• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם

• פותח הנושא פותח הנושא newbie1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

newbie1

משתמש רשום
דירוג
7
הי לכולם - חדשה פה בפורום והאמת שטיפה מתרגשת. קוראת כבר המון זמן והחלטתי ֿלצאת לגמרי מאיזור הנוחות שלי ולפרסם פה, (זה מאוד לא אני) בתקווה לקבל תובנות.

אז קצת עלינו -זוג בגילאי 40+, נשואה +2 וגרה באיזור המרכז. עובדת באחת הגמפות כבר מספר רב של שנים במחלקה העסקית של הארגון (לא מהנדסת). בן זוגי עובד בייעוץ. גרנו תקופה מאוד ארוכה בחול (מעל 10 שנים) והתבססנו שם כלכלית. לפני מספר שנים החלטנו לחזור לארץ - אני חזרתי לגמפא שלי ובן זוגי המשיך בעבודת הייעוץ שלו.

מה נשתנה התקופה הזאת מכל התקופות: אני מרגישה מאוד מאוד תקועה בעבודה, במיוחד בשנתיים האחרונות. היו אצלנו פיטורים יחסית אגרסיביים, ובכל שבוע יש שמועות על קיצוצים. ההנהגה של החברה מרגישה לי לא צפויה. לא כיף. החברה נהייתה מאוד בירוקרטית. אין אפשרות התפתחות משמעותית, והכי גרוע - מרגישה שאני נתונה לגחמות של המנכל/סגני הנשיא שיכולים לקום ביום בהיר אחד ולפטר בלי למצמץ. קמה בבוקר עם מועקה על הלב.
בעלי בסדר גמור עם העבודה שלו, מעט שחוק אבל סה״כ נהנה כי יש לו פרוייקטים רוחביים ומגוונים.

כמה חסכנו: אני באמת יוצאת מאיזור הנוחות שלי וחולקת פה את המספרים שלנו בתקווה שהקהילה הנפלאה פה תחזק את ידיי ותתן לי חומרים למחשבה.

הון עצמי כולל ללא פנסיה: 13.3 מיליון ש״ח. לפי חלוקה:

מניות מעסיק//אר אס יו - 4.2 מיליון ש״ח לאחר מס (חישוב גס)
תיק מניות אישי - 1.1 מיליון ש״ח
קרן השתלמות במסלול עוקבי מדד - 1.2 מיליון ש״ח
אפיקים סולידיים - אגח/כספית/מזומן וכו׳ - 3 מיליון ש״ח
דירה בבעלותנו באיזור השרון שמושכרת - 3.8 מיליון ש״ח (נותרה משכנתא של 400000)

אם אני מוסיפה פנסיות:

2.6 מיליון ש״ח במסלולים עוקבי מדד (מקיפה + קופת גמל)

מכניסים בערך 70 בחודש (ללא RSU) - בהכללה גסה אפשר להגיד שאנחנו מרוויחים בצורה שווה.

[מבחינת פרופיל המשקיעים שלנו - כפי שאתם רואים, מרגישים בנוח עם מניות ונדלן בארץ. פתוחים תאורטית לכל הצעה, למרות שממה שקראתי בפורום - כל מיני השקעות אלטרנטביות וקרנות חוב זה נשמע כמו משהו שצריך להתרחק ממנו כמו מאש]

למי שתוהה איך הגענו למספרים האלה וברוח השיתוף (לא הגענו מבתים בעלי ממון) - בעיקר משכר גבוה + אמונה במניית החברה לאחזקה לטווח ארוך.

לפי חוק ה4%, בתכנון הוצאות מוקצן של 40000 ש״ח (כיום אני שם - משכנתא +מגורים+ באיזור המרכז + גן פרטי + רכבים ודלק ושאר ירקות) אני לא יודעת כמה הוצאות צריכים לקחת בחשבון כשמתבגרים הילדים או כשאנחנו מזדקנים, מקריאה פה בפורום הזדעזעתי לשמוע כמה דיור מוגן עולה..) אני יודעת שאני כבר יכולה לפרוש תאורטית..אבל עדיין משהו לא מרגיש לי בטוח למעט העובדה שאני יודעת שאני צריכה שינוי...אנחנו כן מתכננים להישאר לגור באיזור המרכז ומתישהו לרכוש דירה משלנו, מניחה שזה מוסיף עוד איזה 1-1.5 מיליון ש״ח ל׳חובות העתידיים׳ שיהיו לנו (התכנון הוא למכור את הדירה המושכרת שלנו ולעבור לדירה משלנו...אם וכאשר יהיה לנו כוח. כרגע נוח לנו בשכירות)

זהו - אני יודעת שהמצב הכלכלי שלנו מצוין אבל זאת לא מטרת הפוסט - אני אשמח לכל תובנה, חיזוקים חיוביים, אנשים שהיו במצבים דומים והרוויחו שכר גבוה בתור שכירים וכו׳ - מה עשיתם? אני לא מתלוננת חלילה על מצבי ויודעת שיש אנשים שלא במצבנו והיו משוועים להחליף איתי מקום. עדיין, משהו חורק לי בלב...

תודה רבה על ההקשבה

נערך לאחרונה ב:
מניח שאת מחפשת חיזוק כדי לעזוב את ״כלוב הזהב״? כן, קשה...
כמה תובנות; כשהילדים מתבגרים אז ההוצאות גדלות... טינאייג׳רים זה משאבת כספים...
כשהילדים עוד יותר גדלים, ההוצאות עוד יותר גדלות, יש לימודים ( אולי בחו״ל? ), יש לקנות/לעזור לילדים עם דירות... ויש גם נכדים יום אחד, עוד הוצאות.
וכמה הנחות, גם מנסיון אישי...
- הנחת יסוד, נגיד יקצצו/יפטרו אותך, ממש לא סוף העולם, את דיי מסודרת בחיים, כל יום עבודה נוסף שלך זה מרצון, לא באמת מצורך...
- אפשר לנסות לקחת את העבודה קצת יותר באיזי, קצת ראש קטן, לפנות יותר זמן לעצמך ולמשפחה.
- תמצאי תחביבים שאת ממש מטורפת עליהם, אבל ממש.
- את עדיין צעירה, קחי תקופת שבתון מהעבודה, אולי חל״ת של כמה חודשים. מניח שתוכלי לסגור משהו עם הגמפ״א.
- אחרי תקופת שבתון, תחשבי אם לחזור לגמפ״א או ללכת למקום אחר... גם אם תרוויחי הרבה פחות אז אין ממש בעיה.

נערך לאחרונה ב:
ברוכה הבאה.
נשמע שאת לא מרוצה במקום העבודה שלך, לא שאת לא מרוצה מהעבודה עצמה.
יש אפשרויות אחרות בחוץ?

ברוכה הבאה.
נשמע שאת לא מרוצה במקום העבודה שלך, לא שאת לא מרוצה מהעבודה עצמה.
יש אפשרויות אחרות בחוץ?
מניחה שכן, לא באמת חיפשתי. בקורפורייט אחר אני לא רוצה לעבוד, זה מה שאני כן יודעת.

הפוסט הפותח עוסק בכך שאת לא מרוצה ממקום העבודה כרגע. כפתרון, הגעת לשאלת העצמאות הכלכלית.
אבל נראה לי יותר נכון לשאול, מה את אוהבת לעשות? מה תרצי לעשות אם מחר אין עבודה.
דעתי, שכאשר תעני לשאלה הזו, שאלת העצמאות הכלכלית 'כן או לא', תיעלם.

@newbie1
ברוכה הבאה לפורום!

אני עובד עם אנשים עשירים מאוד.

כל יום שומע את החששות שלהם, את הפחדים ואת הרצונות.

חלק מהותי מביניהם מגיל מסוים דואג מאוד לבריאות הפיזית ובמיוחד לבריאות הנפשית.

דואגים להעברה בין דורית נכונה.

חושבים ללא הפסקה ותמיד מתייעצים. תמיד..

עבדתי עם אישיות בכירה במשק שפרש ועבר להיות שכיר עם משמעות. הירידה בשכר היתה חלקי כ 200.

זה נתן לו משמעות, אושר ומטרה.
ההון שלו מאז רק גדל.
מטייל יותר בעולם, עושה ספורט ובעיקר מתלוצץ.
עדיין חושב, שואל ומנתח...
אפילו אם תקריאי את המיילים מאז ועכשיו את תראי בן אדם שונה לגמרי. נינוח.. חופשי..

הוא לא היה חייב לעבוד עוד דקה לאחר המשרה בכירה, אבל העבודה כשכיר בשכר זעום נותנת לא משמעות שכנראה הוא צריך אותה.

רק רציתי להגיד..

את חופשייה לעשות היום מה שאת רוצה.
אתם אנשים חכמים והגעתם למצב טוב בעצמכם.
את יכולה לסמוך על עצמך ולעשות מה שתבחרי לנכון בכדי לעשות את החיים שלך יותר נעימים.
המלצות טכניות לא אתן לך, כי זה פשוט.. ואני בטוח שאתם תעשו את הדבר הנכון.

בהצלחה

אני עובד עם אנשים עשירים מאוד.

כל יום שומע את החששות שלהם, את הפחדים ואת הרצונות.

חלק מהותי מביניהם מגיל מסוים דואג מאוד לבריאות הפיזית ובמיוחד לבריאות הנפשית.

דואגים להעברה בין דורית נכונה.

חושבים ללא הפסקה ותמיד מתייעצים. תמיד..

עבדתי עם אישיות בכירה במשק שפרש ועבר להיות שכיר עם משמעות. הירידה בשכר היתה חלקי כ 200.

זה נתן לו משמעות, אושר ומטרה.
ההון שלו מאז רק גדל.
מטייל יותר בעולם, עושה ספורט ובעיקר מתלוצץ.
עדיין חושב, שואל ומנתח...
אפילו אם תקריאי את המיילים מאז ועכשיו את תראי בן אדם שונה לגמרי. נינוח.. חופשי..

הוא לא היה חייב לעבוד עוד דקה לאחר המשרה בכירה, אבל העבודה כשכיר בשכר זעום נותנת לא משמעות שכנראה הוא צריך אותה.

רק רציתי להגיד..

את חופשייה לעשות היום מה שאת רוצה.
אתם אנשים חכמים והגעתם למצב טוב בעצמכם.
את יכולה לסמוך על עצמך ולעשות מה שתבחרי לנכון בכדי לעשות את החיים שלך יותר נעימים.
המלצות טכניות לא אתן לך, כי זה פשוט.. ואני בטוח שאתם תעשו את הדבר הנכון.

בהצלחה
וואו. כבר עזרת לי, אז שמחה שחלקתי.
אתה מכיר פורום כלשהו של אנשים כאלה שאפשר לשוחח/להתייעץ איתם?

לפי חוק ה4%, בתכנון הוצאות מוקצן של 40000 ש״ח
לא בדיוק ציינת כמה שכירות אתם משלמים והאם הם ה40K כוללים שכירות או לא.
בהנחה שכן, על פניו אתם כבר שם או ממש קרוב לשם.

אני לא יודעת כמה הוצאות צריכים לקחת בחשבון כשמתבגרים הילדים או כשאנחנו מזדקנים, מקריאה פה בפורום הזדעזעתי לשמוע כמה דיור מוגן עולה..
אפשר לשים את הפנסיות שלכם בצד כגיבוי + השלמה להוצאות העודופות בדיור מוגן.

עדיין, משהו חורק לי בלב...
אתם לא חייבים לפרוש ביחד. תמיד אפשר שבהתחלה רק אחד מבני הזוג יפרשו. זה לדעתי שלב ביניים אידיאלי כדי לצבור ביטחון.

מניות מעסיק//אר אס יו - 4.2 מיליון ש״ח לאחר מס
עם כל הכבוד לזה שהמניה עד עכשיו כנראה עשתה תשואה נאה. זה מסוכן להתבסס על מניה ספציפית.
לכן בהנחה שעושים את הצעד ופורשים מלא/חלקי או מתכוונים ברצינות לעשות זאת בקרוב. הייתי מממש את רוב ומעביר למדדים/נדלן (אפשר להשאיר חלק בשביל פדיון מדורג לשנים הקרובות כשלא עובדים בשביל אופטימיזציית מס).

אפיקים סולידיים - אגח/כספית/מניות וכו׳
קצת סקרן לדעת איזה מן מניות אתם מגדירים כאפיק סולידי

וואו. כבר עזרת לי, אז שמחה שחלקתי.
אתה מכיר פורום כלשהו של אנשים כאלה שאפשר לשוחח/להתייעץ איתם?
לצערי לא מכיר
רב האנשים מאוד דיסקרטיים

לא בדיוק ציינת כמה שכירות אתם משלמים והאם הם ה40K כוללים שכירות או לא.
בהנחה שכן, על פניו אתם כבר שם או ממש קרוב לשם.

אפשר לשים את הפנסיות שלכם בצד כגיבוי + השלמה להוצאות העודופות בדיור מוגן.

אתם לא חייבים לפרוש ביחד. תמיד אפשר שבהתחלה רק אחד מבני הזוג יפרשו. זה לדעתי שלב ביניים אידיאלי כדי לצבור ביטחון.

עם כל הכבוד לזה שהמניה עד עכשיו כנראה עשתה תשואה נאה. זה מסוכן להתבסס על מניה ספציפית.
לכן בהנחה שעושים את הצעד ופורשים מלא/חלקי או מתכוונים ברצינות לעשות זאת בקרוב. הייתי מממש את רוב ומעביר למדדים/נדלן (אפשר להשאיר חלק בשביל פדיון מדורג לשנים הקרובות כשלא עובדים בשביל אופטימיזציית מס).

קצת סקרן לדעת איזה מן מניות אתם מגדירים כאפיק סולידי
טעות סופר - התכוונתי מזומן.
ה40 כולל שכירות.

נשמע שאת דואגת יותר מידי מהאופציה שיפטרו אותך.
נגיד ויפטרו אז מה....? ו...?
מה הטעם שיהיה לך פאק יו מאני אם את עדיין חוששת משלא יהיה לך עבודה.
מקסימום מה כבר יכול להיות? תלכי לעבוד בחברה אחרת?
תפרשי מוקדם ותהיי יותר עם המשפחה?
מה שאני מציע לך הוא שינוי התפיסה של המציאות ולא שינוי של המציאות עצמה.
לא חסר לך כלום.

אחלוק בתור עובד "גמאפא" בעברי הרחוק(נראה לי לפני שקראו להם ככה) ובתור מישהו שיש לו כמה חברים שעובדים בחברות הללו...

אלו חברות יוצאות מן הכלל, מונופלים עולמיים, חזקים, דבר שמאפשר להם לתגמל בצורה יוצאת מן הכלל(ובחלק מן המקרים חסרת פרופורציה לשווי השוק "האמיתי" ) את העובדים שלהם.
כלוב זהב יוצא מן הכלל. יש הבדל מהותי בין היכולות הנדרשות מקידום מערכת פירסום של מונופול(זה לא כאילו שיש למפרסמים אלטרנטיבה אמיתית לפירסום בגוגל/פייסבוק אם החברות האלו "מעצבנות" אותך)...לבין עבודה בשוק תחרותי אמיתי. דבר שמשתקף גם בתגמול וגם בתנאי העבודה המאד טובים... וכן גם בקשר לביטחון התעסוקתי(למרות החווית בשנים האחרונות)....ברוב "העולם" בחוץ, עבור תגמול ברמה של החברות הללו, בד"כ הנדרש מהעובד היה בסדרי גודל משמעותי יותר והסיכון התעסוקתי היה גבוה מאד.
השוותי לפעמים את החברות האלו לחברת חשמל בזמנו, רק אם היא הייתה מונופול עולמי...

לעומת זאת, החברות הללו, בהגדרה, לא באמת מאפשרות להתפתח יותר מידי מקצועית/ניהולית בחלק לא קטן של התפקידים דבר שמנוון את האנשים וגורם לתיסכולים....מצד אחד ההגדרה של כלוב זהב ומצד שני "אי הגשמת הפוטנציאל האישי".

לחברים שלי שבאו אלי עם התיסכולים האלו הצעתי את הדברים הבאים:
1. "זכיתם בלוטו" - פרקטית קיבלתם תגמול פנומנלי, עבדתם(או עדיין עובדים) במונופולים עולמיים, התנאים שלכם, יחסית לרוב המוחלט של המשק וגם של ההיטק ביחס עבודה/תגמול/בית הם יוצאים מן הכלל...תהנו מזה...ותכירו במחיר...של ה(אי) התפתחות האישית והתסכולים שנובעים מהפוליטיקה וכו...it is what it is...יש מקומות הרבה יותר גרועים. "קיבלתם" מתנה של חופש כלכלי.
2. אלא אם כן ממש נשבר לכם...תמשכו...אבל מכוון שכנראה יש נקודת סיום..אם בגלל קיצוצים שיבואו או נקודת שבירה אישית...תתחילו לנסות ולהבין מה אתם רוצים בחוץ...האם יש חברה שמעניין אותכם להשתלב בה? האם יש תפקיד חלומות? תחום שהיה מחזיר לכם את התשוקה לעבודה?
האם אתם יכולים "להקים משהו מהצד"...אולי בתחום העיסוק שלכם...אולי בתחום תשוקה אחר? בסופו של דבר, ברוב המקרים, יש לכם זמן פנוי...העבודה היא לא טוטלית...האם אתם יכולים בראש להתייחס אליה כחלק מהיום שלכם ולהדגיש חלק אחר ממנו לעיסוק אחר שאתם בונים אותו עכשיו לקראת היציאה שלכם אם וכאשר תבוא? או מרצונכם או שלא?

יש כאלו שהעבודה בחברות הללו מספקת אותם, מוציאים את האיזון בין העבודה לבית וחיים אישים...ברוב המקרים אלו אנשים בלי המון תשוקה "לעבודה"...עושים את השכר והולכים הביתה מוקדם, אחלה תנאי וכו...מבחינתם עד לפנסיה...
ויש כאלו שכן מחפשים יותר מימוש עצמי ובמקרה הזה זו באמת דילמה לא פשוטה.

נערך לאחרונה ב:
@newbie1
אני אוסיף לך עוד אופציה למבחר הדברים שאפשר לשקול -
להרבה אנשים קשה לעשות צעד של פרישה לגמרי מעבודה, גם אם יש את האפשרות הפיננסית, מהרבה סיבות פסיכולוגיות וחברתיות. צעד ביניים שאני ממליץ לשקול הוא לנסות לרדת באחוזי משרה - בחברה בינלאומית משהו כמו לא לעבוד בימי ראשון נשמע כמו אופציה אפשרית ונוחה יחסית מול קולגות בחו"ל.

עשיתי את זה לקראת סוף התקופה בה עוד עבדתי, והמעבר ל-80 אחוז משרה (4 ימי עבודה ו-3 ימי סופש) היה שינוי מאוד חד לטובה. יש הרבה פחות לחץ מעבודה, הרבה יותר זמן פנוי (ולא רק בסופש כשגם כל העולם פנוי ומחפש משהו לעשות) והפגיעה הפיננסית בפועל היא זניחה (כי את מורידה ממדרגת השכר העליונה שגם ככה ממוסה בטירוף). זה יכול לתת לכם זמן לחוות יותר זמן פנוי, לרדת ברמת הלחץ ביומיום ולחשוב קצת יותר בנחת על מה אתם רוצים לעשות בחיים (בהנחה שיש לכם כבר את האופציה לעשות מה שאתם רוצים).

מניות מעסיק//אר אס יו - 4.2 מיליון ש״ח לאחר מס (חישוב גס)
...
אפיקים סולידיים - אגח/כספית/מזומן וכו׳ - 3 מיליון ש״ח
ניטפוק:
אחוז ההשקעה במנייה בודדת ביחס לתיק גבוה מאוד. תשקלו אם הסיכון שווה לכם.
ומצד שני יש אחוז גבוה מהתיק בסיכון נמוך. גם תשקלו אם זה המינון שמתאים לכם / האם זה שם מאינרציה או מתכנון. וסליחה if I presume, חניית כספים מאינרציה זה משהו שנתקלתי בו מספר פעמים.

ממליץ לבנות אקסל פרישה, גם אם לא תפרשי. לשחק קצת עם אחוזי מחקר טריניטי, הוצאות פוטנציאליות, תכנוני הורשה / סידור ילדים וכו. אולי זה יקרקע את העובדות וירגיע את החשש.

לא כיף. החברה נהייתה מאוד בירוקרטית. אין אפשרות התפתחות משמעותית, והכי גרוע - מרגישה שאני נתונה לגחמות של המנכל/סגני הנשיא שיכולים לקום ביום בהיר אחד ולפטר בלי למצמץ. קמה בבוקר עם מועקה על הלב.
נשמע שאין לך תלות במשרה כדי להתקיים, לא בהווה ולא עד סוף העתיד. ובמיוחד שיש עוד בן זוג שעובד, ועוד יותר במיוחד עם עוד הכנסות מצידך (לא מחייב בגובה הנוכחי).
מציע שתרשמי לך את החלופות: להישאר, לחפש משרה אחרת במיידי, להתפטר ולקחת x זמן לעשות משהו אחר ואז להחליט/לחפש, לפרוש ולא להתסכל אחורה, לרדת למשרה חלקית, ... ותראי מה הכי מתאים לך מבחינת יתרונות/חסרונות. בשיקול הכלכלי עצם ה"איבוד" הפוטנציאלי של כמה מאות אלפי שקלים בין החלופות (בתרחיש חרטה אחרי שנה לדוג') נשמע לי זניח מול חיפוש הנאה מהחיים, אבל זה כמובן תלוי בתכנון הפיננסי האישי שלכם, וגם בהערכת הסיכון שלך לכל חלופה (לדוג' במישור החברתי).
אגב, הייתי מנסה להפריד בין לא כיף כי בירוקרטי / אין התפתחות, לבין לא כיף כי עלולים לפטר אותי - כי השני, אם עוברים מהפסיכולוגי לרציונלי (ולא מתיימר להגיד שאני אצליח), הוא קצת חסר משמעות במיוחד שאת שוקלת לעזוב בעקבות זאת.

ניטפוק:
אחוז ההשקעה במנייה בודדת ביחס לתיק גבוה מאוד. תשקלו אם הסיכון שווה לכם.
ומצד שני יש אחוז גבוה מהתיק בסיכון נמוך. גם תשקלו אם זה המינון שמתאים לכם / האם זה שם מאינרציה או מתכנון. וסליחה if I presume, חניית כספים מאינרציה זה משהו שנתקלתי בו מספר פעמים.

ממליץ לבנות אקסל פרישה, גם אם לא תפרשי. לשחק קצת עם אחוזי מחקר טריניטי, הוצאות פוטנציאליות, תכנוני הורשה / סידור ילדים וכו. אולי זה יקרקע את העובדות וירגיע את החשש.
מכירה את הסיכון בתלות במנייה בודדת. נושא שנידון פה בפורום המון פעמים -עד היום ההחלטה הזאת שיחקה לטובתי. אולי אתחיל למכור קצת - תודה. לגבי חניית כספים מאינרציה - זה לא המקרה -חוזרת לפוסט המקורי שלי -מה שאני מכירה זה תעודות סל, בעלי מתעסק בעיקר בנדלן ומעט מניות בודדות שהוא רוצה להשקיע בהן. הצבר של הסולידי הוא כי לא מצאתי השקעה יותר טובה ל5-7 שנים לצורך העניין. אם אתם מכירים דרך אחרת לעשות זאת, פתוחה לגמרי לשינויים.
נשמע שאין לך תלות במשרה כדי להתקיים, לא בהווה ולא עד סוף העתיד. ובמיוחד שיש עוד בן זוג שעובד, ועוד יותר במיוחד עם עוד הכנסות מצידך (לא מחייב בגובה הנוכחי).
מציע שתרשמי לך את החלופות: להישאר, לחפש משרה אחרת במיידי, להתפטר ולקחת x זמן לעשות משהו אחר ואז להחליט/לחפש, לפרוש ולא להתסכל אחורה, לרדת למשרה חלקית, ... ותראי מה הכי מתאים לך מבחינת יתרונות/חסרונות. בשיקול הכלכלי עצם ה"איבוד" הפוטנציאלי של כמה מאות אלפי שקלים בין החלופות (בתרחיש חרטה אחרי שנה לדוג') נשמע לי זניח מול חיפוש הנאה מהחיים, אבל זה כמובן תלוי בתכנון הפיננסי האישי שלכם, וגם בהערכת הסיכון שלך לכל חלופה (לדוג' במישור החברתי).
אגב, הייתי מנסה להפריד בין לא כיף כי בירוקרטי / אין התפתחות, לבין לא כיף כי עלולים לפטר אותי - כי השני, אם עוברים מהפסיכולוגי לרציונלי (ולא מתיימר להגיד שאני אצליח), הוא קצת חסר משמעות במיוחד שאת שוקלת לעזוב בעקבות זאת.
תודה

