בישול - Tricks & Tips

הנושא בפורום 'אוף טופיק' פורסם ע"י yossik, ‏30/3/19.

תגיות:
  1. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    263
    לייקים שהתקבלו:
    334
    גם אני אוכלת אורז שנשאר שלושה ימים במקרר. נקרא meal prep,
    אבל לא בגלל זה אני כותבת את ההודעה!
    גיליתי הערב עולם ומלואו- אורז בסמטי. אחרי ששנים בישלתי עם אורז פרסי שתמיד היה יוצא עיסה דביקה.

    ניקיתי את האורז ממש טוב עד שהמים כבר לא יצאו לבנים, נתתי לו לשבת במים חצי שעה, שמתי על אש בינונית בסיר קטן, הוספתי 2.5 כוסות מים, שלוק שמן ומלח ופלפל. בדיוק 15 דקות בישול, 5 דקות מנוחה עם המכסה.
    בהתחלה עושה רושם שיוצא דביק אבל אחרי שמתקרר הם נהיים ממש אחד אחד וכיפי ממש לאכול.
     
    חתול לילה ו-Shlomi Z אוהבים את זה.
  2. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    הקנייה הבאה שלי, חדמ"ש.
    גם יש בו הרבה פחות ארסן מסתבר.
     
    kerenX אוהב/ת את זה.
  3. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    כדי שיצאו לך "אחד-אחד" באורז פרסי את צריכה לתת להם "מכת טיגון" בתחילת הבישול
    משמע לתת לאורז לספוג את כל השמן החם לערבב אותו היטב, לתת לו לספוג 2 דקות של חום ואז לשפוך מים
    אם את מכינה עם בצל\שום, אז האורז מצטרף כשהבצל מזהיב
     
    חתול לילה, בת העמק ו-yossik אוהבים את זה.
  4. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    263
    לייקים שהתקבלו:
    334
    ככה הייתי עושה אבל עדיין אף פעם לא היה יוצא לי. גם תמיד הרגשתי שאני צריכה לשים מלא שמן כדי שהאורז לא ידבק לסיר
     
  5. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    אז אל תשרי את האורז, רק תשטפי אותו
    וכשאת מוסיפה מים שיהיו רותחים מאוד
    ככה שיוכלו להתאדות\להספג יותר מהר לפני שזה הופך לבישול דייסה
    אם הם לא חמים מספיק תשאירי על רתיחה (ללא מכסה) יותר זמן (בדקות בודדות)
     
  6. בת העמק

    בת העמק משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    2,743
    לייקים שהתקבלו:
    4,520
    היחס בין מים לאורז רגיל, לפחות מהניסיון שלי, כדי שיצא אחד אחד הוא כוס וחצי מים רותחים על כוס אורז (לאחר טיגון מקדים כפי שכתב קפה שחור) ולאחר הרתיחה להנמיך לחום הנמוך ביותר, לסגור את המכסה ולבשל 15-18 דקות בלי לפתוח בכלל. בסיום- לערבב קצת עם מזלג, לסגור שוב ולהשאיר למנוחה 5-10 דקות. באורז בסמתי אני שמה קצת יותר מים אבל אם אני לא רוצה אורז דביק אז לא מגיעה אף פעם לשתי כוסות מים.
     
    Shlomi Z ו-קפה שחור אוהבים את זה.
  7. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    כמה תוספות
    לאורז לבן אפשר לשדרג טעם עם הדברים הבאים
    תבלינים מוסיפים עם המים ועירבובם
    חשוב לא לשים יותר מדי מלח, מעט מדי אפשר להשלים לאחר מכן
    יש שום גבישי למי שאוהב שום, מתמוסס מצויין במי האורז
    לאחר הבחישה של המים אפשר להוסיף 3-4 עלים גדולים של דפנה
    פלפל אנגלי למי שאוהב
    מי שלא אוהב את החריפות של הפלפל אבל את הטעם , אפשר להשתמש בפלפל לבן טחון, הוא לא חריף אך ארומטי מאוד עם אורז

    כאשר מכינים אורז עם ירקות "עסיסיים", יש להתחשב במים שהם מפרישים, רצוי להוריד כ 20% מכמות המים שמוסיפים לאורז

    אורז אושפלו טעים אפשר להכין על ידי:
    בצל גדול קצוץ דק, ראש שום חתוך לפרוסות או מגורד
    טיגון עם שמן
    מוסיפים חומוס (שימורים), מגרדים 2 גזרים, תירס גמדי חתוך טבעות (המלצה אישית)
    מוסיפים לשמן ל 3 דקות
    2 וחצי כוסות אורז
    מבשלים עם הירקות כ 3 דקות עד שהצבע "נתפס"
    מוסיפים קצת כורכום למי שאוהב יותר צבע, אפשר גם קארי צהוב למי שאוהב יותר ארומה
    זורקים כ 3 וחצי כוסות מים רותחים
    בעיקרון המים מכסים כ 0.5-1 ס"מ את כל התבשיל
    אפשר לתת למים לרתוח ואז לסגור
    צריך להקשיב לרחש בתוך הסיר, אם שומעים הרבה געש של מים, להפחית את האש
    להפחית את יתרת האש כשהרחש כמעט נעלם (משמע אין מים עם האורז)
    שאר הבישול מתרחש על האידוי הפנימי בתוספת להבה קטנה מתחת
    בערך 20 דקות כל הבישול ואז להסיר מהמקור החם ולא לפתוח כמה דקות
    לפורר באמצעות מזלג, בלי לתקוע אותו, פשוט "לגרד" אותו בעדינות
    האורז במצב רגיש והוא נוטה "להמרח"
    סיר פתוח כמה דקות, לתת לאדים לצאת
    הכל יהיה בסדר :)
     
  8. גילגמש

    גילגמש משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏27/1/15
    הודעות:
    871
    לייקים שהתקבלו:
    944
    תוספת טעימה לאורז שקדים פרוסים קלויים.
    אצלנו אורז עגול מלא זה האורז הנבחר.
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  9. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    263
    לייקים שהתקבלו:
    334
    זה כבר נהיה שרשור האורז הגדול תודות ל- @Shlomi Z
     
    בת העמק, ביולוג ירושלמי ו-yossik אוהבים את זה.
  10. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    מצטרף לקרן "להכוונת חיילים משוחררים, במשרד הביטחון, המקפצה שלך לאזרחות" @kerenX עשיתי את מה שאתה ממליץ.
    עדיין יוצאים מחוברים. מתסכל. מרגיש כישלון
     
  11. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    למה לא איך שאני זורק אותם לסיר עם הבצל/שום ? זה מרגיש כאילו הם "מתערבבים" טוב יותר מאשר עם המים ?
    יש היגיון מאחורי זה של רק עם המים ?
     
  12. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    7,939
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    תבלין יבש אכן צריך מים, השמן לא מחזיר אותו לחיים

    מה המצב שם בתחתית הסיר?
    האם האורז שם שרוף ודבוק?
    או שהוא בוצי ו"קוטג"י?
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  13. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    הסבר, פרט ונמק?
    חדמ"ש
     
  14. בת העמק

    בת העמק משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    2,743
    לייקים שהתקבלו:
    4,520
    גם אצלנו מוסיפים לאורז את התבלינים בשלב הטיגון, אם כבר מחליטים לתבל. אבל אנחנו אף פעם לא מבשלים אורז עם בצל מטוגן. אם רוצים בצל אז מטגנים לחוד ומוסיפים לאורז אחרי שהוא מוכן.
    אם זה המצב אז יש יותר מדי מים לדעתי.
     
  15. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    אני כבר עכשיו על כוס וחצי ...
     
  16. בת העמק

    בת העמק משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    2,743
    לייקים שהתקבלו:
    4,520
    אפשרות נוספת שכבר הוזכרה כאן- אתה לא שוטף את האורז ולכן העמילן יוצר את הדבק.
     
  17. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    שוטף דרך מסננת לפני זה.
    יש עוד איזה משהו שאולי משפיע? יש מצב שהכיריים שלי מעפנות ?
     
  18. בת העמק

    בת העמק משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    2,743
    לייקים שהתקבלו:
    4,520
    תנסה לשטוף בתוך קערה, לסנן ולשטוף שוב כמה פעמים עד שהמים צלולים. תייבש, תבשל כרגיל ותחזור לספר מה יצא לך.
     
    Shlomi Z ו-yossik אוהבים את זה.
  19. Glazgo

    Glazgo משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏6/7/15
    הודעות:
    1,231
    לייקים שהתקבלו:
    1,317
    אל תסיק מכמה פוסטים בפורום על כלל האוכלוסייה :> ובקירור אורז במקרר יש יתרון בריאותי גדול בדמות היווצרותו של עמילן עמיד. ממליץ להתעניין.
     
    nils ו-Shlomi Z אוהבים את זה.
  20. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,157
    לייקים שהתקבלו:
    1,715
    קבלו ח"ח! חזרתי מן העתיד.
    אכן השטיפה החוזרת והתבלינים שהוספו במים אכן שיפרו משמעותית את איכות האורז שלי.
    אני חושב לפתוח מסעדת פועלים שתגיש אורז.

    תודה לכם, אני מאושר !
     
מוזמנים להשתמש בקישורי השותפים הבאים כדי לקנות באמאזון , להוריד ספרי שמע, או להקים אתר אינטרנט משלכם (מדריך מפורט - כאן). תודה על תמיכתכם באתר.
טוען...
נושאים דומים פורום תאריך
כלי בישול אוף טופיק ‏1/7/19
חלונות 7, 8, 10, אנדרואיד, אייפון וכל השאר, שאלות, תשובות , Tricks & Tips אוף טופיק ‏31/12/15
  1. אתר זה משתמש בעוגיות דפדפן. אין באמור בפורום כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם.