• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים

• פותח הנושא פותח הנושא Arni
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Arni

משתמש רשום
דירוג
2
שלום!

אני מעוניין להתחיל לרכוש קרן אירית של Invesco עוקבת מדד SP500 . המטרה שלי לרכוש אותה לפחות ל20 שנה עם הפקדה של 30 אלף דולר בשנה אם הכל ילך כשורה.
אני מתלבט בין 2 קרנות:
1. 1183441
2. LON: SPXS

לאור העובדה שההכנסות שלי הן כולן בדולרים (אני לא אזרח אמריקאי) אני מנסה להבין מה יהיה נכון יותר לרכוש. על פניו אין היגיון להמיר את הדולרים לשקלים ואז לקנות את הקרן הראשונה (אלא אם כן אני מפספס משהו) אבל ההתלבטות שלי נובעת בעיקר בגלל שלא הצלחתי להבין איך עובד המיסוי של הקרן השנייה (LON: SPXS) ואני מפחד שיש משהו שאני מפספס באופן כללי עם הקרן הזאת כי לא ראיתי יותר מדי אנשים שרוכשים אותה, פה בארץ לפחות.

בנוסף, חשבון במסחר שלי הוא בבלינק ושם אין לי אופציה לקנות את הקרנות הללו אז אני אצטרך חשבון מסחר שמתאים למה שיהיה כדאי לי לקנות בעיקר מבחינת עמלות (אם זה משמעותי).

אציין שלא מפריע לי שהקרן סינטטית ויש בה את הסיכונים שלה.

על פניו אין היגיון להמיר את הדולרים לשקלים ואז לקנות את הקרן הראשונה
כמו שאמרו - היתרון היחיד של הקרן שנסחרת בשקלים זה מיסוי לפי מדד המחירים.
השאלה אם הייתרון הזה שווה את הבלאגן והעלויות הנוספות של המרת הכספים לשקלים.

לדעתי האישית, ההבדל בין שני האופציות זניח. בכללי היתרון של מיסוי "ריאלי" הוא זניח לדעתי (למרות שחתול יחלוק עלי), וגם עלות ההמרה לש"ח די זניחה לטווח הארוך.

אתה יכול לפתוח אקסל, לעשות מליון חישובים ולראות מה יותר משתלם. אבל ההימור שלי שבתוצאה תראה הבדל מאוד קטן, שמאוד תלוי בכל מיני הנחות יסוד שלך שאין לך דרך באמת לנבא (כמו האינפלציה העתידית, שינוי שערי מט"ח בעתיד. שינוי חוקי מס בעתיד וכו'). ולכן אישית הייתי פשוט הולך על מה שיותר פשוט.

לא מזמן שאלתי את עצמי שאלה דומה ולא ממש מצאתי תשובה, אז הנחתי ש-NO FREE LUNCH תקף גם במקרה הזה ואין ממש הבדל, אבל אולי אני טועה?

אז רק כדי להיות בטוח - אם נוריד רגע את עניין המיסוי הריאלי, לצורך העניין נניח שפותח השרשור ממיר את LON-SPXS ל-1183441 בסוף התהליך (כי זה ני"ע דואלי). מה יותר כדאי על פני טווח ארוך במציאות הישראלית:

א) המרת דולרים לשקלים + קניית 1183441 בבורסת תל אביב
ב) קניית SPXS בבורסת לונדון + המרה חד פעמית ל-1183441 לפני המכירה

אז רק כדי להיות בטוח - אם נוריד רגע את עניין המיסוי הריאלי, לצורך העניין נניח שפותח השרשור ממיר את LON-SPXS ל-1183441 בסוף התהליך (כי זה ני"ע דואלי). מה יותר כדאי על פני טווח ארוך במציאות הישראלית:

א) המרת דולרים לשקלים + קניית 1183441 בבורסת תל אביב
ב) קניית SPXS בבורסת לונדון + המרה חד פעמית ל-1183441 לפני המכירה
אם אתה מתעלם מהפרשי מיסוי, אז ההבדל היחיד הוא עמלות.
ועמלות זה משהו שמשתנה בין בתי השקעות שונים, ולפעמים אפילו בין לקוחות שונים באותו בין השקעות. במילים אחרות - השאלה היא כמה *אתה* משלם בכל אחת מהאופציות.

באופציה א יש לך עמלת המרה של הכסף + עמלת קניה בבורסה בת"א. ובנוסף אתה חייב להשתמש בברוקר שתומך במסחר בישראל (מה שיכול לעלות עוד כסף ברמה החודשית/רבעונית יחסית לברוקר זר).
באופציה ב יש לך עמלות קניה בלונדון + עמלת המרה של הנייר ואולי גם עמלות ובירוקרטיה על העברת הנייר בין ברוקרים (אם קנית בחו"ל בברוקר זר ואתה רוצה להעביר לברוקר ישראלי בסוף).

