• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בלוג ההשקעות של שלומי ארדן

• פותח הנושא פותח הנושא חיימוש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חיימוש

משתמש רגיל
דירוג
234
בדיוק יצא לי להיתקל דרך חיפוש באינטרנט בבלוג שלו, וראיתי שהוא פרסם את רשימת המניות המעניינות לשנת 2025 בתאריך 4.4.25. מאז – בפחות מחודש – התיק שהרכיב רשם כבר תשואה נאה של כ-8–9%.
בנוסף, גם בשנת 2024 הוא הציג תשואה מרשימה של כ-60%.
בנוסף אני תמהה המידע נגיש ובחינם לכל אחד, האם זה מראה על אמינות ???

מה אני מפספס פה???

נערך לאחרונה ב:
בפורום יש, אבל לפני הרבה זמן.
אם אני זוכר נכון אז הדעה שם הייתה די שלילית, אנשים הפסידו הרבה כסף.
עכשיו הוא הציג שנה מוצלחת (אם כי כדאי שתבדוק את נכונות הנתונים בעצמך, כתבו שם שלא תמיד הנתונים באתר שלו מסתדרים עם הנתונים האמיתיים).

מה אתה לומד מזה? האם ייתכן שמדובר פשוט במזל?

לא זוכר על מה דובר כאן בעבר, אבל הביקורת האישית שלי הייתה שהוא מדבר על מניות עם נזילות כל כך נמוכה, שעצם זה שהוא מפרסם את הדו"ח הנ"ל ומושך עוד כמה עשרות קונים פוטנציאלים כדי להטיס את הפורטפוליו.

הוא לא יגיד לך מתי הוא קנה ובאיזה מחיר, והוא גם לא יגיד לך מתי הוא מוכר. מכאן, כדאי לכל אחד לחשוב אם אכן הדוח מפורסם כדי לסייע לזולת או לטובת pump.

בדיוק יצא לי להיתקל דרך חיפוש באינטרנט בבלוג שלו, וראיתי שהוא פרסם את רשימת המניות המעניינות לשנת 2025 בתאריך 4.4.25. מאז – בפחות מחודש – התיק שהרכיב רשם כבר תשואה נאה של כ-8–9%.
בנוסף, גם בשנת 2024 הוא הציג תשואה מרשימה של כ-60%.
בנוסף אני תמהה המידע נגיש ובחינם לכל אחד, האם זה מראה על אמינות ???

מה אני מפספס פה???

אני מאוד אוהב את הפרויקט שלו לעבור אחת לשנה על כלל המניות בישראל. הוא משקיע זמן רב, ומנגיש את המידע לכולם. ראוי להערכה.
שים לב, שהמניות המעניינות הן לאו דווקא מניות שהוא מחזיק בעצמו, אלא רק כאלה שהוא העריך שהן יותר אטרקטיביות מהרשימה. הוא לא חושף מה הוא מחזיק בעצמו.
שנה אחת אינה מספיקה על מנת לגזור לגבי יכולות של אדם להשיא תשואה עודפת.
כמו כן, יש לזכור שהבורסה בישראל לא מייצגת את כלל המשק העסקי, עם ייצוג יחסית משמעותי לחברות נדל"ן (ומימון נדל"ן) ותעשייה בטחונית. בהתאם גם הרשימה שהוא פרסם מושפעת מכך.

אני מעריך אותו מאוד.
הביקורת שיש לי על הבלוג שלו זה שבשנתיים סביב 2022, כשהיו ביצועים רעים לקרן שלו ולתיקים הוירטואלים שהוא הרכיב, אז פתאום היה שקט ולא ראינו עידכונים. ואז כשהקרן הרימה ראש מעל המים פתאום הגיע עידכון כי שוב יש במה להתפאר.
להתפאר בביצועים כשהולך טוב זה קל. לעדכן בזמן אמת גם כשהולך פחות טוב זה שייך רק להכי אמינים ושקופים.

השקעות ערך, או במילים אחרות בחירת מניות בפינצטה, לא נועדו להדיוטות ובטח לא לאנשים שמתעצלים ללמוד בעצמם ומחפשים קיצורי דרך ע"י חיקוי גורואים.
השקעה כזאת דורשת מהמשקיע להמשיך לעקוב אחרי החברות שבחר לקנות את מניותיהן, לעקוב אחרי הסקטור שלהן (קנית אלביט? תעקוב אחרי הסקטור הביטחוני-מדיני בעולם כולו), לעקוב אחרי השוק הכללי (טראמפ מטריף את העולם בלי קשר לתוצרי החברות והסקטורים). ובמיוחד נדרשת תכנית גידורים - מתי נכנסים ומתי יוצאים ממניה מסוימת, לא להתאהב במניה ולא להיצמד אליה בנישואין קתולים.
מי שיש לו כיסים עמוקים ופיזר את הונו בנכסים פחות קורלטיבים אחד לשני, לא נורא אם יפנה אחוז מסוים (שלא ירושש אותו) לצורך לימוד והתנסות בהשקעת ערך.

