• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ביטול/ניוד של ביטוח מנהלים

יש לי..

• ביטוח מנהלים

• קרן פנסיה

• קופת גמל

• קופת גמל להשקעה

• קופת גמל IRA

Results are only viewable after voting.

guym

משתמש סולידי
דירוג
6
שלום,
יש כל כך הרבה מידע בפורום, אבל עדיין קשה לי להגיע למסקנה.
אני עצמאי בן 31, עם ביטוח מנהלים משנת 2016.
אחרי שקראתי הבנתי שזו כנראה בחירה לא נכונה, ואני מחפש אלטרנטיבה (נושא אחר לדיון, אבל צירפתי סקר קטן שיעזור לי).
השאלה אם יש זכויות מסויימות שיפגעו לי במידה ואבטל את הביטוח מנהלים פרט לאובדן כושר העבודה (שאעשה בנפרד)?
האם אפשרי לנייד ביטוח מנהלים לקופת גמל וכו'?

תודה!

ואני מחפש אלטרנטיבה (נושא אחר לדיון, אבל צירפתי סקר קטן שיעזור לי).
אני חושש שפה לא צריך חכמת המונים אלא בדיקה מה אתה צריך/רוצה/מאמין בו.
האם אפשרי לנייד ביטוח מנהלים לקופת גמל וכו'
אתה יכול לקחת את סכום הצבירה ולנייד אותו לקופת גמל/קרן פנסיה
השאלה אם יש זכויות מסויימות שיפגעו לי במידה ואבטל את הביטוח מנהלים פרט לאובדן כושר העבודה (שאעשה בנפרד)?
אולי תצטרך לעבור תקופת אכשרה/חיתום מחדש, לא לשכוח בביטוחי מנהלים יש גם את הביטוח ריסק המובנה (אם אינני טועה).

כאן (בעזרתו האדיבה של מלך המלכים יעקב) תוכל להשוות את המוצר לדמי ניהול אחרים אשר סביר יהיו זולים יותר. לראות היכן אתה תעמוד בעוד כמה עשרות שנים עם המוצר הזה.

הסיבה שאני לא ביטלתי ביטוח מנהלים לגמרי זה שלא הצלחתי למצוא ביטוח אובדן כושר עבודה שיבצע שחרור לפרמיה במקרה שיופעל עבור מוצר כגון קופת גמל. המשמעות של שחרור לפרמיה היא שאם יש אירוע אכ"ע אז הביטוח ישלם לך את הקצבה המוסכמת עד גיל הפרישה אבל לא ימשיך לבצע הפקדות לקופה (שמהן תמשוך גמלה כשתגיע לגיל פנסיה).
את הכסף שיש לי בביטוח מנהלים העברתי למסלול מניות חו"ל פאסיבי ואני משלם על התענוג של שחרור מפרמיה 3% מההפקדות (סכום שיכול לרדת ל-0 אם אעבור לקופת גמל).

המשמעות של שחרור לפרמיה היא שאם יש אירוע אכ"ע אז הביטוח ישלם לך את הקצבה המוסכמת עד גיל הפרישה אבל לא ימשיך לבצע הפקדות לקופה (שמהן תמשוך גמלה כשתגיע לגיל פנסיה).

כלומר במקרה של אכ"ע ביטוח המנהלים יפריש, בנוסף לקצבה, סכומים לטובת החסכון? לעומת מקרה בו תצטרך להשתמש בקצבה כדי להפריש ממנה לחסכון?

את הכסף שיש לי בביטוח מנהלים העברתי למסלול מניות חו"ל פאסיבי ואני משלם על התענוג של שחרור מפרמיה 3% מההפקדות (סכום שיכול לרדת ל-0 אם אעבור לקופת גמל).

לא הבנתי - העברת את כל הכסף אבל עדיין ממשיך להפקיד לביטוח מנהלים? סכום מינימלי, אני מניח? אם כן - כמה? ממני ביקשו 200 כדי להשאיר את הביטוח מנהלים חי

הסיבה שאני לא ביטלתי ביטוח מנהלים לגמרי זה שלא הצלחתי למצוא ביטוח אובדן כושר עבודה שיבצע שחרור לפרמיה במקרה שיופעל עבור מוצר כגון קופת גמל.
הבנתי שבעבר הייתה בעיה למצוא כאלה, אבל לאחרונה זה השתנה ויש די הרבה ביטוחים שכוללים שחרור הפקדות גם בגמל.
(אישית אין לי בכלל אכ"ע על החלק שהולך לגמל).
כלומר במקרה של אכ"ע ביטוח המנהלים יפריש, בנוסף לקצבה, סכומים לטובת החסכון? לעומת מקרה בו תצטרך להשתמש בקצבה כדי להפריש ממנה לחסכון?
לא ביטוח המנהלים אלא ביטוח האכ"ע.
אבל כן, בגדול "שחרור מהפקדות" אומר שהביטוח משלם (מעבר לקצבת הנכות/אכע) גם את ההפרשות הפנסיוניות.
לדעתי אתה יכול להשאר עם אותו ביטוח אכ"ע ולכן הוא לא אמור להיפגע.
האם אפשרי לנייד ביטוח מנהלים לקופת גמל וכו'?
כן. אין בעיה לנייד בין ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה. (עם מגבלות מסויימות, למשל לא תוכל לנייד כספים לתוך ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח. יש תקרה שנתית לפניסה מקיפה, שמעליה הכספים עוברים למשלימה וכו'. אבל בגדול הניודים אפשריים).

אגב, מבחינת ביטוחים וכו', אין שום הבדל בין גמל לבין גמל IRA. בתכלס IRA זה סוג של "מסלול השקעות" בקופת הגמל.
ולא הבנתי למה הכנסת "קופת גמל להשקעה" לסקר. זה לא מוצר פנסיוני אלא סוג של "קופת חיסכון" (עם הטבת מס תאורטית).

תודה

ולא הבנתי למה הכנסת "קופת גמל להשקעה" לסקר. זה לא מוצר פנסיוני אלא סוג של "קופת חיסכון" (עם הטבת מס תאורטית).

קופת גמל להשקעה היא אמנם נזילה, אבל אחרי גיל 60 (אם אני לא טועה) ניתן למשוך את הכסף בצורת קצבה ועם פטור של מס רווח הון, מה שהופך את האופציה הזאת למאוד אטרקטיבית בעיני.
לדעתי אפילו ניתן להתקזז עליה במס (חשוב בתור עצמאי) - או שאני טועה?
האם יש עוד משהו שאני מפספס בעניין הזה?

מה שהופך את האופציה הזאת למאוד אטרקטיבית בעיני.
תקרא קצת בפורום ותראה שדמי הניהול אוכלים לך את כל הטבת המס (והרבה יותר מזה).
אתה טועה
קופגל"ה זה לא חסכון פנסיוני ולא מקבלים עליו את אותן הטבות מס שמקבלים כל חסכונות פנסיונים כמו קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וקופת גמל.

תודה

קופת גמל להשקעה היא אמנם נזילה, אבל אחרי גיל 60 (אם אני לא טועה) ניתן למשוך את הכסף בצורת קצבה ועם פטור של מס רווח הון, מה שהופך את האופציה הזאת למאוד אטרקטיבית בעיני.
האם יש עוד משהו שאני מפספס בעניין הזה?

אתה טועה, אבל לא באשמתך - כך המוצר הזה שווק (ועדיין משווק). בפועל, התקנות שמאפשרות את משיכת הכסף בצורת קצבה לא קיימות (בין השאר בגלל המצב הפוליטי במדינה), אולי יהיו קיימות בעתיד.

הבנתי, תודה!

בפועל, התקנות שמאפשרות את משיכת הכסף בצורת קצבה לא קיימות (בין השאר בגלל המצב הפוליטי במדינה), אולי יהיו קיימות בעתיד.
גם אם וכאשר התקנות יהיו קיימות ואפשר יהיה למשוך את הכסף כקצבה (מה שלדעתי יקרה תוך לא הרבה זמן), עדיין לדעתי המוצר הזה לא משתלם בכלל.

