בישול - Tricks & Tips

הנושא בפורום 'אוף טופיק' פורסם ע"י yossik, ‏30/3/19.

תגיות:
  1. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,172
    לייקים שהתקבלו:
    1,750
    מדהים. אני על המדוכה!
     
    Lian אוהב/ת את זה.
  2. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,948
    לייקים שהתקבלו:
    6,094
    לא ירדת ממנה עדיין? :)
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  3. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,172
    לייקים שהתקבלו:
    1,750
    שלילי, הטיפ עם התיבלון אורז במים ולא בבישול פתח לי עולם חדש.
    בשכונה קוראים לי שלומי-G, סוף סוף מעריכים את הקארי שלי.
    אני עושה אורז של סבתא הודית מג'איפור. ואו.
     
  4. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,948
    לייקים שהתקבלו:
    6,094
    אם הייתי גרגר אורז, הייתי שמח לסאונת קארי :)
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  5. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,172
    לייקים שהתקבלו:
    1,750
    חדמ"ש
     
    קפה שחור אוהב/ת את זה.
  6. יוסי

    יוסי משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏25/1/15
    הודעות:
    128
    לייקים שהתקבלו:
    120
    רק מוסיף לכל מחפשי הקבנוס והנקניקים האיכותיים - יש במזווה בכרכור נקיקים וקבנוסים מעולים ובלי כל מיני ג'אנק בפנים. החיסרון - יקר כמובן.
    אני עכשיו מתחיל להכין נקניקים בבית - יש סו וויד, יש נתחים שמחכים במקפיא, חסר עוד קצת זמן.
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  7. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    6,926
    לייקים שהתקבלו:
    8,182
    אז קניתם מלפפונים חמוצים בסופר ואיך לאמר, הטעם ׳שטוח׳ ולא משהו, אבל יש מצב לשדרג כמעט לטעם של מלפפונים חמוצים ׳מעשי ידי להתפאר׳.
    מוציאים ומעבירים לכלי פלסטיק עם הנוזלים.
    מוסיפים מספר שיני שום טרי חתוך
    מוסיפים 3-4 פלפלי שיפקה
    ממתינים יומיים ויש אחלה מלפונים חמוצים.
    בתיאבון.
    אני מעדיף מלפפונים במלח מאשר בחומץ, זו העדפה אישית, כמות המלח שווה בשניהם.
     
    Lian אוהב/ת את זה.
  8. בת העמק

    בת העמק משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    2,748
    לייקים שהתקבלו:
    4,537
    חבל רק שאי אפשר להחזיר אותם לחיים מבחינת העיקור שביצעו להם במפעל.
    אגב, את אותו הדבר אפשר לעשות עם זיתים תעשייתיים.
    אני זוכרת את אבו כאמל הזקן מג'יש שהיה עושה את הטריק הזה וממלא בקבוקי קולה בזיתים וחמוצים "ביתיים" ומוכר במחיר מפולפל :)
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  9. GunnerWSM

    GunnerWSM משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏25/11/16
    הודעות:
    178
    לייקים שהתקבלו:
    78
    אשמח לשמוע מבאר שבעים המלצות על מקומות לקנות מזון.... נגיד דוכן תבלינים או ירקן משתלם :)
     
  10. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    6,926
    לייקים שהתקבלו:
    8,182
    לא עונת האבוקדו אבל פה ושם עדיין ניתן למצוא את הזן הקטן והארוך בין 12-15 ש"ח.
    הם די קשים אבל ניתן להבשיל אותם והדרך המסורתית היא לעטוף בעיתון או בשקית חומה.
    אז כשאתם עוברים ליד המאפיה בסופר 'תשאילו' 2-3 שקיות של בגטים.
    כל שקית יכולה להכיל בקלות 2-3 אבוקדו. ניתן לשימוש חוזר ולא מלכלך את הידיים כמו העיתון...
     
    Lian ו-Shlomi Z אוהבים את זה.
  11. בת העמק

    בת העמק משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    2,748
    לייקים שהתקבלו:
    4,537
    זה בדיוק תחילת העונה שלו :) לזן הזה קוראים "גליל" ומתחילים לקטוף אותו בערך מאמצע אוגוסט.
    רעיון טוב! האמת שאני הפסקתי לסמוך על המגדלים אז קונה רק כשכבר רך או לפחות מתחיל להתרכך בקצה.
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  12. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    351
    לייקים שהתקבלו:
    307
    מרק מהיר ולא לא-בריא:
    מחממים ירקות קפואים (סנפרוסט או משהו) בקערה במיקרוגל. כשהם מפשירים, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך וגם הרבה (יחסית למה שרגילים) מלח ותבלינים. מסמיכים קצת עם טחינה (כן, כן) ומערבבים היטב.
    עם התיבול הנכון, יוצא די נחמד בהשקעת זמן אפסית.
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  13. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    6,926
    לייקים שהתקבלו:
    8,182
    ירקות קפואים - בריא
    מלח ותבלינים במינון - או-קיי
    טחינה - בריא
    סה״כ - מרק מאוד בריא.
    אפשר להסמיך עם קורנפלור או קמח... עדיין בריא.
     
    דאניל אוהב/ת את זה.
  14. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    351
    לייקים שהתקבלו:
    307
    לא אמרתי "לא בריא", אמרתי "לא לא בריא". לא רציתי להתחייב על "בריא"...
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  15. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    351
    לייקים שהתקבלו:
    307
    אתמול ניסיתי שוב, הפעם גם עם גבינה לבנה, על תקן שמנת חמוצה. אף פעם לא אכלתי מרק עם שמנת חמוצה, אז אין לי מושג אם זה יצא דומה, אבל וואלה, זה היה די טעים.
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  16. Everything_Nice

    Everything_Nice משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏20/10/16
    הודעות:
    417
    לייקים שהתקבלו:
    207
    סופרים - מחסני השוק/רמי לוי. הבשר במחסני השוק טוב. גם בהזדמנות באונליין.
    ירקות,פירות,עלים ,תבלינים - בשוק העירוני המבחר הגדול ביותר ואיכות טובה, בסופרים ככול הנראה עד שזה מגיע למדף זה עובר יותר תחנות והירקות/פירות מהשוק מחזיקים ליותר זמן לפחות מהניסיון שלי. תבלינים ,קטניות , סחוג , זיתים ועוד יש מול תחנות האוטובוס בכניסה לשוק את תבליני מימון , מומלץ. (יש להם סניף גם במרכז ביג)
     
  17. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    6,926
    לייקים שהתקבלו:
    8,182
    המרק הפיבוריטי שלי
    תמיד מצליח, לא צריך מעבד מזון, מוט בלנדר עושה את העבודה.
     
    דאניל אוהב/ת את זה.
  18. מתמיד_למחצה

    מתמיד_למחצה משתמש רשום

    הצטרף ב:
    ‏17/8/19
    הודעות:
    5
    לייקים שהתקבלו:
    4
    שלום לכלום,
    נהנתי מכל התגובות על האורז והחלטתי לשתף.
    האורז תמיד יוצא אחד-אחד ולא נדבק

    כוס אורז (פרסי, יסמין, בסמטי)
    מטגן עם 2 כפות שמן זית בסיר איכותי
    מערבב בלי הפסקה עד שהאורז נהיה רותח ואי אפשר לגעת בו (כ-5 דקות)
    במקביל מרתיח מים
    מוסיף 1.5 כוסות מים
    מלח לפי טעם , 2 עלי דפנה, 3 פלפלים אנגליים - מערבב
    מביא לרתיחה
    מעביר לאש הכי קטנה ומבשל עם מכסה סגור 10 דקות
    מכבה את האש ומחכה 10 דקות נוספות - לא נוגע באורז
    צורך או מקרר על ידי פיזור לכמה צלחות במקרר בעזרת מזלג
    מקפל לקופסא/ות

    הקירור "המהיר" - כדי שהאורז לא יעבור את המידה
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  19. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,172
    לייקים שהתקבלו:
    1,750
    מדהים!
    עוזר מאד.

    שוטף אותו ? או בלי?
     
  20. מתמיד_למחצה

    מתמיד_למחצה משתמש רשום

    הצטרף ב:
    ‏17/8/19
    הודעות:
    5
    לייקים שהתקבלו:
    4
    לא שוטף.
    חשוב לציין שבגלל שאני מערבב בלי הפסקה האורז לא הופך לחום בשום שלב.
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
מוזמנים להשתמש בקישורי השותפים הבאים כדי לקנות באמאזון , להוריד ספרי שמע, או להקים אתר אינטרנט משלכם (מדריך מפורט - כאן). תודה על תמיכתכם באתר.
טוען...
נושאים דומים פורום תאריך
כלי בישול אוף טופיק ‏1/7/19
חלונות 7, 8, 10, אנדרואיד, אייפון וכל השאר, שאלות, תשובות , Tricks & Tips אוף טופיק ‏31/12/15
  1. אתר זה משתמש בעוגיות דפדפן. אין באמור בפורום כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם.