• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דילמת חיי - חוויה סטודנטיאלית או התקדמות מקצועית וחיסכון של כסף?

למדתי בבן גוריון לפני עשרים שנים, אמנם רק תואר בניהול ולא תעשיה וניהול, הכרתי שם את אשתי, חגגתי יותר מהממוצע

אבל מצד שני יצאתי ללא ניסיון תעסוקתי רלוונטי למקצוע, אולי בתעשיה וניהול זה שונה, אבל בתחום כללי כמו ניהול אין כמעט ערך לתואר.

מצד שני, אח שלי סיים לימודי הנדסה בשנה האחרונה הוא השתלב בחברה בצפון, אז כנראה שמלבד "אבדן הכנסות" של ארבע שנים הלימודים היו שווים את זה.

בבלוג שמקדש את הפרישה המוקדמת והשליטה על הזמן האישי, אני חושב שלאורך תקופת החיים, התואר שווה את אבדן הכנסה.
 
כמו שאפשר לראות הדעות חלוקות לכאן ולכאן ומושפעות הרבה מהשקפת עולם וחוויות אישיות של אנשים שונים.
הדבר שהכי קל להסיק מזה, הוא שאין דרך לדעת מה תהיה הבחירה הנכונה כי לחזות את העתיד זה משהו שהמין האנושי עוד לא הגיע אליו.

מציע לך או ללכת עם הלב ולהתרכז בזה שהלכת עם הלב ולא במה היו קורה אילו, או לנסות למצוא את האמצע בין שני הצדדים במידה ואפשרי (למשל, מה יהיה "הקנס" אם תתחיל בבן גוריון ותפרוש לאחר שנה במידה ותראה שזה לא בשבילך?)

בהצלחה!
 
בשורה התחתונה זה תלוי באופי שלך.
בשבילי להמשיך לגור אצל ההורים זה לחלוטין לא הייתה אופציה מהמון סיבות. ללמוד בב"ש גם נוח יחסית מבחינה כלכלית, וגם החיים שם מאוד מותאמים לחיים הסטודנטיאלים.

בהקשר מקצועי - התפקיד שאתה עכשיו עושה מעניין אותך? בעיניי אפשר עם התואר בהנדסה (בבן גוריון) להגיע לכיוונים הרבה יותר מעניינים וכלכליים (עולמות הדאטה למשל). גם תכיר המון המון אנשים (קשרים).

לדעתי גם ככה רוב הסטודנטים מתחילים ללמוד בשנה השנייה\השלישית, אז תוך כמה שנים ההבדל הפיננסי לא יהווה פקטור אם תצא מבית ההורים או לא.
 
לדעתי במהלך העשור שאתה נמצא בו אתה צריך לשים דגש על החוויות והכישורים החברתיים זוגיים, כלומר לצאת מהבית, לבלות ולחשוב בכיוון הזוגי. לא יודע עליך מספיק אבל בגדול אם אתה ללא זוגיות, גר אצל ההורים ובלי הרבה ניסיון של מערכות יחסים כאלה ואחרות, הייתי שם דגש על זה. כמובן במקביל לתואר, זה לא שאתה הולך להיות רק במסיבות מבוקר ועד ערב אבל לכלוא אותך בחברה "של גדולים" ללא מספיק אינטרקציות חברתיות יתקע אותך לדעתי.
 
אפליקציות היכרויות נמצאות בטופ 10 המצאות הכי גרועות של המין האנושי. מי שחושב ש-swipe left/right זה תחליף ליצירת זוגיות במסגרת לימודים/מעגל חברים משלה את עצמו.
 
נערך לאחרונה ב:
מסכים, למרות שלדעתי זוגיות אפשר למצוא כיום בכל מסגרת (בייחוד עם האפליקציות), אבל קשה יותר לרכוש חברים אחרי גיל 30.
מי שיש לו כישורים חברתיים טובים יסתדר כנראה בכל מקרה למרות שאתה גם תלוי ב"היצע" שיש לך. אם כמו שאמרתי אתה גר אצל ההורים, עובד נון סטופ עם חבר'ה מבוגרים יותר ולא יוצא- אז קשה למצוא אופציות ואתה גם לא מפתח את ה"שריר" הזה של לזהות הזדמנויות.
לעומת זאת - כשאתה גר בדירת שותפים/מעונות וכל יום נמצא באוניברסיטה עם מלא אנשים בגילך, מסיבות אצל זה, מסיבות אצל ההוא, חדר כושר ובריכה של האוניברסיטה, יום הסטודנט, מעונות וכו' וכו' וכו' - אתה מייצר כל כך הרבה מעגלים שגם אם בסוף לא תצא משם עם "האחת" שלך, תחווה כל כך הרבה ותצבור מספיק ניסיון כדי למצוא אותה אחרי זה.
אולי החוויות שלי לא מעידות והן גם היו לפני עשור אבל ככה אני הרגשתי עליי ולגבי חבר'ה שהיו "דומים" לי - כלומר מאוד חזקים ביכולות הבסיסיות שלהם ללמוד ולעבוד ופחות באינטרקציות החברתיות. בסופו של דבר לא התחתנתי עם מישהי שהכרתי באוניברסיטה, אבל כל מערכות היחסים הראשונות שלי היום משם (בין אם כאלה שהכרתי ישירות בפקולטה, בין אם כאלה שהכרתי דרך חברים שלמדו בפקולטות אחרות ובין אם סתם במסיבת בריכה, אם כי זה לא נמשך הרבה.... :) ).
 
בתור אחד שעשה מסלול יחסית דומה (עבודה בשכר יחסית גבוה, דרום אמריקה ולימודים בבן גוריון) אני יכול להגיד שהדבר היחיד שאני מצטער עליו בכל מסלול החיים שלי זה הלימודים בבן גוריון.
נהניתי במהלך הלימודים (פאנג'ויות, ברקה, מסיבות בית) אבל לצערי לא התחברתי חברתית ברמות שרציתי וציפיתי לפני הלימודים, כשהשילוב עם העומס והקושי בלימודים יחד עם המרחק מאזורי התעסוקה המרכזיים גרם לכך שלדעתי בזבזתי זמן יקר של נסיון תעסוקתי, חיסכון כספי ואפילו כיף אלטרנטיבי שיכל להיות לי.
אני מסתכל בהשוואה על חברים שלמדו באוניברסיטאות ומכללות מובילות באזור המרכז (ואפילו בחיפה) ואני חושב שאם משקללים את העניין החברתי עם המקצועי והלימודי כל אחת מהן עדיפה על בן גוריון.

בקשר ללהכיר בת זוג - גם אני וגם הרבה מהחברים ללימודים הכירו את בנות זוגם דווקא אחרי שסיימנו ללמוד וחזרנו למרכז.
כמו עבודה, גם בנות זוג הרבה יותר קל להכיר במרכז כי המבחר הרבה יותר גדול ונגיש. לדוגמה, אני חושב שאחרי 3-4 חודשים בב"ש כבר כמעט ולא היו נשים חדשות בטינדר.
 
אני חושב שלא ציינת את הדבר הכי חשוב, שבלעדיו אי אפשר לייעץ לך: מה המטרה שלך?
אנשים פה נכנסים לויכוחים על ההווי בבן גוריון ואיפה ניתן למצוא זוגיות אבל לא התייחסו לדבר הכי חשוב - כי זה מה שצריך להנחות אותך. הולכים לאונ' מתוך מטרה מסוימת, בין אם זה להתמקצע בתחום מסוים (רפואה/הנדסה) או כדי להתקבל לעבודה "של מבוגרים". לך כבר יש עבודה כזו. אתה מרוצה ממנה? רואה את עצמך ממשיך בזה כמה שנים? יש לך אפשרויות קידום? תוכל לעבור תפקידים בחברה?
לפי מה שתיארת פה הסיבה העיקרית שלך ללכת לאונ' זה חיי חברה. דעתי האישית : לא לומדים באונ' בשביל זה. להכיר חברים, לצאת מהבית ולמצוא בת זוג אפשר גם בלי ללכת לאונ'. אתה יכול לשכור דירה עם שותפים (אולי בשכונה של צעירים?), להכיר אנשים במכון כושר/קבוצת ריצה/התנדבות/ים כל סופ"ש וכנ"ל לגבי בת זוג. לגבי חווית סטודנט - מסיבות, פאנג'ויה, יום הסטודנט - לכל אלה אפשר להגיע אם אתה לא באקדמיה. מספיק שיש לך חבר אחד שכן.

