The Thinker
משתמש רגיל
- דירוג
- 142
שלום,
יש ברשותי קרן השתלמות במעמד עצמאי, אליה אני מפקיד כל שנה את הסכום עד תקרת הפטור ממס רווחי הון (18,960 ב 2022).
בנוסף, יש לי גם קרן השתלמות במעמד שכיר אליה המעסיק מפקיד לי מעל התקרה.
נכנסתי היום לאתר של קרן ההשתלמות כעצמאי, ובפירוט השכבות הופיע שיש סכום מסוים מהקרן שימוסה ב 25% מס.
פניתי לבית ההשקעות ושאלתי לפשר הדבר.
התשובה של הנציג הייתה שכיוון שיש לי קרן השתלמות כשכיר שעברה את התקרה, אני לא אהנה מהטבת המס בקרן כעצמאי.
התעקשתי ואמרתי שזו לא לשון החוק ומדובר בשתי תקרות נפרדות, אבל הנציג המשיך לטעון שזה המצב ומדובר בתקרה אחת לפי מספר תעודת זהות.
שאלתי גם איך יכול להיות שיש להם מידע לגבי קרנות אחרות שיש לי, תשובתו הייתה שכיוון שכנראה מדובר באותו בנק מנהל, יש נתונים.
השאלה שלי, מה ניתן לעשות מכאן?
כפי שמופיע באתר ״כל זכות״ אכן מדובר בשתי תקרות נפרדות.
כמו כן, בפורום הזה ובמגוון אחרים, יש הסכמה שמדובר בשתי תקרות נפרדות.
יכול להיות שכולם טועים?
יש ברשותי קרן השתלמות במעמד עצמאי, אליה אני מפקיד כל שנה את הסכום עד תקרת הפטור ממס רווחי הון (18,960 ב 2022).
בנוסף, יש לי גם קרן השתלמות במעמד שכיר אליה המעסיק מפקיד לי מעל התקרה.
נכנסתי היום לאתר של קרן ההשתלמות כעצמאי, ובפירוט השכבות הופיע שיש סכום מסוים מהקרן שימוסה ב 25% מס.
פניתי לבית ההשקעות ושאלתי לפשר הדבר.
התשובה של הנציג הייתה שכיוון שיש לי קרן השתלמות כשכיר שעברה את התקרה, אני לא אהנה מהטבת המס בקרן כעצמאי.
התעקשתי ואמרתי שזו לא לשון החוק ומדובר בשתי תקרות נפרדות, אבל הנציג המשיך לטעון שזה המצב ומדובר בתקרה אחת לפי מספר תעודת זהות.
שאלתי גם איך יכול להיות שיש להם מידע לגבי קרנות אחרות שיש לי, תשובתו הייתה שכיוון שכנראה מדובר באותו בנק מנהל, יש נתונים.
השאלה שלי, מה ניתן לעשות מכאן?
כפי שמופיע באתר ״כל זכות״ אכן מדובר בשתי תקרות נפרדות.
כמו כן, בפורום הזה ובמגוון אחרים, יש הסכמה שמדובר בשתי תקרות נפרדות.
יכול להיות שכולם טועים?