בישול - Tricks & Tips

הנושא בפורום 'אוף טופיק' פורסם ע"י yossik, ‏30/3/19.

תגיות:
  1. איש ירח

    איש ירח משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏21/5/17
    הודעות:
    309
    לייקים שהתקבלו:
    331
    חברה, חבל הזמן! תודה רבה. פטנט שימושי ביותר!
     
  2. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,236
    לייקים שהתקבלו:
    8,424
    עבר עוד שבוע, הוצאתי את המלפפון האחרון מהמקרר - כמו חדש, כאילו נקנה היום.
     
    שלי אוהב/ת את זה.
  3. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,236
    לייקים שהתקבלו:
    8,424
    להבשיל אפרסמון בבית - האפרסמונים במחיר שפוי כיום אבל קשים ולוקח להם יותר משבוע להבשיל.
    הטריק הזה יקצר את זמן ההבשלה.
    להטביל את האפרסמון ל 3+ ימים במים.
    יוצא רך ומתוק.
    לצורך השוואה, האפרסמון השני היה על המדף ועדיין קשה.
    אין לי הסבר לזה אבל זה עובד, @ביולוג ירושלמי
     
    ביולוג ירושלמי אוהב/ת את זה.
  4. ביולוג ירושלמי

    ביולוג ירושלמי משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏25/1/15
    הודעות:
    1,072
    לייקים שהתקבלו:
    2,151
    o_oo_oo_o
    אמממ... אולי הוא פשוט "התנפח" במים? כלומר שהרקמות שלו היו רכות יותר? (אוסמוזה).
    ומהרגע שהתרככו, ייתכן שמשהו הופעל בהן והן התחילו להבשיל.
    זה אכן טריק שמעולם לא שמעתי עליו.
    יכול להיות שהסביבה המוצפת עצמה מפעילה איזשהוא משהו ברקמת הפרי... לא הצלחתי למצוא על זה מידע ברשת.

    אני מכיר את כל עניין ההבשלה של פירות מסויימים ששמים אותם עם פירות אחרים שמפיצים אתילן בשמחה רבה.
    להלן קטע מתוך מאמר יפה מאוד ומעניין מהבלוג המעולה "מדע בצלחת":
    "מכאן ההמלצה לזרז הבשלת פרי קשה, למשל אבוקדו או אפרסמון, על-ידי הכנסתו לשקית נייר, ואפילו להוסיף לשקית פרי בשל, פולט אתילן, כמו תפוח. ריכוז האתילן סביב הפרי בשקית הסגורה יאיץ את ההבשלה. חשוב להשתמש בשקית נייר ולא בשקית ניילון, שבה יצטברו אדי מים שנפלטו מן הפרי."
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  5. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,236
    לייקים שהתקבלו:
    8,424
    סיר לחץ -
    לפני מספר שבועות רכשתי סיר חשמלי קומבו לחץ/בישול.
    בדיעבד זו היתה טעות והייתי יכול להסתפק בסיר לחץ קונבנציונאלי על הכיריים.
    השאלה שלי היא מה מבשלים בסיר לחץ, יש כאן איזה גבול בין חיסכון בזמן ונראות המזון שנראה לפעמים חסר צבע ודורש הכנה מראש כדי ׳להכינו׳ ואז פקטור החיסחון בזמן יורד.
    השאלה שלי על מה אתם ממליצים לבשל בסיר לחץ.
    ברור לי שתבשילים ארוכים כמו חמין, צלי בקר, גולש הם הקנדידטים.
    מה עוד מתאים לבישול בסיר לחץ?
     
  6. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    8,568
    לייקים שהתקבלו:
    6,515
    תירס
    עצמות, למי שמתעסק בצירים או יצירת גלטין
    חומוס
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  7. כבשת הרש

    כבשת הרש משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏25/12/17
    הודעות:
    126
    לייקים שהתקבלו:
    143
    קראתי בכמה מקומות שחום גבוה דווקא הורס את הג'לטין. עדיף לבשל זמן ממושך בחום נמוך.
     
  8. כבשת הרש

    כבשת הרש משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏25/12/17
    הודעות:
    126
    לייקים שהתקבלו:
    143
    אם זה סיר חשמלי שיודע לכבות את עצמו בתום הבישול אז זה מאוד נוח. אפשר להכניס הכל לסיר מאוחר בלילה וללכת לישון, או לחלופין לצאת לסידורים בלי לרוץ הביתה לכבות את האש.
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  9. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    8,568
    לייקים שהתקבלו:
    6,515
    זה "מכת פתיחה" לעצמות, לא מסיימים את הבישול בו
    מקצר שעות רבות מכלל התהליך
     
  10. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,236
    לייקים שהתקבלו:
    8,424
    כן, הכנתי פעם אחת ציר עצמות בבישול איטי למעלה מ 48 שעות.
    יהיה מעניין איך יצא בסיר לחץ, אבל איך שולטים בטמפרטורה או שזה ממש לא חשוב.
     
  11. בת העמק

    בת העמק מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    3,082
    לייקים שהתקבלו:
    4,947
    השתמשתי בסיר לחץ כשהילדים היו קטנים ולא היה לי כמעט זמן לבישולים. היום אני ממש לא צריכה את זה כי יש לי שפע של זמן, אין ילדים להאכיל ויש לי מקפיא שמאפשר לי לא לבשל כל יום.
    קטניות, אחרי שהגיעו להרתחה והוצאת את הקצף. זה ממש מקצר את הזמן. אפשר להפעיל לחצי שעה ואז לכבות בלי לשחרר את השסתום וזה ממשיך להתבשל.
    חמין הייתי עושה בשעתיים-שלוש. כדי לתת צבע, הייתי מוסיפה תבלינים שצובעים את התבשיל (פפריקה, כורכום) וגם קצת סילאן.
    מרקים מוכנים תוך עשרים דקות מרגע שהלחץ מתחיל.
    ירקות מבושלים זה ממש דקות.
    הכי חשוב זה להיזהר עם מאכלים עמילניים כמו קטניות ותפוחי אדמה שיוצרים קצף דביק שעלול לסתום את החור הקטן של יציאת הלחץ. לי זה לא קרה אף פעם אבל שמעתי על מצבים שהסיר "התפוצץ" כי החור נסתם.
     
    yossik אוהב/ת את זה.
  12. קפה שחור

    קפה שחור משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏2/9/16
    הודעות:
    8,568
    לייקים שהתקבלו:
    6,515
    נראה לי שצריך רק לשלוט על הנוזלים, לא?
     
  13. Yevgeny

    Yevgeny משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏4/2/15
    הודעות:
    3,099
    לייקים שהתקבלו:
    6,628
    האמת שאת רוב האוכל שלי כיום אני מכין בסיר לחץ חשמלי. מן הסתם ציר/מרקים, בשר/עוף ובמיוחד מה שדורש בישול ארוך, פסטה/אורז/שעועית/עדשים למיניהם, ועוד. נכון שזה לא תמיד חוסך הרבה זמן, במיוחד לדברים שמוכנים מהר, אבל עוד סיבה שאני אוהב את זה זה כי (בתור מישהו שהוא לא בשלן) אני יכול לקבל תוצאה עקבית כל פעם (אותה כמות אוכל, אותם תנאים/זמן) בלי להתאמץ ובלי לבדוק "מתי מוכן".
    זה די פופולרי אז יש הרבה מקורות/מתכונים באינטרנט. אישית אתר שאני מאוד אהבתי עם מתכונים, הדרכות וסרטונים זה האתר הזה (נגיד - הכנת ציר, או - טבלאות זמני בישול להרבה מאוד חומרי גלם).
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/11/19
    yossik אוהב/ת את זה.
  14. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,236
    לייקים שהתקבלו:
    8,424
    אז היום הכנתי מרק עוף פחות או יותר לפי
    אני רגיל להכין בשלבים - לבשל את העוף שעה, אח״כ לתבל ולהוסיף את עלים כדי שיצבעו את המרק וא״כ את שאר הירקות לפי סדר הקושי שלהם.
    והיום, הכנסתי הכל בנגלה אחת [לאחר שצרבתי את חלקי העוף], אטמתי מכסה, לחצתי על מרק, הוספתי עוד כ 10 דקות.
    יצא טוב מאוד וגם היה צהוב/ירוק כמו באינסטגרם.
    כל הסיפור כשעה לעומת 3 שעות שאני בדרך כלל משקיע.
     
    Yevgeny, בת העמק ו-קפה שחור אוהבים את זה.
  15. Yevgeny

    Yevgeny משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏4/2/15
    הודעות:
    3,099
    לייקים שהתקבלו:
    6,628
    הקיצור הנוסף שלי לעניין - במקום הזמן שהולך על לצורב את העוף (ולפקח עליו תוך כדי), אני מתחיל מלשים את העוף מתחת לגריל (יש לי מיקורגל / תנור משולב) בשביל להשחים אותו (15-20 דק) ובזמן הזה אני מכין וחותך את כל שאר המרכיבים, ואז אכן זורק את הכל ביחד לסיר.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏3/12/19
  16. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,236
    לייקים שהתקבלו:
    8,424
    בלינק ששלחת לי הבנאדם לא ממליץ על צליה בתנור אלא על צריבה בסיר הלחץ [יכול להיות פתוח ללא מכסה], כדי שהטעמים והנוזלים שניגרים יהיו חלק מהמרק וזה מה שעשיתי. כך אני גם עושה בבישול מרק רגיל על הכיריים.
     
    Yevgeny אוהב/ת את זה.
  17. Yevgeny

    Yevgeny משתמש בכיר

    הצטרף ב:
    ‏4/2/15
    הודעות:
    3,099
    לייקים שהתקבלו:
    6,628
    @yossik אתה צודק, אני פשוט העדפתי לחסוך עוד כמה דקות (ואת הנוזלים שיוצאים למגש בזמן הגריל אני גם מחזיר לסיר, מאותה הסיבה).

    אוסיף עוד כמה המלצות, שנמצאות אצלי ברוטציה די קבועה: מרק (תוצאת חיפוש ראשונה ב-google books, מהספרון של אותה בעלת האתר), ומאתר אחר: תבשיל בקר, ועוף עם תבלינים וגרגירי חומוס.
     
    yossik ו-כבשת הרש אוהבים את זה.
  18. yossik

    yossik מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏24/1/15
    הודעות:
    7,236
    לייקים שהתקבלו:
    8,424
    תודה, הוספתי למועדפים.
     
  19. דאניל

    דאניל משתמש ותיק

    הצטרף ב:
    ‏28/10/18
    הודעות:
    448
    לייקים שהתקבלו:
    392
    הילדים לא רוצים לאכול כמעט כלום חוץ מפחמימות יבשות.
    לעשות להם אוכל בצורות יפות עובד רק פעם או פעמיים, ואז הם שוב מסרבים.
    לא מתלהבים גם אם הם עזרו לבשל.

    עוד עצות?
     
  20. בת העמק

    בת העמק מודרטור

    הצטרף ב:
    ‏22/12/15
    הודעות:
    3,082
    לייקים שהתקבלו:
    4,947
    בני כמה הם?
    תמיד רק פחמימות יבשות? (מה זה, אגב?)
    אתם צמחונים? טבעונים?
     
מוזמנים להשתמש בקישורי השותפים הבאים כדי לקנות באמאזון , להוריד ספרי שמע, או להקים אתר אינטרנט משלכם (מדריך מפורט - כאן). תודה על תמיכתכם באתר.
טוען...
נושאים דומים פורום תאריך
כלי בישול אוף טופיק ‏1/7/19
חלונות 7, 8, 10, אנדרואיד, אייפון וכל השאר, שאלות, תשובות , Tricks & Tips אוף טופיק ‏31/12/15
  1. אתר זה משתמש בעוגיות דפדפן. אין באמור בפורום כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם.