• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ביטוח לקורקינט חשמלי

• פותח הנושא drx
  • פורסם בתאריך

drx

משתמש רגיל
דירוג
548
לאחרונה התחלתי להתנייד לעבודה בקורקינט חשמלי והתחלתי לחשוב על ענייני ביטוח.

לפי הבנתי, בכל תאונה שלי עם רכב, ביטוח החובה של הרכב ישלם פיצויים על נזקי גוף גם אם זה לגמרי אשמתי. אך אני יכול להיתבע על נזק לרכוש.
בתאונה עם קורקינט או הולך רגל, אני עלול למצוא את עצמי נתבע על נזקי גוף ורכוש שיכולים להגיע לסכומים מטורפים.
אני נוהג בזהירות וע"פ חוק ובכל זאת, תאונות קורות..

יש לי ביטוח תאונות עבודה, ביטוח בריאות פרטי וביטוח חיים. האם ביטוח יעודי לקורקינט מצדיק את עצמו מהסיבות שציינתי למעלה (או אחרות שלא חשבתי עליהן)?

נערך לאחרונה ב:

האזרח הקטן

משתמש בכיר
דירוג
9,099
מה כולל ביטוח יעודי לקורקינט?

FIYaacov

מודרטור
דירוג
15,904
יש לך ביטוח תכולת דירה?
לעתים הוא כולל (או שניתן להוסיף לו) ביטוח צד ג' שתופס בכל מקום.
שווה לבדוק.

drx

משתמש רגיל
דירוג
548
מה כולל ביטוח יעודי לקורקינט?
יש כל מיני סוגים. המרכיבים הם ביטוח נזק גוף אישי (שפחות מעניין אותי) וביטוח צד ג' (כאן השאלה).

יש לך ביטוח תכולת דירה?
לעתים הוא כולל (או שניתן להוסיף לו) ביטוח צד ג' שתופס בכל מקום.
שווה לבדוק.
אין לי. באופן משעשע הדבר הגניב הכי יקר בדירה שלי הוא הקורקינט..

Zorg

משתמש בכיר
דירוג
1,648
לאחרונה התחלתי להתנייד לעבודה בקורקינט חשמלי והתחלתי לחשוב על ענייני ביטוח.

לפי הבנתי, בכל תאונה שלי עם רכב, ביטוח החובה של הרכב ישלם פיצויים על נזקי גוף גם אם זה לגמרי אשמתי. אך אני יכול להיתבע על נזק לרכוש.
בתאונה עם קורקינט או הולך רגל, אני עלול למצוא את עצמי נתבע על נזקי גוף ורכוש שיכולים להגיע לסכומים מטורפים.
אני נוהג בזהירות וע"פ חוק ובכל זאת, תאונות קורות..

יש לי ביטוח תאונות עבודה, ביטוח בריאות פרטי וביטוח חיים. האם ביטוח יעודי לקורקינט מצדיק את עצמו מהסיבות שציינתי למעלה (או אחרות שלא חשבתי עליהן)?
בתאונה של קורקינט עם רכב הייתי יותר דואג לנזק שיגרם לך. נניח שאתה נוסע לקנות פיצה ולא לעבודה, וקורית תאונה. מי משלם לך על הימי עבודה ? ותאונות כאלה בדרך כלל זה הרבה מאוד ימים. בנוסף ביטוח החובה של הרכב לא ימנע מבעל הרכב לתבוע אותך או ישלם לך.

כל תאונה שלך עם הולך רגל זה תביעה רצינית.

לפי מה שנראה לי אתה לא כל כך מכוסה.

חוסר ההסדרה של קורקינטים או אופניים חשמליים זה דבר רע ביותר בייחוד לנפגעים בתאונות.

סול

משתמש רגיל
דירוג
1,242
יש להראל ביטוח תאונות אישיות שאפשר להוסיף לו כסף ואז זה כולל תאונות עם אופניים חשמליים וקורקינטים.
מדובר בפיצוי במקרה ואתה נפצע. למיטב הבנתי הראל היא החברה היחידה שמחזיקה אפשרות לתוספת הזו. שאר ה"ביטוח התאונות אישיות" בשאר החברות מחריגות תאונות של אופנים חשמליים וקורקינטים.
אני לא מכיר ביטוח למקרה שאתה פוגע בהולך רגל.

