• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בינה מלאכותית – מהפכה אמיתית או טרנד חולף?

• פותח הנושא פותח הנושא חיימוש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חיימוש

משתמש רגיל
דירוג
216
מניות הבינה המלאכותית בשפל – תיקון זמני או סוף הטרנד?
יש כמה וכמה מניות שנמצאות נמוך מאוד, מה אתם מציעים – לקנות עכשיו?

שואל ברצינות: למה לדעתך חברי פורום הסולידית ידעו לתת המלצה טובה יותר משאר השוק שכרגע מתמחר את המניות?
שאלה מצוינת! אם הפורום באמת היה יודע לתמחר טוב יותר מהשוק, היינו כבר רואים פה מיליונרים סדרתיים במקום דיונים על איזה מדד דמי ניהול ירדו ב-0.01%. ואיך הסייעתא דשמיא מסייעת לקניית דירה.
זה בציניות כמובן,
הכוונה שלך מובנת, אבל השאלה היא אם פשוט יש הרבה רעש סביב תחום שההתרגשות ממנו עוד לא הוכיחה את עצמה כלכלית. מתכנתים בפורום אמורים לדעת יותר טוב ממני האם הבינה מלאכותית הולכת לשנות את הדרך שבה אנחנו עובדים, או שזה פשוט משהו התרגשותי שיתפוגג.

מניות הבינה המלאכותית בשפל – תיקון זמני או סוף הטרנד?
לא מומחה גדול לתחום אבל בשנים האחרונות (עוד לפני שנהיה טרנדי וקפץ) ההעולם הזה תקדם בצורה משמעותית (גם מבחינת חומרה וגם תוכנה)
לדעתי עצם זה שזה הדבר החם עכשיו רק יוביל לעוד ועוד חידושים בנושא (כתוצאה מכוח אדם איכותי ומשאבים שיוקצו לטובת הבינה המלאכותית)
הAI כאן כדי להישאר
לא יודע לדבר על מניות אלא רק על העולם היותר מעשי

מתכנתים בפורום אמורים לדעת יותר טוב ממני האם הבינה מלאכותית הולכת לשנות את הדרך שבה אנחנו עובדים,
הם אולי יודעים על הבינה המלאכותית באופן כללי (וגם זה לא בטוח שהם יודעים יותר מאנליסטים וכו), אבל אין להם (כקבוצה, יכול להיות שיש בודדים יוצאי דופן) שום ידע מיוחד בכלכלה ואין להם שום יכולת לחזות איך השינוי הזה ישפיע על הכלכלה.

יש מרחק מאוד גדול בין להגיד "יש מוצר חדש שהולך לשנות את השוק" לבין להגיד "חברה X הולכת לעלות בערכה".

זה לא סתם הייפ. אם כי בהרבה מהפכות טכנולוגיותיש שלב של אופטימיות ואז נפילה לפסימיות שאחריה יש צמיחה מבוססת ביצועים. זה קרה עם הרכבות ועם האינטרנט.

היום עוד לא יודעים מי יהיו החברות המובילות. לכן העסק תנודתי

השאלה היא לא אם הם יודעים יותר טוב ממך, אלא אם יודעים יותר טוב מהאנליסטים שכרגע סוחרים במניות.
שאלה כנה
אני השתמשתי במודל הסיני ממש כשהוא יצא והייתי ממש בשוק ממנו ברגע שראיתי אותו וממש הפחיד אותי שהם הצליחו לייצר כזה דבר בתור מי שמושקע קצת בשבבים.
חשבתי שאין מה למכור כי אם אני רואה את זה בטוח כבר היה אמור להיות מגולם במחיר, אחרי שבוע אנבידיה ירדה ב18 אחוז איך שהתחיל הייפ התקשורתי.
אני חושב שזה ממש דוגמא לחוסר יעילות של השוק כי האינפורמציה הייתה קיימת שבוע שבמונחי שוק זה המון, וזה גם מעיד על זה שלדעתי יש המון כסף טיפש שמזיז עכשיו את השוק ויש מקרים של חוסר יעילות.

עוד נקודה זה שהתמחור הנוכחי של המניות לא אומר בהכרח משהו לטווח הארוך, רוב האנשים בשוק ובטח אלא שפעילים לא מנסים למקסם תשואה בצורה אופטימלית לעוד 30 שנה, אלא מנסים להרוויח הרבה כסף היום ומחר ובעוד חודש, ולדעתי כאן למשקיעים ארוכי טווח יש יתרון אם אתה חשוב שהמגמה שאתה מזהה נכונה בסבירות גבוהה.

אני חושב שזה ממש דוגמא לחוסר יעילות של השוק כי האינפורמציה הייתה קיימת שבוע שבמונחי שוק זה המון,
כמה דברים.

קודם כל בנקודה הזו עוד לא ידעו אם הסינים רימו או לא באימון של המודל (אני לא בטוח שעכשיו כבר יודעים. יש כל מני סימנים מחשידים) אז המנייה לא חייבת ליפול ישר. אגב, דבר דומה קרה בקורונה, לקח זמן מהרגע שהוירוס הופיע ועד המפולת, כי לא כל פוטנציאל לנזק אכן חייב להתממש.

דבר שני, שוק יעיל (חלש) לא אומר שלמנייה תמיד יש את הערך הנכון, הוא אומר שאתה לא תצליח באופן עקבי לחזות כיוון של מניות. אם אתה כן מצליח אז אתה יכול לעשות בוכטות של כסף, ואל תספר לאף אחד שהפרכת את השערת השוק היעיל.

חשבתי שאין מה למכור כי אם אני רואה את זה בטוח כבר היה אמור להיות מגולם במחיר, אחרי שבוע אנבידיה ירדה ב18 אחוז איך שהתחיל הייפ התקשורתי.
אני חושב שזה ממש דוגמא לחוסר יעילות של השוק כי האינפורמציה הייתה קיימת שבוע שבמונחי שוק זה המון, וזה גם מעיד על זה שלדעתי יש המון כסף טיפש שמזיז עכשיו את השוק ויש מקרים של חוסר יעילות.

ראיתי משהו דומה מאוד שקרה עם אינטל (אני לא מחזיק במניות שלהם)
התחלתי לראות יותר ויותר אנשים פרטיים בכל מיני פורומים של חומרה שמדווחים על בעיות עם המעבדים בדור 13/14 שלהם וזו הפכה להיות תופעה מאוד מוכרת בקבוצות האלו
אחרי בערך חודש אם אני זוכר נכון התחלתי לראות פרסומים כבר במדיה הכללית ואז הגיע עוד נפילה של אינטל
בדיעבד יש פה מידע שלקח לו זמן להתפרסם ולתפוס תאוצה
אם אתה מכיר אותו לפני מהסיבות שלך אתה יכול לנצל את זה לטובתך

שאלה כנה
אני השתמשתי במודל הסיני ממש כשהוא יצא והייתי ממש בשוק ממנו ברגע שראיתי אותו וממש הפחיד אותי שהם הצליחו לייצר כזה דבר בתור מי שמושקע קצת בשבבים.

עוד נקודה זה שהתמחור הנוכחי של המניות לא אומר בהכרח משהו לטווח הארוך, רוב האנשים בשוק ובטח אלא שפעילים לא מנסים למקסם תשואה בצורה אופטימלית לעוד 30 שנה, אלא מנסים להרוויח הרבה כסף היום ומחר ובעוד חודש, ולדעתי כאן למשקיעים ארוכי טווח יש יתרון אם אתה חשוב שהמגמה שאתה מזהה נכונה בסבירות גבוהה.
אני גם הייתי מודע למודל הסיני ואפילו כתבתי עליו כאן בפורום. לא היה לי ברור איך השוק יגיב כי הוא יכול היה לפרש את אותו המידע במספר דרכים שונות, חיוביות או שליליות למניות. זה היה יותר עניין של פרשנות מאשר של מהות.

כמה דברים.

קודם כל בנקודה הזו עוד לא ידעו אם הסינים רימו או לא באימון של המודל (אני לא בטוח שעכשיו כבר יודעים. יש כל מני סימנים מחשידים) אז המנייה לא חייבת ליפול ישר. אגב, דבר דומה קרה בקורונה, לקח זמן מהרגע שהוירוס הופיע ועד המפולת, כי לא כל פוטנציאל לנזק אכן חייב להתממש.

דבר שני, שוק יעיל (חלש) לא אומר שלמנייה תמיד יש את הערך הנכון, הוא אומר שאתה לא תצליח באופן עקבי לחזות כיוון של מניות. אם אתה כן מצליח אז אתה יכול לעשות בוכטות של כסף, ואל תספר לאף אחד שהפרכת את השערת השוק היעיל.
כמו שאמרת גם היום לא יודעים וגם אז לא ידעו והמניה ירדה בגלל הייפ התקשורתי ולא בגלל מימוש של איזה סיכון, בכל מקרה אני מניח שברגע שצץ מתחרה חדש שמאיים ממש לשנות את השוק ואת חוקי היסוד שלו כמו שקרה עם המתחרה הסיני, אמורה להיות נפילה באותו יום שהאינפורמציה צצה, אם המידע לא נכון אז השוק יתקן בחזרה ואם המידע נכון הוא הוא ימשיך לרדת, ברגע שהשוק לא מגיב במשך שבוע ועוד שהתגובה שלו מתחילה רק אחרי שמתחיל הייפ בחדשות על המודל הסיני זה תמוהה בעיניי ולא ככה הייתי מצפה משוק שבאמת יעיל להגיב, מה שאני אומר הוא שהשוק יעיל ברוב המקרים ויש מקרים שלא וכן אפשר לדון על מציאת אי יעילויות מסוימות, הטיעון של הכל מתומחר לא תמיד נכון, ואם אתה נניח מאמין שAI ישנה את העולם בוודאות גבוהה ויחליף משרות אז יכול להיות ששווה לך להשקיע בתחום.
כמובן שבסוף זה ספקולציה אבל זה לא תמיד משהו רע.
דרך אגב בועות בשוק מפריכות בעיני את הטענה של השוק היעיל גם בגרסא החלשה.

אני גם הייתי מודע למודל הסיני ואפילו כתבתי עליו כאן בפורום. לא היה לי ברור איך השוק יגיב כי הוא יכול היה לפרש את אותו המידע במספר דרכים שונות, חיוביות או שליליות למניות. זה היה יותר עניין של פרשנות מאשר של מהות.
זה נכון חלקית אבל ברגע שהם יצאו בהצהרות על כך שהם השתמשו בחומרה הרבה יותר חלשה ולא היו צריכים כוח עיבוד מקסימלי כמו שקיים אצל המתחרים אתה מצפה לתגובה שלילית מסויימת במניות שבבים, מה שכן קרה בסוף, אני חושב שאם אתה מומחה בנושא מסויים יש מצב שאתה מבין מה יקרה יותר טוב מאנליסטים בוול סטריט זה לא שיש להם איזה כוח של חיזוי.

דרך אגב בועות בשוק מפריכות בעיני את הטענה של השוק היעיל גם בגרסא החלשה.
אני מסכים שלעתים נדירות (בועות/מפולות) השוק אינו יעיל. קשה לנצל את זה בשגרה.

ולא היו צריכים כוח עיבוד מקסימלי כמו שקיים אצל המתחרים אתה מצפה לתגובה שלילית מסויימת במניות שבבים,
אבל יש גם טענה הפוכה, אם AI נהיה נגיש יותר אז יהיו לו הרבה יותר יישומים ואז יהיה ביקוש לשבבים... בדיעבד קל לדעת מה היה הכיוון הנכון.

זה נכון חלקית אבל ברגע שהם יצאו בהצהרות על כך שהם השתמשו בחומרה הרבה יותר חלשה ולא היו צריכים כוח עיבוד מקסימלי כמו שקיים אצל המתחרים אתה מצפה לתגובה שלילית מסויימת במניות שבבים, מה שכן קרה בסוף,
ציפית זאת? לקחת פוזיציה? כתבת זאת בפורום?
אני חושב שאם אתה מומחה בנושא מסויים יש מצב שאתה מבין מה יקרה יותר טוב מאנליסטים בוול סטריט זה לא שיש להם איזה כוח של חיזוי.
עם זה אני מסכים, אבל הבאת כאן דוגמה בעייתית, שלדעתי דווקא יותר ממחישה למה זה קשה.

אבל יש גם טענה הפוכה, אם AI נהיה נגיש יותר אז יהיו לו הרבה יותר יישומים ואז יהיה ביקוש לשבבים... בדיעבד קל לדעת מה היה הכיוון הנכון.
למה אתה חושב שבדיעבד קל לדעת מה נכון? לדעתי ההסבר שהשוק לקח הוא שגוי לחלוטין. ולדעתי גם ההסבר ההפוך, שהבאת כאן שגוי.

נושאים דומים

Back
למעלה