אני לא למדתי בבן גוריון ויכול להיות שיש שם חוויה שאין במקומות אחרים אבל זה לא כאילו כל האנשים עם בת זוג איכותית וחיי חברה עשירים הגיעו משם.
אני למדתי באונ' אחרת. זו אכן אחלה מסגרת חברתית שבה תוכל להכיר מלא אנשים איכותיים בגיל שלך אבל זה לא בהכרח אומר חיי חברה מלאים. כשהתחלתי את הלימודים חשבתי שסטודנטים מחולקים ל"חבורות" שלומדים ויושבים ביחד על הדשא. בפועל לכל אחד יש חבר אחד- שניים שאיתם הוא יושב ומבלה. באמצע השבוע אנשים עסוקים בלימודים ובסופ"ש חוזרים לחברים מהבית, הצבא והתיכון. עם כל האחרים אתה מדבר בעיקר על לימודים, וכמובן אחרי הלימודים רוב האנשים האלו לא שומרים על קשר הדוק.

אז הכי חשוב - תחשוב מה המטרה שלך (ולהבין שכרגע אין לך מטרה מוגדרת זה גם בסדר).
הדבר השני הכי חשוב: אחרי שהגעת להחלטה - אל תסתכל לאחור. אל תחשוב "מה היה קורה אילו..." כי זה רק יכניס אותך לסרטים. אני עשיתי פעם את הטעות הזו כשהתלבטתי לפני הלימודים בין שני מסלולים אפשריים. אחרי הרבה זמן שבזבזתי על מחשבות כאלה פרשתי ממסלול אחד כדי ללכת למסלול השני ואז כמובן התחילו המחשבות של "מה היה קורה אם הייתי נשאר במסלול הראשון..." וממרחק של שנים הבנתי שכל היתרונות של המסלול השני הם לא כאלה נוצצים והייתי מגיע אליהם גם אם הייתי מתמיד במסלול הראשון. נשמע שזה דומה להתלבטות שלך כי בת זוג, חוויות ועבודה מסודרת תוכל להשיג בשני המסלולים שתיארת.
 
2 דברים שאתה טועה בהם :
1. ה"חיי חברה " שאתה חושב שיפלו עליך מהשמיים ביום שבו כף רגלך תדרך בבן גוריון הן ממש לא מה שאתה חושב , אני אומנם לא משם אבל יש לי מספיק חברים שיעידו והעידו על כך (חלקם גם יגידו לך להתרחק מחוג המדמח שם כל עוד אתה יכול ), *בטח ובטח בתואר קשה כמו הנדסה* . בסופו של דבר הבילויים אותם בילויים כמו של כל בני גילך , ולא שונה יותר מדי מאף חיי חברה של חבר'ה מהמכללה למנהל או הבינתחומי או אוניברסיטאות אחרות או אפילו כאלו שלא עושים תואר בכלל ואת זה אני יודע גם מנסיוני האישי כי גם אני בהתחלה חשבתי ככה , עד שהכרתי אנשים ממסגרות אחרות.
2. אין לך מושג כמה אתה במצב טוב יחסית לגילך , אתה חושב שאחרי התואר בהנדסת תעשייה וניהול יפלו עליך ג'ובים מדהימים ? תתקבל לעבודה שתיתן לך את אותם כלים שהעבודה הנוכחית שלך נותנת לך? רוב הסיכויים שלא . אני במקומך הייתי מדבר קצת עם חבר'ה בני 25+ שבדיוק סיימו את התואר הזה, מברר מה רובם עושים כרגע ומקבל פרופורציה.
ואני לא אומר אומר את זה כדי להמעיט בערכו של התואר , אבל הוא סהכ כרטיס כניסה לצעירים שרוצים להיכנס לעולם שבו אתה כבר שוחה מזמן.
אתה אומר גם שכל הפן ההנדסי לא מעניין אותך בכלל אז זה הופך את זה לעוד יותר לא רלוונטי .
החבר הכי טוב שלי התחיל בדיוק כמוך בחברת נדלן וגם הוא התלבט על לימודים, לבסוף נרשם ללימודי ערב במשפטים בקריה האקדמית אונו , במקביל פיתח את הקריירה בתחום השיווק והנדלן. כיום הוא מרוויח סכומי עתק בגיל 26, ותאמין לי שאת אף אחד לא מעניין מאיפה התואר שלו או מה הוא למד בכלל ואם למד.אם אתה לא מתכוון לעשות שיפט לעולמות התוכנה והטכנולוגיה , אז לימודים בכללי צריכים להיות בעדיפות ב' .
 
