• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

בחירת קרן פנסיה אך ורק ע"פ דמי ניהול?!

• פותח הנושא פותח הנושא רועי10
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רועי10

משתמש רשום
דירוג
26
הבנתי שהדעה הרווחת כאן היא בחירת קרן פנסיה או כל גוף אחר שאנחנו נאלצים לנהל את כספנו צלו, אך ורק על פי כמה דמי נמוכים. השאלה אם יש גוף פנסייה שהצליח לעשות תשואה ממוצעת של אחוז בשנה במשך 3 השנים האחרונות יחסית לגוף אחר, אך דמי הניהול מהצבירה שלו גבהים יותר ב 0.05 אחוז, עדיין לא כדאי לבחור בו?
האם תשואות העבר לא מעידות כלל על תשואות העתיד?

לדעת רבים פה וגם לדעתי הן אכן לא מעידות במיוחד לא בנושא של הפנסיה כי בפנסיה כל מנהלי ההשקעות משקיעים בבערך אותו דבר אבל כל אחד מוצא את המנייה שהוא משקיע1% מהכספים בה וכך מנסה להשיג תשואה עדיפה כי למנהלי ההשקעות אין סיבה לנסות להצטיין כי אם הן יפגרו אחרי האחרים הרבה זמן כולם יעזבו אותם ולכן הם מעדיפים להשקיע את הכסף בשיווק במקום במחקר של אפשרויות השקעה

הבנתי שהדעה הרווחת כאן היא בחירת קרן פנסיה או כל גוף אחר שאנחנו נאלצים לנהל את כספנו צלו, אך ורק על פי כמה דמי נמוכים. השאלה אם יש גוף פנסייה שהצליח לעשות תשואה ממוצעת של אחוז בשנה במשך 3 השנים האחרונות יחסית לגוף אחר, אך דמי הניהול מהצבירה שלו גבהים יותר ב 0.05 אחוז, עדיין לא כדאי לבחור בו?

בנוסף לגובה העמלה וביצועי הקרן יש להתמקד בגרעון האקטוארי שהוא המשמעותי ביותר, בקרנות הותיקות שאחוז החברים בקרן הנמצא בגיל פרישה גבוה יותר יש סיכוי לקיזוז גבוהה יותר עבור גירעון אקטוארי בסוף השנה. קרן הפנסיה מבוססת על ערבות הדדית בין חבריה כך שגידול במספר החברים הנמצאים בגיל פרישה ולא מייצרים הפרשה חודשית לקרן אלא רק מושכים קצבה חודשית, ובזכות הגידול בתוחל החיים שכבה זו הולכת וגדלה, תיתכן הפרשה גדולה יותר בעבור גירעון אקטוארי. עדיף קופות צעירות יותר.

סיכוי לקיזוז גבוהה יותר עבור גירעון אקטוארי בסוף השנה. קרן הפנסיה מבוססת על ערבות הדדית בין חבריה כך שגידול במספר החברים הנמצאים בגיל פרישה ולא מייצרים הפרשה חודשית לקרן אלא רק מושכים קצבה חודשית, ובזכות הגידול בתוחל החיים שכבה זו הולכת וגדלה, תיתכן הפרשה גדולה יותר בעבור גירעון אקטוארי. עדיף קופות צעירות יותר.
אל תתפוס אותי במילה, אבל מי שהעמיתים שלו כבר בפנסיה, יודע ש-X מצטרפים לפנסיה כבר הפריש את הסכומים בתחילת השנה והסיכוי לקפיצה ב"גרעון" קטנה.
עד כמה שהבנתי, הגרעון נוצר במקרים של חריגות - עמית שהפך לנכה ויש להתחיל לשלם לו "בהפתעה" וכדומה.
בזמנו "איימו עלי" שאם אעבור לקרן צעירה וקרה מקרה כמו של 44 הנספים בכרמל ופתאום צריך לשלם לאלמנות... עדיף לך להשאר בקרן גדולה עם הרבה עמיתים שיספגו כולם ולא קרן חדשה שאין לה הרבה מקורות הכנסה.

רק מה שמבין.
אבל מציע לשאול מי שמבין...
נגיד @נדב ?

מסיבות ברורות אני לא אכתוב על הבדלים בין קרן קטנה לקרן גדולה.
חשוב לציין שמאזן אקטוארי מורכב מהרבה גורמים, פנסיונרים ופנסיונרים חדשים הם רק שני גורמים.
מי שרוצה להתעמק כתבתי על זה בעבר בבלוג http://www.pensuni.com/?p=1992
לעניין תשואות, בשנים האחרונות, השונות בין הקרנות הגדולות בעניין התשואות כמעט ונעלמה. קרנות שהציגו בעבר יתרון כזה נניח מגדל עד 2008 או כלל פנסיה עד לשנים האחרונות איבדו אותו. מצד שני הפניקס שלא הייתה ידועה בזכות התשואות שלה צמצמה פערים.
לכן בנושא של תשואות הייתי בודק את המרחק של תשואת הקרן מבנצמארק, נניח עד כמה הקרן שלי רחוקה ממוצע התשואה הממוצעת בקרנות הפנסיה

@נדב תודה על התשובה.
ביקר אצלנו היום מנכ"ל של חברת סוכני ההסדר של העבודה שלי, ובערך ניסה לשכנע את כולם להישאר בחברה גדולה ולא ללכת לחברה קטנה כמו מיטב ד"ש (מזל שהייתי שם כדי להתווכח איתו על דברים כמו זה שצריך לבחור לפי תשואות עבר.. בסוף הוצאתי ממנו הודאה שלא צריך).

מה שכן, הוא אמר שאיזונים אקטואריים בין האוכלוסיה שפרשה כבר משולמים על ידי האוכלוסיה החוסכת. הוא דיבר על זה ספציפית בהקשר של כך שבמקדם מניחים תוחלת חיים + תשואה חסרת סיכון, והתשואה שהיום מניחים היא לא ריאלית ולכן למעשה המקדם טוב יותר ממה שהוא אמור להיות - וזה בא על חשבון העמיתים החוסכים.
למרות שזה דווקא טיעון בעד קרן חדשה ונגד וותיקה, אני זוכר שקראתי שביטלו את הסבסוד צולב הזה בין עמיתים פורשים לחוסכים. הוא צודק?

, אני זוכר שקראתי שביטלו את הסבסוד צולב הזה בין עמיתים פורשים לחוסכים. הוא צודק?
עדיין לא, הריבית התחשיבית עדיין גבוהה מדי אבל מדברים על זה.
התוצאה המיידית תהיה קיצוץ משמעותי בפנסיה של אלה שפרשו כבר.

באוצר דיברו על שני מודלים לביטול הסיבסוד בין צעירים למבוגרים.
הראשון, מודל עודד שריג, דיבר על קיצוץ מאסיבי בפנסיית הפרישה. המודל השני, דיבר על קיצוץ הדרגתי במשך כל תקופת הפרישה.
כיום הציעו פתרון שלישי, הגדלת אגרות החוב המיועדות לפנסיונרים דבר שעשוי להקטין את הסבסוד. ככל הנראה הפתרון יהיה שילוב של 2 ו - 3.

באוצר דיברו על שני מודלים לביטול הסיבסוד בין צעירים למבוגרים.
הראשון, מודל עודד שריג, דיבר על קיצוץ מאסיבי בפנסיית הפרישה. המודל השני, דיבר על קיצוץ הדרגתי במשך כל תקופת הפרישה.
כיום הציעו פתרון שלישי, הגדלת אגרות החוב המיועדות לפנסיונרים דבר שעשוי להקטין את הסבסוד. ככל הנראה הפתרון יהיה שילוב של 2 ו - 3.
הבעייה שלי זה שעובר הרבה זמן בין ל"אוצר יש רעיונות לפתור את הבעייה" ועד שהבעייה נפתרת (אם בכלל).
נכון להיום, יש הבדלים מאד גדולים בגרעונות האקטואריים בין החברות השונות. אינני רוצה להזכיר שמות (אין לי גם שום אינטרס) אבל הכל מופיע באתר "גמל נט".
מה שעוד רואים זה שהגרעון האקטוארי מאד יציב. לאותה קרן יש שנה אחרי שנה שוב ושוב גירעון אקטוארי דומה. תמהיל אוכלוסיה שונה? יותר מתירנות ביטוחית? לא יודע, ולא מעניין יותר מדי. מה שחשוב שזה הרבה כסף.
לכן, מה שקרה ב-5 שנים האחרונות בגרעון האקטוארי הוא מרכיב חשוב לדעתי. כמובן, דברים יכולים להשתנות והאוצר מאד רוצה לתקן, והקרנות שנכנסו לגרעון אקטוארי הם בעלת אופי נחמד וחביב ולכולם יש כוונות טובות לעתיד. עד אז, הייתי מסתכל על הנתון הזה.
מיותר לציין שאני לא מהתחום, אני לא יועץ ולא מייעץ.

נשמע שעד שימצאו פתרון לסוגיה, יש יתרון משמעותי להיות בקרן קטנה כמו מיטב ד"ש שאין לה עדיין הרבה פורשים שצריך לסבסד (רק כאלו שניידו לשם)

בתאוריה יכל להיות. במציאות ברבעון האחרון, הגרעון האקטוארי של מיטב דש היה זהה לזה של מבטחים.

בתאוריה יכל להיות. במציאות ברבעון האחרון, הגרעון האקטוארי של מיטב דש היה זהה לזה של מבטחים.
יש לך תיאוריה לתופעה?
יש דרך לדעת מה הרכיבים של המאזן האקטוארי?

יש לך תיאוריה לתופעה?

מקווה שאני לא מטעה, אבל למיטב ידיעתי קרן קטנה חשופה יותר נקודתית לקטסטורופות, כמו בדוגמא של הסוהרים שנספו באסון הכרמל אשר היו מבוטחים ברובם בחברה קטנה, כך שכל עמיתי הקרן ספגו הפסד של כ-10%. את המידע קיבלתי מנציג של חברת מנורה ואינני יכול לאמת אותו ממקורות אחרים.

אבל למיטב ידיעתי קרן קטנה חשופה יותר נקודתית לקטסטורופות,
הפתרון לכך הוא מבטח משנה, שיש לכל הקרנות הקטנות, וגם לחלק מהקרנות הפחות קטנות - אם תחפש תוכל למצוא דיונים בפירוט רב יותר בנושא במספר שרשורים בפורום.

@liranviper הפנתי כאן לרכיבי המאזן האקטוארי http://www.pensuni.com/?p=1992 מיטיבי לכת יכולים להיכנס לדוח שנתי של קרן פנסיה ולקרוא שם על המאזן האקטוארי. אני ממליץ על הראל, זה כתוב שם בצורה מאוד ברורה. מיטבי לכת יכולים לבדוק את התפלגות האוכלוסיה לפי גילאים וצבירה בקרן הפנסיה שלהם.

לגבי ביטוח משנה, הוא לא משפיע על עלויות הביטוח החודשיות של העמיתים אבל יכל להשפיע על מדיניות הקרן. תחשבו על ביטוח הרכב שלכם ועל הכללים לביטוח נהג חדש או נהג שעשה מספר תאונות.
במקרה של אסון הכרמל, מרבית הסוהרים היו מבוטחים במבטחים החדשה. את אותה שנה סיימה מבטחים בעודף אקטוארי. מקרה אחר שקרה היה במלחמת לבנון השנייה, במקרה הזה פגעה קטיושה במבנה של הרכבת, העובדים היו מבוטחים בפניקס, למרבה המזל לפניקס היה ביטוח משנה.

הוזלת תעריפי ביטוח בצורה לא נכונה מייצרת גרעון אקטוארי (הנחת תעריפים פיקטיבית) באותה מידה שריבית תחשיבית גבוהה מדי מייצרת גרעון אקטוארי (אוברדראפט במשיכת קצבאות)

במקרה של אסון הכרמל, מרבית הסוהרים היו מבוטחים במבטחים החדשה. את אותה שנה סיימה מבטחים בעודף אקטוארי.
אז אתה בעצם אומר שכל הסיפור הזה על הסוהרים מאסון הכרמל אינו אלא בדיה?

הכל מופיע באתר "גמל נט"
מניח שהתכוונת "פנסיה נט" - אתר גרוע שנפתח רק ב IE ועם תצוגה מחרידה ומעוותת.
חייבים להוריד לאקסל על מנת להיות מסוגל להתבונן בנתונים, וגם שם בין בכלל שם של חברה רק שמות של מסלולים.
אשמח אם תשתף לינק בו ניתן לצפות בנתונים באופן ברור, תודה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A אופן בחירת גוף מנהל לקופת פנסיה/קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J בחירת מסלול פאסיבי - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y בחירת קרן פנסיה בעניין דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S בחירת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ט בחירת קרן פנסיה מנייתית צרכנות פיננסית 7
ר בחירת קרן פנסיה צרכנות פיננסית 8
N בחירת קרן פנסיה/קופ"ג/קרן השתלמות ודמי ניהול צרכנות פיננסית 5
D התייעצות בנושא בחירת קרן פנסיה לצעיר צרכנות פיננסית 0
N בחירת קרן פנסיה אוף טופיק 2
M בחירת קרן פנסיה ועבודה דרך סוכן צרכנות פיננסית 20
S בחירת קרן פנסיה במקום אחר מאיפה שנמצא תיק ההשקעות שלי? צרכנות פיננסית 1
E בחירת קרן פנסיה שוק ההון 0
wa11a בחירת קופ"ג, קרן פנסיה וקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
N בחירת קרן פנסיה צרכנות פיננסית 3
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
F בחירת קרן עוקבת זרה מגודרת/חשופת מט״ח שוק ההון 2
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
D בחירת קרן השתלמות מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
yancuk בחירת קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
R מה עושים עם הכסף? או: בחירת קרן השתלמות, קרן נאמנות ובית השקעות שוק ההון 3
E בחירת קרן סל של אג"ח שוק ההון 8
וולפסון בחירת קרן מחקה על הS&P 500 שוק ההון 7
bsod בחירת קרן סל SPY, IVV, VOO שוק ההון 5
D בחירת קרן השתלמות וקופת גמל בעקבות כניסה לקבע שוק ההון 8
T שאלות לגבי בחירת קרן נאמנות שוק ההון 0
נ בחירת קרן סל ספציפית - מה צריך להביא בחשבון? שוק ההון 4
M בחירת קרן חירום שוק ההון 32
ע שוב שאלה על בחירת קרן אג"ח עם דמי ניהול נמוכים שוק ההון 8
א בחירת קרן מחקת מדד שוק ההון 4
Et1 בחירת קרן נאמנות ספצפית שוק ההון 8
Z שאלה לגבי בחירת קרן אג"ח מחקה שוק ההון 1
סתןלי ת'כסף מיקסום פוטנציאל IRA בעת בחירת קרן מנייתית מחקה שוק ההון 13
ג בחירת קרן השתלמות - עזרה לא יעוץ צרכנות פיננסית 0
Henchman34 מספר שאלות טכניות על בחירת קרן נאמנות \ קרן סל לפיזור גאוגרפי. שוק ההון 4
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה