבל זה די קל אם יודעים מה עושים - מחזיקים כרטיס אשראי, משלמים בו קניות שוטפות, ומשלמים לפני שהקניה צברה ריבית. זה מועיל להיסטוריית האשראי ולא דורש באמת לשלם ריבית למישהו.

@Jane Doe איך אפשר לצבור היסטוריית אשראי בלי חשבון בנק?
חבר שגר פעם בארהב סיפר לי שאחת הדרכים היא לקנות רכב חדש, ליד כל סוכנות רכב יש סוכנות הלוואות כך שעל ידי רכישת הרכב אתה גם צובר היסטוריית החזר הלוואות.

האם העברת המידע מהבנקים לרשות המיסים כחלק מחוק ההסדרים (למישהו יש מושג מתי הוא אמור להיכנס לתוקף ?), הוא חלק מהקמת מאגר דירוג האשראי ? או שזה שוב תירוץ של האח הגדול להיכנס לכיס שלנו בטענה של מלחמה בהון שחור ?
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3665849,00.html

האם העברת המידע מהבנקים לרשות המיסים כחלק מחוק ההסדרים (למישהו יש מושג מתי הוא אמור להיכנס לתוקף ?), הוא חלק מהקמת מאגר דירוג האשראי ? או שזה שוב תירוץ של האח הגדול להיכנס לכיס שלנו בטענה של מלחמה בהון שחור ?
לא נראה לי קשור לדירוג האשראי. קשור לקלפטומניה של מדינת יהודה בעושקה את אזרחי מדינת ישראל. אחרי הכל מישהו צריך לממן את בתי דריינוף ואת הפיצויים לעבריינים שבנו אותם.

אני לא חושב כך, להבנתי זו מערכת שונה שתהייה בשליטה של ראשות המיסים בארצנו הקדושה וכהגדרתה להילחם בהלבנת הון.
כמובן שאי אפשר לצפות מה יילד יום ואני חושב שיעברו עוד כמה קדנציות (כול קדנציה כנראה פחות משנתיים) עד ליישום.
בעיקרון אני בעד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 11
R חריגה של יומיים בחשבון והשפעה על דירוג אשראי צרכנות פיננסית 3
T דירוג אשראי צנח דרסטית - חזרת צ'ק מסיבה טכנית צרכנות פיננסית 70
R תיקון דירוג אשראי נמוך אוף טופיק 0
T דירוג אשראי לצעיר בן 24 אוף טופיק 4
M שיפור דירוג אשראי טוב - האם שווה (להשקעה) צרכנות פיננסית 5
R מרגע זה אתם טובים עם כסף- דירוג אשראי דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 10
R דירוג אשראי שלילי צרכנות פיננסית 10
A דירוג אשראי שוק ההון 1
ח מה המשמעות של הורדת דירוג אשראי לישראל אוף טופיק 46
ל האם פעילות אשראי משפיעה על דירוג אשראי? אוף טופיק 3
ImCarryGG הלוואות מבנקים לפי דירוג אשראי צרכנות פיננסית 18
S דירוג אשראי אישי צרכנות פיננסית 26
P השלכות דירוג אשראי בישראל צרכנות פיננסית 4
T מאגר דירוג אשראי לכולם אוף טופיק 13
ע דירוג האשראי שלי צרכנות פיננסית 7
א דירוג האשראי שלי צרכנות פיננסית 72
נ משמעות דירוג האשראי של ישראל כאשר יש למדינה עודף בחשבון השוטף אוף טופיק 9
י הורדת דירוג וקופת גמל שוק ההון 1
ה מודיס צפויה להוריד את דירוג האשראי של ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 168
D דירוג בנקים לפי סיכון צרכנות פיננסית 2
amit הורדת דירוג האשראי של ארה"ב פוסטים מאיכות נמוכה 20
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
הק995 ההונאה הגדולה של דירוג ESG שוק ההון 0
צ איך להעלות דירוג משתמש הסולידית? פוסטים מאיכות נמוכה 16
B איך מעלים את דירוג האשראי האישי? צרכנות פיננסית 28
D דירוג אג"ח - דירוג ישראלי לעומת דירוג גלובלי שוק ההון 6
דוג לקיחת הלוואת כדי להעלות את דירוג האשראי שוק ההון 47
unrealx חושב לשים את כל החלק אג"חי בתיק בקונצרני ארה"ב דירוג השקעה, תעצרו אותי שוק ההון 7
unrealx סיכונים בקונצרני ארה"ב, דירוג השקעה שוק ההון 0
מ דירוג אנרגטי - איך הוא משפיע על צריכת החשמל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
א משפחה עם עשרה כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 23
Williamsburg 100$ מתנה מוואן זירו בפתיחת כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 9
א מסגרת אשראי צרכנות פיננסית 12
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
ש הוצאת מזומן בכרטיס אשראי חוץ בנקאי צרכנות פיננסית 24
ה כרטיס אשראי - I NEED IT צרכנות פיננסית 11
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
ת סכנת פרטי אשראי בקבלה צרכנות פיננסית 20
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
M כרטיס אשראי ללא מנגנונים דרקוניים ל"מניעת הונאות" צרכנות פיננסית 14
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
G חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי? צרכנות פיננסית 26
ד טיפ בכרטיס אשראי במסעדות - איך בעצם זה עובד? אוף טופיק 92
R כרטיסי אשראי - מקס או ישראכארט צרכנות פיננסית 3
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
שם משתמש בעייתי כרטיס אשראי, ללא תעודת זהות (שאלה לחבר מחו"ל) צרכנות פיננסית 8
Y כרטיס אשראי עם הטבות חברת תעופה לעצמאי צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה