• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בנקאות פתוחה - מכרה זהב או נפנופי ידיים?

• פותח הנושא פותח הנושא Lederer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Lederer

משתמש רשום
דירוג
0
בתקופה האחרונה הולכת וצוברת תאוצה מהפכת הבנקאות הפתוחה שהיא בגדול: "...מאפשרת ללקוחות הבנקים וחברות כרטיסי האשראי לשתף צדדים שלישיים במידע הפיננסי שלהם. שחקנים חדשים, לאו דווקא בנקים, יוכלו לגשת לחשבון הבנק של לקוח, בהסכמתו, ולהציע לו שירותים בנקאיים מותאמים לצרכיו..." (בנק ישראל - הפיקוח על הבנקים)

מהפכה זו בעצם מנגישה כמויות אדירות של מידע פיננסי של כל אחד מאיתנו כתלות בשיתוף פעולה ובכפוף לאישור. המידע הזה כולל בין היתר:
- תזרים (סך הוצאות מול הכנסות)
- ‏פירוט כרטיסי אשראי (בנקאיים)
- ‏הלוואות
- ‏משכנתאות
- ‏מט"ח
- ‏שוק ההון
כל המידע הזה ייחשף בצורה מאובטחת דרך api endpoints שהבנקים יספקו (ע״ע FinTeka של בנק לאומי). צדדים שלישיים יתחברו בעזרת טוקנים ולא יצטרכו סיסמא לבנק.

אז כשרואים את השינויים שהמהפכה הזאת מביאה עולה שאלה - יש המון דרכים שבהן ניתן לקחת את המידע הזה ולתעל אותו לטובתנו, אבל מה באמת מועיל ומה נפנופי ידיים?

אני מתחזק לאורך תקופה קבוצה של קבצי פייתון שמכניסים מעט אוטומציה לדרך שבה אני מנהל את התזרים שלי ובאופן כללי את הסטטוס הפיננסי שלי. אבל הכל מרגיש על קרעי תרנגולות (לדוגמא, לבצע סקרפינג בסלניום בשביל לחלץ מידע מהחשבון בנק), ואני לא מצליח למצוא מנגנון אמיתי שייתן לי מענה לצורך הזה ולכן בסופו של דבר אני חוזר לאקסל ולמעקב הידני. האפליקציות בשוק דורשות סיסמא ושם משתמש של החשבון בנק ואני מעדיף לא לשים בחוץ את המידע הזה. חשבתי בהחלט לקחת את כל העסק צעד אחד קדימה ומכאן הסקרנות הגדולה שלי בנוגע לבנקאות הפתוחה.

אז מה דעתכם על הבנקאות הפתוחה, זה באמת העתיד או שזה יתמסמס איכשהו? הייתם מוכנים לשתף את המידע הפיננסי שלכם עם צדדיים שלישיים ואם כן, איזה תועלת אפשר להפיק מזה?

אז מה דעתכם על הבנקאות הפתוחה, זה באמת העתיד או שזה יתמסמס איכשהו? הייתם מוכנים לשתף את המידע הפיננסי שלכם עם צדדיים שלישיים ואם כן, איזה תועלת אפשר להפיק מזה?
חכה קצת, אין לי ספק שזה יהיה שמיש, החל מתוכנות לניהול ותכנון הכסף שלך וכלה בבנקים וחברות אשראי חוץ בנקאיות שיוכלו להתחרות בצורה יעילה יותר.
אגב אקסל ומעקב ידני (גם מה שאני עושה), אולי מישהו ירים את הכפפה ויהיה אפשר לנצל את הAPI ליצוא נתונים אוטומטי לאקסל.

אחת הבעיות היא שבשביל לייצר טוקן אתה צריך להיות חברה בעלת רישיון ולעמוד בתנאים מסוימים, חלקם בהיבט הכספי.
סיבות האבטחה לכך ברורות, אבל מהעבר השני זה יגרום לכך שלא יווצרו תוכניות קוד פתוח שישתמשו בבנקאות פתוחה, וכל תוכנה שתיכתב תיעשה רק למטרות מסחריות של מפעיליה ולא למטרות של המשתמש.
לדעתי בסופו של דבר מה שתקבל זה בעיקר שירותים בתשלום שבהם תוכל לראות במקום אחד את המידע מכל חשבונות הבנק וחברות האשראי.
לאנשים מסויימים זה חשוב, אבל למי שמתנהל נכון פיננסית ויודע מה מצבו בכל גוף פיננסי זה לא יביא בשורה גדולה.
יתרה מכך, אני משער שרוב האנשים הם בעלי חשבון בנק יחיד וכרטיס אשראי בנקאי בלבד כך שאפילו היתרון של ריכוז מידע לא יהווה יתרון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O יש כבר מערכות מעקב תקציב מבוססות בנקאות פתוחה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ש עמלות גלויות ונסתרות בייעוץ בנקאות אישי שוק ההון 8
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
א בנקאות פרטית? פמילי אופיס? הכל לבד? צרות של עשירים? שוק ההון 48
הי-לה לה לה בנקאות קואפרטיבית צרכנות פיננסית 16
ג בנקאות אינטרנטית צרכנות פיננסית 6
L לאומי - בנקאות פרטית כמשל שוק ההון 26
A אתר חדש בנושא בנקאות צרכנות פיננסית 5
A מוזמנים לשאול- בנקאות צרכנות פיננסית 96
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43