• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דברים קטנים ופשוטים שאפשר לעשות כדי לשפר את איכות החיים ולהאריך אותם

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Shaz

משתמש בכיר
דירוג
3,173
בעקבות מחשבה על זה שתוחלת החיים עולה

חשבתי מה אפשר לעשות (שנותנים תשואה גדולה מאוד באורך חיים או איכות הגוף בהמשך החיים ביחס להשקעה בזמן או כסף שעושים אותם)

כאילו, מניח שחלקנו רוצים לפרוש כדי להנות מיותר זמן פנוי
ולא לכולם יש יכולת לפרוש מוקדם יחסית
ויש מי שיוכל לפרוש נניח רק בגיל 67 אבל עדיין רוצה להגדיל את הסיכוי שגם בגיל הזה הגוף יהיה במצב סביר ליהנות מכל מני דברים וכמה שיותר..

קצת מחשבה ארוקת טווח אבל גם בניית תיק פרישה היא כזאת

כל דעה תתקבל בברכה

ידוע - התעמלות. תזונה לא מתועשת. בדיקות סקר רפואיות בהתאם לגיל.
מקובל שחשוב גם חברים וללמוד דברים חדשים
סדר גודל של כמה זמן ביום התעמלות?

הליכות וספורט קצר של 15 דקות ביום יעשה הבדל?

ברור שזה לא קבוע אבל בטח יש קונצנזוס כלשהו

חוט דנטלי, ולצחצח שיניים, בדיקות שיגרתיות. יכול לחסוך המון כאבים בגיל מבוגר, וגם בוכטות של כסף.
צחצוח פעמיים ביום?

חוט דנטלי באמת עושה הבדל?

חוט דנטלי, ולצחצח שיניים, בדיקות שיגרתיות. יכול לחסוך המון כאבים בגיל מבוגר, וגם בוכטות של כסף.
מניסיון של כמה קרובי משפחה מבוגרים מאוד - דווקא מי ששמר על שיניו והגיע לגיל מבוגר עם השיניים המקוריות - סובל יותר. מי שהיה עם תותבות - פחות.

הסיבה היא שלא משנה כמה שומרים, השיניים נחלשות, נשחקות, נשברות, וגם אחרי גיל מסוים (80?90? תלוי באדם), כבר קשה מאוד ללכת לרופא שיניים באופן קבוע ולעשות הכל "כמו שצריך".

זו לא המלצה לא לתחזק את השיניים, אבל אני באמת תוהה מה הטעם, אם תותבות נותנות בסופו של דבר מענה טוב יותר.

נערך לאחרונה ב:
לגבי שיניים גיליתי לעצמי שני דברים . שום דבר לא עוזר יותר טוב מהורדת מתוקים ושטויות (בסלי, במבה ... ) שנדבקות לשיניים וזה בנוסף שאני מצחצח פעמיים ביום, מחזיק כמה דקות משחת שיניים בפה כדי שהיא תעבוד, משתמש בערב במי פה אחרי צחצוח. פעם בשנה אצל שיננית.אני יודע שהמלצה פעם בחצי שנה. דבר שני תוספות כמו ויטמין D, ויטמין K2 גם MK7 וגם MK4.
לפעמים לפני אוכל ורק בבוקר אני מחזיק בפה למשך 10 דקות שמן קוקוס עם כמה טיפות של שמן TEA TREE .
כל זה אינו המלצה ואני לא רופא.

• אהבתי
Reactions: JWL
מניסיון של כמה קרובי משפחה מבוגרים מאוד - דווקא מי ששמר על שיניו והגיע לגיל מבוגר עם השיניים המקוריות - סובל יותר. מי שהיה עם תותבות - פחות.

הסיבה היא שלא משנה כמה שומרים, השיניים נחלשות, נשחקות, נשברות, וגם אחרי גיל מסוים (80?90? תלוי באדם), כבר קשה מאוד ללכת לרופא שיניים באופן קבוע ולעשות הכל "כמו שצריך".

זו לא המלצה לא לתחזק את השיניים, אבל אני באמת תוהה מה הטעם, אם תותבות נותנות בסופו של דבר מענה טוב יותר.
חבר קרוב שלי סיים עכשיו סידרה של השתלות שיניים, לסת תחתונה ועליונה, לקח קרוב ל-18 חודשי טיפול וכמעט 200 אלף שקלים. אני משער שלהגיע למצב כזה יש גם אלמנט של גנטיקה, אבל גם של הזנחה וחוסר רצון ללכת לרופא שיניים במשך שנים.