הבנתי שבעבר הייתה בעיה למצוא כאלה, אבל לאחרונה זה השתנה ויש די הרבה ביטוחים שכוללים שחרור הפקדות גם בגמל.
(אישית אין לי בכלל אכ"ע על החלק שהולך לגמל).
אשמח לשמוע על אילו חברות מדובר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B ביטול כיסוי שאירים לבן זוג בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 11
א ביטול מינוי אדובי צרכנות פיננסית 14
א אי הגעה לטיסה בגלל כוח עליון. ביטול מצד הנוסע צרכנות פיננסית 57
א עמלת המרת מט"ח גם במקרה של ביטול עיסקה. חוקי? צרכנות פיננסית 8
S ביטול ביטוח רכב עקב נסיעה לחו"ל? אוף טופיק 11
R ביטול הצהרת הון מיסים 0
A ביטול צ'ק ישן צרכנות פיננסית 39
A ביטול מס הכנסה פדרלי בארצות הברית? מיסים 16
M ביטול עסקה תוך 14 יום של מוצר שהוזמן באתר ונאסף בסניף צרכנות פיננסית 3
A משמעות של ביטול הוראת שעה מס רכישה נדל"ן 31
doc29 ביטול עסקה מול ספק מפוקפק - מוצר חשמל צרכנות פיננסית 15
נ ביטול דמי כרטיס בפלייקארד צרכנות פיננסית 27
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
A ביטול פטור מילואים - גיוס אל הלא נודע ? אוף טופיק 121
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
flower ביטול הצעותיו של פייסבוק לצפייה בתוכן פלסטיני בהגדרות הפיד שלי אוף טופיק 18
מ ביטול טיסות של חברות לואוקוסט - האם חכם? אוף טופיק 38
M ביטול אזרחות אמריקאית והתמודדות עם RSU מיסים 11
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
R ביטול אזרחות אמריקאית אוף טופיק 103
flower ביטול מסלולי ההשקעות בחו"ל - קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
נ שלב ב' של הרפורמה ביטול התקשורת העצמאית? עתיד התקשורת בארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 106
ה בכוונת משרד האוצר: ביטול העלאת תקרת ההון הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
P השלכות ביטול צ'ק (לא גדול)? צרכנות פיננסית 18
Z ביטול עליית ריבית על המשכנתא. נדל"ן 61
A ביטול הקצאת אשראי וקרבה למינוס, מה עושים במקרה כזה שאי אפשר להכנס למינוס אך יש תשלום שמכניס למינוס ? צרכנות פיננסית 14
א ביטול הזכות להפלות יזומות בארה"ב פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 218
C ביטול כפל ביטוחים בדיעבד צרכנות פיננסית 0
TheOneTech ביטול הוראת קבע ליתר ביטחון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
M ביטול וסדר בכרטיסי האשראי צרכנות פיננסית 6
A ביטול קיזוז אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z ביטול פוליסת בריאות ישנה צרכנות פיננסית 3
Y חדר כושר צריך להחזיר לי כסף בשל ביטול מנוי אבל דורש פרטי חשבון בנק צרכנות פיננסית 4
S ביטול מסגרת אשראי -סיכונים צרכנות פיננסית 9
ג ביטול אג"ח מיועדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
I ביטול אג"ח מיועדות פנסיה 226 מיליארד שקל שייכנסו לשוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Homer ביטול מס רווחי הון אוף טופיק 41
c881 ביטול המיסוי ההוני של אופציות/RSU מיסים 35
R כפל ביטוח בריאות - בדיקת פוליסות לפני קבלת החלטה על ביטול צרכנות פיננסית 5
A ביטול אג״ח מיועדות…אולי הפעם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א ביטול עמלת אי פעילות IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
סול ביטול ביטוח שארים פוסטים מאיכות נמוכה 23
ג ביטול מאפיינים בכיסוי הביטוחי אוף טופיק 0
the_newbie ביטול השתתפות עצמית ברכב שכור בישראל צרכנות פיננסית 1
Res Cogitans פיצויים בגין ביטול טיסה - בגין קורונה צרכנות פיננסית 13
L המנהל שלא היה - ביטול ביטוח מנהלים יומני מסע אישיים 11
totoguy הודעה מוזרה על ביטול פטור מס בחשבון IRA צרכנות פיננסית 11
T ביטול חוזה מחיר למשתכן נדל"ן 2