• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דוגמאות להטעיות/משחקים של מנהלים אקטיבים

• פותח הנושא Ehud
  • פורסם בתאריך

Ehud

משתמש בכיר
דירוג
3,788
מכוון שאני נחשף כל הזמן להשקעות המשווקות לציבור ורואה די הרבה דברים שבעיני הם בעייתים מאד/הטעיות/גבול ההונאה לפעמים בצורת השיווק של ההשקעות הללו חשבתי לפתוח שרשור שיאפשר לאנשים להביא דוגמאות , להסביר אותם על מנת שבתקווה השרשור הזה יעזור לקוראים עתידיים בהתמודדות עם התעשיה הפיננסית .

דוגמא 1:
IMG_7371.jpeg

קרן גידור המוצעת למשקיעים כשירים … שלוש בעיות מהותיות(ועוד כמה ״קטנות״) המהוות דגלים אדומים בעיני לכל משקיע פוטנציאלי …(וזה רק בדיווח התשואות …בלי קשר למבנה עלויות, תחום ההשקעות וכו…)

ממה היית עם נזהרים אם הייתם רואים את התוצאות האלו ?

1. שלוש שנים זה מעט מדי כדי לקבל החלטה. קרן מקרית עשוייה להכות את הסנופי בטווח כזה.
2. אין את 2020, שנת הנפילות הגדולות של הקורונה. מה הקרן הייתה עושה אז?
3. לא ברור מה הסיכונים שהקרן לוקחת עבור התשואה הכביכול גבוהה יותר.
4. פרוט ברמה חודשית הוא יותר מבלבל מאשר עוזר.
5. מה דמי הניהול?

הכוכבית מראה שהקרן לא השיגה תשואות כאלה בפועל . רואים מיד שהחודשים עם התשואה הגבוהה (אלה שיצרו כאן ממצוע גבוה) ,הם דווקא אותם חודשים של הערכה ,בהםהקרן לא היתה קיימת.
שקר מוחלט.

1. שלוש שנים זה מעט מדי כדי לקבל החלטה. קרן מקרית עשוייה להכות את הסנופי בטווח כזה.
2. אין את 2020, שנת הנפילות הגדולות של הקורונה. מה הקרן הייתה עושה אז?
3. לא ברור מה הסיכונים שהקרן לוקחת עבור התשואה הכביכול גבוהה יותר.
4. פרוט ברמה חודשית הוא יותר מבלבל מאשר עוזר.
5. מה דמי הניהול?
1+2. לגמרי...אם אתה כבר משקיע אצל משקיע אקטיבי...ויש את אותם מתי מעט נדירים אשר באמת מצליחים להכות את האינדקסים לאורך זמן...אבל למצוא אותם זה לחפש מחט בערימה של שחת...היסטוריה של 3 שנים זה כלום. ועמוק בתוך הטעות הסטטיסטית.
על איזה סכום בוצעה התשואה הזו?
3. נכון אבל לא הגענו אפילו לזה.
5. דמי הניהול הם הדמי ניהול "הרגילים" בקרנות גידור... 2% מההון ו 20% מהרווח...בשביל לשלם כאלה סכומים...צריך מאד מאד להיות בטוח שזו השקעה בוננזה שאתה משוכנע בתשואה העודפת שלה(לי אישית, אין שום מוכנות לשלם כאלו דמי ניהול, לשום השקעה)

הכוכבית מראה שהקרן לא השיגה תשואות כאלה בפועל . רואים מיד שהחודשים עם התשואה הגבוהה (אלה שיצרו כאן ממצוע גבוה) ,הם דווקא אותם חודשים של הערכה ,בהםהקרן לא היתה קיימת.
שקר מוחלט.
גם אם נניח שהתשואות אמיתיות...למה באותה תקופה לא מחשבים דמי ניהול תיאורטיים? הרי במידה והתשואות האלו נכונות, מחזיק הקרן לא היה מקבל אותן...כי הוא היא משלם גם דמי ניהול גבוהים מאד...

בנוסף, שימו לב:

1. רשום שהתשואות הם שקליות...אבל התשואה המדוברת של הסנופי...היא התשואה הדולרית...רגע רגע? איך אתה משווה תשואה דולרית לתשואה שקלית?
אם היינו מוספים את השינויים בשקל...אז הפערים היו נראים שונים מאד...
2. הסנופי לא מכיל בתוכו דיבידנדים....כמובן שמי שהיה משקיע בסנופי...היה מקבל אותם...בין עם ישירות ובניכוי מלא עד אחזקה סינטטית וללא ניכוי...איך אפשר להשוות למדד ללא הדיבידנדים? האם התשואה המחושבת של הקרן היא ללא הדיבידנדים שחולקו?