הי - תודה על הכנות והשיתוף, @newbie1
מברוק על הצבירה.
2 הערות לגבי הסכום החודשי שאתם יכולים למשוך חודשי ע״פ טריניטי:
* לקחתי בחשבון 12.9 מיליון (כי אתם צריכים לפרוע את המשכנתא כדי להקטין התחייבויות).
* מס רווח הון.

סכום המשיכה החודשי עומד על 32.3 אלף ש״ח. סכום בהחלט יפה לשכירות דירה במרכז, מחייה וגידול ילדים (אבל זה לא 40 אלף ש״ח).

@JBUZZ אמנם שכחת כמה מיליונים בפנסיה, אבל נזניח אותם לצורך הפשטות.
בהנחת החישוב שלך, אם היא תפרוש יהיו להם הכנסות חודשיות של 32.3 + 35 = 67 אשח בחודש. כלומר הם ימשיכו לחסוך 27 אשח בחודש לטובת צמצום התלות בעבודת בן הזוג בחישוב מחמיר

@JBUZZ אמנם שכחת כמה מיליונים בפנסיה, אבל נזניח אותם לצורך הפשטות.
בהנחת החישוב שלך, אם היא תפרוש יהיו להם הכנסות חודשיות של 32.3 + 35 = 67 אשח בחודש. כלומר הם ימשיכו לחסוך 27 אשח בחודש לטובת צמצום התלות בעבודת בן הזוג בחישוב מחמיר
לא שכחתי פנסיה - כותבת הפוסט ציינה את הסכום לפני הפנסיה.
הסכומים הפנסיונים לא נגישים עכשיו. אין פידיון מוקדם (או עם 30% מס רווח הון).
ולכן - עד גיל היציאה לפנסיה (62 לנשים) - אפשר להסתמך ״רק״ על ה 13 מיליון

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J טיפים להצלחה בתפקיד בחברת גמפא התפתחות אישית 5
D דירה ראשונה להשקעה - ללא מתווך וייעוץ נדל"ן 0
לב מישקין המלצה על מטפל/ת לליווי וייעוץ להתפתחות אישית התפתחות אישית 0
א הסבה, וייעוץ תעסוקתי - מומלץ? התפתחות אישית 15
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
W התלבטות (רכישת דירה) וייעוץ כללי נדל"ן 61
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פרישה מדומה - האם למשוך קיצבה מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
L תכנון פרישה להורים- וכנראה שגם לעצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ט תכנון פרישה - עם פנסיה נמוכה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
H מה קורה אחרי פרישה לבעלי פוליסות ביטוחי מנהלים לפני 2001? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ל פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
F תכנון פרישה לעולים מברית המועצות עם צבירה נמוכה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E פנסיה מובטחת בגיל פרישה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 59
ס "מענק פרישה" וטופס 161 החדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K תכנון פרישה להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 32
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D פרישה מאוחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T תכנון פרישה וירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 84
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
N המלצות לתהליך פרישה יומני מסע אישיים 29
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
מ מס רווחי הון לאחר פרישה מעבודה מיסים 3
N פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
U מה הצעדים הנדרשים לפני פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
א עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
sharon שכירת דירה בשלב המשיכה\פרישה ללא הכנסות ממשכורת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
Homer הפקדת סכום גדול בפנסיה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
J מתכנן פרישה "בחינם" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ב תכנית פרישה - מה דעתכם? שוק ההון 10
V דוח שנתי 1301 -מענק פרישה מיסים 3
O עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
C תכנון מס עבור מענק פרישה מיסים 2
I האם קורס פנסיה מצויין מייתר את הצורך בתכנון פנסיוני+פרישה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y סיכום ושאלות - דחיית מכירת RSU לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
N התיעצות פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 9
AbuNafha השלמת הכנסה מביטוח לאומי לאחר פרישה לפנסיה, והורשת קרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
H הפרשה פנסיונית לאחר גיל פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה