always.smile
משתמש סולידי
- דירוג
- 7
שלום לכולם, קראתי את השירשורים כאן ואת הפוסטים בנוגע לביטוחי בריאות מספר פעמים. החלטתי לשנס מותניים ולעשות סדר בביטוחי הבריאות שלי. לצורך זה נפגשתי עם שני סוכנים של סוכנויות גדולות בארץ לקבל הצעות (כמובן שניסו לדחוף לי עוד ביטוחים תוך כדי הפגישה - סירבתי בנימוס ואולי בגלל זה אחד מהם אפילו לא טרח לחזור אלי).
היום אני מחזיק 3 ביטוחי בריאות (כן, זה מיותר).
1. ביטוח בריאות פרטי של כלל משלם כ120-130 ש״ח לחודש.
2. ביטוח בריאות קולקטיב דרך מקום העבודה של קרוב משפחה . עולה לי 0 ש״ח.
3. שב״ן - מכבי זהב.
בהערת אגב, גילית שאל ביטוח חיים של חצי מליון שקל אני משלם הרבה כסף ושניהם נתנו הצעות שחותכות את המחיר בכ-40%.
הסוכן הראשון המליץ שאבטל את הביטוח הקולקטיבי (להזכירכם עולה לי 0 ש״ח לחודשׁ) ואשאר עם הפרטי ( כמובן כי אני כבר משלם להם עליו וככה הם לא יראו גרוש). הוא מנה את כל החסרונות של ביטוח קולקטיבי כמובן.
הסוכן השני המליץ בדיוק הפוך. מכיוון שקולקטיבי משולם כבר ואקבל ממילא הצעה כאשר הביטוח הזה יסתיים אז אפשר לחסוך את העלות של הביטוח הלא קולקטיבי. שאלתי אותה גם לגבי השב״ן , למה אני צריך אותו? היא אמרה שהוא עדיין מוזיל טיפולים ולכן כדאי לשמור אותו. לפי מה שאני מבין בביטוח בריאות הפרטי (לא משנה באיזה מהם) אני מכוסה כבר באותם דברים . אבל יש מצב שאני טועה. בקיצור לא שוכנעתי.
גם הבת שלי ואישתי מבוטחות בשבן וגם בקולקטיבי.
אז זהו , לאחר המלצות סותרות משני סוכנים + קריאה כאן. אני עדיין לא בטוח מה הכי כדאי לעשות. מה דעתכם?
אגב, מישהו כאן עבר פעם מביטוח קולקטיבי לביטוח לא קולקבטיבי לאחר שהסתיים? האם אני אפסיד שם כי ״הצטרפתי מאוחר״?
עלויות:
כלל - 136 ש״ח לחודש
מכבי זהב: 141 ש״ח לחודש לי ולביתי בת ה-2 .
קולקטיבי - 0 ש״ח עבורי.
היום אני מחזיק 3 ביטוחי בריאות (כן, זה מיותר).
1. ביטוח בריאות פרטי של כלל משלם כ120-130 ש״ח לחודש.
2. ביטוח בריאות קולקטיב דרך מקום העבודה של קרוב משפחה . עולה לי 0 ש״ח.
3. שב״ן - מכבי זהב.
בהערת אגב, גילית שאל ביטוח חיים של חצי מליון שקל אני משלם הרבה כסף ושניהם נתנו הצעות שחותכות את המחיר בכ-40%.
הסוכן הראשון המליץ שאבטל את הביטוח הקולקטיבי (להזכירכם עולה לי 0 ש״ח לחודשׁ) ואשאר עם הפרטי ( כמובן כי אני כבר משלם להם עליו וככה הם לא יראו גרוש). הוא מנה את כל החסרונות של ביטוח קולקטיבי כמובן.
הסוכן השני המליץ בדיוק הפוך. מכיוון שקולקטיבי משולם כבר ואקבל ממילא הצעה כאשר הביטוח הזה יסתיים אז אפשר לחסוך את העלות של הביטוח הלא קולקטיבי. שאלתי אותה גם לגבי השב״ן , למה אני צריך אותו? היא אמרה שהוא עדיין מוזיל טיפולים ולכן כדאי לשמור אותו. לפי מה שאני מבין בביטוח בריאות הפרטי (לא משנה באיזה מהם) אני מכוסה כבר באותם דברים . אבל יש מצב שאני טועה. בקיצור לא שוכנעתי.
גם הבת שלי ואישתי מבוטחות בשבן וגם בקולקטיבי.
אז זהו , לאחר המלצות סותרות משני סוכנים + קריאה כאן. אני עדיין לא בטוח מה הכי כדאי לעשות. מה דעתכם?
אגב, מישהו כאן עבר פעם מביטוח קולקטיבי לביטוח לא קולקבטיבי לאחר שהסתיים? האם אני אפסיד שם כי ״הצטרפתי מאוחר״?
עלויות:
כלל - 136 ש״ח לחודש
מכבי זהב: 141 ש״ח לחודש לי ולביתי בת ה-2 .
קולקטיבי - 0 ש״ח עבורי.