בישול - Tricks & Tips

הנושא בפורום 'אוף טופיק' פורסם ע"י yossik, ‏30/3/19.

תגיות:
  1. בת העמק

    בת העמק מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    3,041
    לייקים שהתקבלו:
    4,896
    מסכימה!
    שלי יותר: מערבבת קמח+מים+תבלינים+חרדל בקערה גדולה. משקיעה את השניצלים שם לשעה ואחר-כך מצפה בפירורי לחם כמו שכתבת ולמחבת עם שמן זית.
    *בעלי אומר שלהשתמש בביצה במתכון עוף זה שווה ערך לגדי בחלב אמו :)
     
    Roi, שלי ו-yossik אוהבים את זה.
  2. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    446
    לייקים שהתקבלו:
    385
    כדי שיהיה יותר פריך
     
  3. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,186
    לייקים שהתקבלו:
    8,393
    כנראה שלא אכלת עדיין שניצל אמיתי.
    למשל מסעדת פינגווין בנהריה שמפורסמת בארץ בזכות השניצל המיתולוגי שלה ב 60 שנים האחרונות לא דופרים את חזה העוף, מקבלים נתח יפה, עבה, עסיסי וגם פריך. ואני הולך לפי המתכון שלהם.
    אבל, סחטיין, על טעם וריח אי אפשר להתווכח, גם אני אוהב לפעמים שניצל דק כמו צ׳יפס ופעם ב... חוטא ודופק אתו.
     
  4. Yoss

    Yoss משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏9/8/18
    הודעות:
    2,360
    לייקים שהתקבלו:
    2,487
    עם כל הכבוד, הם לא המציאו את השניצל...
    שניצל דופקים, כך במקור, ואין שום קשר לתקופת הצנע.
    אתה רשאי לאהוב חזה עוף לא דפוק מצופה ומטוגן, אבל שניצל דופקים.
    (גילוי נאות- נמנע מאכילת בעלי חיים בעלי ניאו-קורטקס)
     
    דאניל ו-cypriano de rore אוהבים את זה.
  5. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    446
    לייקים שהתקבלו:
    385
    הכי טוב שניצל של סבתא
     
  6. שלי

    שלי משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    436
    לייקים שהתקבלו:
    417
    אנחנו טוחנים מלח אטלנטי במכתש ועלי :(
    (מוציאה קיטור)
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  7. kerenX

    kerenX משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏23/11/15
    הודעות:
    269
    לייקים שהתקבלו:
    339
    לגמרי לא לדפוק. בסופר שלי מוכרים שניצל שפשוט חתוך דק. הקצבית חותכת לי במקום את החזה עוף.
    חוץ מזה, לאוהבי אפקט הקראנצ'יות, אני חותכת את החזה לחתיכות די קטנות, סטייל נאגטס. ככה כל ביס מלא בציפוי קריספי יאמי.
    המתכון שלי-
    קמח עם מלח ופלפל, ביצה עם מלח פלפל וכורכום, פירורי פאנקו. יוצא מושששש.
    וכמובן שכשמוכנים לאכול מורחים הכל בשכבה נדיבה של מיונז שוויצרי!
    (עשיתי לעצמי חשק מטורף, אני בכלל לומדת למועדי ב' :roll:)
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  8. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    8,427
    לייקים שהתקבלו:
    6,421
    מכבוד לשומרי הכשרות כאן לא אשתף בפומבי (אלא בספויילר) את המתכון הלא כשר שלי לשניצל
    רק אציין שאני מעולם לא דופק אותו, אני מטפל בו בעדינות כי אחרת הוא פשוט מתייבש כמו נייר סופג
    חיתוך פרפר הוא חיתוך שמספק אותי, רק שצריך חזה עוף יחסית קטן
    אני לא מת על הגדולים, עם הגדולים אני אופה נתחים מושרים שלמים בתנור, לא לטיגון
    בעיקרון זה לא שניצל עם ציפוי פירורי לחם אלא ציפוי ביצה
    בעצם זאת בלילת ביצה וטיפה קמח עם תבלינים וקצת מי סודה (סוג של טמפורה)
    פרוסות של גאודה נצמדות (באמצעות מיונז) לחזה , נעטפים בבלילת הביצה ונכסים לטיגון בחצי גובה
     
    yossik ו-kerenX אוהבים את זה.
  9. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,186
    לייקים שהתקבלו:
    8,393
    לא שוויצרי, רק מיונז צרפתי! [יש בו חרדל]
    כמובן שאפשר למרוח בחומוס טוב או ברוטב צ׳ילי חריף/מתוק.
     
  10. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,563
    לייקים שהתקבלו:
    1,987
    שומע מלא בלבולים וטשטושים, אשמח לחכמת הנינג'ות:
    האם ישנו כלל אצבע כלשהו בנוגע לקירור אורז
    האם לחכות כמה שעות אחרי בישול ואז להכניס למקרר או אפשר לאחר הבישול ? [אין לי מקפיא]
    כמה ימים לאחר קירור אפשרי למאכל בד"כ ואחרי כמה ימים לא להתעסק ?

    [אוכל בעיקר אורז]

    תודה לכולם
     
  11. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,186
    לייקים שהתקבלו:
    8,393
    אני מכין אורז לצריכה מיידית, ז״א אוכל אותו חם ומהביל, מתובל או עם רוטב מהסטייק.
    את השאר, מביא לטמפרטורת החדר ושומר במקרר למקסימום 3 ימים.
     
    שלי ו-Shlomi Z אוהבים את זה.
  12. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    446
    לייקים שהתקבלו:
    385
    ?
     
    grimble grumble אוהב/ת את זה.
  13. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,563
    לייקים שהתקבלו:
    1,987
    לא מאמין בו :)
     
    דאניל אוהב/ת את זה.
  14. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    8,427
    לייקים שהתקבלו:
    6,421
    אם האורז לבן נקי (בלי שום ירק), לא יותר מ 3-5 ימים, אחרי 3 ימים יש להריח
    רצוי שהכלי יהיה סגור הרמטית, לא בסיר שהוא בושל
     
  15. Will Smith

    Will Smith משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏5/7/19
    הודעות:
    71
    לייקים שהתקבלו:
    38
    אגב, יש ערוץ מתכונים ישראלי ביוטיוב ממש נחמד שנקרא bigden . הרבה יותר טוב ממאסטר שף ודומיו, ממליץ בחום. הבחור הזה הוא גימי אוליבר הישראלי.
     
    GunnerWSM אוהב/ת את זה.
  16. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,563
    לייקים שהתקבלו:
    1,987
    מדוע ? זה הרי הורס את כל הכיף
     
  17. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    8,427
    לייקים שהתקבלו:
    6,421
    אם הוא סגור אין בעיה
    אל תתן ללחות לצאת אחרת תצטרך לבצע לו החייאה עם מים :)
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
  18. בת העמק

    בת העמק מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    3,041
    לייקים שהתקבלו:
    4,896
    אני יכולה לטרוף אורז לבן פשוט שרק גמר להתבשל.
    באורז ששהה במקרר אני לא נוגעת. או שבעלי אוכל (חוש טעם חלשלש) או שאני נותנת לכלב עם קצת גזר מגורר.
     
    שלי אוהב/ת את זה.
  19. Shlomi Z

    Shlomi Z משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏29/7/18
    הודעות:
    3,563
    לייקים שהתקבלו:
    1,987
    ואו...
    אני קולט לרגע שאני היחידי שאוכל אורז שהיה במקרר אחרי 3 ימים.
    אפסיק עם זה.

    א. ואם כבר באורז עסקינן, למה גם אחרי שאני מבשל אותו עם שמן ומערבב + שם 1.5כוס מים ולא 2, עדיין הוא יוצא סטיקי ודביק?
    יש איזו שיטה שייצא לך אורז מגניב ולא דביק ?

    ב. יש עוד רעיונות לפחמימות/עדשים שאפשר להכין "מהר" [חצי שעה] ובלי להתברבר [או להכין מלא דברים מראש] ?
    חוץ מחביתה/אנטיפסטי, בזה אני מומחה
     
  20. בת העמק

    בת העמק מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    3,041
    לייקים שהתקבלו:
    4,896
    ראשית, זה תלוי גם בסוג האורז. יש סוגים שנועדו להיות דביקים ודחוסים כמו אורז לסושי למשל (שונאת סושי, מתה על אורז דביק :) )
    שנית, אם זה אורז רגיל (פרסי, בסמטי) אז אין לי מושג למה. אני נוהגת לשטוף היטב את האורז ואז להשרות אותו חצי שעה-שעה במים, לסנן, לייבש ולבשל כמו שאתה מתאר. תנסה ותראה אם זה עוזר לך לקבל אורז אחד אחד.
     
    Shlomi Z אוהב/ת את זה.
מוזמנים להשתמש בקישורי השותפים הבאים כדי לקנות באמאזון , להוריד ספרי שמע, או להקים אתר אינטרנט משלכם (מדריך מפורט - כאן). תודה על תמיכתכם באתר.
טוען...
נושאים דומים פורום תאריך
כלי בישול אוף טופיק ‏1/7/19
חלונות 7, 8, 10, אנדרואיד, אייפון וכל השאר, שאלות, תשובות , Tricks & Tips אוף טופיק ‏31/12/15
  1. אתר זה משתמש בעוגיות דפדפן. אין באמור בפורום כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם.