• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בניית תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא GentleGiant
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

GentleGiant

משתמש רגיל
דירוג
104
שלום :)
אני קורא בבלוג כבר זמן רב והגיע הזמן שאבנה לי תיק השקעות שאחזיק בו שנים רבות.
כבר החלטתי לגבי המבנה הכללי של התיק שמתאים לי (60% מניות בפיזור כלל עולמי, 40% באג"ח ממשלתי קצר עד בינוני+כסף לשישה חודשי מחייה בקרן כספית) אולם אז נתקלתי בבעיה.
ההון שלי נכון להיום מחולק ככה:
  • 80 אש"ח בקופות גמל ישנות שכבר נזילות.
  • 30 אש"ח בקרן השתלמות (מעבודתי כשכיר).
  • 180 אש"ח בבנק ובבית השקעות.
לצערי הסכומים הקיימים בקופות הגמל ובקרן ההשתלמות נמוכים מדי לניהול ב-IRA (המינימום לקופת גמל הוא 100 אש"ח ולקרן השתלמות 50 אש"ח במיטב דש). להבנתי איני יכול להפקיד כסף נוסף לקופות הגמל (מישהו יודע אחרת?). ככה יוצא שבעל כורחי איני יכול לנהל בעצמי יותר משליש מחסכונותי וזה אפילו בלי להזכיר את החסכונות הפנסיוניים שאיני מחשיב כחסכון לפרישה, כי אני מתכוון לפרוש כמה עשרות שנים לפני כן).
מכיוון שהשליש שאיני יכול לנהל נמצא באפיקים פטורים ממס, נראה לי הגיוני למקם את הפלח המנייתי של התיק שלי שם. לכן אני שוקל לשנות את המסלול של קרן ההשתלמות וקופות הגמל למנייתי (כרגע הן במסלול כללי). אבל ברור שהמסלול המנייתי שמנהלי ההשקעות מציעים אינו פסיבי, הם אינם מנסים להצמד למדד אלא להכות את השוק (ובפועל להכות אחד את השני). בעיה נוספת היא שאיני יכול לשלוט בפיזור הגיאוגרפי של ההשקעות.
איכשהו לא נוח לי לתת לבתי השקעות לנהל לי את רוב הפלח המנייתי של התיק שלי על פי גחמותיהם.
אפשרות אחרת שאני שוקל היא לא להתייחס בינתיים לקרן ההשתלמות ולקופות הגמל כחלק מתיק ההשקעות ולעשות את החלוקה של 60/40 בין המניות לאג"ח רק על הכסף שאני יכול לנהל בעצמי.

מה דעתכם?

תודה סולידית. הלא המלצה שלך הועילה לי.
אחת החברות מציעה לי להעביר את קרן ההשתלמות וקופות הגמל למסלול הפסיבי שלהם ב-0.65% עמלות. זה יוצא יותר יקר מדמי הניהול שאני משלם עכשיו עליהן (0.45% בממוצע, כשקרן ההשתלמות זולה במיוחד כי אני משוחרר מצה"ל). השאלה עכשיו היא אם 0.2% (או כ-20 ש"ח בחודש) שווים לי את השליטה על ההשקעות. אני נוטה לחשוב שכן. זה עדיין "מכוער" יחסית להחזקה ישירה של ניירות כמו בקניה ETF של ואנגרד למשל, אבל זה הרע במיעוטו.
יתרון נוסף בהשקעה בדרך זו היא באיזון התיק. מעבר בין מסלול מחקה מדד אחד לאחר אינה כרוכה בעלויות ובכך נחסכות עמלות קניה ומכירה.

מוזר...
כשאני פניתי ל-מיטב דש, דיברתי על כל הקופות יחד.
גמל+השתלמות - אתה טוען שיש לך 110,000 ביחד.

באמת מוזר.
אכן יש לי 110 ביחד ואכן הסוכן של מיטב דש אמר לי במפורש שמסתכלים על קופות הגמל וקרן ההשתלמות בנפרד ולכל אחד מינימום שונה (100 ו-50 אלף בהתאמה). יותר מזה - נאמר לי שסכומי המינימום האלה קבועים בחוק ולא הם קובעים אותם.
ד"א - סוכן המכירות של מיטב היה חצוף. כשאמרתי לו שקיבלתי הצעה יותר טובה מפסגות הוא אמר לי שהוא לא מאמין לי שלדעתו אני ממציא. זה די הוציא לי את החשק להיות בקשר עם החברה הזו.
העברת אליהם את הכסף בסופו של דבר?

אני העברתי ושיביא בבקשה את החוק המדובר...

והסכומים שלך בנפרד נמוכים מהסכומים שציינתי?

19K בקופת הגמל.
80K בקרן השתלמות.
בזמנו אמרו לי שהמינימום הוא 100K.

אבדוק את העניין. מה דמי הניהול שקיבלת?

אני על 0.4. כי לא ידעתי על פורום LONG.
מצד שני, שאלתי לאחרונה לגבי הפחתה ל-0.3 וזו היתה התשובה
התנאים בפורום לונג השתנו:
50-100 0.5%
100-300 0.4%
300 ומעלה 0.35%

שבוע שעבר העברתי את קרן ההשתלמות שלי ממגדל למסלול IRA במיטב דש, במסגרת המו"מ שלי איתם הצלחתי להוריד את דמי הניהול ל0.3 ככה שאני מניח שהמספרים הנ"ל אינם מוחלטים וישנו מרווח מסוים למיקוח ככל שהקרן גדולה יותר. במקרה שלי מדובר על 215K בקרן השתלמות.

נערך לאחרונה ב:
@אל ניניו , זה בטוח.
הם גם יודעים שבתי ההשקעות האחרים רוצים 300K, אז אחרי זה למעשה מדובר ב"לקוח שבוי"...
אם אתה החלטי על ה-IRA.

אכן מי שאין לו 300K ומעלה בIRA הוא לקוח שבוי של מיטב...
מצד שני 0.3% זה לא רע, זה המינימום שהצלחתי להגיע עליו עם הסכום שדומה לשלך. ניסיתי לדבר עם IBI על תנאי IRA והבנתי שIBI דורשים 300K לתעודת זהות (אני ואישתי בIRA במיטב וניסינו להתמקח עםIBI בתור שני לקוחות ולא לקוח אחד)

גם אינפיניטי מציעים IRA לסכומים של מתחת ל- 300K.
האם בנוסף לדמי הניהול אתם משלמים גם דמי שמירה (אינפיניטי הציעו לי דמי ניהול של 0.5% ובנוסף דמי שמירה של 0.25%)?

@GentleGiant , דמי שמירה? הם רוצים להיות בנק?
זה כבר מגיע ל-0.75 - במקרה שכזה אני פשוט אעבור לקרן נאמנות מחקה מדד ב-0.5 של IBI ולהתראות לכולם.

נראה לי שהשם של אינפיניטי מתייחס גם לכמה עמלות הם רוצים לגבות :)

@GentleGiant
בנוגע להוספת כספים לקופת גמל - IRA רלוונטי רק לקופות גמל עצמאיות נזילות (כאלה שהוקמו לפני 2005 ועברו 15 שנה מאז הקמתן). הבעיה עם הוספת כספים היא שכספים שנכנסים אחרי רפורמה שהייתה ב-2005 או 2008 (לא זוכר איזה מהן) זמינים רק בגיל 60+ ולא לאחר 15 שנים כמו בעבר. עם זאת יכול להיות שטכנית אפשר בכל זאת להפריש כספים אם באמת תרצה בכך, אף שזה נשמע לא משתלם במיוחד, על משקל "תרגיל" דומה שהוזכר באחד הפוסטים באתר זה (בו עצמאי יכול להפריש יותר כסף לקה"ש מהמקסימום הפטור ממס כבר בשנה הראשונה בו הוא פותח את הקרן, רק בכדי לעבור את המינימום ל-IRA)

עם זאת, כמו שנאמר פה, אתה אכן יכול להסתכל אל כספי קרן ההשתלמות וקופת הגמל שלך כגוש אחד.
יש בתי השקעות כמו IBI שמבקשים מינימום פר תעודת זהות (ראה מקרה @איליה )
מצד שני יש בתי השקעות שאותם מעניין רק הסכום הכולל ללא קשר לתעודת זהות (מיטב-דש, הלמן-אלדובי..) - במקרה כזה אתה יכול "להתאגד" עם חברים / בני-זוג / משפחה ולבוא עם סך נכסים גדול יותר.

נ.ב.: ג.נ.: מומלץ לא להקשיב להמלצות שלי.

מצד שני יש בתי השקעות שאותם מעניין רק הסכום הכולל ללא קשר לתעודת זהות (מיטב-דש, הלמן-אלדובי..) - במקרה כזה אתה יכול "להתאגד" עם חברים / בני-זוג / משפחה ולבוא עם סך נכסים גדול יותר
זה מה שעשיתי במיטב דש - אני ואישתי דיברנו איתם ביחד לגבי IRA

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
S בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
ס בניית תיק השקעות-גיל 20 שוק ההון 19
S בניית תיק השקעות שוק ההון 9
K בניית תיק השקעות לפנסיונרית בגיל 65 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
E בניית תיק השקעות לטווח של 10-15 שנים שוק ההון 5
stamEhad בניית תמהיל תיק השקעות שכולל הלוואה (שאלה טכנית) שוק ההון 3
M כלי שמאפשר בניית תיק השקעות וירטואלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y התייעצות בעת בניית תיק השקעות שוק ההון 13
O בניית תיק השקעות עצמאי משולב IRA שוק ההון 6
S בניית תיק השקעות ראשוני שוק ההון 5
M בניית תיק השקעות לפנסיונרים שוק ההון 6
T בניית תיק השקעות- אג"ח וקרנות שוק ההון 5
ה בניית תיק השקעות שוק ההון 1
W בניית תיק השקעות - אג"ח וקרנות כספיות שוק ההון 13
L בניית תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 4
A בניית תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
M בניית תיק השקעות בבלוג התמונה הגדולה שוק ההון 1
צ בניית תיק השקעות שוק ההון 2
M בניית תיק השקעות ע"פ JL Collins שוק ההון 80
ג התמונה הגדולה - בניית תיק השקעות - האם יש גרסה באנגלית? התפתחות אישית 4
י בניית תיק השקעות שוק ההון 14
D בניית תיק השקעות שוק ההון 5
ע בניית תיק השקעות(חדש בתחום) שוק ההון 16
ד בניית תיק השקעות + כמה שאלות מהותיות שוק ההון 39
רוני בניית תיק השקעות ופורטפוליו נכסים מניבים בתנאי דפלציה וריבית שלילית שוק ההון 38
קפה שחור בניית תיק השקעות בצמוד לבעלות על חברה בע"מ שוק ההון 39
ido15 בניית תיק השקעות שוק ההון 43
roniba בניית אקסל/speadsheet למעקב אחר תיק השקעות אוף טופיק 3
א בניית תיק השקעות שוק ההון 41
Izik בניית תיק השקעות שוק ההון 3
ש בניית תיק השקעות שוק ההון 11
ק בניית תיק השקעות - כניסה לשוק בשלבים או בהקדם האפשרי שוק ההון 2
S בניית תיק פשוט מאפס לבן משפחה מבוגר שוק ההון 3
L בניית תיק לטווח ארוך שוק ההון 0
bobby בניית תיק סולידי 30-70 או 40-60 עם גידור מט"ח שוק ההון 6
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6
M כמו כולם..בניית תיק חדש. סבבה? שוק ההון 26