• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דברים קטנים ופשוטים שאפשר לעשות כדי לשפר את איכות החיים ולהאריך אותם

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אתם נורא מעשיים :)
מהתבוננות וליווי של אנשים זקנים, ומהיותי מקשישה בעצמי, אני לא מוצאת שום קשר בין נסיון לשלוט על העתיד ובין העתיד עצמו.
שיניים - לא להאמין, אבל הן נחלשות ומתפוררות גם אם טיפלת בהן באופן מדוקדק וגם אם לא כל-כך.
גוף - מינרלים וויטמינים שכבר לא מתיישבים בגוף, בריחת סידן, החלשות השרירים הטבעתיים, חולשות גנטיות שמרימות ראש.
ראיתי בטטות כורסא שהאריכו חיים, וראיתי ספורטיבים שנפטרו מסרטן או התקף לב.
אז בטוח ביוטיוב אפשר למצוא את כל האנקדוטות המופלאות, אבל אפשר להניח שכמו כל הדברים בעולמנו - חיים באיזון ושמחה יתנו לנו חיים טובים יותר מאשר הגזמות ולחץ. ולא משנה אם החיים יהיו קצרים או ארוכים. מזון מאוזן, רמת כושר סבירה, מעשיות ובטלנות במידה, אנשים, טבע ובע"ח אהובים מסביבך, תשומת לב לעולם ופיתוח התבונה.
כל כך מסכים איתך.
אפשר לקחת את הדוגמה של ה Blue Zones. למשל בסיציליה אנשים לא חיים חיים ניו-אייז׳ים אלה פשוט חיים בקהילה תומכת ושמחה, עובדים בגינה וחיים חיים ללא סטרטס. בלי כל הקולונסקופיות, טיפולי עודף שיניים וכו׳ שתיארו פה.
סבתא של בן זוג שלי חיה עד 102. עד גיל 100 היא עוד השתמשה במחשב ואכלה נקניקים. הייתה לה פשוט שימחת חיים.

כאילו, מניח שחלקנו רוצים לפרוש כדי להנות מיותר זמן פנוי
ולא לכולם יש יכולת לפרוש מוקדם יחסית
לא צריך בהכרח לפרוש כדי להנות מיותר זמן פנוי...
אפשר לצמצם פעילויות מבזבזות זמן שלא תורמות ממש ולנצל את הימים הפנוים בצורה מיטבית.

גם אני בעד פיזור סיכונים בתחום הזמן.
במקום למקסם הכנסות על מנת לפרוש מוקדם יותר (ולך תדע באיזה מצב הגוף או העולם יהיה כשתפרוש)
אפשר לצמצם הוצאות, לצמצם באחוזי משרה, ולהנות מזמן פנוי כבר עכשיו שהגוף מאפשר והעולם עדיין שמח.

מעבר לשמירה על הגוף ע"י כושר, תזונה וכו' (שזה כמובן חשוב) לדעתי הרבה יותר קריטי לאריכות ימים איכותית זה להיות שלווים ורגועים עד כמה שאפשר. תמיד יש את הסיפורים האלה על המעשנים שהגיעו לגיל 100 (פגשתי כאלה), מצד שני אף פעם לא נתקלתי באדם לחוץ ופסימי שהגיע לגיל 100.

• אהבתי
Reactions: JWL
אתם נורא מעשיים :)
מהתבוננות וליווי של אנשים זקנים, ומהיותי מקשישה בעצמי, אני לא מוצאת שום קשר בין נסיון לשלוט על העתיד ובין העתיד עצמו.
שיניים - לא להאמין, אבל הן נחלשות ומתפוררות גם אם טיפלת בהן באופן מדוקדק וגם אם לא כל-כך.
גוף - מינרלים וויטמינים שכבר לא מתיישבים בגוף, בריחת סידן, החלשות השרירים הטבעתיים, חולשות גנטיות שמרימות ראש.
ראיתי בטטות כורסא שהאריכו חיים, וראיתי ספורטיבים שנפטרו מסרטן או התקף לב.
אז בטוח ביוטיוב אפשר למצוא את כל האנקדוטות המופלאות, אבל אפשר להניח שכמו כל הדברים בעולמנו - חיים באיזון ושמחה יתנו לנו חיים טובים יותר מאשר הגזמות ולחץ. ולא משנה אם החיים יהיו קצרים או ארוכים. מזון מאוזן, רמת כושר סבירה, מעשיות ובטלנות במידה, אנשים, טבע ובע"ח אהובים מסביבך, תשומת לב לעולם ופיתוח התבונה.
לדעתי את טועה. חיים זב ניהול סיכונים, אף אחד לא מבטיח לך שאם תעשי הכל טוב לגוף ולנפש שלך תקבלי חיים ארוכים וגם הפוך אם לא תעשי ולא תקבלי חיים ארוכים.
מה שנכון זה סיכון למות מוקדם כאשר את עושה דברים לא טובים לגוף\נפש שלך גבוה מאשר דברים טובים.
איפה קבור הכלב - לדעת מה באמת טוב לגוף\נפש ספציפי שלך, זה ממש לא אומר שזה כמו אצל אנשים אחרים. זה גם לא אומר שאפשר להסתמך רק על תחושות, הרגשות ו ....
יש עוד דבר לדעתי חשוב מאוד איך מסיימים חיים באיזה מצב של גוף ונפש. תלויים באחרים או לא.

דוגמאות: כתבתי כבר על אישה בניו-יורק שאהבה ויסקי עד סוף חייה והגיעה לגיל 112, האם יש הרבה מקרים כאלה?
מקרה מאוד ידוע וינסטון צ'רצ'יל חי עד גיל 90 , רוב חייו עישן סיגריות ושתה קוניאק, התעסק במקצוע (פוליטיקה) עם המון לחץ. מה סיכוי שרוב אנשים שיעשו אותו דבר יגיעו לגיל 90 וגם באיזה מצב?

אני קורא עכשיו את הספר outlive של פיטר אטיה, הוא מדבר על זה בדיוק, איך "לנצח" את תוחלת החיים הממוצעת (כמה שיותר מבוסס מדעית). מומלץ מאוד. אולי אעלה פה סיכום כשאסיים.
תקציר: המון המון כושר (כמה שיותר יותר טוב, אין גבול עליון). תזונה, בדיקות רפואיות תכופות (קולונוסקופיה, סרטן עור, בדיקות דם שגרתיות...) והרבה שינה.
אשמח, אני עוקב אחריו ואחרי ד"ר רונדה פטריק, יש להם אחלה המלצות לתוחלת חיים והכי חשוב, יותר חשוב האמת, זה איכות החיים, להגיע לגיל מבוגר זה לא הכל אם אתה מגיע לא בריא!

ראיתי בטטות כורסא שהאריכו חיים, וראיתי ספורטיבים שנפטרו מסרטן או התקף לב
וואי, ממש אנקדוטות, כמו שאמרת.

יש דברים שודאית יהיו בריאים לך ויביאו אותך למקום טוב יותר בגיל מבוגר.

לא לעשן למשל, ואל תגידי לי שיש כאלו שעישנו עד גיל 100 ולא קרה להם כלום!

פעילות גופנית, הגוף זו מכונה שצריך לדאוג לה, אחרת היא מתנוונת, ככל שאתה מגיע לגיל מבוגר עם מסת שריר גבוהה, גמישות וכושר אז אתה פחות מועד לתאונות, אתה גמיש יותר וחזק יותר, זו עובדה!

לאכול אוכל מגוון וכמה שפחות מתועש ובמידה.

תוסיפי לזה חיי חברה נעימים, עניין בחיים ולקחת את החיים בפרספקטיבה רגועה.

אהה וסאונה,לפחות 3 פעמים בשבוע, לא פחות מעשרים דקות, זה עושה פלאים לגוף ולמוח.

מומלץ לשלב את הסאונה אחרי אימון כי זה מכפיל כח.

שאלתי לאחרונה אנשים מבוגרים ממני בעבודה.
הם הדגישו שצריך לפתח את היכולת הקוגניטיבית.
למשל שחמט, נגינה, תשבצים, סודוקו...

והכי חשוב, יותר חשוב האמת, זה איכות החיים, להגיע לגיל מבוגר זה לא הכל אם אתה מגיע לא בריא!
אתה תגיע לגיל מבוגר ותגלה שאתה לא בריא, בטח בהשוואה לגילך היום. המכונה מתקלקלת בדרכה לעולם שכולו טוב :)
אז מהי איכות חיים בגיל מבוגר? שאלה טובה, והתשובה לא זהה להגדרה בגיל 30-40.
אני אנסה להעלות נקודות שכנראה לא עולות על דעתכם:
1. בגיל מבוגר כבר חווית לא מעט שכול. הורים, אחים, חברים. לצערי לפעמים גם ילדים ונכדים.
2. בגיל מבוגר, החושים עובדים פחות טוב - שמיעה, ראיה, ריח, טעם.
3. בגיל מבוגר, רובם יחוו התכווצויות שרירים בלילה (ללא קשר לספורט). השינה תהיה פחות טובה, יהיו בעיות בשירותים, במפרקים, סחרחורות וכן הלאה.
4. בגיל מבוגר כבר התנסית וחווית בערך את כל קשת האפשרויות האנושיות אז אתה פחות נרגש ומתרגש.

לא רשמתי מצבים ממש גרועים כמו סרטן, דמנציה, שיתוק חלקי, שבץ, ובעיות לב רציניות. הנקודו שכתבתי הן המצב הטבעי של רוב הקשישים, כולן או חלקן.
ובכל זאת, החיים יכולים להיות טובים, משמעותיים ומספקים גם בגיל השלישי למי שלא עסוק בהשוואות עם "האני הצעיר" שלו. ככל שמתמקדים בכאן ובעכשיו, הסבל פוחת.
הערת אגב, אני לא חושבת שהמרוץ להארכת החיים האנושיים הוא משהו חיובי בבסיסו, גם ככה כבר יש יותר מדי מאיתנו. מה שחשוב לדעתי זה איכות החיים עד למוות.

אוזניות מחוברות Bluetooth
צמודות לאוזן

מסוכנות וגורמות נזק טווח ארוך?
אני לא בעד
גם ככה כמות הקרינה שהגוף שלנו סופג גדלה כל הזמן בחיים המודרניים
אני מניח שאף אחד פה לא צורך יוד על בסיס קבוע למניעת נזקי קרינה
באופן אישי לא מבין למה להוסיף עוד על הויי פיי. קרינה סלולרית וקרינת ELF

ג.נ. עסקתי בעברי במיסוך בפני קרינתELF והייתה לי נגיעה לתחום..

מה שחשוב לדעתי זה איכות החיים עד למוות
בדיוק.
רק מחזקת את מה שאמרתי, תקפידו על ספורט, תזונה, שינה איכותית ולפחות הסיכויים להגיע לגיל מוסגר יותר וחזקים יותר יגדלו.
זה מוכח, אין פה השערות, זה מה שמחקרים מראים וזה גם הגיוני.

ההוכחות מורכבות יותר ממה שכתבת, וגם הן בספק. וגם הדרך בה אנחנו מקבלים את ה"הוכחות" מוטלת בספק: תקשורת צהובה, שרלטני טיקטוק ויוטיוב, "יועצי" התזונה והספורט והלייפסטייל, ספרי עשה זאת בעצמך וגורואי סדנאות.
היות ואני לא מומחית בנושא, חלק גדול מהתובנות שלי מבוססות על התבוננות וליווי קשישים בסביבתי וכן על המסע האישי שלי ושל חבריי לגיל.
תקפידו על ספורט, תזונה, שינה איכותית
המילה "תקפידו" היא הבעייתית כאן לדעתי. אל תקפידו :)
האנשים בסביבתי שהגיעו לגיל מופלג (ובמצב איכותי יחסי) של 90-100 שנה לא הקפידו. הם פשוט הלכו יותר ברגל ממקום למקום כי כך התרגלו, אכלו בצניעות רבה ומזון די קבוע, והיו להם חיים מעניינים ומספקים גם בזיקנתם המוקדמת (עד גיל 80 בערך ולפעמים יותר). הם לא עסקו בענייני גופם כמעט, למעט בתקופות שהיו חולים, ולא התעמקו יותר מדי ב"מי אני, מה אני".

• אהבתי
Reactions: JWL
חבר קרוב שלי סיים עכשיו סידרה של השתלות שיניים, לסת תחתונה ועליונה, לקח קרוב ל-18 חודשי טיפול וכמעט 200 אלף שקלים. אני משער שלהגיע למצב כזה יש גם אלמנט של גנטיקה, אבל גם של הזנחה וחוסר רצון ללכת לרופא שיניים במשך שנים.
בעיקר גנטיקה ומכות שהשיניים מקבלות במהלך הזמן. כמובן, שהזנחה פושעת תגרום לבעיות שיניים אבל זה כנראה לא רוב המקרים.

כל כך מסכים איתך.
אפשר לקחת את הדוגמה של ה Blue Zones. למשל בסיציליה אנשים לא חיים חיים ניו-אייז׳ים אלה פשוט חיים בקהילה תומכת ושמחה, עובדים בגינה וחיים חיים ללא סטרטס. בלי כל הקולונסקופיות, טיפולי עודף שיניים וכו׳ שתיארו פה.
סבתא של בן זוג שלי חיה עד 102. עד גיל 100 היא עוד השתמשה במחשב ואכלה נקניקים. הייתה לה פשוט שימחת חיים.
אבל לבלו-זונז יש מכנים משותפים מסויימים שאי אפשר להתעלם מהם. וזה לא רק חיים שלווים עם תמיכה חברתית.

ההוכחות מורכבות יותר ממה שכתבת
ממש לא, זה לא כזה נושא מורכב כמו תזונה.

עישון מזיק לבריאות, מסכימה?
ספורט, פעילות גופנית, תזוזה, טובה לבריאות, מסכימה?
תזונה מגוונת ולא מתועשת בריאה יותר, מסכימה?

אם ענית כן על הכל, אז אנחנו מסכימים.
שוב, סיפורים ואנקדוטות יש המון.
וכמו שציינת, אנשים פעילים פיזית, בריאים יותר, עובדה.
הם הקפידו להיות פעילים, משהו שהיום פחות נפוץ במקצועות מסוימים

לעשות ביטוח בריאות פרטי לפני שמתחילות הבעיות. אם עושים ביטוח אחרי שחס וחלילה היה ניתוח או מחלה אז יש החרגות ולא מכניסים את זה לכיסוי הביטוחי. כמו כן, להיגמל מעישון, אלכוהול ולא להיות במשקל יתר יורידו את הפרמיה על הביטוח שתשלמו

