• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בניית תיק השקעות לפנסיונרים

• פותח הנושא פותח הנושא mattis
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mattis

משתמש סולידי
דירוג
8
שלום!

אחרי שהתייאשתי מלמצוא יועץ נורמלי שיעשה סדר בתיק ההשקעות של הוריי, החלטתי לקחת את זה על עצמי.

המצב כיום:
  1. שני הוריי יצאו לפנסיה לאחרונה, עובדי מדינה שמקבלים פנסיה תקציבית שאמורה לכסות את הוצאות שוטפות + לחסוך כמה אלפים בודדים בחודש. אין להם הבנה פיננסית טובה לצערי.
  2. כשני שליש מהחסכונות שלהם יושבים בתיק השקעות בבנק שמנוהל על ידי יועץ של הבנק. אין להם דמי ניהול. דמי קנייה ומכירה יושבים על 0.2%. התיק מלא בעשרות קרנות נאמנות שונות כשכל קרן מושקעת במניות ובאג"ח קונצרני וממשלתי. קשה להבין מה אחוז החשיפה שם ולאיזה שווקים. היועץ מתקשר כל כמה זמן ואומר לאבא שלי מה לקנות ומה למכור.
  3. שליש מהכסף יושב בקרנות השתלמות ברירת מחדל שבתורן גם משקיעות במניות ואג"ח ממשלתי וקונצרני. התשואות לא מדהימות בלשון המעטה.
התוכנית:
  1. להעביר את קרנות ההשתלמות (כאמור, כשליש מהחסכונות) כולן לניהול IRA באחד מבתי ההשקעות בדמי ניהול נמוכים ולרכוש קרנות נאמנות/ETF מחקות מדדים בצורה רחבה (תמהיל של מניות מארה"ב, אירופה ושווקים מתעוררים). הרעיון הוא לרכז את האפיק המנייתי לחלק הפטור ממס.
  2. לקחת את שני שליש החסכונות שבניהול הבנק ולהעביר אותו לבית השקעות על מנת לחסוך בעמלות. לאחר מכן לבנות תיק שמורכב רובו ככולו מקרנות נאמנות המחזיקות אג"ח ממשלתי.
  3. כסף חדש ילך לאיזון התיק.

שאלות:
  1. האם אני מפספס משהו? מעולם לא בניתי תיק לאנשים בפנסיה. המטרה היא ליצור תיק יחסית סולידי עם חשיפה של כ30% חשיפה למניות ו70% אג"ח ממשלתי.
  2. האם יש איזשהי הטבה לקרנות השתלמות של מורים שאני אפספס במידה ואעביר אותן לבית השקעות פרטי?
  3. החלק הסולידי בתיק - איך לבנות אותו? איך אני מגוון אותו? האם להיצמד לקרנות נאמנות המחזיקות אג"ח ממשלתי או ששווה לקנות אג"ח ישירות? האם יש ני"ע סולידיים נוספים שיעזרו בפיזור התיק?

תודה רבה לעוזרים.

האם אני מפספס משהו? מעולם לא בניתי תיק לאנשים בפנסיה. המטרה היא ליצור תיק יחסית סולידי עם חשיפה של כ30% חשיפה למניות ו70% אג"ח ממשלתי.
למה? חשוב שתבהיר מה המטרה מבחינת ניהול החיים. האם המטרה היא לשימוש שוטף של הוריך? אם כן, לאיזה טווח זמן? האם המטרה היא לטיולים בעולם והוצאות או פינוקים אחרים מעבר לצרכים השוטפים כשנמצאים בבית? אם כן, כמה, באיזו תדירות, ולאיזה טווח זמן? האם המטרה היא לשמור על מספיק נכסים שיוכלו לספק טיפול רפואי איכותי ולעיתים מתמשך במידה וקורות חלילה תאונות או מחלות קשות? כיצד הוריך רואים את עתידם - האם הם מעוניינים להמשיך לגור באותו מקום, או בשלב מסוים לעבור לדירה אחרת? האם בשלב מסוים (אפילו בעוד 10 שנים) הם מעוניינים לעבור לדיור מוגן כלשהו? האם המטרה היא להשתמש בכל הכסף כמה שניתן כדי להנות מהחיים? האם המטרה היא להשאיר לך ירושה (ואולי לבני משפחה אחרים), ואם כן, באיזה היקף?
לדעתי השאלות האלו עקרוניות יותר, בעיקר מכיוון שחלקן יביאו למסקנות פעולה הסותרות זו את זה.
חשוב לדעתי לנסות לשוחח על כך ולקשר בין התאמת המטרות והצפיות לבניית התיק תוך הסכם והבנה ביניכם.
זה לא קל, אני מודע לזה.
מקווה שזה עוזר להתחיל.

למה? חשוב שתבהיר מה המטרה מבחינת ניהול החיים.

תודה רבה על התשובה!

חבל שלא הכנסתי את זה לשאלה אבל המטרה מוגדרת. מעבר לסכום מסוים אותו יתנו לילדים בחתונה, המטרה היא לאפשר בשלב מתקדם יותר (בתקווה לפחות עשור מהיום) לאפשר מגורים בדיור מוגן/טיפולים/מטפלים.עשיתי חישוב של עלויות ונראה שהסכום יספיק בהנחה של תשואה כוללת של כ3% על ההון + החיסכון הצפוי מקצבאות הפנסיה).

הרעיון הוא להמשיך את הצבירה של ההון עד לשלב הגיל המתקדם ואז שימוש בכל ההון בדיור מוגן/מטפלים/טיפולים.

האם אני מפספס משהו? מעולם לא בניתי תיק לאנשים בפנסיה.

אומרים את זה תמיד בדיונים האלה, אבל אנשים שתמיד סמכו על היועץ ופתאום יראו אדום בתיק שלהם במפולת הקרובה עלולים לקחת את זה קשה. גם אם בנית עבורם את התיק הכי טוב וחסכוני.
יש דברים שאולי עדיף לא לגעת בהם, אלא אם כן המצב הקיים הוא שערורייתי.
מהכרות שלי עם אנשים מבוגרים, קשה להם עם הרפתקאות חדשות.

לקחת את שני שליש החסכונות שבניהול הבנק ולהעביר אותו לבית השקעות על מנת לחסוך בעמלות. לאחר מכן לבנות תיק שמורכב רובו ככולו מקרנות נאמנות המחזיקות אג"ח ממשלתי.
האם בדקת את המיסוי על הרווחים הצבורים אם יש כאלו כתוצאה מכך?

אומרים את זה תמיד בדיונים האלה, אבל אנשים שתמיד סמכו על היועץ ופתאום יראו אדום בתיק שלהם במפולת הקרובה עלולים לקחת את זה קשה. גם אם בנית עבורם את התיק הכי טוב וחסכוני.
יש דברים שאולי עדיף לא לגעת בהם, אלא אם כן המצב הקיים הוא שערורייתי.
מהכרות שלי עם אנשים מבוגרים, קשה להם עם הרפתקאות חדשות.

לא מדובר בהרפתקה חדשה. להיפך, היום התשואה שלילית והתיק נמצא בבלאגן. העמלות לא אופטימליות ומבחינת מיסוי התיק מחולק לא נכון. מדובר בניסיון לקחת את התיק לכיוון סולידי יותר ולא להיפך.

השאלה שלי שלא נענתה עדיין היא איך אני בונה את החלק הסולידי בתיק.

מינימום התערבות בכספי ההורים.
יש מצבים שדמי ניהול גבוהים נוגסים בקרן והתשואה.
אולי מעבר לבית השקעות עם התיק כמו שהו יחסכו כמה מאות שקלים בשנה, כתבת שאין דמי ניהול אבל האם יש פא..נג דמי משמורת?
לדעתי אין משמעות גדולה לעמלת קניה/מכירה בתיק כי בשלב זה בחיים התיק אמור להיות כבר מאוזן פחות או יותר.
כמו כן, להפסיק לקנות/למכור לפי עצת היועץ בבנק כי זה חרטא וכך עושים על ההורים רווח ללא תכלית להשבחת התיק אלא לקופת הבנק.
לא ציינת את ערך התיק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
X שאלות בנושא בניית תיק השקעות לאמי הפנסיונרית שוק ההון 1
A שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
S בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
ס בניית תיק השקעות-גיל 20 שוק ההון 19
S בניית תיק השקעות שוק ההון 9
K בניית תיק השקעות לפנסיונרית בגיל 65 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
E בניית תיק השקעות לטווח של 10-15 שנים שוק ההון 5
stamEhad בניית תמהיל תיק השקעות שכולל הלוואה (שאלה טכנית) שוק ההון 3
M כלי שמאפשר בניית תיק השקעות וירטואלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y התייעצות בעת בניית תיק השקעות שוק ההון 13
O בניית תיק השקעות עצמאי משולב IRA שוק ההון 6
S בניית תיק השקעות ראשוני שוק ההון 5
T בניית תיק השקעות- אג"ח וקרנות שוק ההון 5
ה בניית תיק השקעות שוק ההון 1
W בניית תיק השקעות - אג"ח וקרנות כספיות שוק ההון 13
L בניית תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 4
A בניית תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
M בניית תיק השקעות בבלוג התמונה הגדולה שוק ההון 1
צ בניית תיק השקעות שוק ההון 2
M בניית תיק השקעות ע"פ JL Collins שוק ההון 80
ג התמונה הגדולה - בניית תיק השקעות - האם יש גרסה באנגלית? התפתחות אישית 4
י בניית תיק השקעות שוק ההון 14
D בניית תיק השקעות שוק ההון 5
ע בניית תיק השקעות(חדש בתחום) שוק ההון 16
ד בניית תיק השקעות + כמה שאלות מהותיות שוק ההון 39
רוני בניית תיק השקעות ופורטפוליו נכסים מניבים בתנאי דפלציה וריבית שלילית שוק ההון 38
קפה שחור בניית תיק השקעות בצמוד לבעלות על חברה בע"מ שוק ההון 39
ido15 בניית תיק השקעות שוק ההון 43
roniba בניית אקסל/speadsheet למעקב אחר תיק השקעות אוף טופיק 3
א בניית תיק השקעות שוק ההון 41
Izik בניית תיק השקעות שוק ההון 3
ש בניית תיק השקעות שוק ההון 11
ק בניית תיק השקעות - כניסה לשוק בשלבים או בהקדם האפשרי שוק ההון 2
GentleGiant בניית תיק השקעות שוק ההון 17
S בניית תיק פשוט מאפס לבן משפחה מבוגר שוק ההון 3
L בניית תיק לטווח ארוך שוק ההון 0
bobby בניית תיק סולידי 30-70 או 40-60 עם גידור מט"ח שוק ההון 6
חורש חוות דעת על בניית תיק עם שילוב שוק מקומי שוק ההון 6