שלום לכולם, חייב לשתף בהתלבטות קשה ביותר שלי ושל אשתי בנוגע לקניית דירה.
המצב הוא כזה:
- זוג הייטקיסטים בני 30 שמכניסים בסביבות ה 48 נטו (ממוצע שנתי).
- בנוסף הפרשה לקרנות השתלמות של 4600 ש״ח בחודש.
- מחזיקים בדירה בשווי של כ 1.5 בערך ללא משכנתא שמכינסה לנו 4300.
- מחזיקים בשליש דירה בשווי 600 אלף ש״ח שמכניסה 1300 שקל, הדירה עתידה לעבור פינוי בינוי בקרוב מאוד (הכל כבר חתום ואושר), כנראה עניין של שנתיים עד שהורסים את הדירה.
- 500 אלף בפיקדון בבנק.
- 230 אלף בשוק ההון, חצי במסלול כללי וחצי מנייתי.
- קרנות השתלמות בשווי 450 אלף זמינים למשיכה.
גרים בשכירות ומשלמים כ 4000 שקל בחודש ובנוסף מוציאים על גנים כ 9000 בחודש.
סה״כ הכנסות בלי קרנות השתלמות בסביבות ה 54.
סה״כ ההוצאות הקבועות בסביבות ה 20.
אנחנו בתהליך של קניית דירה למגורים, בעזרת הלוואה גדולה מההורים אנחנו יכולים להשאיר את הדירה שבבעלותנו בלי לקחת משכנתא, ההחזרים יהיו כ 13 אלף בחודש.
אנחנו מתלבטים לגבי השליש שעתיד לעבור תמא, אם נרצה להשאיר אותו אנחנו נצטרך לקחת משכנתא של 600 אלף שקל בריבית גבוהה וההחזר החודשי הכולל שלנו כנראה יגיע לסביבות ה 19 לא כולל גנים והוצאות אחרות (רכב, ארנונה וכו׳).
מצד אחד אני לא רוצה להיות חנוק בהחזרים חודשיים וכמובן גם ההכנסה שלנו לא מובטחת (פיטורים בהייטק..), מצד שני חבל לנו לוותר על הדירה הזאת שממש עוד רגע תעבור פינוי בינוי וכנראה השווי שלה יגדל בכ 150-200 אלך שח.
אנחנו יכולים למשוך את קרנות ההשתלמות ולקחת משכנתא מאוד קטנה אם בכלל (אולי יהיה אפשר לקחת מההורים עוד טיפה) אבל זה משאיר אותי עם 100% חשיפה לנדל״ן ו 0% חשיפה לשוק ההון מה שנראה לי מהלך קצת מסוכן במיוחד בתקופה הזו שהמחירים יורדים.
מה הייתם עושים? מוכרים את השליש? לוקחים משכנתא? מושכים קרן השתלמות?
אשמח לשמוע.
המצב הוא כזה:
- זוג הייטקיסטים בני 30 שמכניסים בסביבות ה 48 נטו (ממוצע שנתי).
- בנוסף הפרשה לקרנות השתלמות של 4600 ש״ח בחודש.
- מחזיקים בדירה בשווי של כ 1.5 בערך ללא משכנתא שמכינסה לנו 4300.
- מחזיקים בשליש דירה בשווי 600 אלף ש״ח שמכניסה 1300 שקל, הדירה עתידה לעבור פינוי בינוי בקרוב מאוד (הכל כבר חתום ואושר), כנראה עניין של שנתיים עד שהורסים את הדירה.
- 500 אלף בפיקדון בבנק.
- 230 אלף בשוק ההון, חצי במסלול כללי וחצי מנייתי.
- קרנות השתלמות בשווי 450 אלף זמינים למשיכה.
גרים בשכירות ומשלמים כ 4000 שקל בחודש ובנוסף מוציאים על גנים כ 9000 בחודש.
סה״כ הכנסות בלי קרנות השתלמות בסביבות ה 54.
סה״כ ההוצאות הקבועות בסביבות ה 20.
אנחנו בתהליך של קניית דירה למגורים, בעזרת הלוואה גדולה מההורים אנחנו יכולים להשאיר את הדירה שבבעלותנו בלי לקחת משכנתא, ההחזרים יהיו כ 13 אלף בחודש.
אנחנו מתלבטים לגבי השליש שעתיד לעבור תמא, אם נרצה להשאיר אותו אנחנו נצטרך לקחת משכנתא של 600 אלף שקל בריבית גבוהה וההחזר החודשי הכולל שלנו כנראה יגיע לסביבות ה 19 לא כולל גנים והוצאות אחרות (רכב, ארנונה וכו׳).
מצד אחד אני לא רוצה להיות חנוק בהחזרים חודשיים וכמובן גם ההכנסה שלנו לא מובטחת (פיטורים בהייטק..), מצד שני חבל לנו לוותר על הדירה הזאת שממש עוד רגע תעבור פינוי בינוי וכנראה השווי שלה יגדל בכ 150-200 אלך שח.
אנחנו יכולים למשוך את קרנות ההשתלמות ולקחת משכנתא מאוד קטנה אם בכלל (אולי יהיה אפשר לקחת מההורים עוד טיפה) אבל זה משאיר אותי עם 100% חשיפה לנדל״ן ו 0% חשיפה לשוק ההון מה שנראה לי מהלך קצת מסוכן במיוחד בתקופה הזו שהמחירים יורדים.
מה הייתם עושים? מוכרים את השליש? לוקחים משכנתא? מושכים קרן השתלמות?
אשמח לשמוע.