יכול להיות שהיה כבר דיון בנושא ואשמח להפניה אם כן.
בכל מקרה אשמח לשמוע דעות של אנשים בעד ונגד שמירה על הביטוח הזה. נראה לי בזבוז של כסף שיכול להיות מושקע בינתיים (וזה לא משנה אם מורידים לי את זה מהצבירה בפנסיה או שאני משלם על זה בעצמי מהנטו).
מה דעתכם?
אדם צעיר לא מדמיין את עצמו מבוגר עם בעיות רפואיות, רוב האנשים לא מדמיינים את האפשרות של לעבור תאונת דרכים בדרך לעבודה,
רוב בני הארבעים שעבור התקף לב לא מדווחים על זה שהם "ידעו" שזה הולך לקרות ...
ולכן ביטוחי חיים ואובדן כושר עבודה נראים כמיותרים ביותר.
ביטוחים יעילים הם ביטוחים שמבטחים כנגד קטסטרופות כלכליות , ברור שביטוח אינו "כלכלי" לפרט אחרת חברות הביטוח לא היו רווחיות.
השאלה אינה האם הארוע של הביטוח יקרה לך בשנה הקרובה בהסתברות גבוהה (אם כן, הפרמייה היתה גבוהה בהתאם ...) אלא מה יקרה אם חו"ח יקרה הארוע
האם אתה תעמוד בכך ? האם יש לך בני משפחה שתלויים בך ? וכמה כסף תצטרך בכדי לכסות את הנזק הנ"ל.
כל אדם ויכולותיו, יש כאלה שנזק של 100K ש"ח ימוטט אותם, ויש יכולים לעמוד גם ב 1M ש"ח.
אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים עולה כ 0.6% - 1.2% מהשכר המבוטח, בקרן פנסיה זה הרבה יותר זול,
ביטוח פרטי לאדם צעיר ובריא ולא מעשן בן ~27 יכל להיות כ 8 -10 ש"ח לכל 100K ש"ח (לחודש), בקרן פנסיה זה הרבה יותר זול. הביטוחים הפרטיים/ופנסיונים מזנקים בתעריפים פי 3/4 עם הגיל, אבל בד"כ אדם שמשקיע בחסכון מגיל צעיר ובגיל 50+ יש לו בני משפחה שתלויים בו יוכל להוריש את חסכונותיו ולכן הצורך בביטוח חיים יורד משמעותית.
בנוגע לביטוח חיים , אנחנו הגדרנו את הצרכים המשפחתיים, הגדרנו שכל אחד מאיתנו שהולך לעולמו "חוסך" למשפחה 25% מההוצאות, מזה גזרנו את סכום הכסף ההוני שצריך להוריש, ואת ההפרש הנ"ל אנחנו רוכשים דרך ביטוחים פרטיים ו/או פנסיה, וכמו שכתבתי ככל שחוסכים יותר קונים פחות ורגישים פחות לתעריפי הביטוח העולים.
בנוגע ל אובדן כושר עבודה אנחנו בדעה שאדם אינו צריך ליפול למעמסה על משפחתו הקרובה או המורחבת ואם יש אפשרות למימון כיסוי ביטוחי נגד אובדן כושר עבודה (ביחוד שחלק ממקומות העבודה ממנים את הפוליסה) ובהתחשב בעלות הנזק בעיננו זה אמצעי גידור "זול" לנזק עצום
לא המלצה, תאור שיטת עבודה של המשפחה שלי.