אני בדקתי רק לעצמי ולאשתי, ביטוח תרופות מחוץ לסל והשתלות בחו"ל - המסקנה (שלי - אינני איש מקצוע) הביטוח החדש מוצלח יותר מאשר הישן, וביטוח ישיר כנראה המבטח הכי כדאי.
הביטוח החדש מתעדכן עם הזמן, בשונה מהביטוח הישן שהתנאים שלו קבועים - כך שיש סיכוי סביר שהביטוח הישן לא יהיה רלוונטי בעוד 20 שנה (ואז תהיה בעיה להחליף ביטוח - בשל ההחרגות הרפואיות במעבר). כלומר מבחינת כיסויים החדש מוצלח יותר כיום (ויהיה מוצלח בהמשך הרבה יותר ביחס לישן).
כמו כן בביטוח החדש יש להם אפשרות לעדכן את המחיר אחת לשנתיים, לזכרוני עד 5% ללא הודעה למבוטח אך באישור של משרד האוצר (שכבר אמר שהאישור לא יהיה אוטומטי). מעבר לסכום זה נדרש לעדכן את הלקוח - כלומר האם הוא מעוניין להמשיך או לעזוב. יש לציין כי העדכון מחיר של חברה הוא אחיד לכל הגילאים - עפ"י הנוסחה שיש היום (זקנים מבוטחים בעלות של פי כמה מצעירים - לפי המצב שהיה בביטוחים עד הרפורמה). כלומר האוצר יצר נוסחה כזו שבהנחה שחברה תעלה מחיר - היא תהיה פחות תחרותית לכל הסקטורים, ועל ידי כך לרסן את העליות.
בהנחה שהמצב הרפואי שלך משתנה לאחר ההצרפות לחברה כלשהי בפוליסה חדשה - היא לא יכולה לאחר שנתיים לא לחדש את הפוליסה שלך, או לחלופין להוסיף החרגות רפואיות חדשות, וכפי שכתבתי לעיל - המחיר הוא לפי גילאים (לא יכולים לייקר בגלל השינוי).
מבחינת מעבר בין חברות - החברה מבקשת את הפוליסה בחברה הנוכחית בה אתה מבוטח, ואת ההצהרה הרפואית הנוכחית שלך - ועפ"י זה היא מגבשת את ההחרגות שלה. אפשרי לעבור בתוך חברה מסוימת מביטוח תוכנית ישנה לחדשה - ללא הצהרה רפואית נוספת.
מבחינת עלויות - כיום העלויות משמעותית נמוכות יותר כי אין ביטוח ארוך טווח - כל שנתיים מחיר מתעדכן (אני קיבלתי הצעה לזוג בריא בני 26-28 30 שח לחודש, ביחס ל50 ששילמתי לפני - וההפרשים גדלים משמעותית בהמשך). ממה שראיתי ברחבי האינטרנט - הערכות כי המחיר יעלה, אך לא באופן כה משמעותי - וזה עדיין יצא זול יותר מהביטוח הישן.