השקעה כזאת דורשת מהמשקיע להמשיך לעקוב אחרי החברות שבחר לקנות את מניותיהן, לעקוב אחרי הסקטור שלהן (קנית אלביט? תעקוב אחרי הסקטור הביטחוני-מדיני בעולם כולו), לעקוב אחרי השוק הכללי (טראמפ מטריף את העולם בלי קשר לתוצרי החברות והסקטורים). ובמיוחד נדרשת תכנית גידורים - מתי נכנסים ומתי יוצאים ממניה מסוימת, לא להתאהב במניה ולא להיצמד אליה בנישואין קתולים.
חשוב לציין שגם כל ההשקעה הזו לא מבטיחה הצלחה.

אהבתי את ההודעה הקודמת שלך לגבי מי זה מתאים:

השקעות ערך, או במילים אחרות בחירת מניות בפינצטה, לא נועדו להדיוטות ובטח לא לאנשים שמתעצלים ללמוד בעצמם ומחפשים קיצורי דרך ע"י חיקוי גורואים.

אך לגבי הודעה זו:

שום השקעה לא מבטיחה, אבל אין ספק שזה לא מתאים למי שלא עשיר דיו כדי לבזבז כסף על זה.

אני לא מסכים עם הסיפא. במובנים רבים השקעות ממוקדות לאחר למידה עמוקה של הנכס הנרכש וסביבתו העסקית (בין אם נדל"ן ובין עסק שלם או חלק מעסק באמצעות שוק ההון), היא "קיצור דרך" יחסית זמין (לתחושתי נניח ל-1-3% מהאוכלוסייה שיש להם את הנתונים הפסיכולוגיים והקוגנטיביים המתאימים) לצבירת הון משמעותי. לכן אני לא רואה בכך נייס טו האב למי שכבר יש ממון מספק, אלא אתגר שמעטים יכולים לעמוד בו, אך יכול להיות מתגמל מאוד.

שרשור מכובד בנושא.... יש שם הערכה של הסולידית עצמה

השאלה היא אם בתחילת השנה הוא הציג את התיק שלו? או שבדיעבד הוא בחר את התיק בסוף השנה?
בתחילת שנה, כל אפריל, לאחר פרסום דו"חות רבעון ראשון של אותה שנה.
מציג תיק לשנה קדימה.
בודק ומדווח לאחור באופן שוטף ובסוף כל שנת השקעה (אפריל שנה הבאה). אתה גם יכול לבדוק בעצמך (בדקתי ודיווחיו מדוייקים).

עכשיו הוא הציג שנה מוצלחת (אם כי כדאי שתבדוק את נכונות הנתונים בעצמך, כתבו שם שלא תמיד הנתונים באתר שלו מסתדרים עם הנתונים האמיתיים).

מה אתה לומד מזה? האם ייתכן שמדובר פשוט במזל?
מעל 3 שנים מוצלחות.
גם ייחודי בתקופות קשות (בדוק כמה דמי ניהול הוא לקח מהמשקיעים בקרן הגידור שלו בתקופה לא מוצלחת).

בעוד שאני דוגל בהשקעות פסיביות אני גם משקיע בפועל בתיק אקטיבי.
50 אחוז פסיבי מדדי מניות גלובליים בסגנון המדד העולמי
50 אחוז אקטיבי בכיוון של שלומי ארדן
למה כל הזמן להיות בויכוח האין סופי הזה של אקטיבי מול פסיבי, ויכול להיות שכיום שיש עדריות בפסיבי ופחות מתאים לדבר על שווקים יעילים, אז אולי באקטיבי יש יותר הזדמנויות!

רעיון מעניין לחשיבה: דווקא בגלל כל הספקות וכו', ובעיקר בגלל שלפי הגישה הפסיבית אז העמדה של האדם הוא לא מחפש לעשות תשואות שיא, אלא להיות בממוצע אז כדאי לשלב את החלק האקטיבי 50% כחלק מתפסית עולם פסיבית..

מה אתם אומרים?

רעיון מעניין לחשיבה: דווקא בגלל כל הספקות וכו', ובעיקר בגלל שלפי הגישה הפסיבית אז העמדה של האדם הוא לא מחפש לעשות תשואות שיא, אלא להיות בממוצע אז כדאי לשלב את החלק האקטיבי 50% כחלק מתפסית עולם פסיבית..
"השקעה אקטיבית" היא לא השקעה. היא עבודה לכל דבר ועניין. לא כולם רוצים לעבוד בזה. או שזה לא מעניין אותם או שכבר יש להם עיסוקים ועבודות מכניסים הרבה יותר ומעניינים הרבה יותר.

50 אחוז אקטיבי בכיוון של שלומי ארדן
למה כל הזמן להיות בויכוח האין סופי הזה של אקטיבי מול פסיבי, ויכול להיות שכיום שיש עדריות בפסיבי ופחות מתאים לדבר על שווקים יעילים, אז אולי באקטיבי יש יותר הזדמנויות!
איזה כישרון יש לך לזהות את אותן הזדמנויות, אם ישנן וגם להקדים את כל שאר "בעלי כישרון" בזיהוי הזדמנויות?
הרעיון בהשקעה פסיבית הוא מיצוי התוחלת של השוק. מחקרים מראים שלטווח ארוך, לרוב, התוצאה היא תשואה גבוהה מהממוצע מאלה שמנסים להשיג תשואת שיא.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
ה עזרה עם תשלום לשירותי אחסון בלוג אוף טופיק 8
חתול לילה עוד בלוג מעניין שוק ההון 4
Waler פתחתי בלוג על כלכלה אוף טופיק 59
adamshalev המסע שלי דרך בלוג "חופש כלכלי" יומני מסע אישיים 66
כ דעה על תיק ההשקעות שלי שוק ההון 2
F האם פרדיגמת ההשקעות שאנחנו מכירים עדיין רלוונטית בעידן ה-AI? אוף טופיק 7
א כיצד פנסייה וקרן השתלמות השפיעו על התמהיל שלכם בבית ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
N מאיזה סכום בתי ההשקעות מתייחסים אלייך יותר ברצינות שוק ההון 15
I איך זה הגיוני שמסתכלים רק על צד אחד של ההשקעות? אוף טופיק 2
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
כ תיק ההשקעות שלי שוק ההון 20
B מעקב אחר תיק ההשקעות/portfolio שוק ההון 6
אגוז_קוקוס היחס לפנסיה כחלק מתיק ההשקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות? שוק ההון 18
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
נ סיכום: מה היו השינויים בתיק ההשקעות של הסילידית לאורך השנים? ולמה? שוק ההון 1
נ האם יש הבדל משמעותי בין בתי ההשקעות לגבי הפנסיה? צרכנות פיננסית 2
צור יונתן כמה בטוח בית ההשקעות הישראלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 67
C מעקב אחר ההשקעות שלנו ושל הילדים שוק ההון 1
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? מיסים 3
מ שאלה תאורטית - ניירות ערך בבית ההשקעות שוק ההון 2
משה Barista fire - מעבר למשרה חלקית במקביל למשיכה מתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ס האומנם - "במקרה חירום, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך" אוף טופיק 40
L המלצה על ספר שעוסק בהקצאת נדל"ן כאפיק בתיק ההשקעות נדל"ן 3
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
דר אהבהמוזרה תיק ההשקעות (ההיפותטי) הראשון שלי שוק ההון 14
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
P הסתמכות על השקעה במדדים - לבנות על תיק ההשקעות לעתיד. פוסטים מאיכות נמוכה 5
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
C מה בית ההשקעות עושה עם הכסף הנזיל בחשבון? שוק ההון 1
efrat שיוך חשבון בחול לבית ההשקעות צרכנות פיננסית 4
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
א סוגי ההשקעות שלי לעומת מייק שוק ההון 3
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
לאץ' להבין את התפלגות הנכסים של בתי ההשקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R איך מחלקים את ההשקעות בין שוק ההון ובין נדל״ן? שוק ההון 24
I מה לעשות עם ההשקעות בארץ בזמן רילוקיישן? שוק ההון 14
ח טעות של בית ההשקעות צרכנות פיננסית 2
F תשואה ממוצעת 7%, ריבית 8%, האם תוכנית ההשקעות תשתנה? שוק ההון 3
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
davidel "מגן מס" בתיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1

נושאים דומים

Back
למעלה