• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דירה להשקעה בפריפריה הדרומית - "חלום דרומי" שמושך בעיקר בגלל המחיר?

• פותח הנושא פותח הנושא דוריאן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דוריאן

משתמש רגיל
דירוג
478
אני שומע הרבה את הטענה שמחירי הדיור בערי הפריפריה הדרומית - באר שבע, נתיבות, אופקים, דימונה, ירוחם - לא מתרוממים בין היתר עקב העובדה שמדובר בערים גדולות מאוד מבחינת שטח השיפוט שלהן (דימונה הכי גדולה בארץ), יש בהן הרבה בנייה והרבה מאוד לאן להתרחב. זו טענה שעולה הרבה בהקשר לרעיונות בסגנון של "נקנה דירה זולה בבאר שבע ונשכיר לסטודנטים".
האם אתם חושבים שהטענה הזו נכונה באופן גורף, גם לגבי השקעה בשכונות חדשות? לדוגמה דירה בשכונת השחר במזרח דימונה, שכונה חדשה עם בתי ספר, גני ילדים ואחלה נוף. לצורך העניין המחיר המדובר נמוך מ-14K למטר ותנאי מימון נוחים. האם אין מסה קריטית של אנשים ליעברו לאזורים האלה עקב המחירים, התמורה למחירים האלה, הקלות המס, תעסוקה שמתפתחת (עיר הבה"דים, מרכז ההייטק בב"ש, בית חולים חדש שנבנה שם כעת)? האם הפוטנציאל בפריפריה הדרומית הוא אמיתי, או שמדובר בתשואה יפה על הנייר בלבד? הייתי שמח לשמוע את הדעה שלכם.

נערך לאחרונה ב:
הם לא מתרוממים כי יש היצע אבל אין ביקוש. אין שם עבודה, אין מנועי צמיחה שימשכו אנשים ומשפחות לבנות שם את חייהם. אתה מכיר מישהו שחושב שבתי ספר בדימונה יותר טובים מרעננה כפר סבא?
ברגע שזה יהיה המצב, דירות בדימונה יזנקו במחיר.

אני שומע רבות את הטענה שמחירי הדיור בערי הפריפריה הדרומית - באר שבע, נתיבות, אופקים, דימונה, ירוחם - לא מתרוממים בין היתר עקב העובדה שמדובר בערים גדולות מאוד מבחינת שטח השיפוט שלהן
לא שמעתי אף פעם על הקורלציה הזאת, אם כי לכאורה היא נשמעת הגיונית.
לתל-אביב יש לאן להתרחב (שדה דב למשל) והמחירים בשמיים, חיפה די סגורה מכל הכיוונים והמחירים על הפנים (באופן יחסי), וגם חולון עיר סגורה ומחירים לא משהו.
בכל אופן, הנטיה בערים סגורות היא להתרחב לגובה.
לצורך העניין המחיר המדובר נמוך מ-14K למטר ותנאי המימון נוחים.
דימונה דומה במחיריה לבית-שאן וכנראה לא סתם. אולי יום אחד היא תהפוך ליקנעם עילית ואולי זה יקרה דווקא לעיר אחרת. יש אלמנט של הימור כאן.
האם הפוטנציאל בפריפריה הדרומית הוא אמיתי, או שמדובר בתשואה יפה על הנייר בלבד?
הפוטנציאל ברוב הפריפריה הרחוקה, כשמדובר בהשקעה, הוא תשואת שכר הדירה שגבוהה בדר"כ מאזורים בעלי מחיר למ"ר גבוהים פי כמה.
הבעיה המרכזית היא להבין מי הולך להיות השוק שלך לשכירת הדירה וכמה כאב ראש יהיה לך איתו.

הם לא מתרוממים כי יש היצע אבל אין ביקוש. אין שם עבודה, אין מנועי צמיחה שימשכו אנשים ומשפחות לבנות שם את חייהם. אתה מכיר מישהו שחושב שבתי ספר בדימונה יותר טובים מרעננה כפר סבא?
ברגע שזה יהיה המצב, דירות בדימונה יזנקו במחיר.
יש את עיר הבה"דים, מרכז ההייטק בב"ש, מוקמים שם גם בתי חולים חדשים, ובל נשכח שהרבה אנשים עובדים מרחוק. כמובן שבמרכז יש יותר תעסוקה, אבל לא כל האנשים מחפשים אותו דבר, יש גם כאלה שמחפשים קצב חיים רגוע יותר. האם האווירה השונה והמחירים הנוחים יותר לא יכולים להביא בנקודה מסוימת בעתיד לכמות הולכת וגדלה של אנשים לרדת דרומה?
בסוף גם יש עניין של "גלי הדף", כמו שאנשים עוברים מתל אביב לערים אחרות במרכז כי היא יקרה מדי, על בסיס אותו עיקרון למה שאנשים לא ימצאו את עצמם בנגב בסופו של דבר?