החוויה הסטודנטיאלית מוערכת יתר על המידה. אם הייתי חוזר אחורה בזמן כנראה שלא הייתי עושה תואר
+1

אחלה אווירה בחברה הסטודנטיאלית בבאר שבע, לפי החישוב שלך זה יעלה לך חצי מיליון שקל, אני מסכים עם החישוב ולא חושב שזה שווה את המחיר.

אי אפשר לשים מחיר על חוויות, אבל אני בטוח שבעלות הזאת תוכל לשלם על המון חוויות שלא יעכבו את החיים שלך, ולא יכללו את כל החלקים הלא יפים של תואר בבן גוריון.

הנדסת תעשייה וניהול הוא אחד התארים עם היחס עלות תועלת הנמוך ביותר. אבל הרבה אנשים בוחרים תואר בשיטת אלימינציה ולכן מגיעים אליו.
 
מבחינת כלכלית (לא מתייחס לשיקולים אחרים) -
1. בעייני תואר במכללה לא ״שווה״ לתואר באוניברסיטה מבחינת יכולת ההשתכרות. ברור שיש חריגים, אבל בממוצע בוגר תואר באוניברסיטה מרוויח יותר.
2. מאוד תלוי מה אתה מתכנן לעשות עם התואר ומה הכיוון המקצועי שלך. בתחומי התפי, פוטנציאל ההשתכרות (לפחות ההתחלה) הוא יחסית נמוך. לעומת זאת, בתחום הדאטה (אליו הלכו הרבה מחברי המחזור שלי) פוטנציאל ההשתכרות הוא יותר גבוה.
3. לא ראיתי שכתבת מה ההכנסה שלך (אולי פיספסתי?) , אבל לפעמים כסף שנראה לנו המון בשלב מסוים בחיים הוא לא באמת המון. אם היית אומר לי שאוכל להשתכר כמו שאני משתכר עכשיו במהלך התואר לא הייתי מאמין לך, והשאיפה הכי גדולה שלי הייתה לקבל בערך חצי ממה שאני מקבל עכשיו (בלי לדבר על בונוסים ומניות..). אני מבין שאני חריג בסקאלה (עובד בגאמפא), ומרוויח יותר מרוב חבריי לתואר, אבל החברה החזקים בתואר מרוויחים טוב מאוד. רק זורק את זה לאוויר בשביל הפרופורציות.
4. בהצלחה!
 
אי אפשר לשים מחיר על חוויות
בטח שאפשר, שמת, חצי מליון.
לדעתי זה יותר מדי כסף לשלם בשביל לגור בבאר שבע. קח את הכסף הזה ותעבור לתל אביב ל3 שנים, סביר שתהנה יותר.
 
הנדסת תעשייה וניהול הוא אחד התארים עם היחס עלות תועלת הנמוך ביותר. אבל הרבה אנשים בוחרים תואר בשיטת אלימינציה ולכן מגיעים אליו.
סתם מתעניין, למה חושב ככה?
 
בטח שאפשר, שמת, חצי מליון.
לדעתי זה יותר מדי כסף לשלם בשביל לגור בבאר שבע. קח את הכסף הזה ותעבור לתל אביב ל3 שנים, סביר שתהנה יותר.
אני אמרתי שזה לא שווה בהנחה וזאת העלות, כלומר המחיר נמוך מחצי מיליון.

סתם מתעניין, למה חושב ככה?
תואר לא פשוט שלא נותן לך ידע משמעותי בכמעט אף נושא.
עבור כל תפקיד אפשרי עבור בוגרי תעשייה וניהול תמצא תואר אחר שיביא אותך אליו בצורה יעילה יותר.
 
תואר לא פשוט שלא נותן לך ידע משמעותי בכמעט אף נושא.
עבור כל תפקיד אפשרי עבור בוגרי תעשייה וניהול תמצא תואר אחר שיביא אותך אליו בצורה יעילה יותר.
אז היתרון המרכזי שלו הוא הפיזור. למי שלא יודע במה ירצה לעסוק, תעשייה וניהול פותחת מגוון די רחב של תחומים.
 
תפסת מרובה לא תפסת - תפסת מועט תפסת.
מצד שני, אם בזבזת שלוש שנים ללמוד תחום מסויים ואז גילית שלא מעניין אותך לעבוד בו, גם כן לא תפסת כלום.
בתעשייה וניהול אתה יכול לנסות מספר תחומי עיסוק עד שתמצא את מה שמעניין אותך.
 
בתור אחד שגר בבאר שבע עד לאחרונה (בתקופה שלי כסטודנט, אמנם לא למדתי בבן גוריון) - חוויה מטורפת, בעיקר אם אתה לומד שם באמת, יכול רק להמליץ.
לדעתי לרוב האנשים זו תהיה התקופה הטובה בחיים.
 
שלום לכולם,
אני נמצא כרגע בצומת דרכים גדולה בחיי. אשמח לקבל את נקודת מבטכם לסיטואציה בה אני נמצא.
אני בן 24, בעל שאיפות גדולות להצלחה מימוש עצמי.

לאחר שחרורי מהצבא, עשיתי 3 פעמים פסיכומטרי בשביל להתקבל להנדסת תעשיה וניהול בבן גוריון ואכן התקבלתי. זה היה החלום שלי. ללמוד הנדסת תעשיה וניהול בבן גוריון.

בו זמנית התחלתי לעבוד בחברה לייעוץ עסקי בטלמטינג - קבעתי פגישות מכירה של ייעוץ עסקי למנהלת פיתוח עסקי של החברה , שהא הייתה נפגשת עם בעלי עסקים של מחזור שנתי 10Mּּ+.
לאחר כמה חודשים, בלטתי מאוד והיא נכנסה לחופשת לידה ומצאתי את עצמי בגיל 22 לאחר הסמכה של כמה חודשים נפגש עם בעלי עסקים ומדבר איתם על הבעיות שלהם בעסק. תפקיד כלל כמובן רכב צמוד משכורת וכו'.

אחרי שנה וחצי מאוד מאתגרות ומעניינות, טסתי לחצי שנה לדרום אמריקה, ניסיתי לעבוד בארצות הברית כמנעולן (אחרי 4 ימים הבנתי וחישבתי את המספרים והבנתי שזה פשוט לא שווה עבורי ואז חזרתי ארצה).

לפני שהתחלתי את לימודי השנה התלבטתי - האם לעבור לבאר שבע, ללימודים קשים ומפרכים(שלאו דווקא מצדיקים את עצמם בתור מהנדס תעשייה וניהול) , להוציא 50K בשנה בלי לחסוך שקל אך לצאת עם חוויה סטודניאלית ולצאת עם ה"חזה בחוץ" שאני בוגר אונ' בן גוריון. או האם נכון עבורי לעשות לימודי ערב במכללה קרובה לבית, להמשיך לגור אצל ההורים ולעבוד במשרה מלאה וכך במהלך ה4 שנים לחסוך כסף, להתקדם בתפקיד ניהוליים ולצבור ניסיון. אם לא יהיו בלתמים, מהוצאה צפויה של 50K שנתי בבן גוריון אני צפוי לחסוך 60K בשנה, משמע ב4 שנים זה להיות בפלוס של 250K ולא במינוס של 200K ( החלטה של כמעט חצי מיליון שקל...)

בחרתי במסלול של לימודי ערב בHIT שזה אומר פעמיים בשבוע מ16:00 עד 22:00, פעם בשבוע בימי שישי ולומד בסמסטר קיץ - אין חופש בכלל וחזרה לעבוד בחברה לייעוץ עסקי בתור מנהל שיווק (כרגע לומד על כולם עולם השיווק הדיגטלי - סושיאל, גוגל אדס, גוגל אנליטקס, ניהול תקציב נכון, בניית שיתופי פעולה וכו' וכו', אין כמעט דבר בשיווק שלא עובר דרכי בחברה של הייעוץ עסקי ובחברת בת שלה - ייצור בריכות יוקרה).

בתפקיד עצמו אני מקבל המון קרדיט מהמנכל שלי(אותו הכרתי בכדורסל עוד לפני 5 שנים ומאז הקשר שלנו התחזק מאוד), הוא רואה בי כשותף לכל דבר ואני מאמין שיגיע היום שאני והוא נהיה שותפים בעסק מסוים. בינתיים הוא משקיע בי המון - פעמיים בשבוע לפחות אני נפגש עם ספקים חיצוניים שילמדו אותי על כל העולם השיווק, לא בודק מתי אני מגיע ומתי אני הולך ומאפשר לי גמישות מלאה עם רכב צמוד, דלקן וקרן השתלמות.

בחודש חודשיים האחרונים לא פוסקות בי המחשבות שאולי רצתי מהר מדי אל עבר הקריירה. שאני לא באמת חווה את החוויה הסטודנטיאלית אותה רציתי לחוות. שאני לומד במכללה שהיא עם נתוני קבלה נמוכים ועם זה גם מגיע איכות אנשים ירודה(לא רוצה להכליל כמובן). שהלימודים ברמה יחסית נמוכה. שאני צריך לצאת מהבית של ההורים ולחוות עוד את הנעורים. שאין לי פנאי או מקום ואפשרות להכיר בת זוג איכותית.

מצד שני, אם אני מחליט לוותר על "ההזדמנות" שקיבלתי ועובר ללמוד את אותו תואר בבן גוריון, אני צריך להתחיל את הלימודים מחדש(עכשיו אני בסמסטר ב' שנה א'), לצאת מנקודת הנחה שאעבור לימודים מאוד מפרכים וציונים נמוכים(מה שבHIT לא קורה, המבחנים לא ברמה גבוהה כמו בב"ש) וכנראה שבתום ה4 שנים אצא לאותה משכורת שאני נמצא בה עכשיו.

החשש האמיתי שלי שעוד 10 שנים אתחרט על זה שפספסתי את החוויה של ב"ש. שיכולתי להכיר שם את אשתי לעתיד. שיכולתי לחוות חוויות שלא אוכל לחוות. מצד שני אני יודע שאם אעשה את הצעד ואעבור, אתמרמר על זה שאני תקוע במקום ולא עובד וחוסך כסף (אני עובד מגיל 13 בכל רגע בחיים שלי חוץ מדרום אמריקה).

מה דעתכם? הייתם עושים אחורה פנה בשביל החוויה או הולכים עם "החלום"(שאני לא יודע עד כמה זה כבר חלום..) ומקדם את הקריירה שלי?

תודה רבה מראש לעונים

*אוסיף ואומר שגם לגבי התואר עצמו אני לא סגור ב100%. תמיד עלתה בי המחשבה על ראיית חשבון או על עריכת דין אבל עם אף אחד מהמקצועות לא הייתי מספיק שלם בשביל לבחור ולכן בחרתי בהנדסת תעשייה וניהול. הקורסי הנדסה לא מעניינים אותי בשיט אבל אני מודע לזה שהטייטל של מהנדס גדול משמעותית מטייטל של BA במנהל עסקים. בנוסף חסכתי במהלך השנים ויש לי הון עצמי של כמעט 300K(אני מגיל 13 מתמיד על זה שאכניס יותר ממה שאני מוציא), אני משקיע את כספי בקרנות השתלמות(שלי ושל אבי) ותיק מסחר עצמאי. אמי אמרה שתתמוך בי ב2500 שקל בחודש אם אחליט לעבור.
היי לכולם, בהמשך לאותה דילמה -
בתקופה האחרונה אני קם ומרגיש שלא טוב לי במסלול שבחרתי. לא בעבודה - רוב מי שבחברה בן 40+, אני בתפקיד עובד 98% לבד חוץ מפגישות עם המנכל אחת לשבוע. ולא בלימודים - הסביבה שמקיפה אותי במכללה לא איכותית, הרמת לימודים לא גבוהה ולא מרגיש שאני באמת מקבל כלים לחיים. בנוסף אני גם רווק והאינטרקציה שלי עם המין הנשי שואפת ל0 - במכללה אני בלימודי ערב ובעבודה כולם 40+.

לאחרונה עלתה לי המחשבה על כלכלה וחשבונאות בב"ש. במהלך הסמסטר היה לי קורס בחשבונאות וכלכלה שאהבתי מאוד והקשבתי לכל מילה של המרצה (בניגוד לכל השאר הקורסים שאפשר לדחוף אותם.. ).

כרגע אני שוקל לעשות אחורה פנה ולהתחיל לימודים כמו שצריך במשהו שיש לי חיבה אליו ואני יחסית טוב בו ולהתחיל בב"ש כלכלה וחשבונאות.
הפחד שלי הוא שאני מאוד בן אדם של אנשים, מכירות ושיווק ושהאופציות שלי לתעסוקה לאחר התואר, למרות שהחומר לימוד מעניין אותי הן אופציות אפורות מאוד ולא מתגמלות מבחינת שכר. אני לא רואה את עצמי עושה עבודה אפורה מול אקסל ומחשב כל היום. אני בן אדם בעל שאיפות מאוד גדולות ושואף להגיע לעולם הניהול, כספים ושיווק.

האם נכון לי ללכת בשלב זה ללכת אחרי "הלב" וללמוד משהו שיש לי זיקה אליו למרות שזה לא הנדסה? לוותר על שנה שלמה של לימודים שכבר עשיתי?
האם באמת לימודים אלו יתנו לי כלים ויפתחו אותי יותר ממה שהנדסת תעשיה וניהול תפתח?
האם אוכל להגיע גם לתפקידים ושכר גבוה למרות שזה לא לימודי הנדסה?
האם אני צריך לשקול פעמיים לפני שאני הולך ללימודים אלו עם כל השינוי שקורה בעולם עכשיו עם ה AI?

שינוי מסוים בחיי אני מרגיש שאני חייב לעשות. בין אם זה לצאת מבית הורי ולמצוא עבודה אחרת או להחליף תחום לימודים.
מה שעלה לי בראש זה לעשות את המעבר ללימודים בב"ש ולחוות את החוויה הסטודניאלית וללמוד משהו שמעניין אותי.
אשמח לקבל את דעתכם הסובייקטיבית, בטח מאלו שבאים מעולם הכלכלה/חשבונאות או מאלו שהתקדמו לתפקידים כאלו ואחרים מהנדסת תעשיה וניהול.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ דילמת המהנדס התפתחות אישית 4
מ דילמת הסטודנט ואפקט ריבית דריבית שוק ההון 6
G דילמת החייל המשוחרר התפתחות אישית 14
ברייטס דילמת קופות גמל שוק ההון 6
ל דילמת מינוף תיאורטית - השקעה בדירה 100% באמצעות משכנתא נדל"ן 54
amidar דילמת מעבר קרן השתלמות... צרכנות פיננסית 18
tomer111 אם נופלת פצצה גרעינית ויצאתי חיי הניירות ערך בברוקראז עדיין אצלי והכל בסדר? שוק ההון 353
Cherry אלו חיי יומני מסע אישיים 207
ה שרשור מפורט - מנסה להתחיל את חיי בגיל 28 יומני מסע אישיים 34
Laca Port קושיה לגבי התחשבנות בין יורשים על נדל"ן שהתקבל במהלך חיי המורישים נדל"ן 60
ר הארכת חיי המדף של הייטקיסט - פרישה מאוחרת התפתחות אישית 10
E אהלן, מתחיל את חיי הפיננסיים שוק ההון 14
ט הגדרת חובות של הורה שנפטר+חוב של הורה חיי ללא רכוש. צרכנות פיננסית 10
א חיי לאן ? צומת דרכים התפתחות אישית 15
C00ckiE חיי הסטודנט אוף טופיק 27
ס חיי העולם הזה או חיי העולם הבא צרכנות פיננסית 9
yossik הארכת חיי סוללה (סמארטפון, טאבלט) אוף טופיק 3
RacerX החוב שהעיר אותי ושכנע אותי להתחיל את חיי יומני מסע אישיים 13
מתכנת חוויה שלילית עם בית השקעות ישראלי צרכנות פיננסית 12
I חוויה של משקיע מתחיל בזמן הקורונה - 16% על ת"א 125 וקצת מדד הבנקים שוק ההון 95
oz1987 "חוויה" בבנק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 89

נושאים דומים

Back
למעלה