אם אתה מתעלם מהפרשי מיסוי, אז ההבדל היחיד הוא עמלות.
ועמלות זה משהו שמשתנה בין בתי השקעות שונים, ולפעמים אפילו בין לקוחות שונים באותו בין השקעות. במילים אחרות - השאלה היא כמה *אתה* משלם בכל אחת מהאופציות.

באופציה א יש לך עמלת המרה של הכסף + עמלת קניה בבורסה בת"א. ובנוסף אתה חייב להשתמש בברוקר שתומך במסחר בישראל (מה שיכול לעלות עוד כסף ברמה החודשית/רבעונית יחסית לברוקר זר).
באופציה ב יש לך עמלות קניה בלונדון + עמלת המרה של הנייר ואולי גם עמלות ובירוקרטיה על העברת הנייר בין ברוקרים (אם קנית בחו"ל בברוקר זר ואתה רוצה להעביר לברוקר ישראלי בסוף).
תוסיף לזה שמדובר על טווח ארוך של 20 / 25 שנה.
* המיסוי הריאלי יכול להשתנות בקלות (אין שום סיבה להבדלים במיסוי בקרן דואלית).
* תרחיש די סביר (לדעתי) ש IB כבר יוכלו לסחור בארץ רגיל.

תאורטית אפשר לקנות עכשיו את הגירסא הדולרית ובעוד 20 שנה כשתרצה למכור להמיר אותה לגירסא השיקלית ולמכור במיסוי ריאלי.

פרקטית עוד לא היה מישהו בפורום שדיווח שעשה זאת בהצלחה.

אז מה החלטת, מי צודק? :
חחחחח למדתי מכם שאין דבר כזה צודק.
אבל האמת היא ששניכם הסכמתם שלאורך שנים כנראה ההפרשים לא יהיו כאלה משמעותיים אז בעצם למה לא לפצל את ההשקעה. נראה לי שזה הכיוון שלי.
תאורטית אפשר לקנות עכשיו את הגירסא הדולרית ובעוד 20 שנה כשתרצה למכור להמיר אותה לגירסא השיקלית ולמכור במיסוי ריאלי.
אפשר לעשות דבר כזה ללא אירוע מס?

להמיר בין קרן בין מטבעות/בורסות שונות (לא משיקולי מס אלא מכיוון שהעדיפו ברוקר זר או ישראלי) לדעתי כן היו פה כבר כמה אנשים שדיווחו שהצליחו, אבל לא זכור לי שמישהו מכר אחר כך ודיווח איך חושב המס.

להמיר בין קרן בין מטבעות/בורסות שונות (לא משיקולי מס אלא מכיוון שהעדיפו ברוקר זר או ישראלי) לדעתי כן היו פה כבר כמה אנשים שדיווחו שהצליחו, אבל לא זכור לי שמישהו מכר אחר כך ודיווח איך חושב המס.
היו מקרים שהעבירו קרן ישראלית לזרה כדי להעביר לברוקר זר, לא זכורים לי מקרים הפוכים.

תאורטית כן.
מעשית, לא מוכר לי אף מקרה של מישהו שהצליח לבצע את התהליך.
כמו שאמרו, יש המון אנשים (כולל לא מעט דיווחים בפורום) שהמירו נייר דואלי.
זה משהו שקיים, אפשרי, קורה כל הזמן ולא גורר ארוע מס.

היו מקרים שהעבירו קרן ישראלית לזרה כדי להעביר לברוקר זר, לא זכורים לי מקרים הפוכים.
יש המון מקרים. גם של קרנות וגם של מניות דואליות.

אבל פות"ש לא מדבר על השקעה לטווח קצר.
למה בעצם בטווח הארוך ההשפעה של ההצמדה למדד פחות משנה?
הרי לאורך השנים האינפלציה עולה כמעט בוודאות ובהתמדה, זה לא אמור לגרום לכך שדווקא בטווח הארוך תהיה השפעה גדולה יותר?

למה בעצם בטווח הארוך ההשפעה של ההצמדה למדד פחות משנה?
כי המס מוגבל ל 25% מההון.
בעצם ההבדל בין מיסוי נומינלי למיסוי ריאלי זה ההגדרה של כמה משווי הנכס זה רווח. ככל שעובר הזמן חלק הרווח שואף ל 100% משווי הנכס (בהנחה של תשואה חיובית), ולכן ההבדל בין שיטות החישוב השונות קטן.
אם ריאלית 99.6% משווי הנכס זה רווח, כמה זה כבר יכול להיות יותר בחישוב נומינלי? אז זה יהיה 99.7%? 99.8%? כמה זה כבר משפיע על המס? תשלם 24.9% מכלל הכסף במקום 24.95%?
לעומת זאת אם ההבדל הוא בין 40% רווח ל60% רווח, ההבדל במס הרבה יותר גדול.

כלומר ככל שעובר הזמן ההבדל בין מיסוי ריאלי לנומינלי קטן.

שלום!

אני מעוניין להתחיל לרכוש קרן אירית של Invesco עוקבת מדד SP500 . המטרה שלי לרכוש אותה לפחות ל20 שנה עם הפקדה של 30 אלף דולר בשנה אם הכל ילך כשורה.
אני מתלבט בין 2 קרנות:
1. 1183441
2. LON: SPXS

לאור העובדה שההכנסות שלי הן כולן בדולרים (אני לא אזרח אמריקאי) אני מנסה להבין מה יהיה נכון יותר לרכוש. על פניו אין היגיון להמיר את הדולרים לשקלים ואז לקנות את הקרן הראשונה (אלא אם כן אני מפספס משהו) אבל ההתלבטות שלי נובעת בעיקר בגלל שלא הצלחתי להבין איך עובד המיסוי של הקרן השנייה (LON: SPXS) ואני מפחד שיש משהו שאני מפספס באופן כללי עם הקרן הזאת כי לא ראיתי יותר מדי אנשים שרוכשים אותה, פה בארץ לפחות.

בנוסף, חשבון במסחר שלי הוא בבלינק ושם אין לי אופציה לקנות את הקרנות הללו אז אני אצטרך חשבון מסחר שמתאים למה שיהיה כדאי לי לקנות בעיקר מבחינת עמלות (אם זה משמעותי).

אציין שלא מפריע לי שהקרן סינטטית ויש בה את הסיכונים שלה.
את האירית אתה יכול לקנות בבלינק. (אפשרות חדשה) (יכול להיות שכרגע רק CSPX - איישרס זמין.)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ר בחירת קרן כספית שקלית שוק ההון 28
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L בחירת קרן כספית שוק ההון 9
M בחירת קרן פנסיה בשלב שבו מתחילים למשוך קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
F בחירת קרן עוקבת זרה מגודרת/חשופת מט״ח שוק ההון 2
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
A אופן בחירת גוף מנהל לקופת פנסיה/קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J בחירת מסלול פאסיבי - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y בחירת קרן פנסיה בעניין דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S בחירת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D בחירת קרן השתלמות מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
yancuk בחירת קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
R מה עושים עם הכסף? או: בחירת קרן השתלמות, קרן נאמנות ובית השקעות שוק ההון 3
ט בחירת קרן פנסיה מנייתית צרכנות פיננסית 7
ר בחירת קרן פנסיה צרכנות פיננסית 8
N בחירת קרן פנסיה/קופ"ג/קרן השתלמות ודמי ניהול צרכנות פיננסית 5
D התייעצות בנושא בחירת קרן פנסיה לצעיר צרכנות פיננסית 0
E בחירת קרן סל של אג"ח שוק ההון 8
וולפסון בחירת קרן מחקה על הS&P 500 שוק ההון 7
bsod בחירת קרן סל SPY, IVV, VOO שוק ההון 5
D בחירת קרן השתלמות וקופת גמל בעקבות כניסה לקבע שוק ההון 8
N בחירת קרן פנסיה אוף טופיק 2
M בחירת קרן פנסיה ועבודה דרך סוכן צרכנות פיננסית 20
T שאלות לגבי בחירת קרן נאמנות שוק ההון 0
S בחירת קרן פנסיה במקום אחר מאיפה שנמצא תיק ההשקעות שלי? צרכנות פיננסית 1
נ בחירת קרן סל ספציפית - מה צריך להביא בחשבון? שוק ההון 4
M בחירת קרן חירום שוק ההון 32
ע שוב שאלה על בחירת קרן אג"ח עם דמי ניהול נמוכים שוק ההון 8
א בחירת קרן מחקת מדד שוק ההון 4
Et1 בחירת קרן נאמנות ספצפית שוק ההון 8
E בחירת קרן פנסיה שוק ההון 0
Z שאלה לגבי בחירת קרן אג"ח מחקה שוק ההון 1
ר בחירת קרן פנסיה אך ורק ע"פ דמי ניהול?! שוק ההון 41
סתןלי ת'כסף מיקסום פוטנציאל IRA בעת בחירת קרן מנייתית מחקה שוק ההון 13
ג בחירת קרן השתלמות - עזרה לא יעוץ צרכנות פיננסית 0
wa11a בחירת קופ"ג, קרן פנסיה וקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
Henchman34 מספר שאלות טכניות על בחירת קרן נאמנות \ קרן סל לפיזור גאוגרפי. שוק ההון 4
N בחירת קרן פנסיה צרכנות פיננסית 3
B בחירת תמהיל משכנתא (בהינתן סכום ותקופה) למזעור ריביות מהבנק נדל"ן 20
H בחירת גודל דירה להשקעה נדל"ן 17
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 14
E בחירת עורך דין לעסקת יד שנייה נדל"ן 64
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
A בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 15

נושאים דומים

Back
למעלה