ככלל, במסחר ובמו״מ מומלץ להתייחס גם לאופי המוכר ולרצון או לחוסר הרצון שלו באמת למכור. אין מניעה לכל בעל נכס היום לזרוק מודעה לאינטרנט בשתי דקות עם מחיר לא ריאלי בעליל סתם ״לראות״ מה יעלה בחכה. יכול להיות שנפלת על מודעות של אנשים שפשוט לא ממהרים לשום מקום. זה לא המוכר שאתה רוצה להתעסק איתו. אני לא הייתי משלם קפיצות של 20, 50 ו100 אחוז בפרק זמן של חודשים. נראה לי מגוחך וברור שתוקעים לי מחיר.
חשוב מאוד להפריד בין מחיר מבוקש למחיר ריאלי. זה שמישהו סתם נקב באיזה מספר לא אומר כלום ושום דבר. דו״ח שמאי שמחשב את כל הפרמטרים משקף את השווי ההוגן של נכס, וגם הבנק מחשב את גובה ההלוואה שהוא מוכן לתת כנגד שיעבוד הנכס הזה. המוכר יכול להחליט שבא לו לדרוש עוד חצי מיליון וברור שזה קשקוש אבל אם מישהו יאמין לו ויש לו כסף מיותר והוא התאהב בנכס הוא ישלם. אם יתפרסמו 10 מודעות למכירה בבניין שלי במחיר כפול מהשווי האמיתי שלהן זה אומר שגם הדירה שלי שווה עכשיו פי 2? בוודאי שלא, אבל מדלן יראה עלייה של 100 אחוז במחירים. אם יהיו מספיק מטומטמים שיאמינו שהמחיר עלה ב100 אחוז בחודשיים ויקנו את עשר הדירות מתחתיי בכפול ממה שהן שוות אז המחיר של הדירה שלי באמת יעלה בפועל כי ״הנה מכרו עשר דירות זהות במחיר החדש״ למרות שלא השתנה כלום בבניין או בדירה שלי. ואם אני לא ממהר למכור או שסתם אני מריח ביקוש יתר מצד קונים אני אוסיף 10 אחוז בשביל הכיף ומקסימום ״נוריד״. זה הכל פסיכולוגי. זה מה שקורה כרגע בשוק הנדל״ן.
שים לב עם מי אתה מתעסק - יש מוכרים שלא לחוצים למכור בכלל ויש שמאוד לחוצים, אם תדע לזהות את זה בלי להסגיר מנגד את מידת הרצון שלך לקנות ידך תהיה על העליונה בתהליך.
תנסה לדלות גם נסיבות אישיות כמו מספר יורשים שמתחלקים בכסף ואז אולי לאתר את האחרים ולשכנע ברצינות שלך יגרום להם לשכנע אחד את השני, או למשל זוגות שמתגרשים שצד אחד רוצה למכור והשני לא אז כדי לטרפד את המכירה הוא דורש מחיר לא ריאלי אבל אם תאתר את בן הזוג השני תמצא רצון רב, משפחה שגדלה וכבר קנתה במקום אחר ורק רוצה כבר לסגור ולצאת לביתם החדש, דברים כאלה.
בגלל זה אני גם נגד מתווכים שלרוב ימנעו מהקונה קשר ישיר לבעל הנכס בשלבים מוקדמים ויסרסו כל ניסיון שלך להגדיל ראש ולהתעמק בדברים האלה.
בהצלחה! ונשמח אם תחזור לספר איך הלך