@A42 אני לא מבטח רק בגלל הבנק, הייתי מבטח בכל מקרה גם אם הייתה לי אפשרות לבטל
בסדר גמור, אם ככה תבטח, אני כעיקרון לא מבטח דברים שאני יכול לשלם עליהם כי סטטיסטית הביטוח עולה לי פי 2 מהעלות תיקון
מעדיף לשים מיליון או חצי מיליון שקל בצד כקרן ביטוח (ולהשקיע את הכסף) עבור סך כל הביטוחים האפשריים שגם ככה יכולים להיות אלפי שקלים למשפחה
1. במקרה של נזק שנגרם לשכנים ממני (הכי נפוץ זה נזקי מים) - יש לי ביטוח צד ג' וכל ההתנהלות הכספית היא של השכנים מול הסוכן או חברת הביטוח, זה מוריד ממני כאב ראש פוטנציאלי.
אתה צודק, עדין אבל יכול להיות כאב ראש לא קטן וגם עליות. לנו היה מקרה שדירה מתחת התלוננה על רטיבות בפעלנו את החברת ביטוח שאמרה שזה לא נזק מהדירה שלנו , הבניין והשכנים מלמטה טענו שלא, בסוף היינו צריכים לשלם עוד 1200 שקל (מעבר ל300 השתתפות עצמית לחברת ביטוח) למישהו פרטי שיקבע שזה לא נזק שלנו ובצנרת המשותפת ורק אז הבניין הסכים לתקן וכבר 3 שנים עדין לא החזירו לנו את ה1200 שקל כי הם לא אישרו מראש...
ואני לא צריך להיסחב בבתי משפט ולנהל תביעות כנגד האשמים במידה ואין להם ביטוח.
אני לא בטוח לגבי זה, אם דירה מתחת תצית שריפה (בכוונה) או כוח עליון או דברים שכאלה אני לא בטוח שהביטוח ירוץ לשלם לך את הכסף
מזכיר את המקרה שבלון גז התפוצץ בבניין וחצי בניין קרס והחצי השני נאסר למגורים נראה לי בראשון לציון והחברות ביטוח טענו שזה לא מכוסה בפוליסה
והיה בזה סיפור ארוך וכואב
לדעתי אלה שהדירות קרסו קיבלו כסף לשכר דירה לתקופה כל שהיא והחצי שלא קרס לא קיבלו כלום וזה נמשך כמה שנים...
חברות ביטוח יעשו הכל לא לשלם זה חלק מהמודל העסקי שלהם (להם עו"ד ותביעה בבית משפט לא באמת עולה כסף ובמקרה שיפסידו הם ישלמו מה שמראש היו חייבים)
זה כמובן לא תמיד ואולי גם לא הרוב, אבל בהחלט יש מקרים כאלה ולא מעטים לצערי
גבי חלקים מיותרים בביטוח, החל הכי יקר זה נזקי מים - פוליסה עם שרשרב פרטי היא הכי טובה, אבל זה מאוד יקר ופשוט לא שווה את הפרמיה. האפשרות ברירת המחדל היא שרשרב בהסדר והתקווה שלי שבמקרה של תקלה, אוכל להפעיל את הסוכן שידאג להשיג לי שירות טוב ומהיר, בניגוד למקובל בתחום.
בדירה ישנה שאנחנו משכירים לקחנו שרברב בהסדר בגלל החיסכון המשמעותי במחיר
כי מראש מעריכים שעיקר הכיסוי הוא עבור נזקים לדירה מתחת אם יהיה
או הזמנת בדיקה בעלות יחסית נמוכה בשביל להבין מה הבעיה
לרוב התיקון בדירה עצמו לא יכוסה בפוליסה ואם כן זה רק לתיקון נקודתי
(2 דוגמאות שכבר חוויתי: 1. סדק באגנית של המקלחון לא מכוסה ואז כל ההחלפה של האגנית ריצוף ומקלחון חדש עלינו 2. רטיבות בדירה כתוצאה מגשם שבדיעבד נוצר מאיטום לקוי בחלונות - כל התיקון עלינו)
אני מבין שאתה ביטלת לגמרי את החלק הזה - האם הביטול הוא רק עבור נזק אצלך או גם עבור נזק ממך לשכנים, כלומר האם הביטול משפיע גם על החלק של צד ג' בפוליסה?
ולגבי השתתפות עצמית - מה העלית ולכמה, אם לא אכפת לך לשתף?
בבית הפרטי שלי בזמנו שהיה עם משכנתא עשיתי את זה
זה לא בית משותף אז אין שכנים לדאוג להם (-:
והעלתי למקסימום האפשרי המטרה היתה לשלם כמה שפחות ורק בגלל שהביטוח מחייב
שהמשכנתא הסתיימה סגרנו את הביטוח
לאחרונה בבית החדש שהוא באזור שקצת מועד לשריפות
אחרי שהיתה לנו שירפה גדולה צמודה לבית אז באמת הוספנו ביטוח מבנה לשריפה בלחץ אשתי (מבלי נזקי מים כלל או תכולה ובעצם כל מה שאפשר הורדנו)
וגם את הערך כינון לקחנו למינימום - כי גם ככה עיקר העלות זה השטח עצמו
ואם יש שירפה אתה מקבל שכר דירה מטורף לעצמך למשך איזה שנתיים שיכסה את הפער בין עלות המבנה בפועל לערך הכינון