ספורט, פעילות גופנית, תזוזה, טובה לבריאות, מסכימה?
במידה, לא משהו שהדור הצעיר של היום מכיר כל-כך. אני מאמינה בספורט שכונתי-קבוצתי פעם בשבוע (גם לפן החברתי יש משמעות) ולהעדיף הליכה ברגל על פני רכב (אבל לא בהכרח בתור משימת הליכה/ריצה).
תזונה מגוונת ולא מתועשת בריאה יותר, מסכימה?
לא מתועשת בטח. לגבי המגוונת אני עדיין לא בטוחה. יכול להיות שתזונה פחות מגוונת מרגיעה את הגוף. בגיוון נמוך אני מתכוונת לכמה דברים:
1. מגוון לא גדול וקבוע של ירקות ופירות, בעיקר גידול מקומי.
2. ארוחות דומות לכל אורך השבוע, ובזמנים קבועים בכל יום.
זה שוב מהתבוננות בהרגלים של קשישים מופלגים שהכרתי. אני לא מצליחה לארגן את עצמי לכך לצערי. שואפת לשלוש ארוחות מסודרות+שתיים קטנות.
הם הקפידו להיות פעילים
הם לא בהכרח הקפידו, היו פחות עבודות יושבניות בזמנם ולרובם לא היה רכב בצעירותם ופיתחו הרגלים בריאים בלי להבין את משמעותם.
ההנחה שלי היא שכל תענוגות הטכנולוגיה (רכב, איירובוט, מסכים) יחד עם חוסר האיזון בין המון שעות עבודה על הכסא מול שעות כושר מרוכזות ומתוכננות - הן לא מיטיבות. נראה מה יקרה עם תוחלת החיים ואיכותם בעשורים הקרובים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ דברים קטנים (וגדולים) שאפשר לעשות למען איכות הסביבה אוף טופיק 71
ה מייל שקיבלתי.האם יש דברים בגו ויש צד ששוה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
כ דברים שמשביחים דירה חדשה משמעותית? נדל"ן 14
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
ה גמל להשקעה לכמה דברים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
סול למה לקנות דברים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 55
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P הגשת דוח שנתי אונליין - האם דברים מחושבים נכון? מיסים 4
לא חשוב שמות 5 דברים שאני כבר לא בטוחה לגביהם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 181
V זיכרון דברים - למה? ואיך? אוף טופיק 27
Et1 דברים שמצאתי ליד הפח אוף טופיק 10
N דברים שעלי לדעת בנוגע לרגולציה ולברוקר שלי ברגע שאפעיל את החשבון שלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 45
I זכרון דברים נדל"ן 1
P מנסה להבין כמה דברים לגבי קופת הגמל להשקעה שוק ההון 3
ק רכישת דירה ראשונה להשקעה, דברים שחייבים לדעת? נדל"ן 1
G מנסה להבין כמה דברים בסיסיים שוק ההון 5
B דברים שלמדתי השבוע על מיסוי נדל"ן וחשוב לדעת(וחבל שלא ידעתי קודם) נדל"ן 18
S דברים שלא העזתי לשאול - מורה נבוכים אוף טופיק 17
unrealx דברים שצריך לחתום עליהם כדי לעבור ל- IRA שוק ההון 0
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
מ מותר לארגון להכריח חברים בו לשלם על דברים שהוא כופה עליהם לצרוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
liranviper דברים שאני לא מבין על קרן נאמנות / ETF שוק ההון 5
amidar קצת שחרור קיטור, דברים הזויים, ופקס חינם :) אוף טופיק 30
yossik ממשלה חדשה - שני דברים שמדאיגים אותי. אוף טופיק 28
י תשקיף של קרן מחקה - מספר דברים מוזרים... שוק ההון 5
הסולידית לבקשת הקהל: תת פורום חדש בנושא יזמות, עסקים (קטנים וגדולים) והגדלת הכנסות יזמות והגדלת הכנסות 3
C מקור לראות דוחות כספיים של עסקים קטנים? אוף טופיק 2
מ השקעות נדלן בחול בסכומים קטנים נדל"ן 20
M העברת כסף לארה"ב (סכומים קטנים) צרכנות פיננסית 2
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
P משיכת פיצויים ע"י יורשים, סכומים קטנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א איך פערים כל כך קטנים בין קרן צוברת ללא צוברת שוק ההון 7
avivaviv מה הדרך הזולה ביותר להשקיע בעוקב סנופי בסכומים קטנים? שוק ההון 7
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
D שינויים קטנים בשער הדולר ב google sheets שוק ההון 7
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
S עמלת המרה במיטב דש בסכומים קטנים שוק ההון 2
ס מניות דיבידנד - גם בתיקים קטנים? שוק ההון 18
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ג מסחר בסכומים קטנים שוק ההון 4
איש יקר משקיעה חדשה בסכומים קטנים VT מול בלאקרוק בגירסא השקלית שוק ההון 38
ג אחוזים קטנים מהתיק בניירות ספקולטיביים + סקר שוק ההון 11
Liron2035 האם קה"ש IRA בסכומים קטנים מ-100 אש"ח זו פיקצייה? שוק ההון 20
N הורים לילדים קטנים חוסכים יותר ממה שהם חושבים? אוף טופיק 60
J קןשי להשקיע בסכומים קטנים שוק ההון 24
הסולידית ביטוח חסכונות בבנקים קטנים שוק ההון 56
A מספר תיקים קטנים מול תיק אחד גדול שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה