• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בניית תיק השקעות

אלרונד

משתמש רגיל
דירוג
101
היי, קראתי קראתי, השכלתי השכלתי, הלכתי לפתוח חשבון בבית השקעות ועתה, אני פונה למלאכת בניית התיק. אשמח לכל הערה.
חשבתי על המבנה הזה:

15% תכלית TTF ת"א 100 (סימול 5114657)
10% מגדל MTF מחקה מדד תל-דיב (5115423)
40% קרן הנאמנות תכלית TTF סל מניות חו"ל (5121322) (24% S&P, א12% STOXX ו- 4% שווקים מעוררים)
10% קרן נאמנות אי.בי.אי סל אירופה מגודרת מט"ח (סימול 5118690) ( 7% stoxx ו- 3% דקס)
10% פסגות סל סחורות נזילות (סימול 1096650)
15% מיטב סל סחורה זהב לונדון (סימול 1121789 )

אני עדיין מתלבט בין 10% סחורות לבין 10% שווקים מתעוררים, בהקשר הזה יצוין כי הדמי ניהול על התעודות סל של הסחורות הם 0% והדמי ניהול על השווקים הם באזור ה0.80%.
עוד יצוין שאני נוטה להחזיק בעיקר קרנות מחקות מאחר ואין לי עמלות על קנייה או מכירה שלהן.
כרגע לפי מה שאני מבין אין לי כל כך עניין בלהחזיק אג״ח בשל הסיכון שהריבית תעלה, ואני כנראה ארצה להחזיק אג״ח אחרי עליית הריבית ולכן הרכב התיק צפוי להשתנות בעתיד.
עוד יצוין שאני בן 28 ובעבר השקעתי קצת במניות וראיתי בעיקר רווחים אך גם הפסדים ועל כן אני מקווה שהסיבולת שלי תהיה גבוהה :)
קדימה, קרעו אותו (את התיק, ולא אותי) לגזרים בבקשה :)

כמה מחשבות

- אתה יודע להסביר למה אתה רוצה להחזיק את כל אחד מהפלחים?
- ההתלבטות שלך בין סל סחורות לסל שווקים מתעוררים היא תמוהה למדי. זה כמו שאני אתלבט בין תפוחים למספריים. אלו חיות שונות לחלוטין.
- אין "אחרי שהריבית תעלה". שינויים בריבית נמשכים שנים ואף עשורים. זה אחד ה-cycles הכלכליים הארוכים ביותר והבלתי צפויים ביותר שיש. אם\כש הריבית בישראל תתחיל לעלות, אל תצפה שהיא תעלה מ0.1% ל-4% תוך זמן קצר. העליה יכולה להיות מתונה ולהפרש על פני חצי עשור בקלות, והיא יכולה לעלות ללא יותר מ-1% סה"כ ואז לרדת שוב. נניח שחיכית שנתיים והריבית "עלתה" ל-0.5% אז עכשיו אתה נכנס? אם כן והריבית ממשיכה לעלות לאט לאט ל-1% אז בשביל מה נכנסת עכשיו ולא חיכית עוד? אני מבין לחלוטין את המצב האבסורדי עם הריבית היום, אבל לדעתי לחשוב במונחים של "אחרי שהריבית תעלה" זה אבסורדי עוד יותר. אתה צריך לשאול את עצמך למה אתה בכלל רוצה (או לא רוצה) להחזיק אג"ח בתיק. רוב האנשים מחזיקים אג"ח בתיק מניות בשביל למתן תנודתיות (בזכות הקורלציה השלילית) וזה ללא קשר לריבית. שים לב שריבית גם משקפת ציפיות אינפלציה. אם אתה חושב שהחיים של אנשים היו קלים יותר כשהריבית היתה 3% אל תשכח שהשתמע מכך גם אינפלציה של כ-3%, לכן אותם האנשים היו צריכים להלחם גם נגד זרם האינפלציה, ואילו במצב שלנו היום מדברים על חששות של דפלציה. כך שבמובן ריאלי, אג"ח בסביבת ריבית אפס לא שונה מהותית מאג"ח בסביבת ריבית 3% (אני לא מדבר על ציפיות לכיוון שינויי הריבית, אלא על הגובה שלה בפועל).
- מה סה"כ דמי הניהול המשוקללים בתיק?
- אל תסתנוור מקרנות שמציעות 0% דמי ניהול. אין ארוחות חינם, בטח ובטח לא בקרנות ישראליות. תקרא היטב את השתקיף ותבין במה אתה משקיע. כמו כן תקרא (אם לא עשית זאת עד כה) על מלכודות מס (חפש בפורום). יש לי הרגשה שאתה דורך על כמה.
- מה אופק ההשקעה. מה מטרת ההשקעה? צפי לדירה? אישה? ילדים? חתונה? פרישה מוקדמת?

כמה שאלות:
15% תכלית TTF ת"א 100 (סימול 5114657)
10% מגדל MTF מחקה מדד תל-דיב (5115423)
1. למה אתה נותן למדד תל-דיב עדיפות (הוא הרי חלק מת"א 100 כך שאתה מחזיק אותו פעמיים) כל כך גדולה בשווי התיק שלך?

40% קרן הנאמנות תכלית TTF סל מניות חו"ל (5121322) (24% S&P, א12% STOXX ו- 4% שווקים מעוררים)
2. האם אתה יודע מה המשמעות של חוזים עתידיים מבחינת:
2.א. סיכונים
2.ב. "הוצאות ניהול" של הקרן (שיורדות מהתשואה)

10% קרן נאמנות אי.בי.אי סל אירופה מגודרת מט"ח (סימול 5118690) ( 7% stoxx ו- 3% דקס)
3. האם אתה יודע מה המשמעות של גידור על התשואה שלך? (במילים אחרות - תקרא את המאמר של אסף נתן בנושא)

10% פסגות סל סחורות נזילות (סימול 1096650)
4. האם אתה רואה בסחורות נכס מניב או כלי לתזמון שוק (לקנות רק בשביל למכור כשהוא עולה)?
האם אתה יודע מה העלויות הנלוות לסחורות ולחוזים עתידיים על סחורות שיורדות מהתשואה שלך?

עוד יצוין שאני נוטה להחזיק בעיקר קרנות מחקות מאחר ואין לי עמלות על קנייה או מכירה שלהן.
5. לרוב אין עמלות קניה ומכירה על קרנות נאמנות שאינן קרנות מחקות!
תשים לב לפרט הקטן הזה ותוודא מול חדר המסחר של בית ההשקעות שבחרת אם באמת אין לך עמלות על הקרנות הספציפיות שאתה רוצה למכור (תנקוב במספרים שלהן ואל תשאל "שאלה כללית על כל הקרנות").

כרגע לפי מה שאני מבין אין לי כל כך עניין בלהחזיק אג״ח בשל הסיכון שהריבית תעלה
6. אתה לא מעוניין להחזיק אג"ח בגלל סיכון הריבית (עם זה אני לא כל כך יכול להתווכח) אבל אין לך בעיה להחזיק זהב שמחירו מתרסק כבר תקופה ארוכה וככלי השקעה אינו מייצר ערך (כמו חברה) אלא שומר על ערכו כנגד האינפלציה שעומדת סביב ה-0?
האם אתה חושב שהאינפלציה תתחיל להשתולל במספרים גבוהים בשביל להצדיק את עלות "השמירה ואחסנה" של הזהב?
האם אתה מודע לעלויות הנלוות לאחזקת זהב בפועל (שמתורגמות בירידה בתשואה שלך כמחזיק נייר "עוקב זהב" בנוסף לעלויות של חוזים עתידיים)?

קדימה, קרעו אותו (את התיק, ולא אותי) לגזרים בבקשה :)
אני רק מעלה שאלות שלדעתי כדאי שתדע לענות עליהן לעצמך.
אם אתה לא יודע לענות על השאלות הללו אז לדעתי כדאי שתמצא את התשובה עליהן לפני שאתה רוכש את המוצר שקשור אל השאלות הלא פטורות.

@daat99
נתחיל בזה שתלמד אותי איך מצטטים כל פעם רק חלק מההודעה (כמו שעשית בתוגבה מעל) ואז אוכל להתחיל לתת תשובות :)

כלכך הרבה הערות ותהיות! נתחיל!
אתה יודע להסביר למה אתה רוצה להחזיק את כל אחד מהפלחים
אני חושב שאני יודע, המטרה העיקרית היא חשיפה גבוהה ומפוזרת היטב למניות. כאשר החשיפה לישראל מוגברת היות והיא ישראל. אציין שבאמת לא הייתי ער כשבחרתי את הקרנות בשוק הישראלי שיש כפילות אם כי עכשיו שאני חושב על זה ברור שיש. מצד שני אני קצת חושש מהשקעה במדדים קטנים בישראל יתכן שזה חשש לא רציונלי אבל איכשהו נראה לי שהבקרה של הרשות לניירות ערך קצת רופפת מדי כשזה נוגע לחברות הקטנות יותר.

- ההתלבטות שלך בין סל סחורות לסל שווקים מתעוררים היא תמוהה למדי. זה כמו שאני אתלבט בין תפוחים למספריים. אלו חיות שונות לחלוטין.
אני מבין מה שאתה אומר, העניין הוא שאני קצת חושש להשקיע כעת בשווקים מתעוררים (אני יודע שאני לא אמור לנסות לתזמן את השוק!) ולגבי הסוחרות יש לי השערה (שלא ברור אם היא נכונה או לא) שהן יעלו בטווח הבנוני, ולכן חשבתי לעת עתה להחליף את השווקים המתעוררים בסוחורות, יתכן שאין בזה שום הגיון.
- אין "אחרי שהריבית תעלה". שינויים בריבית נמשכים שנים ואף עשורים. זה אחד ה-cycles הכלכליים הארוכים ביותר והבלתי צפויים ביותר שיש. אם\כש הריבית בישראל תתחיל לעלות, אל תצפה שהיא תעלה מ0.1% ל-4% תוך זמן קצר. העליה יכולה להיות מתונה ולהפרש על פני חצי עשור בקלות, והיא יכולה לעלות ללא יותר מ-1% סה"כ ואז לרדת שוב. נניח שחיכית שנתיים והריבית "עלתה" ל-0.5% אז עכשיו אתה נכנס? אם כן והריבית ממשיכה לעלות לאט לאט ל-1% אז בשביל מה נכנסת עכשיו ולא חיכית עוד? אני מבין לחלוטין את המצב האבסורדי עם הריבית היום, אבל לדעתי לחשוב במונחים של "אחרי שהריבית תעלה" זה אבסורדי עוד יותר. אתה צריך לשאול את עצמך למה אתה בכלל רוצה (או לא רוצה) להחזיק אג"ח בתיק. רוב האנשים מחזיקים אג"ח בתיק מניות בשביל למתן תנודתיות (בזכות הקורלציה השלילית) וזה ללא קשר לריבית. שים לב שריבית גם משקפת ציפיות אינפלציה. אם אתה חושב שהחיים של אנשים היו קלים יותר כשהריבית היתה 3% אל תשכח שהשתמע מכך גם אינפלציה של כ-3%, לכן אותם האנשים היו צריכים להלחם גם נגד זרם האינפלציה, ואילו במצב שלנו היום מדברים על חששות של דפלציה. כך שבמובן ריאלי, אג"ח בסביבת ריבית אפס לא שונה מהותית מאג"ח בסביבת ריבית 3% (אני לא מדבר על ציפיות לכיוון שינויי הריבית, אלא על הגובה שלה בפועל).
אני חושב שאני מבין בערך מה שאתה אומר על האג״ח, המחשבה היא באמת ליצור איזשהו עוגן שיפחית תנודתיות, אבל לא לגמרי ברור מה היתרון בעוגן כזה אם בכל מקרה הוא נידון לירידה, אולי לא כדאי כרגע להשקיע באג״ח בכלל? למען האמת אני חייב לציין שעולם האג״ח הוא עדיין קצת מסתורי בעייני, אני מבין את הרציונליים שלו אבל כנראה שלא מספיק לעומק, מאחר וחשבתי שכרגע אין טעם להשקיע באג״ח היות והריבית אפסית.

- מה סה"כ דמי הניהול המשוקללים בתיק?
אם אני מחשב נכון בערך 0.25%
אל תסתנוור מקרנות שמציעות 0% דמי ניהול. אין ארוחות חינם, בטח ובטח לא בקרנות ישראליות. תקרא היטב את השתקיף ותבין במה אתה משקיע
קראתי חלק מהתשקיפים, אני מבין שהקרנות הללו לפחות אלו עם חשיפה לחו״ל לא מחזיקות את המניות בפועל ולמעשה מחזיקות חוזים עתידיים, אולם בשלב הנוכחי, נוכח גודלו של תיק ההשקעות שלי עושה רושם שלא בדיוק משתלם לי לקנות ניירות ערך זרים.
כמו כן תקרא (אם לא עשית זאת עד כה) על מלכודות מס (חפש בפורום). יש לי הרגשה שאתה דורך על כמה.
מלכודות מס ? למה הכוונה?
מטרת ההשקעה היא פרישה מוקדמת, כרגע נראה לי שזו מטרה מאוד מאוד רחוקה, אז אפשר לומר שהמטרה היא הגדלת הממון?

1. למה אתה נותן למדד תל-דיב עדיפות (הוא הרי חלק מת"א 100 כך שאתה מחזיק אותו פעמיים) כל כך גדולה בשווי התיק שלך?
אתה צודק, טעות של מתחילים. חיפשתי קרן שמשקיעה בישראל ולא בתל אביב 25 אבל גם לא במדדים של חברות קטנות מדי (לטעמי, שאז האמינות שלהן קצת מרתיעה אותי), מה שקרה בפועל זה שמצאתי שתי קרנות שמשקיעות בתל אביב 25..
2. האם אתה יודע מה המשמעות של חוזים עתידיים מבחינת:
2.א. סיכונים
2.ב. "הוצאות ניהול" של הקרן (שיורדות מהתשואה)
אני חושב שאני מבין. הסכנה היא שהצד השלישי שהתחייב לחוזה העתידי לא יעמוד בהתחייבות שלו. לגבי ההוצאות ניהול אני מבין שהן קיימות אני מניח שאני צריך לעשות יותר שיעורי בית לגבי מה השיעור שלהן. אבל למען האמת אני חושב שבשווי הנוכחי של התיק אין לי באמת אפשרות אחרת ונראה לי שקרנות מחקות ישראליות היא האופציה המשתלמת.

3. האם אתה יודע מה המשמעות של גידור על התשואה שלך? (במילים אחרות - תקרא את המאמר של אסף נתן בנושא)
שוב, נראה לי שאני יודע, הרעיון הוא שהקרן מפחיתה את סיכון החשיפה למט״ח אבל כמובן שגידור עולה כסף והדבר משפיע על התשואה? האמת שקראתי את המאמר בעבר אבל אקרא אותו שוב ואחזור עם מסקנות :)
6. אתה לא מעוניין להחזיק אג"ח בגלל סיכון הריבית (עם זה אני לא כל כך יכול להתווכח) אבל אין לך בעיה להחזיק זהב שמחירו מתרסק כבר תקופה ארוכה וככלי השקעה אינו מייצר ערך (כמו חברה) אלא שומר על ערכו כנגד האינפלציה שעומדת סביב ה-0?
האם אתה חושב שהאינפלציה תתחיל להשתולל במספרים גבוהים בשביל להצדיק את עלות "השמירה ואחסנה" של הזהב?
האם אתה מודע לעלויות הנלוות לאחזקת זהב בפועל (שמתורגמות בירידה בתשואה שלך כמחזיק נייר "עוקב זהב" בנוסף לעלויות של חוזים עתידיים)?
ככל שאני חושב על למה בחרתי בזהב (מלבד העובדה שהארי בראון אמר שצריך) איכשהו נראה לי שלקראת אי הודאות שאליה מועדות פנינו השקעה בזהב אמורה להוות איזשהו מקלט מתנודתיות, כנראה שמדובר בספקולציה אבל נראה לי שהזהב עשוי להיות מקלט טוב בעתיד.
אני רק מעלה שאלות שלדעתי כדאי שתדע לענות עליהן לעצמך.
אם אתה לא יודע לענות על השאלות הללו אז לדעתי כדאי שתמצא את התשובה עליהן לפני שאתה רוכש את המוצר שקשור אל השאלות הלא פטורות.

אני שמח מאוד כך שאתה מקשה עליי. אם לא הייתי רוצה בזאת לא הייתי מפרסם את ההודעה ופשוט הייתי מתחיל להשקיע.

עוד כמה שאלות ששכחתי
4. האם אתה רואה בסחורות נכס מניב או כלי לתזמון שוק (לקנות רק בשביל למכור כשהוא עולה)?
האם אתה יודע מה העלויות הנלוות לסחורות ולחוזים עתידיים על סחורות שיורדות מהתשואה שלך?
אני לא רואה בסחורות נכס מניב, (נראה לי שבהגדרה הוא לא נכס מניב, אבל יכול להיות שאני לא טוב בהגדרות) אז כנראה שהמחשבה שלי הייתה שאוכל לתזמן את השוק.

5. לרוב אין עמלות קניה ומכירה על קרנות נאמנות שאינן קרנות מחקות!
תשים לב לפרט הקטן הזה ותוודא מול חדר המסחר של בית ההשקעות שבחרת אם באמת אין לך עמלות על הקרנות הספציפיות שאתה רוצה למכור (תנקוב במספרים שלהן ואל תשאל "שאלה כללית על כל הקרנות").
בדקתי את זה לעומק, אין עמלות על קרנות מחקות!

גידור עולה כסף והדבר משפיע על התשואה?
גידור משפיע על התשואה הרבה מעבר לעובדה שהוא עולה כסף.
אסף נתן הציג דוגמא שבה המשקיע שלא גידר את עצמו לא הפסיד אגורה אבל המשקיע המגודר הפסיד סכום נכבד מההשקעה שלו שעובר בהרבה את העלות של הגידור.

השקעה בזהב אמורה להוות איזשהו מקלט מתנודתיות, כנראה שמדובר בספקולציה אבל נראה לי שהזהב עשוי להיות מקלט טוב בעתיד.
הארי בראון הציג מקלט טוב מאוד מתנודתיות - תיק 25X4.
אתה מתרכז רק בחצי מהתיק ומתעלם משני החצאים האחרים.
ריכוז שכזה לא בהכרח ירכך את התנודתיות ויכול אפילו להגדיל אותה.
יש אנשים שחושבים שהזהב הולך להוריד 30% מערכו בשנים הקרובות - האם זה עוזר לתנודתיות שלך?
(כמובן שיש אנשים שחושבים אחרת ובאופן כללי הטיעון "יש אנשים" לא מחזיק מים...)

בהגדרה הוא לא נכס מניב
+1
תחשוב על זה כך:
1. קנית טון חיטה (סחורה כלשהי).
2. אתה צריך להוביל אותה למקום מסויים (מי שקנית את החיטה ממנו לא רוצה אותה אצלו)? יש לך עלויות הובלה (אם תטען שמי שמכר משלם על ההובלה אז אתה תשלם על ההובלה כשאתה תמכור - אנחנו נתייחס לכך שאתה משלם כשאתה קונה בשביל שההסבר יהיה יותר פשוט).
3. עכשיו אתה צריך לאחסן את החיטה במקום מסויים (אם סתם תשאיר אותה ברחוב אז היא לא תשאר שם)? יש לך עלויות אחסון.
4. מישהו צריך לשמור על החיטה מפני גנבים (אם לא מישהו יפרוץ למחסן הלא שמור שלך וירוקן אותו מחיטה)? יש לך עלויות שמירה.
5. מישהו צריך לוודא שעכברים לא יאכלו לך את החיטה? אתה כבר מבין לאן אני חותר...

אחרי כל ההוצאות הללו אתה צריך למצוא פראייר אחר שלא רק ישלם לך יותר על אותה החיטה בשנה הבאה, אלא ישלם לך יותר מכל ההוצאות שהיו לך בדרך ומהמחיר שאתה שילמת!
אם לא הצלחת למצוא פראייר כזה...

יש פתגם שאומר:
בכל עסקה יש פראייר אחד לפחות, אם אתה מסתכל על כל השאר ולא מצאת אותו, אז זה אתה...

רק בשביל להבהיר.
אני לא בא לטעון שאין סיבה להשקיע בסחורות.
אני בא לגרום לך לחשוב למה אתה משקיע בסחורות ואם אתה לא תצליח לשכנע את עצמך כשאתה עונה על השאלה למה, אז אתה צריך לחשוב על השקעה אחרת.

גידור משפיע על התשואה הרבה מעבר לעובדה שהוא עולה כסף.
אסף נתן הציג דוגמא שבה המשקיע שלא גידר את עצמו לא הפסיד אגורה אבל המשקיע המגודר הפסיד סכום נכבד מההשקעה שלו שעובר בהרבה את העלות של הגידור.
בהחלט אקרא שוב את המאמר.
לפחות קיבלתי +1 על משהו, כנראה שאצטרך לחזור ללוח השרטוט.
הפורום הזה מצד אחד מאוד מעשיר ומלמד, מצד שני הוא נותן כל כך הרבה שיעורי בית...אפשר את הדרך הקלה לפעמים ? ;)

קח בחשבון שגם אחרי כל שיעורי הבית והגעה לתיק שנראה אופטימלי בעיניך - עדיין אנשים ישאלו אותך "למה" ו"האם לקחת בחשבון".
לרב האנשים יש גישות שונות וחשוב שתזכור שבסופו של דבר אתה מחליט.
כהערת אגב - אני לא רואה פסול בלקחת את The Road Not Taken - כלומר להשקיע בדברים שאחרים מסתייגים מהם - בהינתן שאתה מבין את השמשעויות.

קח בחשבון שגם אחרי כל שיעורי הבית והגעה לתיק שנראה אופטימלי בעיניך - עדיין אנשים ישאלו אותך "למה" ו"האם לקחת בחשבון".
לרב האנשים יש גישות שונות וחשוב שתזכור שבסופו של דבר אתה מחליט.
כהערת אגב - אני לא רואה פסול בלקחת את The Road Not Taken - כלומר להשקיע בדברים שאחרים מסתייגים מהם - בהינתן שאתה מבין את השמשעויות.
זה בדיוק ההבדל בין "לשאול למה" לבין "אני הייתי עושה אחרת".
שאלת "למה" מאפשרת לעונה להבין מדוע הוא מבצע פעולה מסויימת בשביל להתקדם למטרה הסופית שלו גם אם הוא ממשיך לעשות את אותו הדבר.

אין ספק שלשאול ”למה” זה חשוב, חלילה לא מזלזל, אבל לפעמים מרוב שאלות ותהיות פלוני יכול להגיע למצב שהוא רודף אחרי הזנב של עצמו או מקבל רגליים קרות.
יכול להעיד על עצמי שאם הייתי ממשיך לשאול את עצמי ”למה” או ”מה אם” כנראה שלא הייתי משקיע כלל. רק ניסיתי לציין שבסוף צריך לקבל החלטות, וכן אני יודע שיתכן שזה מנוגד למה שחלק מחברי הפורום חושבים.

מעבר לכל מה שהעירו, יש לך home bias ממש ממש חזק. 25% מהתיק מושקע בשוק (הישראלי) שהוא אולי אחוזים בודדים מהשוק העולמי. אז תחשוב טוב אם יש סיבה טובה לזה או לא.
שים לב שיש גם חשיפה כפולה לstoxx.

מעבר לכל מה שהעירו, יש לך home bias ממש ממש חזק. 25% מהתיק מושקע בשוק (הישראלי) שהוא אולי אחוזים בודדים מהשוק העולמי. אז תחשוב טוב אם יש סיבה טובה לזה או לא.

חשבתי ש25% הם דווקא הטייה יחסית נמוכה בהתחשב בכך שאני מישראל..

לגבי האגח, יש לך טיעון לגיטימי נגדו בסביבת הריבית הנוכחית, אבל אם רצית למתן תנודתיות ובחרת שלא לקנות אגח בגלל סביבת הריבית, הדבר הטבעי לעשות הוא להחליף את האגח בממתן תנודתיות אחר, כמו מזומן, ולא בעוד מניות.

מסכים לחלוטין שכרגע מזומן טוב יותר מאג״ח כממתן תנודתיות.
מה שחייבים לזכור הוא, שהצורך ב״ממתן תנודתיות״ הוא לא מובן מאליו, אלא תלוי באופק והמטרה של ההשקעה.

אגב, בעודי קורא את התשקיפים והמידע שקיים על הניירות, גילי שעל תעודת של הסחורות במדיניות הדיבידנד כתוב: ריבית נצברת US T-bills ל-3 חודשים-פחות 2%
האם זה אומר שבפועל נגבים ממי שמשקיע בתעודה 2% מדי חודש בשל ריבית שלילית ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס בניית תיק השקעות-גיל 20 שוק ההון 19
S בניית תיק השקעות שוק ההון 9
K בניית תיק השקעות לפנסיונרית בגיל 65 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
E בניית תיק השקעות לטווח של 10-15 שנים שוק ההון 5
stamEhad בניית תמהיל תיק השקעות שכולל הלוואה (שאלה טכנית) שוק ההון 3
M כלי שמאפשר בניית תיק השקעות וירטואלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y התייעצות בעת בניית תיק השקעות שוק ההון 13
O בניית תיק השקעות עצמאי משולב IRA שוק ההון 6
S בניית תיק השקעות ראשוני שוק ההון 5
M בניית תיק השקעות לפנסיונרים שוק ההון 6
T בניית תיק השקעות- אג"ח וקרנות שוק ההון 5
ה בניית תיק השקעות שוק ההון 1
W בניית תיק השקעות - אג"ח וקרנות כספיות שוק ההון 13
L בניית תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 4
A בניית תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
M בניית תיק השקעות בבלוג התמונה הגדולה שוק ההון 1
צ בניית תיק השקעות שוק ההון 2
M בניית תיק השקעות ע"פ JL Collins שוק ההון 80
ג התמונה הגדולה - בניית תיק השקעות - האם יש גרסה באנגלית? התפתחות אישית 4
י בניית תיק השקעות שוק ההון 14
D בניית תיק השקעות שוק ההון 5
ע בניית תיק השקעות(חדש בתחום) שוק ההון 16
ד בניית תיק השקעות + כמה שאלות מהותיות שוק ההון 39
רוני בניית תיק השקעות ופורטפוליו נכסים מניבים בתנאי דפלציה וריבית שלילית שוק ההון 38
קפה שחור בניית תיק השקעות בצמוד לבעלות על חברה בע"מ שוק ההון 39
ido15 בניית תיק השקעות שוק ההון 43
roniba בניית אקסל/speadsheet למעקב אחר תיק השקעות אוף טופיק 3
Izik בניית תיק השקעות שוק ההון 3
ש בניית תיק השקעות שוק ההון 11
ק בניית תיק השקעות - כניסה לשוק בשלבים או בהקדם האפשרי שוק ההון 2
GentleGiant בניית תיק השקעות שוק ההון 17
S בניית תיק פשוט מאפס לבן משפחה מבוגר שוק ההון 3
L בניית תיק לטווח ארוך שוק ההון 0
bobby בניית תיק סולידי 30-70 או 40-60 עם גידור מט"ח שוק ההון 6
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6
M כמו כולם..בניית תיק חדש. סבבה? שוק ההון 26