• אהבתי
Reactions: drx

האזרח הקטן

משתמש בכיר
דירוג
9,099
המרכיבים הם ביטוח נזק גוף אישי (שפחות מעניין אותי)
לדעתי אתה ממעיט בחלק של ביטוח נזק גוף אישי. רק שאני לא בטוח עד כמה הביטוחים השונים באמת מכסים על נזק כזה ומה ההחרגות.
וגם פגיעה בצד ג' יכולה להיות עסק מאוד מאוד יקר.

drx

משתמש רגיל
דירוג
548
תאונה של קורקינט עם רכב הייתי יותר דואג לנזק שיגרם לך. נניח שאתה נוסע לקנות פיצה ולא לעבודה, וקורית תאונה. מי משלם לך על הימי עבודה ? ותאונות כאלה בדרך כלל זה הרבה מאוד ימים. בנוסף ביטוח החובה של הרכב לא ימנע מבעל הרכב לתבוע אותך או ישלם לך.
לדעתי אתה ממעיט בחלק של ביטוח נזק גוף אישי. רק שאני לא בטוח עד כמה הביטוחים השונים באמת מכסים על נזק כזה ומה ההחרגות.
וגם פגיעה בצד ג' יכולה להיות עסק מאוד מאוד יקר.

אני מאוד דואג לנזק שיגרם לי, אבל פחות לחלקים הכספיים בסיפור.
למיטב הבנתי בתאונה עם רכב, ביטוח החובה של הרכב אמור לכסות את ההוצאות הרפואיות ללא תלות בהוכחת אשמה.
הנהג יכול לתבוע בהליך אזרחי על נזקי הפח שלו, אבל אלו לא סכומים מטורפים (כמה עשרות אלפים במקרה הגרוע ביותר).
לגבי ימי עבודה - נכון, אבל גם פה לא מדובר לדעתי בסכומים שלא אוכל לעמוד בהם.

לעומת זאת, אם מתרחשת חלילה תאונה עם הולך רגל\רוכב אופניים\קורקינט, אין שום ביטוח ואני מצד אחד חשוף לתביעה שיכולה כן להגיע לסכומים מטורפים (מיליונים?!) ומצד שני אם אני צריך טיפול רפואי יקר אצטרך לתבוע צד שני שאולי אין לו גרוש.

האם פספסתי משהו?

drx

משתמש רגיל
דירוג
548
ביטוח החובה ישלם, אך הוא יכול לתבוע מימך את הכספים שהוא שילם.
לא הבנתי, הביטוח יתבע אותי על הסכום שהוא הרגע שילם לי?
שוב, להבנתי דין קורקינט חשמלי כדין הולך רגל - יכול לתבוע את הביטוח של הרכב מבלי שום קשר לאשמה בתאונה.

ירח אפל

משתמש בכיר
דירוג
1,281
לא הבנתי, הביטוח יתבע אותי על הסכום שהוא הרגע שילם לי?
שוב, להבנתי דין קורקינט חשמלי כדין הולך רגל - יכול לתבוע את הביטוח של הרכב מבלי שום קשר לאשמה בתאונה.
הוא לא שילם לך, הוא שילם למרפאות ובתי החולים שטיפלו בך.
וכן הוא יכול לתבוע אותך על ההוצאות שעלה הטיפול בך והטיפול בנפגעים האחרים.

היכן בחוק רשום שדין גלגינוע כדין הולך רגל?

yossik

מודרטור
דירוג
14,594

האזרח הקטן

משתמש בכיר
דירוג
9,099
למיטב הבנתי בתאונה עם רכב, ביטוח החובה של הרכב אמור לכסות את ההוצאות הרפואיות ללא תלות בהוכחת אשמה.
ואם אין לנהג ביטוח בתוקף (יש אמנם את קרנית לנפגעי תאונות בהיעדר ביטוח חובה, אבל הם בהחלט יכולים לתבוע את הצד שאשם בתאונה)? ואם הנהג פגע וברח? ואם התאונה היא לא עם נהג רכב אלא עם נהג אופניים חשמליים ללא ביטוח? או תאונה עצמית?

הנהג יכול לתבוע בהליך אזרחי על נזקי הפח שלו, אבל אלו לא סכומים מטורפים (כמה עשרות אלפים במקרה הגרוע ביותר).
לגבי ימי עבודה - נכון, אבל גם פה לא מדובר לדעתי בסכומים שלא אוכל לעמוד בהם.
אם נהג סטה ברגע האחרון כדי לא לפגוע בך (באשמתך, לצורך הדיון) ופגע ברכב אחר שהגיע מהנתיב ממול, יש לך כבר נזק של תאונה חזיתית בין שני כלי רכב (ואולי גם פציעה של חלק מיושבי כלי הרכב). זה יכול להגיע לעלות של כמה מאות אלפי שקלים, אולי גם יותר אם ממש אין מזל.

האזרח הקטן

משתמש בכיר
דירוג
9,099
דין קורקינט חשמלי כדין הולך רגל
משרד התחבורה ורשויות החוק לא ממש החליטו איך לאכול את הקורקינטים, אבל לא הייתי מניח שהדין של הולך רגל הוא כמו של כלי ממונע שיכול להגיע לכמה עשרות קמ"ש.

drx

משתמש רגיל
דירוג
548
הוא לא שילם לך, הוא שילם למרפאות ובתי החולים שטיפלו בך.
וכן הוא יכול לתבוע אותך על ההוצאות שעלה הטיפול בך והטיפול בנפגעים האחרים.
לדעתי אתה טועה.

"חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים משנת 1975 קובע, כי כל משתמשי הדרכים, בין אם מדובר בנהגים, בנוסעים או בהולכי רגל, זכאים לקבל פיצויים במידה וייפגעו בנזקי גוף או נפש על רקע תאונת דרכים..... הולך רגל שהתפרץ לכביש ונפגע בתאונת דרכים, יוכל לתבוע את ביטוח החובה של הנהג שפגע בו, אף אם התאונה ארעה באשמתו של הולך הרגל." [מקור]

היכן בחוק רשום שדין גלגינוע כדין הולך רגל?
משרד התחבורה ורשויות החוק לא ממש החליטו איך לאכול את הקורקינטים, אבל לא הייתי מניח שהדין של הולך רגל הוא כמו של כלי ממונע שיכול להגיע לכמה עשרות קמ"ש.
אני לא יודע היכן זה רשום בחוק. אני לא עו"ד. אני אומר את זה על סמך מקורות שהם כן עו"ד. כמה דוגמאות:
עו"ד אורן בושרי
עו"ד אושיק אליהו
דקר, פקס, אופיר ושות'

כן, לא צלצלת לשירות לקוחות לקבל תשובה לשאלתך...
מחכה שיחזרו אלי מ2 מקומות..

ואם אין לנהג ביטוח בתוקף (יש אמנם את קרנית לנפגעי תאונות בהיעדר ביטוח חובה, אבל הם בהחלט יכולים לתבוע את הצד שאשם בתאונה)? ואם הנהג פגע וברח? ואם התאונה היא לא עם נהג רכב אלא עם נהג אופניים חשמליים ללא ביטוח? או תאונה עצמית?
אכן יש מקרים שבהם אני אוכל אותה. אני לא מנסה מראש לבטח נגד כל דבר אלא רק נגד תרחישים סבירים שיעלו לי הרבה מאוד כסף.
אני יוצא מהנחה שרוב תאונות הקורקינט העצמיות שהן לא עם רכב נגמרות בנזק יחסית קל לרוכב הקורקינט. יכול להיות שזו נחה שגויה ואשמח לתיקון מיודעי דבר.
אם נהג סטה ברגע האחרון כדי לא לפגוע בך (באשמתך, לצורך הדיון) ופגע ברכב אחר שהגיע מהנתיב ממול, יש לך כבר נזק של תאונה חזיתית בין שני כלי רכב (ואולי גם פציעה של חלק מיושבי כלי הרכב). זה יכול להגיע לעלות של כמה מאות אלפי שקלים, אולי גם יותר אם ממש אין מזל.
זה יכול לקרות גם אם אני הולך רגל או אם הכלב שלי בטעות משתחרר מהרצועה ורץ לכביש. אי אפשר לבטח הכל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I כפל ביטוחים ,החזרי ביטוח ותקוף הגשת תביעה. צרכנות פיננסית 0
F ביטוח אבדן כושר עבודה בפרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U ביטוח נסיעות לחו"ל למי שאינו אזרח ואין לו ביטוח לאומי צרכנות פיננסית 5
deussex לפני מהלך להעברת ביטוח מנהלים ופנסיה ממגדל לקופת ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס ביטוח לאומי כסטודנט מיסים 7
שם משתמש בעייתי לא משלם ביטוח לאומי כלל. האם להילחץ? מיסים 37
deussex החזר מס - החזר דמי ביטוח vs החזר מס הכנסה מיסים 2
I אישור מס ירושת מוטב לקופת ביטוח מנהלים הכוללת פיצויים מיסים 0
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 5
R ביטוח בריאות פרטי + מכבי - האם הכרחי? צרכנות פיננסית 1
י ביטוח על יתרה במזומן במטבע זר לא דולרי באינטראקטיב ברוקרס IB שוק ההון 0
C ביטוח מנהלים ישן במקרה מוות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Fitch רפורמת ביטוחי הבריאות - האם כדאי להזדרז ולעשות ביטוח? צרכנות פיננסית 25
J ביטוח נסיעות לחו"ל - החרגה צרכנות פיננסית 1
cypriano de rore ביטוח שארים פנסיוני בפנסיית חבר קיבוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ה ביטוח שאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 3
S ביטוח חיים צרכנות פיננסית 9
מ עלות ביטוח פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C ביטוח מנהלים הוני לשעבר שהומר לקצבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
L ניוד ביטוח מנהלים לקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ שוואב - ביטוח על הכסף? שוק ההון 3
L ביטוח נגד אי תשלום שכר דירה פוסטים מאיכות נמוכה 5
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
AbuNafha ביטוח SIPC בחשבון Margin עם הלוואה פעילה שוק ההון 1
T ביטוח נסיעות לחו"ל - לתקופה ויעדים לא ידועים צרכנות פיננסית 2
פיטר גריפין ביטוח נסיעות דרך כרטיס אשראי צרכנות פיננסית 7
נ מעבר בין קרנות השתלמות (sp500) ו״אזהרה״ של סוכנת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
א האם יש קייס, נגד סוכן ביטוח? צרכנות פיננסית 4
AbuNafha פנסיה בחברת ביטוח / בית השקעות VS ניהול פנסיה בצורה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
JBUZZ ביטוח מבנה משועבד למשכנתא: הגדלה ללא שיעבוד והוספת תכולה צרכנות פיננסית 1
JBUZZ ביטוח מבנה משועבד למשכנתא - כמה שאלות: נדל"ן 2
יבגני_ל כדאיות ביטוח אבדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד ביטוח משכנתא-שיבוב נדל"ן 1
יבגני_ל מה אפשר לעשות עם יתרה שימושית בחשבון ביטוח אובדן כוח עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
deussex העברת ביטוח מנהלים S&P500 לקרן פנסיה משלימה S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
I ביטוח רכב , עליה ממש גבוהה? צרכנות פיננסית 2
Fitch ביטוח בריאות במנורה מבטחים פוסטים מאיכות נמוכה 7
ה סוכן ביטוח פנסיוני ונדלני התפתחות אישית 0
W קרן פנסיה משלימה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול נמוכים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z ביטוח לאומי ובריאות על הכנסות שלא מעבודה מיסים 3
P ביטוח מוצרים בבית - כדאי כִּכְלָל או סתם חבל? צרכנות פיננסית 11
ptom השוואות תנאי ביטוח צרכנות פיננסית 2
P התייעצות ביטוח תאונות אישיות. צרכנות פיננסית 3
ח ביטוח חיים קהילתי - חייבת לשתף צרכנות פיננסית 110
B משכנתא ללא ביטוח חיים פוסטים מאיכות נמוכה 17
W ביטוח בריאות חיות בית אוף טופיק 65
י פיצול הפקדות פנסיה וגמל -שאלת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

למעלה