1. במבט לאורך שנים האם ביצועי ת"א 35 עולה על ביצועי קרנות איריות.
לא יודע ולא מעניין אותי.
למה מעניין אותך מדד ת"א 35 דווקא?
מה בו מושך אותך?
למה את סגורה דווקא עליו?
אחד פשוט, ממליץ לך רגע לפני שעונה - להשקיע דקה מהחיים, להסתכל בהודעות קודמות של המשתמש(ת) כדי להבין למי אתה עונה ומה הוא שאל(ה) לפני כן והאם הוא (היא) Newbie או מישהו(י) שיודע(ת) על מה הוא (היא) מדבר(ת).
אתה סתם משחית את זמנך ומבזבז סבלנות לא מיותרת... זאת משתמשת.
1. במבט לאורך שנים האם ביצועי ת"א 35 עולה על ביצועי קרנות איריות.
קודם כל - איזו קרן אירית?...
כל הקרנות האיריות שבעולם או רק אחת ספציפית עם תלב"צים ג'ינג'ים ופיינט של גינס?
שנית - מה הבעיה לעשות על זה גוגל?
הייתי שמח לראות אותך כותבת שניסית לעשות השוואה באתר X או Y, או באיזה מנוע השוואה, לא ידעת מה להזין איך ואיפה ומה, הסתבכת עם איזו קטגוריה או איזה פרמטר... שקודם כל ניסית ולא הגעת רק לאכול בכפית כי זה נוח.
ואז, עם ההשוואה המוצלחת/לא מוצלחת הנ"ל, עם תובנות מחודדות יותר לגבי מה את לא מבינה, מה חסר לך בפער הידע ומה לא ברור לך, ובעיקר
לאחר שניסית, ואם משהו לא מובן או לא מסתדר - לבקש עזרה מתאימה ומוכוונת מטרה.
מה גם שכבר ענו לך.
2. ככל ויש העדפה לקרן אירית, מה מומלץ לבחור?
אין מומלץ. ואף אחד לא מאכיל פה בכפית, למרות שיש כאלו שמתעקשים שכן להאכיל בכפית ועוברים על חוקי הפורום (והם לא מבינים שהם רק הורסים לחסרי הידע ולא עוזרים להם).
בשביל ידע צריך להתאמץ, והרבה מאוד אנשים לא טובים בלהתאמץ... יש מספיק מאמרים על קרנות איריות, על המדדים שהן מחקות ועל כל המסביב.
את צריכה להחליט בעצמך איזה מדד נראה לך מתאים, ולהמשיך ולחצוב עליו מידע.
תקראי את מה שכתוב בתיבה האפורה פה למעלה.
"...התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד....".
כוונתי שאם מחליטים לפתוח תיק מסחר עצמאי, ולפזר את הכסף בתיק, אז להחליט, בטח שמשקיע בשלבים ראשונים לפזר את הסכום בין ההשקעות בעלות הביצועים הטובים יותר.
ואז להחליט האם לשים את הכסף (בין יתר ההשקעות) במדד תל אביב 35 או באירית.
בנוסף, רואה את הביצועים של הקרנות המחקות ואשמח לדעתכם המלומדת:
קרן מחקה s&p של הראל 5129275
קרן מחקה dax של מגדל 5127642
קרן מחקה נאסדק של הראל 5129283 לעומת אי.בי.איי 5127766
קרן מחקה תא 35 של הראל 5130661
סליחה, אבל ניכר
מאוד מאיך ומה שאת כותבת, שלא קראת מספיק על השקעות [סולידיות], לפני ששאלת את השאלות שלך.
בעולם של היום כשהמידע כל כך נגיש וזמין ובכזאת קלות מוגזמת, זה הרבה יותר מעצבן מפעם, אבל בגלל שאת מחפשת כיוון וביקשת עזרה, ואני מנסה לעזור, אשתדל להיות מועיל ופחות חסר סבלנות למי שקשה לו להתאמץ בעצמו.
1. "...
לפזר את הסכום בין ההשקעות בעלות הביצועים הטובים יותר..." - שזה אומר?
אפשר גם לא לפזר את הסכום בכלל, להשקיע בנייר ערך אחד או במוצר השקעה אחד ולהמשיך הלאה בחיים.
את מתבלבלת בין פיזור לגיוון?
פיזור בהקשר שאת כתבת עליו ממה שהבנתי - לקנות הרבה ניירות ערך (הרבה קרנות איריות, הרבה מספרים של ניירות ערך, הרבה מכל מיני דברים), לפזר בין הרבה ניירות ערך (שמחקות מדדים שונים), לקנות הרבה מדדים (שחלקם חופפים, וזה בסדר גמור אם מבינים ויודעים למה הם חופפים ובכמה).
פיזור בהקשר המקורי - "לערבב" את ההשקעות שלך ככה שיחצו מדינות, מגזרים, קטגוריות, חברות, תחומים וכו' וכו' וכו'.
גיוון - לקנות מוצרי השקעה שונים (מזומן, מניות, אג"ח, סחורות כמו זהב, נדל"ן וכו').
זו לא רק סמנטיקה.
2. כל הקרנות שציינת פה הן קרנות מחקות ישראליות,
ולא קרנות איריות.
את מבינה בכלל מה הן קרנות איריות?
3. כל הקרנות שציינת פה הן קרנות מחקות ישראליות, ויש פה קונצנזוס די גדול לגבי למה לא להתקרב לקרנות מחקות ישראליות שלוקחות דמי ניהול של 0% או בכלל.
תעשי חיפוש בפורום ותגיעי לתשובות שנענו כבר עשרות אם לא מאות פעמים.
4. "...להחליט האם לשים את הכסף (בין יתר ההשקעות) במדד תל אביב 35 או באירית..." - את מתלבטת פה בין לנסוע על סקטים לבין לשכור פרארי, זה נראה לך הגיוני רק כי לשניהם יש 4 גלגלים?
להשקיע במדינת ישראל (שמהווה 0.2%~ משוק המניות העולמי, לצורך הדוגמא ארה"ב מהווה סביבות ה- 60%~), לבין כל השאר שהוא קרנות איריות (
לא רשמת איזו) זו התלבטות שהיא במקומה בהחלט ויש עליה מספיק מידע לגמרי ואין מה לענות על זה פה. זה נקרא הטיית הביתיות (את מטה את ההשקעות שלך לכיוון הבית שלך שהוא מדינת ישראל).
הייתי שמח לדעת שיהיה לך חשוב מספיק לנסות לחצוב מידע לגבי למה להשקיע בישראל, מי משקיע בישראל, מה הרעיון ואיך, ולמה להשקיע בכלל במדד ת"א 35.
גם במקרה הזה פה בפורום יש קונצנזוס לפזר את ההשקעות בהתאם לפיזור "הטבעי" של גודל הכלכלות של המדינות, ולהתמקד [הרבה] פחות בישראל ו[הרבה] יותר בכל שאר העולם...
גם פה תעשי חיפוש בפורום ותגיעי לתשובות שנענו כבר עשרות אם לא מאות פעמים לגבי האם להשקיע ספציפית בישראל או שלא, וכמה, ולמה.
אשמח בבקשה לדעת היכן אוכל למצוא מקור מהימן להשוואה בין הקרנות השונות המחקות את המדדים להלן:
1. S&p500
2. Stoxx600
3.נאסדק 100
4.תל אביב 35
כבר שאלת, וכבר ענו לך (הגם שלא ענו הרבה מאיתנו).
את רצה בין מדדים שונים - למה זה?
מה את בדיוק מחפשת לעשות?
ולמה לפתוח עוד פוסט ולמה לשאול עוד פעם בצורה אחרת?...
כי אפשר?
ולמה לא המשכת להגיב שם בפוסט הראשון שפתחת ושענו לך בו?
למגיבים שענו לך שם לא מגיעה תגובה בחזרה?
אפילו לא תודה קטנה או המשך דיון?...
מה גם שאני מניח שאת מחפשת תוצאות אך ורק בעברית ולכן מראש את מגבילה את עצמך... לכל קרן אירית בארץ שנסחרת שקלים יש מקבילה חו"ל שנסחרת במטבעות אחרים, וחיפוש באנגלית יכול להניב לך יותר תוצאות.
אבל לא בטוח שאת נכון לשאילת השאלה שלך יודעת מהיא קרן אירית ושיש כמה עשרות כאלו, ישראליות, שנסחרות בש"חים בבורסת ת"א.
אני מתכננת פתיחת תיק מסחר עצמאי, ורוצה באמצעותו לקנות קרנות מחקות מדד אלו, אך זקוקה להבנה מה הקרנות בעלות הביצועים הכי טובות .
האם את מבינה שלאו דווקא מה שהיה הוא מה שיהיה?...
מה הטעם לשאול "תגידו לי מה הכי טוב כדי שאדע איפה לשים את הכסף"?
הייתי ממליץ לך לנסות גישה אחרת מלמצוא את "הכי טוב" שאת יכולה.
את צריכה לשאול את עצמך מה בדיוק את מנסה להשיג.
להיות יותר מפורטת. יותר מוסברת.
לקרוא עוד ועוד ועוד לפני ששואלת ולפני שרצה לנסות ולעשות ולהתעשר מהר.
מהשאלות שלך לא התרשמתי שהתאמצת כדי להשיג את התשובות שלך.
מההתנהלות שלך כרגע לפי 2 פוסטים שפרסמת, סגנון השאלות והצורה שבה לא ענית למגיבים שהתאמצו לענות לך, את לא חרוצה במיוחד ולא מוכנה ללמוד
לעומק ורק רוצה שיענו לה מבלי להתאמץ.
אולי אני טועה, אבל שתביני שזה הרושם שאני קיבלתי.