• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דירה במתנה עכשיו או ירושה ?

• פותח הנושא פותח הנושא Rokubato
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Rokubato

משתמש רגיל
דירוג
83
רכשתי על שם אימי במזומן דירת עמיגור ב500k ש״ח שהיום עברה תמ״א ושוויה כ-2m ש״ח.
הערת האזהרה תיכף מסתיימת וניתן להעביר חזקה בדירה, לכן עליי להחליט האם לבקש מאימי למסור לי את הדירה במתנה ושהיא תמשיך להתגורר בה בחינם כמובן עד סוף ימיה.
או לחילופין, אני יכול להמתין לירושה (יש כבר צוואה) עד גיל 120.
אני חלילה לא מחפש להרוויח היום מהדירה, אימי בת 64 ואני מאחל לה שתחייה בה בבריאות ובאושר עד 120, לכן אני צופה עשרות שנים עד הירושה, אך מה שאני מחפש זה איך לצמצם את תשלום המס על הדירה למינימום.
האם כדאי לבקש ממנה להעביר לחזקתי את הדירה ולשלם שליש מס רכישה או שעדיף לחכות לירושה ששם נדמה לי אין מס, האמנם ? (קניתי את הדירה בגדול עבור עתיד ילדיי שאמנם פעוטות לכן לא סביר שאמכור או אפילו אעביר חזקה אליהם)
קצת עליי, ברשותי דירה ב3.5 מ׳, כך שזו תהיה דירתי השנייה כאשר אני משכיר ושוכר (מעל התקרה המותרת למס) ויש בכוונתי לרכוש דירה נוספת בשנתיים הקרובות.
אימי חייה מקצבאות ביטוח לאומי ויש לה הנחות בארנונה וככל הידוע לי אם הדירה תהיה בבעלותי היא כבר לא תיהנה מהנחות בארנונה ובמים שמגולמות לאלפי שקלים כל חודשיים כי אין הטבות למיטב ידיעתי לשכירות בין דור ראשון (אם ובן).
אשמח לדעת מה הכי נכון לנו לעשות, במטרה שההטבות של אימי לא ייפגעו כמי שחייה מביטוח לאומי ומקבלת הנחות וקיצבת זיקנה ובהינתן שאני שוכר ומשכיר ולא הייתי רוצה לשלם אקסטרה מס כל חודש כאשר אצור חוזה פיקטיבי נוסף על דירה נוספת.

אתה בן יחיד?

לא ברור לי מה היתרון המיסויי של להעביר כבר עכשיו את הדירה על שמך (בהנחה שתקבל אותה בשלמותה כי אתה בן יחיד). יש לך איזו סיבה ראויה לציון לעשות את זה?

אם תקבל אותה עכשיו כמתנה תיאלץ לשלם שליש ממס הרכישה, וככל הנראה לא תהיה פטור ממס שבח. במקרה של ירושה, במידה ומדובר בדירת מגורים מזכה לאמך, היא אמורה להיות פטורה ממס שבח.

כלומר ממהלך של "מתנה", בסופו של דבר תשלם מס רכישה, פלוס מס שבח כזה או אחר במידה ותרצה למכור אותה בעתיד. בעוד שבמהלך "ירושה", יש אפשרות שתהיה פטור חלקי או מלא מהשניים.

תוכל לראות פירוט פה:

אתה בן יחיד?
לא, עברתי את זה כבר, הכל מקובל ומוסכם על אחיי, אנחנו משפחה מלוכדת ולכולם הייתה בחירה האם לרכוש או לוותר על הדירה, אחרת לא הייתי נכנס לעיסקה כזאת.

לא, עברתי את זה כבר, הכל מקובל ומוסכם על אחיי, אנחנו משפחה מלוכדת ולכולם הייתה בחירה האם לרכוש או לוותר על הדירה, אחרת לא הייתי נכנס לעיסקה כזאת.
לא יודע מה עברת ועם מי, אבל זה שיש צוואה היום לא אומרת שהיא לא יכולה להשתנות בעתיד. בנוסף אם לאמא יהיה בן זוג שיגור עימה, יתכן ויווצר מצב בו יש לו זכויות בדירה גם ללא רישום בטאבו ועל אף שהדירה הייתה שייכת לה קודם לכן (יתקנו אותי אם אני טועה).

לא יודע מה עברת ועם מי, אבל זה שיש צוואה היום לא אומרת שהיא לא יכולה להשתנות בעתיד. בנוסף אם לאמא יהיה בן זוג שיגור עימה, יתכן ויווצר מצב בו יש לו זכויות בדירה גם ללא רישום בטאבו ועל אף שהדירה הייתה שייכת לה קודם לכן (יתקנו אותי אם אני טועה).
ידוע, זה ניהול סיכונים שכבר עשיתי והכל נלקח בחשבון בפן הזה עוד לפני שרכשתי את הדירה, כך שהסבירות למחלוקת אחים או לבן זוג פוטנציאלי היא אפסית.
אחרי שהסרתי חששות (אלא אם יש עוד) אשמח להתרכז במה ששאלתי.

נערך לאחרונה ב:
הכל ידוע, ניהול סיכונים שכבר עשיתי והכל נלקח בחשבון בפן הזה עוד לפני שרכשתי את הדירה, כך שהסבירות למחלוקת אחים או לבן זוג פוטנציאלי היא אפסית.
אחרי שהסרתי חששות (אלא אם יש עוד) אשמח להתרכז במה ששאלתי.
אם מתעקשים להתעלם מכל העיזים שבחדר, אתה בעצם שואל אם עדיף לשלם מס היום ולאבד הטבות שונות או לדחות את תשלום המס לעתיד הרחוק אם בכלל (בהחנה וחוקי המס הרלוונטיים לא ישתנו).
אני מבין נכון?

אם מתעקשים להתעלם מכל העיזים שבחדר, אתה בעצם שואל אם עדיף לשלם מס היום ולאבד הטבות שונות או לדחות את תשלום המס לעתיד הרחוק אם בכלל (בהחנה וחוקי המס הרלוונטיים לא ישתנו).
אני מבין נכון?
הבנת נכון
ושוב, לא הייתי נכנס להרתפקאה הזאת אם העיזים היו באמת חשש סביר.
קשה להאמין אבל לא בכל המשפחות יש מחלוקות ולא כל אמא תפגע בבנה שרכש עבורה קורת גג לכל ימי חייה והסיר את דאגת השכירות מליבה.

הבנת נכון
אז מה הטיעון לטובת תשלום המס היום?
ושוב, לא הייתי נכנס להרתפקאה הזאת אם העיזים היו באמת חשש סביר.
קשה להאמין אבל לא בכל המשפחות יש מחלוקות ולא כל אמא תפגע בבנה שרכש עבורה קורת גג לכל ימי חייה והסיר את דאגת השכירות מליבה.
אני לא מתקשה להאמין לכלום, אני רק אומר שיש תרחישים שהם מעבר לשליטת המשפחה הנוכחית.

אז מה הטיעון לטובת תשלום המס היום?
החוסר וודאות לגבי המס בירושה
1. במידה והבנתי נכון שאין מס על דירות ירושה.
2. האפשרות שהחוק הזה יבוטל (אם אכן הבנתי נכון וקיים) עקב הגירעון במשק.

החוסר וודאות לגבי המס בירושה
1. במידה והבנתי נכון שאין מס על דירות ירושה.
2. האפשרות שהחוק הזה יבוטל (אם אכן הבנתי נכון וקיים) עקב הגירעון במשק.
אי אפשר לנחש איך חוקי המס ישתנו ולקבל על סמך זאת החלטות מושכלות.
מה אם המדינה תלאים דירות מכל מי שיש לו יותר מדירה אחת? אין לזה סוף.

בהנחה וחוקי המס לא ישתנו, האם נכון להיום, אכן קיים פטור ממס עבור דירה בירושה ?
אין לי כוונה למכור.
ומה קורה אם יש ברשותי כבר דירה או מספר דירות, האם עדיין יש פטור מס בירושה למי שבבעלותו כבר דירה או יותר ?
(במידה וחוקי המס ישתנו, אני מאמין שהם לא יחולו רטרו ויהיה לי מספיק זמן להעביר את הדירה לחזקתי)

בהנחה וחוקי המס לא ישתנו, האם נכון להיום, אכן קיים פטור ממס עבור דירה בירושה ?
אין לי כוונה למכור.
ומה קורה אם יש ברשותי כבר דירה או מספר דירות, האם עדיין יש פטור מס בירושה למי שבבעלותו כבר דירה או יותר ?
(במידה וחוקי המס ישתנו, אני מאמין שהם לא יחולו רטרו ויהיה לי מספיק זמן להעביר את הדירה לחזקתי)
סליחה על הבוטות, אבל זו שאלה שלא מצאת לה תשובה בגוגל? אתה סומך יותר על תשובה אנונימית בפורום?

סליחה על הבוטות, אבל זו שאלה שלא מצאת לה תשובה בגוגל? אתה סומך יותר על תשובה אנונימית בפורום?
מצאתי תשובות סותרות ללא התייחסות למצב בו מקבל הירושה הוא כבר בעל דירה או יותר.
לכן חשבתי אולי פה בפורום חוו מקרה דומה ואוכל ללמוד מניסיון

סתם פתרון מעניין, מה עם לתת חצי מהדירה במתנה? בדקת מה קורה עם המס מבחינת תרחיש כזה? ככה תרגיש שצדקת ב50% בכל מקרה.

* לא המלצה או ייעוץ

סתם פתרון מעניין, מה עם לתת חצי מהדירה במתנה? בדקת מה קורה עם המס מבחינת תרחיש כזה? ככה תרגיש שצדקת ב50% בכל מקרה.

* לא המלצה או ייעוץ
אין לי כוונה לתת אותה לאף אחד, טוב לא יצא לי מזה.

אין לי כוונה לתת אותה לאף אחד, טוב לא יצא לי מזה.
לא דיברתי שאתה תתן במתנה אלא שהאמא תתן לך חצי במתנה עכשיו והחצי השני תקבל בירושה. אולי כדאי שליש כי שמעתי שיש יתרונות מיסוי אך לא בטוח.

* לא המלצה או ייעוץ.

לא דיברתי שאתה תתן במתנה אלא שהאמא תתן לך חצי במתנה עכשיו והחצי השני תקבל בירושה. אולי כדאי שליש כי שמעתי שיש יתרונות מיסוי אך לא בטוח.

* לא המלצה או ייעוץ.
אני אשלם שליש מחצי או שליש משליש מס רכישה, בהתאם לאחוז אותו היא תיתן לי במתנה עכשיו.

ידוע, זה ניהול סיכונים שכבר עשיתי והכל נלקח בחשבון בפן הזה עוד לפני שרכשתי את הדירה, כך שהסבירות למחלוקת אחים או לבן זוג פוטנציאלי היא אפסית.
אחרי שהסרתי חששות (אלא אם יש עוד
סתם תרחיש בדיוני

בעוד כ5 שנים אתה מת
אחרי המוות הקשה שלך אמא שלך נהפכת להיות סיעודית ודימנטית
כתוצאה מזה היא עובדת לדיור סיעודי
הדירה מושכרת לטובת עלות הדיור הסיעודי
עוברות 20 שנה שבהם כל הטיפול באמא הוא על ידי האחים שלך
המשפחה שלך מתנתקת מסיבותה שלה
הילדים הפעוטים שלך אומנם כבר בני 20
אבל אמא שלך אז נפטרת
ואז מגלים שהיא בכלל נתנה את הדירה במתנה לאחיות שלך לפני 10 שנים
ואז הצוואה כבר ריקה מתוקף
או שיש צוואה חדשה וכו
וזה אפילו לא הילדים שלך מול האחיות שלך שאולי גם כבר לא יהיו בעניינים
זה יכול להיות הילדים שלך מול הילדים של האחיות שלך....

סתם תרחיש בדיוני
אבל רק להסביר שאתה לא יודע לצפות את הכל
והרבה מההנחות שלך תלויות בזה שאתה תיהיה פה לקיים את כל ההבטחות
הצוואה האחרונה תקווה רק עד שיש צוואה חדשה
ובהנחה שיש מה להוריש ולא נתנו את הדירה במתנה כבר

לדעתי בלי קשר למס עדיף ציפור אחת ביד
הפתרון של 50 50 או שליש דירה זה פתרון טוב
מגן גם מפני לתת אותה במתנה בהמשך ללא ידיעה (יכול גם להתייעץ עם העירייה שלכם לגבי הטבות המס לאמא)

לדעתי אפשר גם לעשות הסכם מתנה ולא לממש אותו עד שאמא נפטרת ואז לא תשלם היום מס וגם ההטבות של אמא ישארו

כך או כך ממליץ ללכת לעורך דין של צוואות ולהתייעץ איתו
אנחנו פה לא אנשי מקצוע
ואתה מדבר על עניין של חוקיות ודי צוואות מתנות וכו זה תחום מאוד מבולגן להבנתי

ציפור אחת ביד או שתי ציפורים על העץ? התשובה ברורה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
ה שליש דירה במתנה לבעל דירה נדל"ן 3
ח העברת דירה שניה במתנה לילד- חיסכון במס שבח נדל"ן 10
ע דירה במתנה מההורים פוסטים מאיכות נמוכה 57
ב האם לרכוש דירה למגורים? זוג+2, קיימת דירה נדל"ן 16
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 3
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 5
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
Vit7 דירה יד 1 על הנייר מקבלן או דירה יד 2 ? נדל"ן 1
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
M דירה למגורים- בניית עסקה מיטבית נדל"ן 4