נערך לאחרונה ב:
, יש גם כאלה שמחפשים קצב חיים רגוע יותר.
נכון, ורובם כבר חיים בפריפריה השלווה.
אבל גם מי שבוחר לעזוב את המרכז ולעבור לפריפריה, דימונה כנראה לא תהיה הבחירה הראשונה שלו.
יש עניינים של נוף (מדבר מול ירוק בעיניים), יש עניינים של סביבה אנושית מתאימה ויש גם עניינים של תרבות, ספורט, חינוך ובריאות. לגבי דימונה יש גם עניין של ביטחון אישי בסביבתה (בדויים על הכביש זה לא כיף).

יש את עיר הבה"דים, מרכז ההייטק בב"ש, מוקמים שם גם בתי חולים חדשים, ובל נשכח שהרבה אנשים עובדים מרחוק. כמובן שבמרכז יש יותר תעסוקה, אבל לא כל האנשים מחפשים אותו דבר, יש גם כאלה שמחפשים קצב חיים רגוע יותר. האם האווירה השונה והמחירים הנוחים יותר לא יכולים להביא בנקודה מסוימת בעתיד לכמות הולכת וגדלה של אנשים לרדת דרומה?
בסוף גם יש עניין של "גלי הדף", כמו שאנשים עוברים מתל אביב לערים אחרות במרכז כי היא יקרה מדי, על בסיס אותו עיקרון למה שאנשים לא ימצאו את עצמם בנגב בסופו של דבר?
אולי זה יקרה, ואולי לא. אני מפרגן, אני חושב שמעבר לנגב זה האתגר הציוני של המאה ה21, ומאחל לך הצלחה ותשואה טובה. אני לא ציני, אני באמת חושב כך.
הנקודה היא שעיר הבהדים הוקמה ב2009 ולא הייתה נהירה של אנשי קבע לנגב, או פריחה אדירה של האזור. 15 שנה זה מספיק זמן לראות שזה לא באמת מגנט אוכלוסיה כמו שציפו.

הנקודה היא שעיר הבהדים הוקמה ב2009 ולא הייתה נהירה של אנשי קבע לנגב, או פריחה אדירה של האזור. 15 שנה זה מספיק זמן לראות שזה לא באמת מגנט אוכלוסיה כמו שציפו.
הבנייה פיזית הסתיימה ב2009, מעשית התחילו לאייש אותה בהדרגה מ2015
אבל למרות אני מחזק את הנקודה שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O לבטים לגבי קניית דירה להשקעה בפריפריה נדל"ן 8
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 20
A 2% פחת במכירת דירה להשקעה מיסים 14
T דילמת דירה ראשונה להשקעה - פריפריה צפונית מול שולי גוש דן נדל"ן 95
C דירה להשקעה ברובע שדה דב נדל"ן 44
H בחירת גודל דירה להשקעה נדל"ן 17
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
T טופס 1301 - דיווח על מכירת דירה, הכנסות מהשקעה אלטרנטיבית ומכירת גמל להשקעה וקרן כספית מיסים 44
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
N דירה להשקעה - כלים למשקיע המתחיל נדל"ן 0
י מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
I האם למכור דירה שרכשתי להשקעה? נדל"ן 15
A דירה להשקעה נדל"ן 6
S דירה להשקעה נדל"ן 6
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
yotamavi דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
M דירה להשקעה 80/20 במגדל בגבעתיים נדל"ן 4
E דירה להשקעה כחלק מתכנון פנסיוני כדאי? נדל"ן 7
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
roteml קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
S דירה להשקעה ברומניה נדל"ן 18
F נקודת כניסה התחלתית להשקעה בדירה במרכז (דירה ראשונה) נדל"ן 11
M דירה בהנחה מול דירה בשוק החופשי להשקעה נדל"ן 3
Y קניית דירה להשקעה ב״מחיר למשתכן״ בפרוייקט לאוכלוסיה החרדית נדל"ן 36
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
O תשואה דירה להשקעה נדל"ן 9
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17