כתבה מאתמול בלאישה - מצוקת הדיור של גרושות קשה במיוחד. ללא קשר לתוכן הכתבה, מה האינטרס של הנשים הללו להתראיין עם שמן המלא ותמונתן? לא נראה שהן מקבלות תשלום כלשהו מהעיתון.
הי
היא בסך הכל רוצה להציף את התחושות שלה ואולי לקבל עזרה, אבל היא מפספסת את העיקר,
בעלי דירות מחפשים שוכר יציב שיוכל לעמוד בתשלום השכירות החודשית בזמן.
היחס בין ההכנסה של השוכר לשכירות החודשית הוא הסינון הראשוני של בעל הדירה.
בהחלט יכול לקרות שגרושה עם ילדים עם שכר מוגבל ומעט מזונות תתקשה לעמוד בתשלומי
השכירות החודשית במיקום מסוים, בגלל הרצון להשאיר את הילדים בסביבה אליה הם מורגלים,
ובעלי הדירות לא יתלהבו להשכיר לה, אבל זה לא קשור לזה שהיא גרושה זה קשור ליכולת הכלכלית.
מה קשה יותר מלמצוא דירה שכורה במחיר שפוי? למצוא דירה שכורה כשאת גרושה עם ילדים וצריכה להישאר בסביבה של האקס, להתפרנס ממשכורת אחת ולהסביר בתחנונים לבעלי הדירה שגם אם אין לך בן זוג, זה לא אומר שלא תשלמי בזמן. ארבע נשים משתפות
למרות שאני יכול להבין את הצד של בעלי הדירות, הן באמת מתארות מציאות די קשה.
מעניין אם גברים גרושים נתקלים בבעיות דומות. אני משער שהרבה פחות.
נחפש את הכתבה במגזין "לגבר".
אוף טופיק - שתיים מהגרושות עם 4 ילדים, אחת עם 3 ילדים.
מסקנה אפשרית: אם אין גב כלכלי חזק - לא מתגרשים עם כמות ילדים כזאת בבית, אפשר לחכות שיגדלו. אם יש אלימות שבגללה מתגרשים - חייב להיות דיור מוזל (ממשלתי או מקומי) שיאפשר את ההפרדה הזאת.
כל אדם צריך לוודא שהוא עצמו מסוגל לפרנס את עצמו ואת ילדיו לפני שהוא מביא ילדים לעולם. נשים לא פטורות מאחריות אישית רק בגלל שהן נשים.
הרגה אותי זאת שהתלוננה שהיא צריכה לדאוג בעצמה לחימום הדירה.
הכתבה מדברת על שכבה מאוד מסויימת של נשים גרושות - שכר מינימום או קרוב לזה וכמות גדולה של ילדים (לרובן ארבעה).
מעניין אם גרושה שמרוויחה נניח 10-12k ויש לה רק שני ילדים נתקלת בקשיים דומים.
אגב, הגרושות שאני מכיר (נשים שמרוויחות היטב) אינן נתקלות בבעיות אבל זה גם מדגם מוטה כמובן...
זה תלוי כמה מהחשקים שלה (בעבורה או בעבור ילדיה) היא חושבת שהם צרכים...
המרואיינת עם ילד אחד (בסוף הכתבה) גרה ביפו ומשתכרת טוב כנראה. הבעיה היא ששכר הדירה קפץ לה לסכום גדול מדי בשבילה.
אני גר בדירה 2 וחצי חדרים.
דלת לידי (דירה זהה) גרים משפחה של עולים. אמא חד הורית, שלושה ילדים מתחת לגיל 4, ולפחות ילדה אחת נוספת, סה"כ 5 או 6 נפשות. מזכיר, בדירת 2 וחצי חדרים!
אני שומע שם את הילדים דופקים על כל מיני דברים, יצא לי כבר לחזור הביתה ולראות את הידית הראשית של הדלת שלהם עולה ויורדת סתם(אחד הילדים משחק איתה מתוך הדירה). לא יודע איך הם הצליחו לשכנע את בעל הדירה שישכיר להם את הדירה(פ"ת שכר דירה כ3500 ש"ח), אבל כבעל דירה בעצמי אין סיכוי שהייתי משכיר להם גם אם הם היו מוסיפים לי 20%-30% לשכר הדירה, זה פשןט לא שווה את זה.
מבין בהחלט את בעלי הדירות שלא מתלהבים להשכיר לגרושה עם ילדים.
חשוב לציין שהליך הפינוי של גרושה עם ילדים במידה ותפסיק לשלם סביר שיהיה מורכב וארוך יותר בהשוואה לרווק/ה ללא ילדים