הקרן הזו מחזיקה כבר סכום גבוה...שבו השקיעו משקיעים כשירים(כשירים -> יש כסף לא כשירים לבצע השקעות) שהופנו על ידי פמילי אופיס, סוכני מכירות וכו...

שמרו על הכסף שלכם #4532

נערך לאחרונה ב:
1. רשום שהתשואות הם שקליות...אבל התשואה המדוברת של הסנופי...היא התשואה הדולרית...רגע רגע? איך אתה משווה תשואה דולרית לתשואה שקלית?
אפילו לא בדקתי את זה, פשוט שקר לכתוב בכותרת שהתשואה היא שקלית ולהכניס נתון אחר. רק על כזה פאק באמינות צריך לפסול את הקרן / המשווק.
ואתה כמובן צודק לגבי דיבידנדים, פספסתי גם את זה.

אפילו לא בדקתי את זה, פשוט שקר לכתוב בכותרת שהתשואה היא שקלית ולהכניס נתון אחר. רק על כזה פאק באמינות צריך לפסול את הקרן / המשווק.
ואתה כמובן צודק לגבי דיבידנדים, פספסתי גם את זה.
לגמרי...ולא רק אתה ...כנראה שלא מעט אנשים שאחראים על כסף...מה זה אומר עליהם?

90%+ מהתעשיה הפיננסית היא פשוט מכירות ומס על ההון של אחרים.

1+2. לגמרי...אם אתה כבר משקיע אצל משקיע אקטיבי...ויש את אותם מתי מעט נדירים אשר באמת מצליחים להכות את האינדקסים לאורך זמן...אבל למצוא אותם זה לחפש מחט בערימה של שחת...היסטוריה של 3 שנים זה כלום. ועמוק בתוך הטעות הסטטיסטית.
5. דמי הניהול הם הדמי ניהול "הרגילים" בקרנות גידור... 2% מההון ו 20% מהרווח...בשביל לשלם כאלה סכומים...צריך מאד מאד להיות בטוח שזו השקעה בוננזה שאתה משוכנע בתשואה העודפת שלה(לי אישית, אין שום מוכנות לשלם כאלו דמי ניהול, לשום השקעה)

גם אם נניח שהתשואות אמיתיות...למה באותה תקופה לא מחשבים דמי ניהול תיאורטיים? הרי במידה והתשואות האלו נכונות, מחזיק הקרן לא היה מקבל אותן...כי הוא היא משלם גם דמי ניהול גבוהים מאד...

בנוסף, שימו לב:

2. הסנופי לא מכיל בתוכו דיבידנדים....כמובן שמי שהיה משקיע בסנופי...היה מקבל אותם...בין עם ישירות ובניכוי מלא עד אחזקה סינטטית וללא ניכוי...איך אפשר להשוות למדד ללא הדיבידנדים? האם התשואה המחושבת של הקרן היא ללא הדיבידנדים שחולקו?

הקרן הזו מחזיקה כבר סכום גבוה...שבו השקיעו משקיעים כשירים(כשירים -> יש כסף לא כשירים לבצע השקעות) שהופנו על ידי פמילי אופיס, סוכני מכירות וכו...

שמרו על הכסף שלכם #4532

בנוסף, שימו לב:

שמרו על הכסף שלכם #4532
לי זה הכי צורם . הביאו שם חודש של 25% תשואה ,עוד חודש של 14% ,8% , ובסוף אלה חודשים שבהם אין קרן בכלל. בחודשים שהיא קיימת התשואה אפסית ,אולי שלילית .

מכוון שאני נחשף כל הזמן להשקעות המשווקות לציבור ורואה די הרבה דברים שבעיני הם בעייתים מאד/הטעיות/גבול ההונאה לפעמים בצורת השיווק של ההשקעות הללו חשבתי לפתוח שרשור שיאפשר לאנשים להביא דוגמאות , להסביר אותם על מנת שבתקווה השרשור הזה יעזור לקוראים עתידיים בהתמודדות עם התעשיה הפיננסית
תודה רבה! לפנתיאון!

לי זה הכי צורם . הביאו שם חודש של 25% תשואה ,עוד חודש של 14% ,8% , ובסוף אלה חודשים שבהם אין קרן בכלל. בחודשים שהיא קיימת התשואה אפסית ,אולי שלילית .
לך תדע, אולי מראש בנו אותה ככה שהיא תצליח שיווקית.
בשנה שפתחו אותה, בדקו איזו תשואה טובה היה אפשר להשיג בשנה החולפת, כדי שיוכלו אחרי שנתיים להציג טבלה מרשימה עם כוכבית בצידה
מ.ש.ל

יאללה עוד חידה לסופ"ש...מי יכול להסביר את הבעיתיות במוצר הבא המשווק ל"משקיעים כשירים" כהשקעה אלטרנטיבית בקרן PE מובילה.

pe.jpg

קבצים מצורפים

• pe.jpg
    pe.jpg
    KB 195.4 · צפיות: 29
יאללה עוד חידה לסופ"ש...מי יכול להסביר את הבעיתיות במוצר הבא המשווק ל"משקיעים כשירים" כהשקעה אלטרנטיבית בקרן PE מובילה.
הולי שיט, קודם כל:
1691784307169.png
פלוס מע"מ כמובן...
איזה משמעות יש לטבלה בלי הפקטורים האלה? 0 מוחלט.

שנית:
הקרן לגג גג 12 שנים, למה קרנות 3+4+5 לא החזירו את כל הכסף?

שלישית:
תקופה ארוכה במיוחד, הנתונים הם נומינליים, מה לגבי אינפלציה?
מה לגבי מדדי יחוס?
בחלק מהשנים האלה יכלת לקנות אג"ח בינוני/ארוך ב0 סיכון בריביות יפות מאד, שלא לדבר על קנייה של הS&P500 בשנים האלה.

רביעית:
מס, על לפחות חלק מההחזרים שולם מס שולי בתור אדם פרטי.

חמישית:
יRVPI: מדד מקושקש, הייתי מתעלם מזה.

שישית:
נוסחת הIRR אומנם נכונה אבל לא ממש רלוונטית בגלל הסיבה הפשוטה שאת הכספים שמתקבלים אי אפשר להשקיע מחדש בקרן וצריך לעשות איתם משהו אחר, MIRR כבר יותר יתאים אבל כמובן שלא ישתמשו בה כיוון שהתוצאה תהיה הרבה יותר נמוכה.

מה עוד פספסתי?

קיבלת כמעט 100 :)

1. חישוב התשואה ללא דמי ניהול אין לה משמעות...מה זו השטות הזו...בטח בעולם שלוקח 2% דמי ניהול ו 20% מהרווח(התאורטי!)
2. במקרה הזה מדובר ב feeder, ז"א שמעבר לדמי ניהול של הPE(שלא מצויינים, אבל כנראה 2/20) הם מוסיפים עוד שכבת דמי ניהול של 1.25%+מע"מ... מעבר לזה, זו השקעה שמגיעה דרך פמילי אופיס, שכבר גובה דמי ניהול על הון....איך מצדיקים שלוש שכבות של עמלות על הון(ואיך גורמים לתשואה סבירה ביחס לסיכון איתן..) אני לא יודע... טירוף.
3. חישובי ה IRR ב PE, עליהם מתוגמלים המנהלים של הPE ועל פיהם מחושבת התשואה של חלק מהנכסים "הלא סחירים" בקרנות הפנסיה של כולנו היא די הונאה....העתקה מארה"ב ועוד סיבה ללמה לא ללכת לשום מסלול שמשקיע בדברים האלו...
מנהלי הקרן מקבלים דמי ניהול(מקרנות הפנסיה של כולנו...) עבור הסכום אליו הם מתחייבים...נגיד מילארד דולר...הסכום הזה צריך להיות זמין לקריאה...והקרן קוראת לכסף כאשר יש לה השקעה מוכנה...בינתיים הכסף צריך להיות בהשקעות קצרות טווח כדי להיות זמין כמובן...מרגע ההתחייבות אבל הקרן מקבל דמי ניהול מלאים(!) על כל סכום ההתחייבות...גם אם תקרא לכסף בעוד חמש שנים...
אבל לצורך חישוב התשואה(לפיה מחושב הIRR והדמי ניהול שהם לוקחים)...הIRR מחושב רק מרגע של כל קריאה...ז"א שנגיד וגייסתי התחייבות למילארד דולר מקרן פנסיה מסויימת וישבתי על הגדר 5 שנים, לא מצאתי השקעות...בחמש שנים האלו לקחתי דמי ניהול של 2% כל הכסף כל שנה(ז"א 10% מההון, או 100 מיליון דולר) בחמש שנים הראשונות...ואז קראתי נגיד ל 100 מיליון דולר לצורך השקעה שאותה מכרתי לאחר שנתיים בשווי של פי 2...ז"א בסוף השנה השביעית, אני צריך לקבל דמי הצלחה(מעבר לדמי הניהול)..הIRR שלי ודמי ההצלחה יחושב על פי שנתיים...ולא לפי 7 שנים ...
הסכם מופרע וסטנדרטי.
4. RVPI - או "שיערוך" של השווי...כמה הוא נכון בדיוק? לא יודע...עמלות משולמות על פיו.
5. מדד יחוס - נכון...למה אתם לא שמים לי תשואה ממול על התקופה? (וכמו שאמרנו תשואה נטו?)

החברות האלו של הנכסים האלטרנטיבים יודעות טוב מאד איך לגשת לקרנות פנסיה, לזהות את הכאב(יש להם הרבה כסף נכנס), לזהות את החולשה(עם כל הכבוד למנהלי ההשקעות של החברות השונות...אנשים עם כוונות טובות, שכירים שעברו תפקיד או שניים...וכו...אבל לבוא מול אנשי מכירות כרישים עם מצגות ושמות מפוצצים של חברות ענק מאחוריהם...כשהם מתעסקים בכסף של אחרים...קל להוציא מהם כסף ותנאים מופלגים) ולהרוויח מיליונים. זה לא "קרב הוגן".
וכמובן שאם חברות "הנכסים האלטרנטיבים" מצליחות כל כך מול קרנות פנסיה... למה לא לעשות את זה גם למשקיעים בעלי הון עם "פמילי אופיס"...דולר זה דולר.

תודה @Ehud !
המסקנה שלי היא שהחלטת ברירת המחדל של המשקיע הסביר צריכה להיות לא להשקיע כלל בהשקעות כאלו.
רק אם קיים ידע מעמיק וניסיון בתחום ניתן לשקול השקעות כאלו, וגם אז עם קורטוב של מלח.

אגב ניתן להניח שהשקעה אלטרנטיבית לא סחירה טובה ולגיטימית בכלל לא תוצע למשקיע הסביר?

מנהלי הקרן מקבלים דמי ניהול(מקרנות הפנסיה של כולנו...) עבור הסכום אליו הם מתחייבים...נגיד מילארד דולר...הסכום הזה צריך להיות זמין לקריאה...והקרן קוראת לכסף כאשר יש לה השקעה מוכנה...בינתיים הכסף צריך להיות בהשקעות קצרות טווח כדי להיות זמין כמובן...מרגע ההתחייבות אבל הקרן מקבל דמי ניהול מלאים(!) על כל סכום ההתחייבות...גם אם תקרא לכסף בעוד חמש שנים...
לא כל הקרנות עובדות ככה, זה לבד דגל אדום.
אציין שגם כאלה שלא עובדות ככה יוצרת מצב של ניגוד אינטרסים, חייבים TO FEED THE BEAST כדי לגבות דמי ניהול...
.הסכום הזה צריך להיות זמין לקריאה...והקרן קוראת לכסף כאשר יש לה השקעה מוכנה...בינתיים הכסף צריך להיות בהשקעות קצרות טווח כדי להיות זמין כמובן...מ
זה דווקא מודל שכן מתאים לקרנות פנסיה וכו' כיוון שיש להם כמויות עתק של כסף שמוזרמות אליהן כל חודש, יש להם עודפי נזילות אבל מסכים שלגוף פרטי זה בגדול רע.
החברות האלו של הנכסים האלטרנטיבים יודעות טוב מאד איך לגשת לקרנות פנסיה, לזהות את הכאב(יש להם הרבה כסף נכנס), לזהות את החולשה(עם כל הכבוד למנהלי ההשקעות של החברות השונות...אנשים עם כוונות טובות, שכירים שעברו תפקיד או שניים...וכו...אבל לבוא מול אנשי מכירות כרישים עם מצגות ושמות מפוצצים של חברות ענק מאחוריהם...כשהם מתעסקים בכסף של אחרים...קל להוציא מהם כסף ותנאים מופלגים) ולהרוויח מיליונים. זה לא "קרב הוגן".
תן להם קצת קרדיט, המנהלים של קרנות הפנסיה וכו' הם בדיוק באותו המילייה של המנהלים של הPE, הם למדו באותם מקומות וגם אולי מעסיקים אותם בהמשך, זה סוג של יד רוחצת יד וגם אל תשכח: קרנות הפנסיה וכו' מקבלות תנאי השקעה שאתה ואני בחיים לא נקבל, הכלכליות שלהם לאין ערוך יותר גבוהה משל לקוח ריטייל והם כמובן גם מדלגים על כמה שכבות של דמי תיווך (פידר, PLACMENT AGENT, פמילי אופיס וכו').
כמו שאמרה הסולידית: אם אתה לא יכול להסביר את ההשקעה לילד בן 6... אז אל תשקיע.
הם דווקא מצליחים יופי, כל ההצעות ללקוחות ריטייל מוצגות ככה שגם מפגר יבין אותם (המתכון הוא בדרך כלל טבלה יפה, הרבה תמונות, קצת מלל, הרבה אנשים בחליפות).

אגב ניתן להניח שהשקעה אלטרנטיבית לא סחירה טובה ולגיטימית בכלל לא תוצע למשקיע הסביר?
אולי למשקיע העשיר מאד או המתוחכם מאד או אחד שיש לו ערך מוסף ולא רק כסף טיפש או F&F.

לגבי התמונה הראשונה (בפוסט שפתח את השרשור), אני אפילו לא מבין איך הם מגיעים לYTD שלהם. מישהו יכול להסביר לי? לסכום את האחוזים לא נותן, לכפול את התשואות (כמו שצריך) לא נותן. זה לאו דווקא ש/מה שהם מציגים אופטימי יותר ממה שצריך לצאת אבל הייתי מצפה מהם לחישוב נכון - אבל יכול להיות שאני מפספס משהו.

1. חישוב התשואה ללא דמי ניהול אין לה משמעות...מה זו השטות הזו...בטח בעולם שלוקח 2% דמי ניהול ו 20% מהרווח(התאורטי!)
2. במקרה הזה מדובר ב feeder, ז"א שמעבר לדמי ניהול של הPE(שלא מצויינים, אבל כנראה 2/20) הם מוסיפים עוד שכבת דמי ניהול של 1.25%+מע"מ... מעבר לזה, זו השקעה שמגיעה דרך פמילי אופיס, שכבר גובה דמי ניהול על הון....איך מצדיקים שלוש שכבות של עמלות על הון(ואיך גורמים לתשואה סבירה ביחס לסיכון איתן..) אני לא יודע... טירוף.
3. חישובי ה IRR ב PE, עליהם מתוגמלים המנהלים של הPE ועל פיהם מחושבת התשואה של חלק מהנכסים "הלא סחירים" בקרנות הפנסיה של כולנו היא די הונאה....העתקה מארה"ב ועוד סיבה ללמה לא ללכת לשום מסלול שמשקיע בדברים האלו...
אבל לצורך חישוב התשואה(לפיה מחושב הIRR והדמי ניהול שהם לוקחים)...הIRR מחושב רק מרגע של כל קריאה...ז"א שנגיד וגייסתי התחייבות למילארד דולר מקרן פנסיה מסויימת וישבתי על הגדר 5 שנים, לא מצאתי השקעות...בחמש שנים האלו לקחתי דמי ניהול של 2% כל הכסף כל שנה(ז"א 10% מההון, או 100 מיליון דולר) בחמש שנים הראשונות...ואז קראתי נגיד ל 100 מיליון דולר לצורך השקעה שאותה מכרתי לאחר שנתיים בשווי של פי 2...ז"א בסוף השנה השביעית, אני צריך לקבל דמי הצלחה(מעבר לדמי הניהול)..הIRR שלי ודמי ההצלחה יחושב על פי שנתיים...ולא לפי 7 שנים ...
הסכם מופרע וסטנדרטי.
4. RVPI - או "שיערוך" של השווי...כמה הוא נכון בדיוק? לא יודע...עמלות משולמות על פיו.
5. מדד יחוס - נכון...למה אתם לא שמים לי תשואה ממול על התקופה? (וכמו שאמרנו תשואה נטו?)

וכמובן שאם חברות "הנכסים האלטרנטיבים" מצליחות כל כך מול קרנות פנסיה... למה לא לעשות את זה גם למשקיעים בעלי הון עם "פמילי אופיס"...דולר זה דולר.
סעיף 3 - לא מבין איך זה תקין. זה מאפשר לקרן להפסיד כסף (דמי ניהול) ולגבות דמי הצלחה.

סעיף 3 - לא מבין איך זה תקין. זה מאפשר לקרן להפסיד כסף (דמי ניהול) ולגבות דמי הצלחה.
אל תדאג, הם מתחמשים בהערכות שווי, שמאויות או כללי חשבונאות.
אגב זה קיים גם בחברות ציבוריות.

חישובי ה IRR ב PE, עליהם מתוגמלים המנהלים של הPE ועל פיהם מחושבת התשואה של חלק מהנכסים "הלא סחירים" בקרנות הפנסיה של כולנו היא די הונאה....העתקה מארה"ב ועוד סיבה ללמה לא ללכת לשום מסלול שמשקיע בדברים האלו...
מסלולי ברירת מחדל משקיעים בנכסים לא סחירים?

נושאים דומים

Back
למעלה