אני כבר בערך 3 שנים עושה צום לסירוגין אבל בזמן אחרון גיליתי לעצמי משהו חדש.
אימונים בחדר כושר בסוף חלון של צום. ז"א אני הולך להתאמן כאשר לא הכנסתי אוכל לגוף במשך 16-19 שעות.
ועוד דבר זה ממש מושך לעשות תרגילים עם משקלים כבדים.
אחרי כמה וכמה חודשים אני מודה שהתמכרתי זה נותן לי כמות אנרגיה שלא הייתה לי כבר הרבה מאוד זמן.

כל זה אינו המלצה ואני יודע שיש גם מינוסים גם בצום לסירוגין ועוד יותר בעייתי אימונים עם משקולות בזמן הצום.
בינתיים הסברים יחידים שאני מוצה להתמכרות הזאת זו AUTOPHAGY וגם שימוש מוגבר בשומנים בגוף.
בגלל האימונים האלה הצום לסירוגין התחיל להיות עם חלונות משתנים כי אחרת בלתי אפשרי לתחזק אותו.

בנוסף לפעילות גופנית מתונה
אימוני התנגדות כדי לבנות מסת שריר ולחזק את העצמות
טיפול בלחצים על בסיס קבוע(עיסוי/או כל שיטת טיפול אחרת)
תזונה לא מתועשת
להוריד כמויות של סוכר
אוויר נקי
להתרחק מאנשים "רעילים"
להיות יותר עם אנשים שעושים לי טוב
שקט ( אנחנו חיים בסביבה מאוד רועשת בדרך כלל)
בעלי חיים
משפחה תומכת
תחביב שנותן סיפוק
טיולים רגליים בטבע

אני קורא עכשיו את הספר outlive של פיטר אטיה, הוא מדבר על זה בדיוק, איך "לנצח" את תוחלת החיים הממוצעת (כמה שיותר מבוסס מדעית). מומלץ מאוד. אולי אעלה פה סיכום כשאסיים.
תקציר: המון המון כושר (כמה שיותר יותר טוב, אין גבול עליון). תזונה, בדיקות רפואיות תכופות (קולונוסקופיה, סרטן עור, בדיקות דם שגרתיות...) והרבה שינה.

נותנים תשואה גדולה מאוד באורך חיים
1. לא לעשן. התשואה הכי גדולה. מוסיף כמה שנים טובות ובריאות לחייך.
2. פעילות גופנית אנאירובית לפחות פעם בשבוע, לפחות 45 דקות בכל פעם. מקטין את הסיכוי למחלות לב.

להכין אוכל בריא לבד
לטייל בטבע באופן קבוע
למצוא תחביב שאתה נהנה ממנו
ספורט/ ריקוד/ להצטרף לקבוצה שמשחקת פעם בשבוע.
לתרום לחברה בדרך כלשהי
להיות חלק מקהילה

תקציר: המון המון כושר (כמה שיותר יותר טוב, אין גבול עליון). תזונה, בדיקות רפואיות תכופות (קולונוסקופיה, סרטן עור, בדיקות דם שגרתיות...) והרבה שינה.
נחמד, מכיוון שזה בדיוק מה שקורה אצלנו.

הייתי מוסיף, לא לשמוע חדשות, לא לקרוא עיתונים.

לגבי הרפואיות,
עור פעם בחצי שנה (תלוי בפיגמנט העור), דם פעם בשנה, שיננית פעם ברבעון, לא לשכוח רופא עיניים ללחץ תוך עיני פעם בשנה וכל החיסונים.

רק הערה אחת, אני אישית לא הייתי עושה קולונסקופיה לעיתים קרובות, אבל כל אחד והטעם שלו.

• אהבתי
Reactions: Roi
תוחלת החיים עולה - האמנם?
להבנתי מסדרות כמו "לחיות עד 100" בנטפליקס, תוחלת החיים של הצעירים האמריקאים מתחילה לרדת לראשונה (אולי בגלל אירועים שהתרחשו לאחרונה כמו קורונה? מעניין). כל מה שקורה בארה"ב בסופו של דבר מגיע גם לישראל.

אתמול נחשפתי לקטע שבו קשיש אמריקאי בן 96 נשפט על עבירת תנועה כשהוא בקושי נוסע וגם מקפיד לנסוע לאט, והמקרה המתואר היה שהוא לקח את הבן שלו, בן ה-63, לרופא מכיוון שהוא סובל מסרטן. לדעתי זה מקרה סמלי על העתיד לבוא. מאמין שדור ה-X והבייבי-בום נהנו מקפיצה טכנולוגית והזדמנויות שהדור שלנו כבר פחות נהנה ממנו והסטרס הקטן אבל הקבוע אצל הדור שלנו הוא הרבה יותר גדול משל ההורים שלנו. בעבר היה סטרס שרוסיה תפציץ את אמריקה באטום, אבל היום הסטרס של הצעיר הממוצע מתבטא במקרים כמו שכוכב הטיקטוק שלו יותר יפה ומוצלח ממנו והוא גם רוצה לעמוד בקצב הלא מציאותי הזה, הלחץ מצד ההורים להתחתן או למצוא עבודה מכניסה, העובד הרעיל בעבודה שמוריד אותו, החשש שלא נשיג דירה עם 4 חדרים בשביל הילד השלישי וכו'. בקיצור, הרבה יותר סטרס קטן אבל *מתמשך*. סטרס לא מתמשך הוא בריא, סטרס מתמשך הוא מקצר חיים.

ולענייננו, הנה הדברים הקטנים שמצאתי כמועילים בחיים שלי:
- הליכה כל בוקר + רגיעה במקום ירוק ופורה בסוף ההליכה.
- היזכרות שפעילות גופנית אינה מסתכמת רק בכוח או איירובי, יש הרבה בין לבין ואפשר לגוון בכל יום עם פעילות אחרת: מתיחות, תרגילים על חלקים ספציפיים, פילאטיס, צ'י-קונג. זה מקל מאוד על עניין ההתמדה ופשוט הזזת הגוף שגורמת לתחושת רווחה וקלילות ביומיום.
- היזכרות שמידע הוא לא כוח אלא רק כוח פוטנציאלי, ושעדיף להתמקד בכל פעם במשהו אחד שמספק היבטים מעשיים שאפשר להתאמן עליהם ולהפוך למיומנים בהם, מאשר לאתר הרבה מאוד מידע באינטרנט על תחום מסוים או כמה תחומים משיקים ולהתפזר. רק לאחר שנהפכים למיומנים בעולם המעשה, אפשר לברר מה המידע הבא שנוסיף לאקסנל ושישרת אותנו בעולם המעשה.
- היזכרות שהתודעה היא ערוגת פרחים שהדבר הכי חשוב הוא לסלק ממנה עשבים שוטים או אבנים ופסולת שמפריעים לערוגה לצמוח וללבלב. זה מתבטא בדברים הבאים: להותיר פחות מקום לפוליטיקה, פחות מקום לרשתות חברתיות, לא לתת מקום לתסכולים וחשיבה שלילית על אחרים או על העתיד, להקדיש אחוז גדול יותר משעות העירות במיקוד על תחומים ספציפיים שמעניינים אותנו ולא "למקבל", בשאיפה להגיע לתחושת של FLOW. הרבה פעמים גם מרגישים טוב מאוד אחרי פעילות ממוקדת כזאת.
- ללמוד להפוך לאט לאט לאדם "מחוברת".

נערך לאחרונה ב:
אתמול היה פרק של "בלתי חשובים".
מרים משקולות בן 88 שפספס את הכרטיס לאולימפידת מינכן 72'.
ההצעה שלי - תרכב על אופנוע. לא תדאג לגילאים שכאלו.

אוזניות מחוברות Bluetooth
צמודות לאוזן

מסוכנות וגורמות נזק טווח ארוך?

עור פעם ברבעון,
תלוי גוון עור ונטיה גנטית.
ממש לא חושב שמישהו עם גוון עור כהה וללא נטיה משפחתית למלנומה או ל bcc לדוגמא צריך להבדק כל שלושה חודשים, לרוב האנשים בהחלט מספיק פעם בשנה.
וזה בנוסף שאני מצחצח פעמיים ביום, מחזיק כמה דקות משחת שיניים בפה כדי שהיא תעבוד, משתמש בערב במי פה אחרי צחצוח.
רק לציין שלהערכתי מרבית האנשים לא מצחצחים בצורה מיטבית, צחצוח נכון אמור לעבור על כל שן בנפרד ולקחת באיזור ה 2 דקות, הוא אמור לכלול גם מגע עם החניכיים תוך הפעלת לחץ מתאים (יש מברשות עם מד לחץ).
כמובן שכל זה הרבה פחות משנה אם אין נטיה גנטית לעששת ו/או בעיות חניכיים.

אתם נורא מעשיים :)
מהתבוננות וליווי של אנשים זקנים, ומהיותי מקשישה בעצמי, אני לא מוצאת שום קשר בין נסיון לשלוט על העתיד ובין העתיד עצמו.
שיניים - לא להאמין, אבל הן נחלשות ומתפוררות גם אם טיפלת בהן באופן מדוקדק וגם אם לא כל-כך.
גוף - מינרלים וויטמינים שכבר לא מתיישבים בגוף, בריחת סידן, החלשות השרירים הטבעתיים, חולשות גנטיות שמרימות ראש.
ראיתי בטטות כורסא שהאריכו חיים, וראיתי ספורטיבים שנפטרו מסרטן או התקף לב.
אז בטוח ביוטיוב אפשר למצוא את כל האנקדוטות המופלאות, אבל אפשר להניח שכמו כל הדברים בעולמנו - חיים באיזון ושמחה יתנו לנו חיים טובים יותר מאשר הגזמות ולחץ. ולא משנה אם החיים יהיו קצרים או ארוכים. מזון מאוזן, רמת כושר סבירה, מעשיות ובטלנות במידה, אנשים, טבע ובע"ח אהובים מסביבך, תשומת לב לעולם ופיתוח התבונה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ דברים קטנים (וגדולים) שאפשר לעשות למען איכות הסביבה אוף טופיק 71
כ דברים שמשביחים דירה חדשה משמעותית? נדל"ן 14
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
ה גמל להשקעה לכמה דברים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
סול למה לקנות דברים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 55
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P הגשת דוח שנתי אונליין - האם דברים מחושבים נכון? מיסים 4
לא חשוב שמות 5 דברים שאני כבר לא בטוחה לגביהם דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 181
V זיכרון דברים - למה? ואיך? אוף טופיק 27
Et1 דברים שמצאתי ליד הפח אוף טופיק 10
N דברים שעלי לדעת בנוגע לרגולציה ולברוקר שלי ברגע שאפעיל את החשבון שלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 45
I זכרון דברים נדל"ן 1
P מנסה להבין כמה דברים לגבי קופת הגמל להשקעה שוק ההון 3
ק רכישת דירה ראשונה להשקעה, דברים שחייבים לדעת? נדל"ן 1
G מנסה להבין כמה דברים בסיסיים שוק ההון 5
B דברים שלמדתי השבוע על מיסוי נדל"ן וחשוב לדעת(וחבל שלא ידעתי קודם) נדל"ן 18
S דברים שלא העזתי לשאול - מורה נבוכים אוף טופיק 17
unrealx דברים שצריך לחתום עליהם כדי לעבור ל- IRA שוק ההון 0
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
מ מותר לארגון להכריח חברים בו לשלם על דברים שהוא כופה עליהם לצרוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
liranviper דברים שאני לא מבין על קרן נאמנות / ETF שוק ההון 5
amidar קצת שחרור קיטור, דברים הזויים, ופקס חינם :) אוף טופיק 30
yossik ממשלה חדשה - שני דברים שמדאיגים אותי. אוף טופיק 28
י תשקיף של קרן מחקה - מספר דברים מוזרים... שוק ההון 5
הסולידית לבקשת הקהל: תת פורום חדש בנושא יזמות, עסקים (קטנים וגדולים) והגדלת הכנסות יזמות והגדלת הכנסות 3
C מקור לראות דוחות כספיים של עסקים קטנים? אוף טופיק 2
מ השקעות נדלן בחול בסכומים קטנים נדל"ן 20
M העברת כסף לארה"ב (סכומים קטנים) צרכנות פיננסית 2
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
P משיכת פיצויים ע"י יורשים, סכומים קטנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א איך פערים כל כך קטנים בין קרן צוברת ללא צוברת שוק ההון 7
avivaviv מה הדרך הזולה ביותר להשקיע בעוקב סנופי בסכומים קטנים? שוק ההון 7
א נדל"ן בסכומים קטנים - סינדקציה, חו"ל ועוד רעיונות? נדל"ן 12
D שינויים קטנים בשער הדולר ב google sheets שוק ההון 7
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
S עמלת המרה במיטב דש בסכומים קטנים שוק ההון 2
ס מניות דיבידנד - גם בתיקים קטנים? שוק ההון 18
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ג מסחר בסכומים קטנים שוק ההון 4
איש יקר משקיעה חדשה בסכומים קטנים VT מול בלאקרוק בגירסא השקלית שוק ההון 38
ג אחוזים קטנים מהתיק בניירות ספקולטיביים + סקר שוק ההון 11
Liron2035 האם קה"ש IRA בסכומים קטנים מ-100 אש"ח זו פיקצייה? שוק ההון 20
N הורים לילדים קטנים חוסכים יותר ממה שהם חושבים? אוף טופיק 60
J קןשי להשקיע בסכומים קטנים שוק ההון 24
הסולידית ביטוח חסכונות בבנקים קטנים שוק ההון 56
A מספר תיקים קטנים מול תיק אחד גדול שוק ההון 7
מ מה לעשות עם חשבונות פנסיה קטנים שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה