בישול - Tricks & Tips

הנושא בפורום 'אוף טופיק' פורסם ע"י yossik, ‏30/3/19.

תגיות:
  1. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    263
    לייקים שהתקבלו:
    334
    תגלית הסופ"ש:
    אמא שלי מאוד אוהבת להכין מאכל מרוקאי שנקרא פסטייה. סוג של סיגר ממולא בעוף.
    בכל מקרה...
    אני בדרך כלל ממש מתעבת עוף שעבר חימום (חוץ מפרגית).
    אבל המלית הזאת זה אחד הטעימים. סה"כ כיריים ורגליים שנחלטו, מפרקים את הבשר מהעצם, גורסים לחתיכות חמודות כאלו ומבשלים עם שמן, תבלינים ושקדים פרוסים.
    השקדים מוסיפים קראנצ' מדהים, השמן שומר על חתיכות העוף הקטנות עסיסיות והקומפלט ממש ממש טוב! אימצתי לעתיד בתור מנת עוף פשוטה.
     
    yossik ו-Shlomi Z אוהבים את זה.
  2. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    נשמע מסובך. איך זה מנת עוף פשוטה?
     
  3. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    אז אחרי שסיימנו את פרויקט האורז, מעדכן שהוספתי עדשים ,תפודים ובטטות שיהיה איזון פחמימות/חלבון ועדיין יוצא פיקס.
    האם יש לכם רעיון לחלבון חוץ מביצת עין שאפשר לעשות ליד ?
    בקטע של עצלנים אבל עדיין מזין... נקניקיות זה תופס או שזה קפוא אז לא טוב לנו.
    אם יש לכם רעיונות אשמח. ואז אני ממש סגור 30 שנה קדימה
     
  4. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    בקו האורז או קטניות אחרות?
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  5. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    6,916
    לייקים שהתקבלו:
    8,172
    קבנוס איכותיים [חס וחלילה לא תוצרת הארץ...] הולכים נהדר עם שעועית ברוטב עגבניות + מעט טבסקו או צ׳ילי גרום.
     
    משה ו-Shlomi Z אוהבים את זה.
  6. Lian

    Lian משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏26/12/17
    הודעות:
    200
    לייקים שהתקבלו:
    79
    איזה שרשור, הבטן....
    מאיפה אפשר להשיג קבנוס איכותי לא תוצרת הארץ? :>
     
  7. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    מעדנייה לא כשרה
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  8. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    6,916
    לייקים שהתקבלו:
    8,172
    +1
     
  9. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    סגרנו את עניין האורז/פחמימות. חלבונים. מה יש לך להציע ?
     
  10. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    מה הלו"ז זה בא קפוא? זה דברים שאפשר למצוא בסופרים ?
     
  11. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    6,916
    לייקים שהתקבלו:
    8,172
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  12. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    זה בא יבש ונשמר שנים רבות :)
    במילים אחרות, בשר משומר

    בכל מקרה, קח מתכון פשוט שכולל נקניקיות, איזה שבא לך
    קוראים לזה שוקרוט וזה מבוסס כרוב ובשר
    הבשר יכול להיות נקניקיות, חלקים שמנים של פרה, כל מיני נתחונים שמתבשלים שעה-שעתיים
    בוא נגיד ככה, לתבשיל עצמו צריך כשעה, אבל זה באמת תלוי בבשר שתדחוף לשם
    הבשר צריך להיות בקוביות או בגדלים של 1-3 ס"מ, צ'אנקי כזה

    כל ארוחה אצלי זה קודם כל בצל גדול וראש שום
    קיצוץ - פירוק - סיר רחב עם שמן - לדרך
    2 גזרים מגורדים גס מאוד
    ראש כרוב בינוני או גדול חותכים תלתלים
    (מחלקים ל 4 רבעים - כל רבע מניחים על השולחן וחותכים לרוחב העלים ברצועות של חצי ס"מ)
    אמור לצאת נפח מפלצתי של חומר לסיר, אבל אל דאגה הוא יאבד את כל הצורה הזאת בקרוב מאוד
    הבצל צריך לקבל את הבשר שצריך סגירה (צריבה מהירה בשמן)
    טיגון כמה דקות, לתת לבשרים להתחיל להפריש שומנים

    זורקים חצי מכמות הכרוב לתוך הסיר, זה אמור להיות המון
    על הכרוב שהרגע נכנס לסיר מתחילים עם התבלינים
    מלח על הכרוב גומרת עליו, משמע הוא יתחיל להפריש מים כמו מטורף, זה בסדר
    הנוזלים יתנו לנו את האפשרות לערב את כל התבלינים היבשים שנזדקק להם עם כל המרכיבים

    תבלינים אפשריים: עלי דפנה, שאטה גרוס גס, פלפל אנגלי (שחור אדום לכיף בעין), קארי, קצת כמון (קצת!)
    יש תבלין, ראס אל חנות הוא כולל ציפורן למי שאוהב, לא כולם אוהבים, אז שים לב

    כאשר הנפח של התבשיל ירד קצת - מערבים - סוגרים
    אש בינונית, לא קטנה מדי, בכל זאת הסיר די גדול
    המים יעלמו מהר, רצוי להוסיף כל הזמן מים פושרים
    לאורך כל הבישול חייבים להיות נוזלים בתבשיל

    תלוי בבשר וכאשר נותרת כרבע שעה לבשר להיות מוכן
    זורקים את החצי השני של הכרוב לסיר, לא צריך להוסיף תיבול
    עירבוב טוב, בישול פתוח, לתת לכרוב החדש להתמזג קצת עם התבשיל

    קישוטים אפשריים להגשה: עלי פטרוזיליה, נבטים\נבטוטים
    Side-dish - מלפפונים\עגבניות\ראשי שום מלוחים\משומרים (רצוי ביתיים כמובן :))

    בהצלחה
     
    Shlomi Z ו-yossik אוהבים את זה.
  13. בת העמק

    בת העמק משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    2,743
    לייקים שהתקבלו:
    4,520
    נקניק תעשייתי (מה שיש בסופר) זה המאכל הכי לא בריא שיש. בקושי אפשר לקרוא לזה אוכל.
    אין לך שום היכרות עם הכנת בשר?
    אני הייתי הולכת על עוף. למשל, חזה עוף (אתה לבד, נכון? תבקש מהקצב חצי פרפר) שאתה חותך לקוביות, מתבל קצת או הרבה, מטגן כמה דקות ומצרף לתבשיל האורז שלך. או קונה כרעיים, מתבל ודוחף לתנור לאיזה שעה וחצי-שעתיים.
     
    Shlomi Z ו-kerenX אוהבים את זה.
  14. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    263
    לייקים שהתקבלו:
    334
    @Shlomi Z

    דווקא בשביל meal prep הייתי לוקחת פרגית.
    חזה עוף יוצא כל כך יבש אחרי חימום!

    אופציות מבית @kerenX לארוחות קלות עם חלבון:

    פרגית: לבקש מהקצב לנקות משומן ולחתוך לקוביות. כורכום, מלח, פלפל לבן, פפריקה וטיפה כמון וטיפה שמן. לתת לזה לשבת איזה חצי שעה ופשוט לשים על מחבת חמה עד שמבושל (אמור פשוט לקבל טיפה צבע). זה בערך הגו-טו שלי, מכינה את זה לשתי ארוחות בשבוע.

    אופציה נחמדה, דווקא כן עם חזה עוף, לבקש לחתוך לרצועות, לצרוב על המחבת עם טיפה רוטב אסייתי למוקפץ של אוסם. להכין נודלס בסיר ולסנן, לערבב הכל ביחד עם תערובת של 1 חלקים סויה 3 חלקים צ'ילי מתוק/חריף ועוד טיפה רוטב אסייתי. אם בא לך להשקיע תוסיף גם גזר, פטריות, נבטים, גמבה וכו כשאתה מבשל את החזה עוף. זה מוסיף עומק בטעם ונוטריאנטים אבל גם עוד הרבה עבודה

    הפיצה שכתבתי כמה תגובות למעלה- טיפה עבודה ביום ההכנה (למרות שהבנתי שמוכרים עכשיו בצק פיצה קפוא??? עדיין הייתי מכינה לבד את הרוטב) אבל בסופו של דבר הכל נכנס למקפיא ויוצאת אחלה כמות וזה מחזיק טוב- אני זורקת עליה טיפה טונה לפני החימום וזה בהחלט מוסיף חלבון. (וסה"כ די ארוחה שלמה של חלבון+פחמימה. רק צריך איזה סלט קטן בצד)

    כנפיים זה נתח שעובר חימום ממש טוב! (וגם ממש זול) אם לא בא לך עבודה קשה יש רטבים מוכנים שאפשר לקנות (נראה לי שאפילו רק צ'ילי זה מספיק), מפזרים אותן על תבנית, איזה 40 דקות בתנור עד שהופך להיות קריספי ומבעבע ודביק. אם לא בא לך להתעסק עם אכילה מלוכלכת תפרק אותן מהעצם כשאתה אורז את הקופסאות (מה שכן, צריך קצב טוב שינקה לך אותן)

    סלמון גם עובר חימום ממש טוב (אבל צריך רק איזה 30 שניות במיקרו לחימום חוזר. יותר מזה- יהיה לך גומי)- אני עושה תערובת של כפית חרדל די'זון, רבע כוס שמן זית ומלא מלא מלא פלפל שחור גרוס. זה יוצא מן משחה כזאת, מורחת את הדג בנדיבות, בתנור 12-15 דקות על 200. יוצא רך וטעים ומושלם.

    בחורף בעיקר- כל המרקים הם מתאימים אבל ספציפית במרק עדשים יש הרבה חלבון. חצי קילו של עדשים ירוקות, השרייה במים קרים של משהו כמו שעה-שעה וחצי. לתוך סיר עם מלח, פלפל, כמון, פפריקה, כורכום, כף אבקת מרק עוף וקופסא קטנה של רסק עגבניות. אופציונאלי להוסיף גם בצל (שלם, מקולף), כמה תפוחי אדמה קטנים, חתיכות גזר. לכסות במים ועל אש בינונית לאיזה 40 דקות עד שנהיה סמיך והעדשים רכות (אולי אפילו אפשר להוסיף אורז לקראת אמצע הבישול. לא ניסיתי אבל אני לא רואה למה לא). ארוחה שלמה.

    פיו, חפרתי.

    (טוב אוף. הסתכלתי במקרה על ההודעה הראשונה ואמרו לא לפרסם מתכונים o_o:$)
     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/8/19
    adams, Lian, Shlomi Z ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  15. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    263
    לייקים שהתקבלו:
    334
    וסתם טיפ כללי שחשבתי עליו-
    כדאי לדעת מה אתם יודעים להכין.
    יש לי רשימה די טובה של דברים שאני יודעת להכין בצורה מושלמת וכיף לי לאכול (אפילו מקוטלג לארוחת בוקר, צהריים, ערב, נשנושים בריאים)
    אני נעזרת בה כל הזמן כשאני רוצה להבין מה אני רוצה להכין לשבוע
     
  16. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    פצצה, אני מתבל גם במיונז ונתן להם לנוח עם בצל חתוך טבעות, אפשר גם סילאן או דבש או משהו מתוק כמו צ'ילי (מתוק:))
    מאוד מהיר, אני אוהב את הזריזות שלה והגוון שאפשר לשלב
    זה כמובן דורש מיומנות כלשהי של חיתוך, אבל זה חלק מההכנה
    דגש קטן, לזרוק ירקות גסים קודם למחבת, העוף נכנס אחרון

    לגביי הסלמון ומיקרו, זה פשוט רצח נוסף של הדג
    אני מציע הפשרה טבעית בצינון או מוצר טרי

    אוכל של חורף זה האוכל הכי כיף להכנה שיש
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  17. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    263
    לייקים שהתקבלו:
    334
    זה כבר למשקיעים ;) אני באופן כללי לא אוכלת בכלל בצל ושום (מסיבות בריאותיות) אבל כן, זה משדרג את המנה בטירוף אם יש כוח לחתוך את הבצל.
    התכוונתי ברמה של חימום חוזר.
    לדוגמא מה שקורה אצלי בדרך כלל זה שאני בבוקר מוציאה פילה מהמקפיא למקרר, הוא מפשיר בקירור, אני מכינה אותו בתנור ואורזת לארוחת צהריים ליום למחרת. כשאני רוצה לחמם שוב את הדג המבושל, בעבודה/בלימודים- יותר מ-30 שניות (אפילו 25. קיצר משהו ממש קצר) במיקרו ואתה נשאר עם גומי.

    אגב אני גם ממש מסכימה עם מה שאמרת לגבי מיומנות חיתוך. זה ממש חשוב. אחד הדברים שאני הכי שונאת לעשות ותמיד מאצילה לבן זוג- לקלף ולחתוך תפוחי אדמה. אני רואה את אמא שלי עושה את זה ומקבלת חום- לוקח לה שנייה.
     
  18. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    אל תעשי את זה
    מספיק שהבישול לא חדר מספיק לדג בפעם הראשונה כדי לתת לך קילקול ביום למחרת
    בדרך כלל זה קורה בדגים שמפשירים, המרכז שלהם נשאר קר ולא מוכן, לא רואים את זה, אבל זה מסוכן נורא לאכול זאת למחרת
    מציע לך "לפרק" את הדג שנשאר באותו ולהכין ממנו סנדביץ כמו שהיית עושה עם טונה שימורים (אם את עושה)
    מורחים מה שרוצים ושמים מה"פתיתים" של הדג
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  19. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    263
    לייקים שהתקבלו:
    334
    אני חותכת תמיד בקו הכי גבוה (בדרך כלל טיפה אחרי האמצע של הפילה) אחרי האפייה כדי לוודא שבושל היטב (וגם ככה זה תמיד נכנס לי יותר טוב בקופסאות :lol:)
    אגב, אני לא רואה מה החימום למחרת משנה. כלומר, אם הוא לא בושל טוב אז אקבל קילקול בכל מקרה, לא?
     
  20. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    כי הוא נשאר "חי" במשך תקופת זמן לא מומלצת
    אם כך אין בעיה
     
    kerenX אוהב/ת את זה.
מוזמנים להשתמש בקישורי השותפים הבאים כדי לקנות באמאזון , להוריד ספרי שמע, או להקים אתר אינטרנט משלכם (מדריך מפורט - כאן). תודה על תמיכתכם באתר.
טוען...
נושאים דומים פורום תאריך
כלי בישול אוף טופיק ‏1/7/19
חלונות 7, 8, 10, אנדרואיד, אייפון וכל השאר, שאלות, תשובות , Tricks & Tips אוף טופיק ‏31/12/15
  1. אתר זה משתמש בעוגיות דפדפן. אין באמור בפורום כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם.