• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

גוף הפנסיה שייך את החשבון שלי למסלול שגוי והפסדתי תשואה. למי לפנות?

Ben Greenwich

משתמש רשום
דירוג
1
לפני כמה שבועות ניידתי חשבון קרן פנסיה לגוף פנסיה חדש.
בחרתי לנייד את הצבירה לאחד ממסלולי ההשקעה המנייתיים המוצעים.
לאחר כחודש, כשהפרטים התעדכנו בחשבוני באתר גוף הפנסיה, התברר כי הכספים שוייכו ע"י הגוף למסלול שגוי, שהוא אחד המסלולים הכלליים.

למותר לציין כי בשבועות האחרונים היתה עליה משמעותית בשווקים, ולכן נראה שיש הפרש משמעותי מאוד בין גובה התשואה שנצברה לזכות חשבוני במסלול השגוי, לבין גובה התשואה הצפוי במסלולים המנייתיים, במיוחד אלו החשופים לשווקי חו"ל.

אני מעוניין שגוף הפנסיה יתקן את הטעות בכך שהחשבון ישוייך למסלול ההשקעה הנכון שאותו בחרתי, ובכך שגובה הצבירה בחשבון הפנסיה יגלם את התשואה הנכונה שהיתה אמורה להיות בחשבון אלמלא הטעות.

פניות חוזרות ונשנות לשירות הלקוחות בגוף הפנסיה לתיקון הטעות נתקלות במענה מבולבל, ונציגים שונים אומרים שבים ומתנצלים על כך שתשובות סותרות של נציגים קודמים נבעו לכאורה מאי הבנה.

אל מי ניתן לפנות במצב כזה לתיקון הטעות?
האם קיימות מחלקות רלוונטיות בתור גופי הפנסיה?
האם יש למישהו ניסיון חיובי מפנייה ליחידה לפניות הציבור ברשות שוק ההון?

• אהבתי
Reactions: Mco
לכל קרן פנסיה (שמכבדת את עצמה) יש נציב/ממונה לעניין תלונות הציבור. כדאי לפנות עניינית לפני שמסלימים ישר לרשות שוק ההון (הרשות ככלל תעדיף לראות "מיצוי הליכים" ישיר מול הקופה).

מיטב דש - שירה כהן, contact.contact@meitavdash.co.il
מגדל - בת שבע לוין, pniyot@migdal.co.il
הראל - עו"ד אפרת אולברג-גרטל, wecare@harel-ins.co.il / eolberggertel@harel-ins.co.il
הלמן אלדובי - הדס אביזוהר, pniyot@gemel.co.il
אלטשולר שחם - מיטל ברנע - meital@altshul.co.il, pniyotHatzibur@altshul.co.il
מנורה - עו"ד רינת איינהורן-פאר - Pniyot-zibur@menora.co.il
הפניקס/אקסלנס - אפרת שגיא-מלכי Pniot@fnx.co.il
ילין לפידות - דליה שני dalia@yl-invest.co.il
אנליסט - גל טובי tovig@analyst.co.il
כלל - גיל בן קימון pniothatz@clal-ins.co.il
פסגות - טניה עומר Tania.Omer@psagot.co.il

עדיף לפנות עם שם מלא, ת.ז, כתובת, טלפון, גורמים שטיפלו, שיחות מוקלטות, מיילים, אסמכתאות ועוד. בנוסף כדאי להיוועץ עם עורך דין ולשקול אף לפנות באמצעותו (זה עוזר מאד).

אני תמיד בעניינים שלי ישר הייתי פונה למפקח על הביטוח, התהליך לדעתי הרבה יותר יעיל מבחינת התשובות והמענה שתקבל מהגוף הפנסיוני בצורה הזאת.
אני דווקא לא רואה בזה הסלמה אלא דרך יותר יעילה לקבל מהגוף הפנסיוני תשובות לבעיה.

הייתי במצב דומה דרך המעסיק. לאחר מספר חודשים הסכימו להחזיר לי רטרואקטיבית את מה שכביכול הפסדתי. שמח לעדכן שקיבלתי מספר דו ספרתי מאוד גבוהה של שקלים. חד משמעית הייתי צריך לא להתעסק בזה. :)

תוודא שאתה נלחם על משהו שווה לבזבז עליו את הזמן.

שלום לסולידית
אני במצב דומה וכותב להתייעצות.
כסף לא הועבר בין חברות פנסיה מ3 קופות פנסיה והשתלמות שונות בגלל טעות אנוש שגרמה להפסד כספי שלי.
לאורך הדרך נאמר לי שיפצו אותי על הימים בהם הכסף היה אמור לעבור (אחרי 10 ימי עסקים מיום החתימה שלי על ההעברה ועד ההעברה בפועל).
מדובר בפיצוי של אלפי שקלים.
הייתה התמהמהות בהעברה וכששאלתי למה לא מבוצעת הוציאו לי מסמך לפיו אפשר לדחות את ההעברה בשלושה ימים שחורים של תחילת חודש.
סכום הפיצוי יירד למאות שקלים.
קראתי את המסמך ונראה שמדובר ב:"מועד תשלום לעמית המושך כספים".
אינני מושך כספים אלא מעביר את כסף הפנסיה וההתשלמות שלי בין חברות.

האם זה תקף גם לגביי? רוצה להבין אם נוהגים איתי כחוק, כי לאורך הדרך זו לא התחושה שקיבלתי.
תודה רבה

{מועדי התשלום לעמית המושך כספים תק' (מס' 3) תשס"ד-2004 תק' (מס' 3) תשס"ה-2005 (הוראת שעה) תשע"ד-2013
41יא. עמית הזכאי לכספים על פי הוראות תקנות אלה אשר העביר לקופה בקשה לקבל את הכספים המגיעים לו מן הקופה, כולם או חלקם, יקבל את הכספים כאמור בתוך 4 ימי עסקים מהיום שהגיעה בקשתו לקופה, ואולם אם חל מועד קבלת הכספים באחד משלושת ימי העסקים הראשונים בחודש פלוני, רשאית הקופה לדחות את מועד התשלום ליום העסקים הרביעי באותו חודש; ביקש העמית לקבל את הכספים בתשלומים חודשיים רצופים, תעביר לו הקופה את התשלומים ביום קבוע בכל חודש בהתאם לתקנונה, ואם אין בתקנונה קביעה כאמור, ביום העסקים הראשון בכל חודש.}

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B גוף מנהל לקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל ניקוי הגוף - סבון ידיים, סבון גוף, שמפו ומרכך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
L היי, האם יש גוף שניתן להתלונן בו על בית השקעות? צרכנות פיננסית 1
י אירוע מס בשינוי גוף מנהל לפוליסת חיסכון מיסים 6
A תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, השלכות? צרכנות פיננסית 0
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A אופן בחירת גוף מנהל לקופת פנסיה/קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א האם לעבור גוף חסכון לאור תשואות נמוכות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
G סוכן: "גוף שסוגר את הפעילות לא רלוונטי ההבטחות שלו" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
amikal השקעה במדדי מניות של הבורסה האמריקאית שלא דרך כל גוף ישראלי שוק ההון 11
Y לומד את התחום ומקווה להתחיל להשקיע בקרוב - דרך איזה גוף עדיף להשקיע? שוק ההון 1
כ סיכון גוף מנהל בכספי פנסיה צרכנות פיננסית 0
Nimrod האם סוכן ביטוח יכול לטעון שבאפשרותו לבחור עם איזה גוף לעבוד ובאיזה תנאים? צרכנות פיננסית 23
S פרישה מדומה - האם למשוך קיצבה מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
ק הרחבת שיעור הפטור ממס על הפנסיה מיסים 0
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
C הגדלת הפנסיה החודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
O האם יתכן שעמלות הפנסיה הגבוהות שוות משיכת הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
B האם בכל קרנות הפנסיה הכיסויים ביטוחיים זהים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
O עלויות הפנסיה שלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה פנסיה וקופת גמל - תהיה על "משבר הפנסיה" ותוחלת החיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 41
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Z הלוואה כנגד קופת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A דוח רולניק - שוד הפנסיה הגדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
נ האם יש הבדל משמעותי בין בתי ההשקעות לגבי הפנסיה? צרכנות פיננסית 2
ה תדירות איזון מנגנון תשואה מובטחת בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
J גלגל החיים (או הפרמידה) של הפנסיה, ו-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ג שיקולים בחשיפה למטח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T ביטוח נכות\אכ"ע בלי הפקדות לקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
F האם קרנות הפנסיה כרגע בירידה בשל המצב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B כמה לשים בקרן הפנסיה כמובטל בכל חודש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ב האם מעבר בין מסלולי השקעה בקרן הפנסיה מצריך חיתום רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S רגע לפני מעבר ל-IRA התיעצות אחרונה - האם לנייד כסף מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S האם יש מוטיבציה להשקיע את כספי הפנסיה מרגע שנקבעה הקצבה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Michel רצץ זכויות ביטוח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה צימצום משכנתא באמצעות קרן הפנסיה נדל"ן 6
צ העברת קרן הפנסיה מסנופי לקרן משולבת סנופי+נאסד"ק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B התייעצות לגבי העברת הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
מ זיכוי מס על מטריה לקרן הפנסיה לשכיר מיסים 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
I משיכה מקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P איזה מחברות הפנסיה עם אאוטסורסינג לממשק מעסיקים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
AbuNafha השלמת הכנסה מביטוח לאומי לאחר פרישה לפנסיה, והורשת קרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
G מעבר בין מסלולי הביטוח בקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
נ ניכוי מס מכספי פיצויים בקרן הפנסיה מיסים 17
B הלאמות של קרנות הפנסיה - במדינות אחרות אוף טופיק 17

נושאים דומים

Back
למעלה