קיבלת כמעט 100
1. חישוב התשואה ללא דמי ניהול אין לה משמעות...מה זו השטות הזו...בטח בעולם שלוקח 2% דמי ניהול ו 20% מהרווח(התאורטי!)
2. במקרה הזה מדובר ב feeder, ז"א שמעבר לדמי ניהול של הPE(שלא מצויינים, אבל כנראה 2/20) הם מוסיפים עוד שכבת דמי ניהול של 1.25%+מע"מ... מעבר לזה, זו השקעה שמגיעה דרך פמילי אופיס, שכבר גובה דמי ניהול על הון....איך מצדיקים שלוש שכבות של עמלות על הון(ואיך גורמים לתשואה סבירה ביחס לסיכון איתן..) אני לא יודע... טירוף.
3. חישובי ה IRR ב PE, עליהם מתוגמלים המנהלים של הPE ועל פיהם מחושבת התשואה של חלק מהנכסים "הלא סחירים" בקרנות הפנסיה של כולנו היא די הונאה....העתקה מארה"ב ועוד סיבה ללמה לא ללכת לשום מסלול שמשקיע בדברים האלו...
מנהלי הקרן מקבלים דמי ניהול(מקרנות הפנסיה של כולנו...) עבור הסכום אליו הם מתחייבים...נגיד מילארד דולר...הסכום הזה צריך להיות זמין לקריאה...והקרן קוראת לכסף כאשר יש לה השקעה מוכנה...בינתיים הכסף צריך להיות בהשקעות קצרות טווח כדי להיות זמין כמובן...מרגע ההתחייבות אבל הקרן מקבל דמי ניהול מלאים(!) על כל סכום ההתחייבות...גם אם תקרא לכסף בעוד חמש שנים...
אבל לצורך חישוב התשואה(לפיה מחושב הIRR והדמי ניהול שהם לוקחים)...הIRR מחושב רק מרגע של כל קריאה...ז"א שנגיד וגייסתי התחייבות למילארד דולר מקרן פנסיה מסויימת וישבתי על הגדר 5 שנים, לא מצאתי השקעות...בחמש שנים האלו לקחתי דמי ניהול של 2% כל הכסף כל שנה(ז"א 10% מההון, או 100 מיליון דולר) בחמש שנים הראשונות...ואז קראתי נגיד ל 100 מיליון דולר לצורך השקעה שאותה מכרתי לאחר שנתיים בשווי של פי 2...ז"א בסוף השנה השביעית, אני צריך לקבל דמי הצלחה(מעבר לדמי הניהול)..הIRR שלי ודמי ההצלחה יחושב על פי שנתיים...ולא לפי 7 שנים ...
הסכם מופרע וסטנדרטי.
4. RVPI - או "שיערוך" של השווי...כמה הוא נכון בדיוק? לא יודע...עמלות משולמות על פיו.
5. מדד יחוס - נכון...למה אתם לא שמים לי תשואה ממול על התקופה? (וכמו שאמרנו תשואה נטו?)
החברות האלו של הנכסים האלטרנטיבים יודעות טוב מאד איך לגשת לקרנות פנסיה, לזהות את הכאב(יש להם הרבה כסף נכנס), לזהות את החולשה(עם כל הכבוד למנהלי ההשקעות של החברות השונות...אנשים עם כוונות טובות, שכירים שעברו תפקיד או שניים...וכו...אבל לבוא מול אנשי מכירות כרישים עם מצגות ושמות מפוצצים של חברות ענק מאחוריהם...כשהם מתעסקים בכסף של אחרים...קל להוציא מהם כסף ותנאים מופלגים) ולהרוויח מיליונים. זה לא "קרב הוגן".
וכמובן שאם חברות "הנכסים האלטרנטיבים" מצליחות כל כך מול קרנות פנסיה... למה לא לעשות את זה גם למשקיעים בעלי הון עם "פמילי אופיס"...דולר זה דולר.