• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

ביטוח נסיעות דרך כרטיס אשראי

פיטר גריפין

משתמש רגיל
דירוג
123
הי,
בממוצע ביטוח נסיעות עולה לי 50-70$ לנסיעה.

באמריקן אקספרס ובכרטיס כזה אני רוצה יש ביטוח נסיעות חינם לחמישה ימים, שאמריקן גם כולל ביטוח כבודה חינם.

מישהו התנסה בביטוחים האלה? קרא את האותיות הקטנות? זה חסכון אדיר בשביל בן אדם כמוני שמטייל די הרבה ולרוב לגיחות קצרות של חמישה ימים או פחות.

בבקשה, תאירו את עיני. מה הקאצ׳.

אין קאצ'.
בעבר קראתי שיצרו הגבלות כמו עד 10$ הנחה לביטוח, לא מוצא את זה כרגע ולא ברור אם זה מיושם.

אני לוקח את כל כרטיסי האשראי שלי ובודק מי נותן כיסוי יותר מלא באותו מחיר.
חוסך כך בין 20-30 דולר.
גם לישראכרט ולכאל יש (עם כיסוים שונים בתלות המועדון/רמה של הכרטיס)

כיסוי זהה (עד כמה שאני יודע להבדיל ובלי לקרוא את כל הפוליסה) בין הראל דרך כאל ופספורטקארד שלא עובדים עם חברות האשראי יצא לי הפרש של 15$.

בחלק מחברות הביטוח יש גם 5% קאשבאק (במגדל וכלל יש בוודאות)

שווה לבדוק גם דרך קופת החולים שלך.
אני קיבלתי הצעה משתלמת מאוד (תחרותית לעלות של הביטוח דרך אשראי) ממכבי שבדיעבד הייתי לוקח אבל גיליתי את זה אחרי שסגרתי כבר ביטוח.
הם גם נותנים כרטיס אשראי דיגיטלי לכיסוי הוצאות שזה נחמד.

אין קאצ'.
בעבר קראתי שיצרו הגבלות כמו עד 10$ הנחה לביטוח, לא מוצא את זה כרגע ולא ברור אם זה מיושם.

אני לוקח את כל כרטיסי האשראי שלי ובודק מי נותן כיסוי יותר מלא באותו מחיר.
חוסך כך בין 20-30 דולר.
גם לישראכרט ולכאל יש (עם כיסוים שונים בתלות המועדון/רמה של הכרטיס)

כיסוי זהה (עד כמה שאני יודע להבדיל ובלי לקרוא את כל הפוליסה) בין הראל דרך כאל ופספורטקארד שלא עובדים עם חברות האשראי יצא לי הפרש של 15$.

בחלק מחברות הביטוח יש גם 5% קאשבאק (במגדל וכלל יש בוודאות)

שווה לבדוק גם דרך קופת החולים שלך.
אני קיבלתי הצעה משתלמת מאוד (תחרותית לעלות של הביטוח דרך אשראי) ממכבי שבדיעבד הייתי לוקח אבל גיליתי את זה אחרי שסגרתי כבר ביטוח.
הם גם נותנים כרטיס אשראי דיגיטלי לכיסוי הוצאות שזה נחמד.
אשאל אותך שאלת פולו-אפ, אני צעיר בלי ילדים, בלי מחלות רקע ובאמת ככה עם וי על כל דבר (בלי עין הרע). עלות הביטוח (לא כולל ספורט אתגרי או חילוץ שאני לא זקוק לו בטיול עירוני) משתקלל לי ל-0 עגול.

במידה וחס וחלילה אתאשפז , האם יש הבדל בין הביטוח של חברת האשראי לבין הביטוח של פספורטקארד?
אני שם בצד את שאלת מי משלם ומתי מחזירים. רק מבחינת הכיסוי.

אשאל אותך שאלת פולו-אפ, אני צעיר בלי ילדים, בלי מחלות רקע ובאמת ככה עם וי על כל דבר (בלי עין הרע). עלות הביטוח (לא כולל ספורט אתגרי או חילוץ שאני לא זקוק לו בטיול עירוני) משתקלל לי ל-0 עגול.

במידה וחס וחלילה אתאשפז , האם יש הבדל בין הביטוח של חברת האשראי לבין הביטוח של פספורטקארד?
אני שם בצד את שאלת מי משלם ומתי מחזירים. רק מבחינת הכיסוי.
אין מנוס מלקרוא את הפוליסה.

בממוצע ביטוח נסיעות עולה לי 50-70$ לנסיעה.
לנסיעה של 5 ימים? זה נשמע לי המון.
ביטוח בד"כ עולה 2-3 דולר ליום, אלא אם כן יש הרחבה למחלות קיימות, גיל מבוגר או דברים כאלה (ואמרת שאצלך זה לא המצב).

מהנסיון שלי, אני משתמש בביטוח של חברת האשראי לנסיעות של עד 6-7 ימים (לפעמים מפעיל 2 במקביל אפילו), אבל מעבר לזה הולך לביטוח אחר.

אם יש לך הרבה נסיעות ארוכות, שווה לשקול ביטוח שנתי. עולה סביב ה 350 דולר אם אני זוכר נכון.

לנסיעה של 5 ימים? זה נשמע לי המון.
ביטוח בד"כ עולה 2-3 דולר ליום, אלא אם כן יש הרחבה למחלות קיימות, גיל מבוגר או דברים כאלה (ואמרת שאצלך זה לא המצב).

מהנסיון שלי, אני משתמש בביטוח של חברת האשראי לנסיעות של עד 6-7 ימים (לפעמים מפעיל 2 במקביל אפילו), אבל מעבר לזה הולך לביטוח אחר.

אם יש לך הרבה נסיעות ארוכות, שווה לשקול ביטוח שנתי. עולה סביב ה 350 דולר אם אני זוכר נכון.
לרוב טס עם פרטנר/ית, כנראה שמשקלל בראש גם את המחיר שלהם. פספורטקארד לרוב יוצא לי משהו באיזור ה30 דןלר לאדם אם אני לא טועה. מבטח גם כבודה תמיד. ייתכן ואני מבטח סתם שטויות ובגלל זה העלות יוצאת ככה.

יש יתרון בלהפעיל שני ביטוחים של חברת האשראי במקביל? מעבר לכך, יש הגיון בנסיעה של עשרה ימים להפעיל שני ביטוחים כל אחד לחמישה ימים?

ביטוח שנתי פחות רלוונטי לי, אני טס 5-6 פעמים בשנה ל4-5 ימים לא מעבר.

יש יתרון בלהפעיל שני ביטוחים של חברת האשראי במקביל?
יכול להיות שיש דברים שאחד מכסה והשני לא, ולהיפך.
מעבר לכך, יש הגיון בנסיעה של עשרה ימים להפעיל שני ביטוחים כל אחד לחמישה ימים?
לא אפשרי.
הביטוח צריך להיות מופעל מהיום שאתה טס. אי אפשר להפעיל אותו באמצע נסיעה.
ביטוח שנתי פחות רלוונטי לי, אני טס 5-6 פעמים בשנה ל4-5 ימים לא מעבר.
אם אתה טס רק ל4-5 ימים כל פעם אז באמת זה לא רלונטי כי יש לך את החינמי מכרטיס האשראי.
אבל אם אתה משלם כל פעם 50-70$ וטס 5-10 פעמים בשנה אז הביטוח השנתי כבר משתלם.

יכול להיות שיש דברים שאחד מכסה והשני לא, ולהיפך.

לא אפשרי.
הביטוח צריך להיות מופעל מהיום שאתה טס. אי אפשר להפעיל אותו באמצע נסיעה.

אם אתה טס רק ל4-5 ימים כל פעם אז באמת זה לא רלונטי כי יש לך את החינמי מכרטיס האשראי.
אבל אם אתה משלם כל פעם 50-70$ וטס 5-10 פעמים בשנה אז הביטוח השנתי כבר משתלם.
בקצרה:
צריך להפעיל ביטוח מההמראה עד הנחיתה, לא באמצע
הביטוח של חברת האשראי די סבבה והוא עונה על הצורך לנסיעה של חמישה ימים
כדאי להפעיל שני ביטוחים, סתם כי אפשר וכי שניהם בחינם (בתנאי ששניהם על אותם התאריכים ומכסים את כל הנסיעה)

@roneng
האם לא עדיף שיהיה סוכן טוב עם זמינות גבוהה במקרה וחלילה אתה צריך להפעיל ביטוח בארץ זרה אחרי תאונה ואשפוז? האם זה באמת שווה את החסכון של הכמה עשרות דולרים?

בנוסף:
1) אני רואה שבשביל ביטוח על קיצור וביטול טיסה, ואיתור והצלה (במקרה שצריך) יש גם ככה תוספת תשלום, האם זה לא יתקזז כבר עם ההפרש מול סוכן ביטוח לרמה שההפרש במחיר יהיה זניח?
2) ביטוח של מקרה חירום בשיניים מוגבל מאוד (ראיתי 1000$ בחברת אשראי אחת), לעומת דרך חברת ביטוח שמבטחת עד תקרת גבול האחריות של הביטוח (כמה מיליוני $)
3) יש גם את העניין שחברות ביטוח מסויימות משלמות עבורך את הסכום הדרוש שיכול להיות גבוהה מאוד, לעומת ביטוח דרך כרטיס האשראי שצריך לבקש החזר לאחר מקרה ביטוחי

האם לא עדיף שיהיה סוכן טוב עם זמינות גבוהה במקרה וחלילה אתה צריך להפעיל ביטוח בארץ זרה אחרי תאונה ואשפוז?
תמיד טוב שיהיה שירות טוב.
מכיר איזה סקר שמוכיח שהשירות של הביטוח בכרטיסי אשראי הוא פחות טוב מביטוחים אחרים?
אני רואה שבשביל ביטוח על קיצור וביטול טיסה, ואיתור והצלה (במקרה שצריך) יש גם ככה תוספת תשלום
מניח שזה תלוי בביטוח ובכרטיס. ממה שאני זוכר, לפחות בחלקם, זה בחינם.
האם זה לא יתקזז כבר עם ההפרש מול סוכן ביטוח לרמה שההפרש במחיר יהיה זניח?
לא יודע. תבדוק כמה עולה לך התוספת הזאת (אם בכלל קיימת) וכמה עולה לך ביטוח דרך מקום אחר.
ביטוח של מקרה חירום בשיניים מוגבל מאוד (ראיתי 1000$ בחברת אשראי אחת), לעומת דרך חברת ביטוח שמבטחת עד תקרת גבול האחריות של הביטוח (כמה מיליוני $)
האמת שלא בדקתי כל פרט ופרט.
אם זה משהו חשוב לך ואתה מוכן לשלם על זה אז לך על זה.
אגב, אני לא רואה הרבה סיבות שטיפול חירום בשיניים יעלה סכומים מאוד גבוהים. זה לא כמו אישפוזים וכאלה.
יש גם את העניין שחברות ביטוח מסויימות משלמות עבורך את הסכום הדרוש שיכול להיות גבוהה מאוד, לעומת ביטוח דרך כרטיס האשראי שצריך לבקש החזר לאחר מקרה ביטוחי
לא הבנתי אם אתה מציין את זה כיתרון או חיסרון :-)
אני אישית תמיד אעדיף לשלם באשראי שלי ולקבל החזר אם יש אופציה כזאת.
חוץ מזה שלדעתי גם בביטוחים דרך כרטיס האשראי לא יתנו לך לשלם בעצמך על דברים ממש יקרים אלא ידאגו לשלם ישירות לבית החולים.

מי נותן אופציה לביטוח כזה?
David Shield, שהם חברה אחות או אם של פספורטכרד. הם היחידים שאני מכיר והשתמשתי בהם לטיול ארוך (מעל חודשיים).

לא בדקתי את זה לעומק, אבל לטענתם הכיסויים שהם מציעים זה בעיקר מיועד לישראלים ברילוקיישן. אי אפשר לרכוש כיסוי אצלם של פחות מחודש.

זה מכוון לישראלים שלומדים או עובדים בחו״ל באופן זמני שלא בטוח שווה להם ללכת על ביטוח מקומי שהוא חוץ מהביטוח הלאומי המקומי שהם משלמים עליו דרך מסים. למרות שהנציגה הסבירה לי בזמנו שיש ישראלים שמשתמשים בהם גם מעל עשור כי זה פשוט נוח להם. שווה לחקור אם זה רלוונטי, אבל אני לא יודע בנוגע לכלכליות. ניתן להניח שלטווח ארוך עדיף סידור מקומי.

פספורטכרד ולמעשה שאר חברות הביטוח של נסיעות כמו שאנחנו מכירים אותן (נסיעות קצרות) מספקות את השירות שלהן כל כך בזול כי הן מסתמכות על זה שאם יקרה לך בחו״ל משהו באמת רציני שזה מעבר לביקור רופא, אז הן ידאגו לייצב את המצב שלך ואז יטיסו אותך הטסה רפואית לארץ כדי לזרוק אותך על מערכת הבריאות הציבורית של ישראל - קרי הביטוח הלאומי וקופת החולים שלך.
ככה הסבירה לי פעם נציגה. דיווידשילד זה מוצר שונה בתכלית ששם יטפלו בך עד הסוף בחו״ל.

האם לא עדיף שיהיה סוכן טוב עם זמינות גבוהה במקרה וחלילה אתה צריך להפעיל ביטוח בארץ זרה אחרי תאונה ואשפוז? האם זה באמת שווה את החסכון של הכמה עשרות דולרים?
אפשר להגיד אותו דבר על סוכן פנסיוני גם...
מעבר לזה שלרוב חברות הביטוח יש מוקד חירום למי שבחול 24 שעות

בכללי רוב חברות האשראי גם ככה מבטחות בחברות ביטוח רגילות כמו הראל וכדומה...

פספורט גארד באמת מצטיינים יותר בשירות ובתשלום ישירות במקום במקום החזרים
זה עניין של נוחות וזמן

בסוף לכל ביטוח יש כיסוי מסוים, אז אפשר להשוואות אותם
לא חושב שיש הבדל דרמתי בין הכיסוים

כן יכול להיות מצב שתחכה כמה חודשים להחזר וידרשו מלא מסמכים וכו

מי נותן אופציה לביטוח כזה?
אני עשיתי דרך ג'ינג'ר.
אני יודע שגם פספורטכארד עושים, אבל השירות שקיבלתי מהם כשניסיתי לברר פרטים ולהירשם היה מתחת לכל ביקורת. ואם במכירות השירות גרוע אני לא רוצה לחשוב מה קורה אחרי שאתה כבר לקוח...

בג'ינג'ר בינתיים השירות מעולה.

David Shield, שהם חברה אחות או אם של פספורטכרד. הם היחידים שאני מכיר והשתמשתי בהם לטיול ארוך (מעל חודשיים).
זה משהו אחר לגמרי.
אני לא דיברתי על ביטוח לטיולים ארוכים אלא על ביטוח שנתי לטיולים באורך רגיל.
לרוב ביטוח שנתי מוגבל למקסימום 30 יום פר נסיעה, או משהו באזור.

David Shield, שהם חברה אחות או אם של פספורטכרד.
פספורטכארד משתמשים בשירותים של דוויד שילד.
אני יודע שגם פספורטכארד עושים, אבל השירות שקיבלתי מהם כשניסיתי לברר פרטים ולהירשם היה מתחת לכל ביקורת. ואם במכירות השירות גרוע אני לא רוצה לחשוב מה קורה אחרי שאתה כבר לקוח...
אז כניראה שנפלת על נציג מחורבן.
הניסיון שלי אתם הוא A+. בטיול האחרון באירופה הייתי צריך זריקת חיסון לזיהם בחתך בזרוע. טלפון מקומי, הפניה למרפאה הקרובה אלי, טענו את הכרטיס ולא הוצאתי מזומן. בארץ התקזזנו לפי תנאי הפוליסה. מה שחשוב זה, כשאתה לא בארץ אתה מקבל את התמיכה המצופה.

אז כניראה שנפלת על נציג מחורבן.
כמו שאמרתי, זאת החוויה האישית שלי.
מכיר הרבה חברים עם חוויה חיובית שם.
אגב, אצלי זה לא היה רק נציג אחד, לי היה רושם שכל החברה לא רוצה לתת שירות. אבל אולי זה רק אני.
מה שחשוב זה, כשאתה לא בארץ אתה מקבל את התמיכה המצופה.
מסכים.
בינתיים כשהייתי צריך דברים מג'ינג'ר, גם כשהייתי בחו"ל וכאלה, השרות שלהם היה מעולה.

אבל לדעתי ברוב החברות תקבל שירות סביר ומעלה ברוב המקרים, ולדעתי בכל חברה תמצא לפחות לקוח אחד שמתלונן על שירות גרוע.

בכל מקרה, ממה שאני הצלחתי למצוא יש 2 חברות שיש להן אפשרות של ביטוח שנתי לאנשים פרטיים. שכל אחד יבדוק איזה מהן מתאימה לו.

מכיר איזה סקר שמוכיח שהשירות של הביטוח בכרטיסי אשראי הוא פחות טוב מביטוחים אחרים?
לא דיברתי בהכרח רק על איכות השירות אלא גם על זמינות, סוכן אמור להיות זמין כמעט תמיד ואמור גם לעזור אם יש בעיות מול חברת הביטוח (לפחות סוכן טוב), אם מצאת סוכן כזה, לא עדיף לבטח דרכו ולא ישירות מול חברת ביטוח?
אגב, אני לא רואה הרבה סיבות שטיפול חירום בשיניים יעלה סכומים מאוד גבוהים. זה לא כמו אישפוזים וכאלה.
לא יכול להיות אשפוז בגלל משהו שקרה בשיניים? וגם אם לא, במדינה יקרה כמו ארה"ב למשל, אתה חושב שהכיסוי של כ1000$ מספיק לתאונות שיניים? נכון שאולי לא צריך גובה של 5M$ אבל מספיק שתצטרך להוסיף מהכיס כמה אלפי דולרים וזה בכלל לא יהיה שווה את הכמה גרושים שחסכת בביטוח
אני אישית תמיד אעדיף לשלם באשראי שלי ולקבל החזר אם יש אופציה כזאת.
למזלי (ואני מקווה להמשיך עם המזל הזה :) ) לא התנסתי במקרים שצריך להוציא כסף על אשפוזים בחו"ל וכו', אבל מה קורה אם יש מקרה ביטוחי בסכום גבוהה שכבר מחסל לך את המסגרת אשראי? האם במקרים כאלו כל חברות הביטוח ישלמו בעצמן?
כן יכול להיות מצב שתחכה כמה חודשים להחזר וידרשו מלא מסמכים וכו
ראיתי שהיום רוב החברות גם נותנות שירות של החזר כסף מיידי בbit, ככה שכנראה פספורטכארד כבר לא כאלו מיוחדים עם הפ'ציר הזה

• אהבתי
Reactions: A42
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ ביטוח נסיעות לחו"ל - האם יש דרך זולה יותר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
JBUZZ ביטוח נסיעות לחו"ל - הפעלת תוספת ספורט אתגר (אקסטרים) לפי יום צרכנות פיננסית 3
T ביטוח נסיעות לחו"ל - מי הכי שירותי והגון? צרכנות פיננסית 42
U ביטוח נסיעות לחו"ל למי שאינו אזרח ואין לו ביטוח לאומי צרכנות פיננסית 5
J ביטוח נסיעות לחו"ל - החרגה צרכנות פיננסית 1
T ביטוח נסיעות לחו"ל - לתקופה ויעדים לא ידועים צרכנות פיננסית 2
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
ה ביטוח נסיעות לחול לטיול הגדול בתקופת הקורונה צרכנות פיננסית 19
B איפה רוכשים ביטוח נסיעות לארה"ב - ישראלי/בינלאומי צרכנות פיננסית 0
A היכן לעשות ביטוח נסיעות 'חינמי' צרכנות פיננסית 59
Ven0m כפל ביטוח נסיעות צרכנות פיננסית 22
L ביטוח נסיעות לחו"ל צרכנות פיננסית 78
A ביטוח נסיעות לחול צרכנות פיננסית 14
yossik ביטוח נסיעות צרכנות פיננסית 13
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 0
ס חבות ביטוח לאומי על RSU למי שלא עובד מיסים 7
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס לימודי סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S אופן תגמול סוכני ביטוח שוק ההון 4
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N כדאיות ביטוח מקיף צרכנות פיננסית 5
O ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 14
S השוואה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה בהיבט של זכויות המוטבים / השאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S הוזלת מחיר ביטוח לרכב צרכנות פיננסית 4
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
I תנאי חידוש ביטוח בריאות פרטי מ2018 צרכנות פיננסית 0
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
T ביטוח בריאות מהשקל הראשון צרכנות פיננסית 9
F עורך דין לתביעת סוכן ביטוח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
Y הוזלה בדמי ניהול ביטוח מנהלים אל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 21
C שווי מוצר משומש מחו"ל עבור הרחבת ביטוח תכולה למלחמה - ביטוח רשות לחפצים ביתיים של מס רכוש מיסים 0
N ביטוח קרקע לדירה נדל"ן 0
T ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
ה ביטוח מבנה - ערך כינון נדל"ן 9
Royi חישוב דמי ביטוח לאומי לעובד היברידי (שכיר ועצמאי) מיסים 8
ז עצמאי שאינו עונה להגדרה - הכנסות שלא מעבודה - ביטוח לאומי - 2 שאלות מיסים 2
S ביטוח בריאות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
R תיאום מס על ידי המעסיק - האם מבוצע גם תיאום ביטוח לאומי מיסים 3
G ביטוח רכב בחברה שומרה, למישהו יש נסיון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
S ביטול ביטוח רכב עקב נסיעה לחו"ל? אוף טופיק 11
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
R תשלום ביטוח לאומי + בריאות מיסים 3
flower הנחת סוכן - ביטוח סיעודי פרטי צרכנות פיננסית 7