• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דירה להשקעה ברובע שדה דב

• פותח הנושא פותח הנושא CHF
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CHF

משתמש רגיל
דירוג
89
אהלן, אני תושב חוץ ומתעניין ברכישת דירה להשקעה בפרוייקטים בשדה דב ואשמח לדעתכם.

הנחות:

1. מאמין בישראל בטווח הארוך (זו תהיה דירה שנייה להשקעה)
2. נראה כמו פרוייקט חד פעמי (מיקום, תשתיות, עירוב שימושים וסטנדרט בנייה)
3. זו דירה להשקעה, אבל יש גם אופציה לשימוש בדירה אחרי הפרישה או עבור הילדים (אם יעשו עלייה)
4. זה נראה שהשוק קפוא בישראל וזה מייצר אופציות מול היזמים (נפגשתי עם 5 יזמים עד כה)

בהנחה שמדובר על עסקה לדירה בתמחור של 60k למטר עם מאפייני פרימיום (נוף, תכנון דירה ומתקנים) שתהיה מוכנה עוד 8 שנים,
אשמח לקבל דעות לכאן או לכאן ועל מה לשים דגש או לבדוק היטב (סיכוני הצמדה, יזם וכו׳).

תודה רבה!

בהנחה שמדובר על עסקה לדירה בתמחור של 60k למטר עם מאפייני פרימיום (נוף, תכנון דירה ומתקנים) שתהיה מוכנה עוד 8 שנים,
יקר מאד לדעתי, המחירים שם עוד ירדו והסיכוי שתרוויח משהו מהעסקה הזו אל מול האלטרנטיבות עוד 8 שנים לדעתי הוא אפסי.
יש גבול לכמה דירות השוק יכול לעכל ב60K+ למ"ר. השוק בת"א מת לגמרי כיום.

נערך לאחרונה ב:
גי
יקר מאד לדעתי, המחירים שם עוד ירדו והסיכוי שתרוויח משהו מהעסקה הזו אל מול האלטרנטיבות עוד 8 שנים לדעתי הוא אפסי.
גינדי הציע דירות ב50K למטר בשדה דב, היית קופץ על זה?

1. לא.
2. הוא לא, תסתכל על האותיות הקטנות.
צודק.

מדובר בדירות בודדות.
פונות לכיוון מזרח.
הדירות ימסרו עוד 7 או 8 שנים, עם הצמדה למדד תשומות הבניה, ככה שהמחיר המשוקלל הוא לא מציאה על פני המתחרים.

תודה אורי,
אני ממתין לראות בכמה יסגרו העסקאות קרקע האחרונות ולקבל החלטה לאחר מכן.
איך היית מציע לזהות הזדמנויות כרגע בתל אביב לדירות חדשות (על הנייר)?

רכישת דירה להשקעה במקומות כאלו היא לרוב לא מומלצת אלא אם יש סיבות נוספות שאינן כלכליות (כגון רצון לדירה עתידית לילדים וכו..)
לרוב תשואת השכירות בדירות כאלו היא נמוכה.
הסיכוי לעליית ערך, בהינתן כמות הדירות שבונים שם, היא לא גבוהה במיוחד.. ודאי לא יחסית לכל מקום אחר.
הבטחות על שכונה מדהימה, איכות בנייה ומיקום מדהים לא נראות לי מבוססות.
יש הרבה שכונות קיימות בצפון תל אביב שהן פשוט "בסדר" ולא מדהימות. לא ברור למה פה יהיה אחרת.

היכולת שלך כתושב חוץ, לזהות הזדמנויות הוא לא גבוה במיוחד.. יש מספיק כסף פנוי מקומי כך שמשקיעים ממולחים יקפצו על פרויקטים בעלי פוטנציאל מיוחד.
אם זה משהו שבאמת מעניין אותך.. ממליץ לך לקחת נציג מקומי (עו"ד או מתווך נדל"ן) שיבצע את עבודת החיפוש בשבילך.

בתל אביב... ההשקעות הן לרוב בדירות מוזנחות שנרכשות עבור פוטנציאל ההשבחה שלהן בעת פינוי בינוי.

כמו תמיד: בעבודת רגליים.
מחליט על איזור מעניין, ממפה את כל הפרוייקטים באיזור, הולך לכל אחד מהם אחד אחד לפגישה ונותן להם הצעת מחיר, שים לב: לא שואל כמה זה עולה אלה אתה נותן הצעה.
מתאים לו? סוגר עסקה. לא מתאים לו? ממשיך הלאה. בכל מקרה משאיר לו את הפרטים שלי למקרה והוא ישנה דעתו אבל מתריע מראש שההצעה שלך תקיפה לרגע זה בלבד.
ממליץ לך לקחת נציג מקומי (עו"ד או מתווך נדל"ן) שיבצע את עבודת החיפוש בשבילך.
גם רעיון טוב, תן להם לעבוד בשבילך.
יש כאלה שמתמחים בשיווק פרוייקטים חדשים וכאמור, אין להם הרבה עבודה היום.

1. לא.
2. הוא לא, תסתכל על האותיות הקטנות.
אני חולקת עליך אני חושבת שב 50,000 ש"ח למטר גם אם פונה לכיוון מזרח, זה לוקיישן נדיר ולמי שיש שווה קניה. עוד חצי שעה כשהריבית תתחיל לרדת...המשקיעים יתחילו לחפש את דרכם חזרה לשוק.
לגביי מדד תשומות הבניה הבנתי שיש שם מקום למו"מ.
ג"נ אין לי שום קשר לגינדי, למעשה מאתרת הצפת ערך, דווקא בדירות יד שניה.

אני חולקת עליך אני חושבת שב 50,000 ש"ח למטר גם אם פונה לכיוון מזרח, זה לוקיישן נדיר ולמי שיש שווה קניה. עוד חצי שעה כשהריבית תתחיל לרדת...המשקיעים יתחילו לחפש את דרכם חזרה לשוק.
זה לא 50K למ"ר וגם לא קרוב לכך, מעריך שיצא קרוב ל70K אם לא יותר.

זה לא 50K למ"ר וגם לא קרוב לכך, מעריך שיצא קרוב ל70K אם לא יותר.
לפי איזה חישוב?
ברור שצריך לבדוק מכל הכיוונים עם עו"ד את האותיות הקטנות וברור שהטובות כבר נחטפו
ועדיין...הדירות המכוערות של היום אין לי ספק שיהיו הזדמנותיות מחר.
מה שנקרא לוקיישן לוקיישן לוקיישן.

נערך לאחרונה ב:
לפי איזה חישוב?
תחשבי איך שאת רוצה (עשיתי חישוב מפית בראש) אבל את מקבלת דירה עוד 8 שנים, משלמת מקדמה מיידית ואת השאר לפי התקדמות הבנייה ועוד צמוד מדד תשומות בנייה.
אם תהווני הכל למועד הכניסה לדירה תראי שיצא לך בקל 70K.

תחשבי איך שאת רוצה (עשיתי חישוב מפית בראש) אבל את מקבלת דירה עוד 8 שנים, משלמת מקדמה מיידית ואת השאר לפי התקדמות הבנייה ועוד צמוד מדד תשומות בנייה.
אם תהווני הכל למועד הכניסה לדירה תראי שיצא לך בקל 70K.
מאנשים שהיו שם הבנתי שנושא המימון ותשומות הבניה הוא תלוי מו"מ...
ככה או ככה האמירה זה המחיר למ״ר הסופי, זו אמירה שיכולה להתאים לכל יזם, כל עוד לא בודקים את מבנה התשלומים בפועל.

ככה או ככה האמירה זה המחיר למ״ר הסופי, זו אמירה שיכולה להתאים לכל יזם, כל עוד לא בודקים את מבנה התשלומים בפועל.
זה לא המחיר למ"ר הסופי. זה המחיר למ"ר להדיוט שלא מבין כלום אבל בהחלט, צריך לבדוק כל מקרה לגופו, בניתי למשל אקסל שיודע להשוות ולהוון הצעות בין קבלנים לבין יד-2 שמשקלל את כל הפרמטרים ומראה את העלות למ"ר ה"אמיתי".
במקרה הנ"ל האפקט הוא הרבה יותר מוקצן בגלל שהאכלוס הוא עוד 8 שנים.

זה לא המחיר למ"ר הסופי. זה המחיר למ"ר להדיוט שלא מבין כלום אבל בהחלט, צריך לבדוק כל מקרה לגופו, בניתי למשל אקסל שיודע להשוות ולהוון הצעות בין קבלנים לבין יד-2 שמשקלל את כל הפרמטרים ומראה את העלות למ"ר ה"אמיתי".
במקרה הנ"ל האפקט הוא הרבה יותר מוקצן בגלל שהאכלוס הוא עוד 8 שנים.
מסכימה, והאקסל שבנית נשמע כלי חשוב ביותר לקבלת החלטות.
כמובן שיש תמיד את המרכיב האנושי של המו"מ, שלא ניתן לשקלול.

מסכימה, והאקסל שבנית נשמע כלי חשוב ביותר לקבלת החלטות.
כמובן שיש תמיד את המרכיב האנושי של המו"מ, שלא ניתן לשקלול.
אמת רק שבדרך כלל (בטח אצל קבלנים כמו גינדי) אין הרבה יכולת מיקוח וזה בכלל לא נתון לשיקול דעתו של איש המכירות, אין להם הרבה יכולת לעשות איפה ואיפה גם כי רוב המידע פומבי.
בכל מקרה המרכיב האנושי כן בא לידי ביטוי באקסל כי אמורים למלא אותו אחרי התנאים הטובים ביותר שניתן לקבל ולא לפני.
זה כלי לקבלת החלטות אחרי מחקר שוק אמיתי, לא שופינג בטלפון אחרי "מחיר מחירון".

אמת רק שבדרך כלל (בטח אצל קבלנים כמו גינדי) אין הרבה יכולת מיקוח וזה בכלל לא נתון לשיקול דעתו של איש המכירות, אין להם הרבה יכולת לעשות איפה ואיפה גם כי רוב המידע פומבי.
בכל מקרה המרכיב האנושי כן בא לידי ביטוי באקסל כי אמורים למלא אותו אחרי התנאים הטובים ביותר שניתן לקבל ולא לפני.
זה כלי לקבלת החלטות אחרי מחקר שוק אמיתי, לא שופינג בטלפון אחרי "מחיר מחירון".
כרגע מבלי להתייחס לקבלן ספציפי, הג'ונגל בשיאו. כלפיי חוץ פאסון...מאחוריי הקלעים משאים ומתנים אגרסיביים והנחות. שוק של קונים.

כרגע מבלי להתייחס לקבלן ספציפי, הג'ונגל בשיאו. כלפיי חוץ פאסון...מאחוריי הקלעים משאים ומתנים אגרסיביים והנחות. שוק של קונים.
לגמרי וזה הולך ומחמיר, יחד עם זאת גם הסיכון הענפי פה עלה דרגה, לדעתי עניין של זמן עד שנראה קבלנים בצרות פיננסיות ואז ה"דיל הטוב" הופך לצרה צרורה.

לגמרי וזה הולך ומחמיר, יחד עם זאת גם הסיכון הענפי פה עלה דרגה, לדעתי עניין של זמן עד שנראה קבלנים בצרות פיננסיות ואז ה"דיל הטוב" הופך לצרה צרורה.
ללא ספק סיכון קבלן הוא חלק משמעותי מהמשחק,
ובכלל לתפיסתי המציאות הגדולות נמצאות דווקא במגרש של ההתחדשות העירונית ודירות יד שניה, שם רבים המוכרים שהתחייבו לרכישת דירות חדשות ובלחץ למכור.
מכיוון שבדירות יד שניה מלכתחילה המחירים היו מתונים יותר ומכיוון שהביקוש שלאחר המלחמה ירד לדירות ללא ממד, שם "מרחץ הדמים" הרבה יותר אטרקטיבי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ללא ספק סיכון קבלן הוא חלק משמעותי מהמשחק,

עד כמה יש משחק כרגע מאחורי הקלעים?

היכן שאני גר יש שקיפות מלאה, יש אתר ייעודי מפורט לכל פרוייקט, ועבור כל דירה/בית (גם הכי יוקרתיים) יש מחיר שמפורסם באתר ביחד עם התכנית דירה ומפרט טכני מדויק. קל מאוד לעשות עבודת בית במיוחד עם AI.
בישראל יש חוסר שקיפות רצינית לגבי כמות וסוג הדירות שנותרו, התכנון ובטח המחיר. בפרויקטים של מאות דירות, היכולת לקבל דירה איכותית תלויה מאוד באינטרקציה שלך עם הסוכן מכירות שמכיר טוב מאוד את החסרונות ויתרונות של כל אחת.

בכל מקרה כשאני מגיע לפגישה:

1. אני נותן להם להסביר על כל האזור והשוק (גם אם אני מכיר)
1. אני מבקש להראות לי את הדירה שהם חושבים שהכי טובה בפרוייקט מבחינת ערך (במסגרת התקציב)
2. אני מחדד במדויק את מה שאני מחפש בכדי שאוכל להשוות תפוחים לתפוחים (שם רוב השיחה נמצאת)

מכאן אני מקבל מהם מחיר מחירון (שהיה נכון ללפני 3 שנים) ועל זה את מחיר המבצע שלהם כרגע. כולם זורקים שעוד אפשר לדבר.
מנסיונכם, עד כמה אפשר להוריד קבלנים במחיר באזור תל אביב לאחר ההצעה הראשונית? והיכן זה מתבטא? יותר בתנאים, תוספות או גם במחיר אבסולוטי? עד כמה?

המחשבה הראשונה היא שלקבלנים יש הרבה יותר אורך רוח מאנשים פרטיים שמוכרים דירות יד שנייה, יחד עם זאת, קבלנים מנהלים סיכונים בעוד שאנשים פרטים לעיתים קרובות לא, (פרסום דירה מעל המחיר הריאלי מבלי לדעת לאיזו צרה זה יכול להוביל, לדוגמה).
קבלנים שכן מבינים את השוק בקונסטלציה מסוימת יתכן וייצרו אופציות מעניינות בכדי להוריד סיכונים.

אשמח לדעתכם (בהקשר של שדה דב/תל אביב).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
S דירה להשקעה ביד אליהו נדל"ן 16
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
A 2% פחת במכירת דירה להשקעה מיסים 14
ד דירה להשקעה בפריפריה הדרומית - "חלום דרומי" שמושך בעיקר בגלל המחיר? נדל"ן 6
T דילמת דירה ראשונה להשקעה - פריפריה צפונית מול שולי גוש דן נדל"ן 95
H בחירת גודל דירה להשקעה נדל"ן 17
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
T טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית מיסים 44
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
N דירה להשקעה - כלים למשקיע המתחיל נדל"ן 0
י מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
I האם למכור דירה שרכשתי להשקעה? נדל"ן 15
A דירה להשקעה נדל"ן 6
S דירה להשקעה נדל"ן 6
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
yotamavi דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
M דירה להשקעה 80/20 במגדל בגבעתיים נדל"ן 4
E דירה להשקעה כחלק מתכנון פנסיוני כדאי? נדל"ן 7
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
roteml קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
S דירה להשקעה ברומניה נדל"ן 18
F נקודת כניסה התחלתית להשקעה בדירה במרכז (דירה ראשונה) נדל"ן 11
M דירה בהנחה מול דירה בשוק החופשי להשקעה נדל"ן 3
Y קניית דירה להשקעה ב״מחיר למשתכן״ בפרוייקט לאוכלוסיה החרדית נדל"ן 36
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
O תשואה דירה להשקעה נדל"ן 9
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17