• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ביטוח אובדן כושר עבודה

• פותח הנושא פותח הנושא AF1k
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

AF1k

משתמש רגיל
דירוג
564
שלום לכולם,
לאחר שיקולים רבים החלטתי לעבור מקרן פנסיה לקופת גמל. מעבר זה מצריך תשלום עבור ביטוח אובדן כושר עבודה חיצוני באופן פרטי, וכאן אשמח לשמוע טיפים בנושא.
האם מישהו כאן עשה כבר ביטוח אובדן כושר עבודה באופן פרטי, ומה לדעתכם רצוי ומומלץ לכלול בפוליסה? החלק העיקרי שאני אוסיף הוא פיצוי חלקי במידה ויש נכות חלקית של פחות מ-75%, אך יש תוספות נוספות כמו פיצוי רטרואקטיבי לאחר 90 ימי המתנה (שאני לא יודע באמת עד כמה הוא משמעותי).

בנוסף לא הצלחתי להבין עדיין למה הביטוח מתייחס, אובדן כושר עבודה מתאונת עבודה? תאונה פרטית? הרי הביטוח עצמו לאובדן כושר עבודה, השאלה אם יש התייחסות למאין הוא נובע.

תודה מראש.

שים לב שההוצאה לביטוח אובדן כושר עבודה נחשבת כניכוי לצורך דוח המס האישי שלך, גם כשכיר.
כדאי מאוד לקרוא פוליסות לאובדן כושר עבודה (אמורות להיות באתרים של חברות הביטוח) שם תוכל למצוא תשובות לשאלותיך.
חשוב לבדוק מהי בכלל הגדרת אובדן כושר עבודה וכדאי שתוגדר כ"אי היכולת לעסוק בעיסוק אחרון בו עסקת ערב התאונה או המחלה..."

לא ממליץ ולא מייעץ, כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום

שים לב שהמעסיק אמור לרכוש לך אכ"ע אם אתה לא מפריש לקרן פנסיה

כמו שאמר @liranviper לדעתי אכע אמור להיות על חשבון המעסיק ,
בעיקרון כן, בפועל התקנות של 2008 לא היו מאוד ברורות.
התקנות החדשות (שגם העלו הפרשות מעסיק ועובד לפנסיה), מסדירות את זה.
יכול להיות שיקח להם כמה חודשים להתארגן וכדאי להיות מבוטח בינתיים.

עריכה: כמובן שמומלץ למי שמבוטח דרך המעסיק לבדוק שהביטוח מתאים לצרכים שלו ולרכוש השלמות במידת הצורך.

נערך לאחרונה ב:
תודה רבה לכולם על התגובות, אני כרגע ממתין שיתחילו להפריש לי על מנת שאוכל לדבר עם סוכן הביטוח של החברה.
לפי מה שבדקתי אכן יש אפשרות או שהמעסיק יממן את האכ"ע מההפרשות לפנסיה, או שיפריש הכל לקופת הגמל ואני ארכוש באופן עצמאי.
מה יותר משתלם אני עדיין לא יודע, במיוחד מה קורה אם אני עוזב מקום העבודה.

המעסיק יממן את האכ"ע מההפרשות לפנסיה
תיקון: קרן הפנסיה תפריש לאכ"ע מתוך ההפרשות
ן יש אפשרות או שהמעסיק יממן את האכ"ע מההפרשות לפנסיה, או שיפריש הכל לקופת הגמל ואני ארכוש באופן עצמאי.
ההשוואה שעשית כעת לא נוגעת לאכ"ע אלא לבחירה בין 2 מוצרים שונים במהות ובתכלית, זה משהו שכבר נלעס עד דק.
בנוסף, האכ"ע בפנסיה הוא לא עיסוקי בעוד האכ"ע חיצוני בדרך כלל כן.

השאלה שלי בכל הדיון שפתחתי הוא לגבי ביטוח אכ"ע לקופת גמל בלבד, ללא קרן פנסיה. וכאן לפי מה שהבנתי יש אפשרות שהמעסיק יממן את האכ"ע מתוך ההפרשות הפנסיונית (כאשר חלק יחלק לאכ"ע והשאר רק לקופת גמל) או שהמעסיק יפריש את ההפרשות במלואן לקופת הגמל בלבד, ואני ארכוש באופן עצמאי אכ"ע.

שהמעסיק יפריש את ההפרשות במלואן לקופת הגמל בלבד, ואני ארכוש באופן עצמאי אכ"ע.
זה מה שבחרתי כדי להפחית המעסיק סיבוכיות (אחרת שהוספתי לו..)
יש בזה יתרון כלשהו שאתה משלם ביטוח מכספים חייבים ומגדיל סכום פטור ממס.

אשמח אם תוכל להרחיב אילו הרחבות בחרת (אם בכלל)?
האם לרכוש הרחבה עיסוקית (במקום עבודה המתאימה להשכלתי וניסיוני), פיצוי רטרואקטיבי על חודשי ההמתנה וכ'.

אשמח אם תוכל להרחיב אילו הרחבות בחרת (אם בכלל)?
האמת, באופן די חריג לא בדקתי אלא לקחתי את הסטנדרט של העבודה, זה כיסוי מקיף יותר מהפנסיה רק שאני לא בטוח אם דרגה אחת מעל או שתיים, עדיין לא קיבלתי את הפוליסה.
האם לרכוש הרחבה עיסוקית (במקום עבודה המתאימה להשכלתי וניסיוני),
הפוליסה שלי נדמה לי כוללת את זה, אהיה יותר חכם שאקבל את הפוליסה.
פיצוי רטרואקטיבי על חודשי ההמתנה וכ'.
תבדוק מה הפער במחיר ותחשוב האם שווה לך.
לגבי (שחרור מפרמיות=) תשלום הפרשות סוציאליות במהלך תקופת האכ"ע זה משהו שאי אפשר לקבל באכ"ע חיצוני למעט אצל הראל (אאל"ט)

לגבי (שחרור מפרמיות=) תשלום הפרשות סוציאליות במהלך תקופת האכ"ע זה משהו שאי אפשר לקבל באכ"ע חיצוני למעט אצל הראל (אאל"ט)

זה נשמע דווקא די חשוב,

דרך אגב לא ברור לי איך המעסיק שלך מסתכן בלא לכסות אותך באובדן כושר עבודה על חשבונו, לא שמעתי על דבר כזה עדיין.

פרנצ'זה- כפי שכתבת תשלום רטרו עבור תקופת המתנה, במידה וצברת מספיק ימי חופש אפשר לוותר עליה. אחרת צריך לשקול עלות מול תועלת. בדרך כלל העלות שלה נמוכה מאוד.
קיזוז מול ביטוח לאומי במקרה של תאונת עבודה- בניגוד לנכות כללית במקרה של תאונת עבודה ביטוח לאומי ישלם עד 75% מהשכר המבוטח בביטוח לאומי (בדרך כלל גבוה יותר מהשכר הפנסיוני) ולכן חברת הביטוח לא תשלם תשלום נוסף. שוב לבדוק עלות מול תועלת, במקרים רבים מדובר במותרות.
שחרור מפרמיה - הפקדה של חברת הביטוח במקומך לתכנית החיסכון במקרה של נכות או נכות חלקית - חובה
קיזוזים שונים - בפוליסות ביטוח יש אינספור סייגים, חשוב לעבור עליהם ולראות שהם מתאימים לסגנון החיים שלך

@נדב אתה מסכים עם זה?

@מתכנת אני לא מכיר מספיק פוליסות כדי לענות על זה. אולי יש סוכן ביטוח בקהל?

ביטול המתנת 90 יום הוא בלתי משמעותי. נניח שהשכר נטו שלך הוא 10,000 שקלים.
האם היית עושה ביטוח למשהו שערכו 30,000 שקלים (ערך ההמתנה) ?
אני לא. במידת הצורך פשוט תוכל לקחת הלוואה של 30,000 או לשים סכום זה בצד בחיסכון לימים
קשים.

הרחבה שכן כדאי לעשות היא הרחבת ביטוח מקצועי. כלומר שאובדן כושר העבודה יתייחס למקצוע שלך ולא לכל עבודה.
הדבר תלוי כמובן במקצוע. נניח שאתה מהנדס בניין והתעוורת, אם לא עשית אובדן כושר עבודה מקצועי, חברת הביטוח
יכולה לטעון שאתה עדיין כשיר לעבודה בטלמרקטינג ולנכות מתשלומיה את מה שהיית מרוויח בטלמקרטינג.
כמובן, שאם מלכתחילה אין בעבודתך ייחוד אז גם זה מיותר.
בהצלחה.

מעדכן ותוהה אם אני מפספס משהו- אני מנסה לעביר את הכספים הפנסיוניים שלי לקופת גמל של IBI ובעקבות כך יש צורך ברכישה נפרדת של ביטוח א.כ.ע. לאחר בירורים עם מספר סוכנים, לטענתם, לא ניתן כרגע לרכוש את ביטוח זה בגלל שהמפקחת מטעם המדינה הקפיאה את המוצר הזה לעתה מסיבות כאלה ואחרות.

מעדכן (מהידוע לי) שעדיין לא ניתן לרכוש מוצרי א.כ.ע באופן פרטי. אשמח לדעת אם יש למישהו מידע שונה בנושא

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N ביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
L ביטוח אובדן כושר עבודה נפרד, וקופת גמל פנסיונית נפרדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T ביטוח אובדן כושר עבודה וקרן הפנסיה צרכנות פיננסית 1
אמירב חלוקת ביטוח אובדן כושר עבודה למספר חברות ביטוח צרכנות פיננסית 4
F ביטוח אובדן כושר עבודה מטעם המעסיק VS דרך הפנסיה צרכנות פיננסית 0
avi90 עלות ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה מקיפה צרכנות פיננסית 15
א ביטוח אובדן כושר עבודה יקר צרכנות פיננסית 13
O ביטוח מנהלים או קופת גמל כאשר יש צורך בביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 17
ז עלות ביטוח אובדן כושר עבודה לעצמאים צרכנות פיננסית 19
ש המשך ביטוח אובדן כושר עבודה באופן עצמאי צרכנות פיננסית 3
M הקשר בין פוליסת ביטוח מנהלים לבין פוליסת אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 7
M ביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 6
I חובת ביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 34
M ביטוח אובדן כושר עבודה בזמן הפסקה של שנים מהעבודה צרכנות פיננסית 10
yanosh34 ביטוח סיעודי וביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 9
F ביטוח אובדן כושר עבודה אוף טופיק 63
יבגני_ל מה אפשר לעשות עם יתרה שימושית בחשבון ביטוח אובדן כוח עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N פערים במחירי ביטוח דירה בין חברות שונות נדל"ן 1
א ביטוח שיניים קבוצתי צרכנות פיננסית 2
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
M ביטוח נזקי גוף בדירה מכוסות בביטוח מבנה? נדל"ן 17
N התייעצות פנסיה ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
1337justme ביטוח סיעודי הפסיק לשלם לקשישה עקב "חקירה סמויה" - איך לפעול? צרכנות פיננסית 54
D ביטוח מבנה למשכנתא - אחרי המשכנתא צרכנות פיננסית 19
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 10
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 5
I פריסה לאחור ביטוח לאומי מיסים 1
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
M ביטוח סיעוד בקופת חולים ופרטי צרכנות פיננסית 4
ז לבטח הכל בחברת ביטוח אחת - סיכון? צרכנות פיננסית 4
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
מ ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
S ניוד ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37

נושאים דומים

Back
למעלה