• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

בעניין משכנתא ומיסוי דירה

• פותח הנושא פותח הנושא משה22
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

משה22

משתמש רשום
דירוג
0
2 שאלות מענינות שלא מצאתי עליה תשובה בנושא מיסוי מקרקעין
יש את תקנות רשות המיסים הוראה 3/2013 לגבי קניה של דירה שניה שצמודה לדירה קיימת שזה מוגדר כרידה ראשונה לגבי מס רכישה (יש כל מיני תנאים בשביל לעמוד בקריטרון הזה)

השאלה הראשונה היא האם מחשבים את שני הדירות לפי מחיר עכשוי או לפי המחיר האמיתי שבו נקנתה הדירה הראשונה + המחיר של הדירה השניה (זה נראה לפי מה שכתוב שמחשבים לפי מחיר עכשוי אבל זה לא מספיק הגיוני כי הרי אם על הדירה הראשונה כבר שולם מס רכישה כי היא הייתה יקרה אז למה שאני ישלם שוב)

שאלה שניה היא מה בדיוק השמאי שמגיע לראות כשהדירה מחוברת צריך לוודא האם יש חשיבות לכך שהמונה מים וחשמל לא יהיו מחולקים (זכור לי שראיתי באיזהו מקום שיש לזה חשיבות) והאם יש חשיבות לכך שהדלת השניה תהיה אטומה או שניתן להסביר שנוח לחיות בדירה גם בצורה הזו שיש שתי כניסות ואני לא רוצה לעשות שיפוץ (כמובן שצריך מעבר ושיהיה אפשות לחיות בשני הדירות)

הנושא משמעותי גם לגבי מימון משכנתא שבצוה כזו ניתן לקבל מימון על מישכון של שני הדירות כמו לדירה ראשונה (כלומר מימון מלא לדירה השניה בכפוף להצהרה שהדירה הולכת לאיחוד - זה מגובה גם החוזר של בנק ישראל וגם מוך הנסיון - לא בכל הבנקים)

השאלה הראשונה היא האם מחשבים את שני הדירות לפי מחיר עכשוי או לפי המחיר האמיתי שבו נקנתה הדירה הראשונה + המחיר של הדירה השניה (זה נראה לפי מה שכתוב שמחשבים לפי מחיר עכשוי אבל זה לא מספיק הגיוני כי הרי אם על הדירה הראשונה כבר שולם מס רכישה כי היא הייתה יקרה אז למה שאני ישלם שוב)
רשום שם איך
תחבר את שטח הדירות ותחשב את אחוז הקניה החדשה, כלומר אם הדירות זהות בגודלן, אז 50%.
מה שקנית זה 50% מנכס ועל החלק הזה תשלם את המס היחסי.

רשום שם איך
תחבר את שטח הדירות ותחשב את אחוז הקניה החדשה, כלומר אם הדירות זהות בגודלן, אז 50%.
מה שקנית זה 50% מנכס ועל החלק הזה תשלם את המס היחסי.
תודה על התגובה
ראיתי - אבל אם לדוגמה קניתי לפני שנה דירה ב2500000 ושילמתי עליה מס רכישה ועשכיו אני קונה עוד דירה באותו גודל ששוויה עכשיו 3500000 אני ישלם מס רכישה לפי 6000000? והרי זה לא הגיוני כי על מה שקניתי בעבר שילמתי
וממילא לפי זה אז גם אם קניתי דירה ראשונה לפני 10 שנים במחיר של 100000 (שפטורה ממס) ועכשיו דירה צמודה זהה במחיר של 1800000 אין סיבה שאני ישלם מס רכישה מ 3600000 (1800000 + 1800000) אלא רק מ 2800000 (1000000 + 1800000) (ככה נראה לי אמור להיות - אבל נראה שם כדבריך - אודה למי שיחכים אותי או בהיגיון של הדבר או שמא לא הבנתי מספיק את הכתוב)

תודה על התגובה
ראיתי - אבל אם לדוגמה קניתי לפני שנה דירה ב2500000 ושילמתי עליה מס רכישה ועשכיו אני קונה עוד דירה באותו גודל ששוויה עכשיו 3500000 אני ישלם מס רכישה לפי 6000000? והרי זה לא הגיוני כי על מה שקניתי בעבר שילמתי
וממילא לפי זה אז גם אם קניתי דירה ראשונה לפני 10 שנים במחיר של 100000 (שפטורה ממס) ועכשיו דירה צמודה זהה במחיר של 1800000 אין סיבה שאני ישלם מס רכישה מ 3600000 (1800000 + 1800000) אלא רק מ 2800000 (1000000 + 1800000) (ככה נראה לי אמור להיות - אבל נראה שם כדבריך - אודה למי שיחכים אותי או בהיגיון של הדבר או שמא לא הבנתי מספיק את הכתוב)
על מה שקנית בעבר כבר שילמת מס רכישה, אתה לא משלם שוב.

לפי הדוגמא שלך, קנית דירה במיליון לפני 10 שנים, בזמנו שילמת מס רכישה במידה והיה צריך.
היום אתה קונה דירה צמודה זהה בגודלה לפי 1.8 מיליון ואתה עומד בזכאות להכרה כדירה אחת בשתיהן.

הדירה החדשה היא בגודל 50% מהסך הכל שטח רצפה.
אז המחיר הכולל הוא 1.8×2 = 3.6 מיליון שקל.
על המחיר הכולל מחשבים מס רכישה לפי דירה יחידה.
לפי מחשבון מס רכישה של רשות המסים יוצא 78,684₪.

מכיוון ששטח הדירה שקנית הוא רק 50% מסך כל השטח, תשלם 50% מהמס כלומר
78,684 × 50% = 39,342₪

באופן כללי זה הגיוני, כי אפשר להגיד שלפני עשר שנים קנית חצי דירה, ועכשיו אתה רוכש את החצי השני.
ואפילו קיבלת הטבה בזה שלפני עשר שנים קנית חצי דירה אבל שילמת מס רכישה כאילו זה היה דירה שלמה.

כדאי שתשתמש בסימני פיסוק, כי כך אני לא מצליח להבין מה רשמת.

באופן כללי זה הגיוני, כי אפשר להגיד שלפני עשר שנים קנית חצי דירה, ועכשיו אתה רוכש את החצי השני.
ואפילו קיבלת הטבה בזה שלפני עשר שנים קנית חצי דירה אבל שילמת מס רכישה כאילו זה היה דירה שלמה.
תודה רבה על המענה - לבנתיים זה נראה שלא את כולם זה מעניין
לא מספיק הבנתי מקודם מה שכתבת - טעיתי בתגובה
עכשיו הבנתי.
השאלה היא האם ברור שאני ישלם 39,342 ולא 78,684
כי לפי איך שאני הבנתי משם, זה הולך שמצרפים את הכל לפי ערך הדירה החדשה ומשלמים מס רכישה כולל לפי דירה ראשונה.

דווקא יש היגיון. אם מצמידים שתי דירות, אי אפשר יותר להתייחס למחיר של חלק אחד במנותק מהחלק השני - זו הופכת לדירה אחת, והשווי שלה נקבע לפי העסקה האחרונה, מכאן נגזר גם שיעור המס שלה, ומכיוון שאתה קונה רק חלק ממנה מפעילים יחסיות.

השאלה היא האם ברור שאני ישלם 39,342 ולא 78,684
כי לפי איך שאני הבנתי משם, זה הולך שמצרפים את הכל לפי ערך הדירה החדשה ומשלמים מס רכישה כולל לפי דירה ראשונה.
בהוראת הביצוע שהזכרת, רשום לפחות שלוש פעמים ואפילו מודגש שישולם לפי חישוב חלק מדירה.

בהוראת הביצוע שהזכרת, רשום לפחות שלוש פעמים ואפילו מודגש שישולם לפי חישוב חלק מדירה.
עכשיו אני שם לב לזה,
אני כבר הרבה זמן מסתפק בזה ולא ידעתי להכריע.
כנראה שקראתי את זה מידי מהר.
תודה רבה.

2 שאלות מענינות שלא מצאתי עליה תשובה בנושא מיסוי מקרקעין
יש את תקנות רשות המיסים הוראה 3/2013 לגבי קניה של דירה שניה שצמודה לדירה קיימת שזה מוגדר כרידה ראשונה לגבי מס רכישה (יש כל מיני תנאים בשביל לעמוד בקריטרון הזה)

שאלה שניה היא מה בדיוק השמאי שמגיע לראות כשהדירה מחוברת צריך לוודא האם יש חשיבות לכך שהמונה מים וחשמל לא יהיו מחולקים (זכור לי שראיתי באיזהו מקום שיש לזה חשיבות) והאם יש חשיבות לכך שהדלת השניה תהיה אטומה או שניתן להסביר שנוח לחיות בדירה גם בצורה הזו שיש שתי כניסות ואני לא רוצה לעשות שיפוץ (כמובן שצריך מעבר ושיהיה אפשות לחיות בשני הדירות)

הנושא משמעותי גם לגבי מימון משכנתא שבצוה כזו ניתן לקבל מימון על מישכון של שני הדירות כמו לדירה ראשונה (כלומר מימון מלא לדירה השניה בכפוף להצהרה שהדירה הולכת לאיחוד - זה מגובה גם החוזר של בנק ישראל וגם מוך הנסיון - לא בכל הבנקים)
אשמח להקפיץ אם יש מישהו שיודע לענות לי על השאלה השניה

אשמח להקפיץ אם יש מישהו שיודע לענות לי על השאלה השניה
כדאי שתברר מול רשות המסים.

ודרך אגב, שכחת את התנאי הכי חשוב, שלמשפחתך המיועדת להתגורר בדירה יהיו מספר נפשות שדורש את גודל הדירה הכפולה.

אני לא יודע איך אפשר לברר מולם - לא מכיר מענה נורמלי
והתנאי השני לא רלוונטי - אני יכול להביא את כל השכנים בבנין

והתנאי השני לא רלוונטי - אני יכול להביא את כל השכנים בבנין
איך קשורים השכנים? קראת בכלל את הוראת הביצוע המדוברת?
רק אם צרכי המשפחה שלך דורשים דירה יותר גדולה זה אפשרי.
צילום מסך מ־2023-05-08 17-21-28.png

התמונה לא נפתחת לי
אבל קראתי עכשיו שוב ואני לא רואה שיש תנאי לכך שזה צרכי המשפחה (זה רק סיטואציה להסבר מדוע נקנתה הדירה השניה)
כך לפחות להבנתי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ שאלה טכנית בעניין של אגח (כנראה שאחד מהם הוא אגח JUNK) שוק ההון 4
א שאלה בעניין מס שבח מיסים 12
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
מ בעניין מיסוי דירה שניה נדל"ן 1
T מהם המרכיבים של תמריץ איכותי ומהו האינטרס של המעסיק בעניין אוף טופיק 23
Y בחירת קרן פנסיה בעניין דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P עתירה לבג"צ בעניין קרנות השתלמות פוסטים מאיכות נמוכה 18
A שאלה בעניין הנחת הבסיס להשקעה לטווח ארוך שוק ההון 20
G מה הצפי בעניין האנרגיה הירוקה? שוק ההון 7
H בעניין הגשת דוח רווחים שנתי למס הכנסה שוק ההון 0
N דילמה בעניין קרן השתלמות שכיר צרכנות פיננסית 5
O "עמלות צד ג' שלבנק אין צד בעניין" שוק ההון 4
O חוסר הבנה בסיסי בעניין השקעות שוק ההון 2
unrealx למה לא כתוב שום דבר על הקרן מחקה הזאת בעניין ההפיכה לקרנות סל? שוק ההון 5
B שאלה בעניין קרן השתלמות שוק ההון 5
ה "בסופו של דבר יש לנו תיק השעות אחד"? עזרה בעניין זה! שוק ההון 13
O סדר בעניין מיסים בארץ + ארה"ב שוק ההון 2
Y מה דעתכם על הכתבה הזאת בעניין האינפלציה? צרכנות פיננסית 5
M מאמר נהדר ב wsj של זוויג בעניין pre mortem בהשקעות שוק ההון 18
מ התלבטות בעניין רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
S בעניין הפוסט "המקפצה שלך לאזרחות 0.2" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
M איך מכמתים הטבה בתנאי מימון של משכנתא? נדל"ן 4
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
A משכנתא על דירה שנייה נדל"ן 3
ה מסלולי משכנתא שמיועדת למינוף נדל"ן 8
ח משכנתא מבנק מחו"ל לדירה בארץ אפשרי ??? פוסטים מאיכות נמוכה 2
כ לקיחת משכנתא מבנק ישראלי למי שאין Social Security נדל"ן 10
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
ש משכנתא לזמן קצר עם מסלול פיתוי נדל"ן 1
M קורלציה בין ריביות ממוצעות במסלולי משכנתא שונים לאורך זמן נדל"ן 0
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
חובב_פנסיה2022 משכנתא לגישור צרכנות פיננסית 15
נ אופציה להעברת בעלות חלקית על נכס תוך שימור משכנתא קיימת - אפשרי? נדל"ן 5
G זכיתי במחיר למשתכן - האם העסקה כדאית? + שאלה על משכנתא נדל"ן 28
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
מ עצה בנושא פירעון מסול משכנתא נדל"ן 4
ע עצה בפירעון מסלולי משכנתא נדל"ן 6
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
S מה היתרון בבעלות על דירה בזמן שלוקחים משכנתא? נדל"ן 12
M נעילה של סניף בבנק משכנתא נדל"ן 1
י משכנתא כהוצאה עסקית נדל"ן 11
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 7
Z דעתכם על תמהיל למחזור משכנתא נדל"ן 6
F מה אחוז הריבית שבו משכנתא היא יקרה מדי וצריך לצמצם אותה? נדל"ן 8
ר האם יש יתרון בהשארת סכום משכנתא סמלי בזמן פירעון? נדל"ן 2