שלום לכולם,
אני מיכאל, בן 25, מתגורר במרכז בדירה שכורה עם חברה וכלב.
נחשפתי לאתר לפני כחודש ומאז הספקתי לקרוא בשקיקה את רוב הבלוג, את הספר ERE והיד עוד נטויה
לאחרונה אני מרגיש כאילו מישהו ניער אותי ואמר: "אחי, אתה חי במערה, העולם הרבה יותר גדול ויפה ממה שאתה רואה" ואז הצביע לעבר היציאה. מבחינתי, הבלוג הזה הוא מתנה, קריאתו גרמה לי להרהר במצבי הנוכחי ובמטרותיי בחיים, ועל כך תודה לסולידית.
עברתי תקופה ארוכה של התנהלות כלכלית חסרת אחריות המתבטאת בצרכנות מוגזמת וחוסר מודעות למצבי הפיננסי. נכון לכתיבת שורות אלה הוצאותיי החודשיות מהוות כ-104% מהכנסותיי (כ7,000/6,500). בבעלותי רכב שמוערך בכ-56,000 וחובות ע"ס כ-60,000 (שעיקרם ההלוואה לרכישת הרכב).
בעוד כחודש אסיים שירות קבע של כ-3 שנים ואתחיל ללמוד (מדעי המחשב).
מטרת העל - עצמאות כלכלית, The sooner the better!
מטרות ביניים:
- למכור את האוטו
- לחסל את החובות
- לרתום את החברה
- להתחיל לחסוך
מספר הרהורים:
אני מיכאל, בן 25, מתגורר במרכז בדירה שכורה עם חברה וכלב.
נחשפתי לאתר לפני כחודש ומאז הספקתי לקרוא בשקיקה את רוב הבלוג, את הספר ERE והיד עוד נטויה
לאחרונה אני מרגיש כאילו מישהו ניער אותי ואמר: "אחי, אתה חי במערה, העולם הרבה יותר גדול ויפה ממה שאתה רואה" ואז הצביע לעבר היציאה. מבחינתי, הבלוג הזה הוא מתנה, קריאתו גרמה לי להרהר במצבי הנוכחי ובמטרותיי בחיים, ועל כך תודה לסולידית.
עברתי תקופה ארוכה של התנהלות כלכלית חסרת אחריות המתבטאת בצרכנות מוגזמת וחוסר מודעות למצבי הפיננסי. נכון לכתיבת שורות אלה הוצאותיי החודשיות מהוות כ-104% מהכנסותיי (כ7,000/6,500). בבעלותי רכב שמוערך בכ-56,000 וחובות ע"ס כ-60,000 (שעיקרם ההלוואה לרכישת הרכב).
בעוד כחודש אסיים שירות קבע של כ-3 שנים ואתחיל ללמוד (מדעי המחשב).
מטרת העל - עצמאות כלכלית, The sooner the better!
מטרות ביניים:
- למכור את האוטו
- לחסל את החובות
- לרתום את החברה
- להתחיל לחסוך
מספר הרהורים:
- הקטנת הצריכה - ברור כשמש, מתחיל ליישם וכבר בחודש הקרוב מצפה לתזרים חיובי. עד כמה דחוף לרתום לכך את החברה? זו משימה מורכבת
- לימודים: כן או לא? מבחינתי, אני הולך ללמוד נושא שמעניין אותי מאוד ומהווה, בנוסף, פלטפורמה להגדלת השכר באופן משמעותי. בסמסטר הקרוב המימון יגיע מכספי הפיקדון, לאחר מכן אני מתכוון לנסות להשיג מלגה.
- מדובר על אורח חיים לא מאוד פופולרי בחברה שלנו. לאילו תגובות לצפות מצד חברים / משפחה?
- האם יש משהו נוסף שעליי לעשות או להפסיק לעשות כדי לקדם את מטרתי?
נערך לאחרונה ב: